Success with Sweet Peas – Floret Flowers

11
Success with Sweet Peas – Floret Flowers

Όταν ήμουν μικρό κορίτσι, περνούσα καλοκαίρια στην εξοχή και πολύ χρόνο με τους προπάππους μου. Μια από τις δουλειές μου ήταν να κρατάω φρέσκα λουλούδια δίπλα στο κομοδίνο του Grammy. Είχε μια σειρά από όμορφα λουλούδια που φύτρωναν στον κήπο της, αλλά αυτά που θυμάμαι περισσότερο είναι το κουβάρι με τα γλυκά μπιζέλια στο χρώμα του ουράνιου τόξου να σκαρφαλώνουν στους στύλους της στο καρέ.

Όταν αγοράσαμε το πρώτο μας σπίτι, το πρώτο πράγμα που φύτεψα ήταν ένα τεράστιο τούνελ με γλυκά μπιζέλια ακριβώς στο κέντρο του κήπου. Εκείνη την άνοιξη, καθώς άνοιξαν τα πρώτα λουλούδια, το άρωμά τους με μετέφερε πίσω στο χρόνο στα καλοκαίρια της νιότης μου και στις χαρούμενες αναμνήσεις από το μάζεμα λουλουδιών στον κήπο του Grammy.

Μπάλωμα γλυκού μπιζελιού

Γλυκός αρακάς σε βάζαΚατά τη διάρκεια των ετών, έχω πραγματοποιήσει πολυάριθμες δοκιμές γλυκού μπιζελιού, καλλιεργώντας και δοκιμάζοντας σχεδόν εκατό διαφορετικές ποικιλίες, συμπεριλαμβανομένων τόσο των κειμηλίων όσο και των υβριδικών τύπων. Αν και όλα ήταν όμορφα, έχω αγαπημένα και υπάρχουν μερικά που δεν μπορώ να ζήσω χωρίς.

Αυτή η ανάρτηση παραθέτει τις τρέχουσες αγαπημένες μου, συμπεριλαμβανομένων πολλών νέων ποικιλιών που προσφέρουμε για το 2020, ομαδοποιημένες ανά χρώμα.
Σπορόφυτα γλυκού μπιζελιούΜουλιάζοντας σπόρους γλυκού μπιζελιού

Γλαστράκια με μπιζέλιαΣε θερμότερες περιοχές (ζώνη 7 και άνω) όπου ο χειμώνας είναι σχετικά ήπιος, τα γλυκά μπιζέλια μπορούν να σπαρθούν το φθινόπωρο. Οπουδήποτε αλλού, σπορά στα τέλη του χειμώνα / αρχές της άνοιξης.

Μουλιάζουμε τους σπόρους σε νερό για 24 ώρες πριν από τη σπορά. Αυτό μαλακώνει το τρίχωμα του σπόρου και επιταχύνει τη διαδικασία βλάστησης. Για συγκεκριμένες πληροφορίες σποράς σπόρων, ανατρέξτε στον πόρο μας, How to Grow Sweet Peas.
Μπιζέλια λεβάντας στο θερμοκήπιο

Μόλις τα αμπέλια αρχίσουν να παράγουν λουλούδια, η παρακολούθηση της συγκομιδής μπορεί να είναι δύσκολη. Χτενίζω τις σειρές κάθε δεύτερο πρωί, ώστε να πιάνω λουλούδια στην ακμή τους.

Για τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του βάζου, επιλέξτε μίσχους που έχουν τουλάχιστον 2 άνοιγα άνθη στην άκρη. Ενώ μπορούν να διαλεχθούν όταν είναι πιο ανοιχτά, η διάρκεια ζωής του βάζου τους δεν θα είναι τόσο μεγάλη. Ο γλυκός αρακάς είναι ένα βραχύβιο κομμένο λουλούδι, που διαρκεί στην καλύτερη περίπτωση 4 έως 5 ημέρες σε ένα βάζο. Η προσθήκη ζάχαρης ή συντηρητικού λουλουδιών στο νερό κάνει μεγάλη διαφορά και θα προσθέσει μερικές επιπλέον ημέρες.

Λάβετε υπόψη ότι σε αντίθεση με τα μπιζέλια, οι σπόροι του γλυκού μπιζελιού είναι δηλητηριώδεις εάν καταποθούν. Να είστε προσεκτικοί με τα παιδιά και τα κατοικίδια.

Λευκά γλυκά μπιζέλιαΛΕΥΚΟ
Ένα από τα πιο αρωματικά λευκά που καλλιεργούμε, το «Memorial Flight» (φωτογραφία πάνω, αριστερά) μπορεί να υπερηφανεύεται για μεγάλα, αναστατωμένα κρεμ-λευκά λουλούδια με πράσινο υποτόνο. Ιδανικό για εργασίες γάμου.

Ένας αξιόπιστος ερμηνευτής και ένα από τα καλύτερα λευκά που μπορείτε να καλλιεργήσετε, το «White Frills» (πάνω από το κέντρο) έχει παχύ, στιβαρό φύλλωμα και έντονη συνήθεια ανάπτυξης. Τα μεγάλα, καθαρά λευκά άνθη είναι αναστατωμένα και ιδιαίτερα αρωματικά. Ένα πραγματικό άλογο στον κήπο!

Νικητής πολλών βραβείων για καλό λόγο, το ‚Jilly‘ (πάνω δεξιά) είναι μια υπέροχη απόχρωση απαλής κρέμας και είναι μια από τις καλύτερες διαθέσιμες ποικιλίες. Οι μακρύι, δυνατοί μίσχοι και το υπέροχο άρωμα το κάνουν ένα εξαιρετικό κομμένο λουλούδι.
Ροζ ροζ γλυκό μπιζέλιαΡΟΖ ΡΟΖ
Το ‚Anniversary‘ (στη φωτογραφία, πάνω αριστερά) έχει ρομαντικές, αρωματικές λευκές άνθη με απαλές άκρες με ροζ-ρουζ σε ψηλούς, δυνατούς μίσχους.

Το «High Society» (πάνω από το κέντρο) έχει μια υπέροχη θηλυκή ποιότητα και είναι μια από τις πιο αρωματικές ποικιλίες που καλλιεργούμε. Τα κρεμώδη λουλούδια διακοσμούνται σε ένα ζεστό ροζ ζαχαρωτό. Ιδανικό για εργασίες γάμου.

Το „Pearl Anniversary“ (επάνω δεξιά) διαθέτει κρεμώδη λευκά πέταλα με ροζ ραβδώσεις. Φανταστικό για γάμους. Δυστυχώς, αυτή η ποικιλία δεν παρήγαγε αρκετούς σπόρους για το 2020. θα είναι διαθέσιμο για την καλλιεργητική περίοδο του 2021 και είμαστε ενθουσιασμένοι που το προσφέρουμε.
Φωτεινό ροζ γλυκό μπιζέλιαΦΩΤΕΙΝΟ ΡΟΖ
Η Daily Mail‘ (εικόνα, πάνω αριστερά) είναι ένα κάλυμμα επίδειξης με μεγάλες, λαμπερές ροζ άνθη που οδηγούν πάνω σε μακριά, δυνατά στελέχη. Εξαιρετικό για κοπή.

Η «Carlotta» (πάνω από το κέντρο) είναι μια όμορφη, παλιομοδίτικη ποικιλία που έχει αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου. Οι κορεσμένες ροζ καρμίνες του ξεχωρίζουν στον κήπο και στο βάζο. Οι μακρύι μίσχοι και το δυνατό άρωμα το κάνουν πραγματικό νικητή.

Το «Dynasty» (πάνω δεξιά) είναι ένας αξιόπιστος καλλιεργητής και ένα πανέμορφο κομμένο λουλούδι, με ζωηρές, καυτές ροζ άνθη σε μακριά, δυνατά στελέχη. Τα πιο ανοιχτόχρωμα μπουμπούκια έχουν μια κρεμώδη κάτω πλευρά, δίνοντάς του πολυδιάστατη ποιότητα. Ένας συνολικός νικητής!

Γλυκό μπιζέλια σαμπάνιας

ΡΟΔΑΚΙΝΙ/ΣΑΜΠΑΝΙΑ
Το «Piggy Sue» (φωτογραφία πάνω, αριστερά), ένα νέο αγαπημένο, έχει εντυπωσιακούς χρωματισμούς και λάμπει στον κήπο. Τα πέταλα με έντονο άρωμα, κρεμ χρώματος είναι απαλά γραμμωμένα στο ρουζ, δίνοντάς του μια vintage, ρομαντική αίσθηση.

Ένα νέο αγαπημένο, το «Castlewellan» (πάνω από το κέντρο) είναι μια καλλονή με μακρύ στέλεχος, με γλυκό άρωμα που μπορεί να υπερηφανεύεται για μεγάλα, λαμπερά ροδακινί-ροζ άνθη με κρεμώδεις τόνους. Η απαλή εμφάνισή του το καθιστά ιδανικό για το σχεδιασμό γάμου. Ένα must-grow!

Το «Marjorie Carrier» (επάνω δεξιά) μπορεί να υπερηφανεύεται για τις πιο όμορφες μεγάλες, ροζ σολομού άνθη σε μακριά, δυνατά στελέχη. Ο εντυπωσιακός χρωματισμός του και το υπέροχο άρωμά του το κάνουν το όνειρο του λουλουδιού.Ροδάκινο γλυκό μπιζέλια

Το «Bix» (φωτογραφία πάνω, αριστερά), μια νέα ποικιλία που εκτράφηκε από τον Δρ. Keith Hammett, έχει vintage γοητεία. Τα άνθη είναι κρεμ χρώματος, βουρτσισμένα με ροζ βερίκοκο και είναι μια από τις πρώτες ποικιλίες που ανθίζουν. Τα ψηλά, άφθονα στελέχη έχουν κατά μέσο όρο πέντε άνθη. Μια εξαιρετική επιλογή για γαμήλιες ανθοδέσμες.

Τα μεγάλα, κρεμώδη, βολάν άνθη του ‚Jill Walton‘ (πάνω από το κέντρο) έχουν το πιο απαλό ροδακινί-ροζ ρουζ γύρω από την εξωτερική άκρη, δίνοντάς τους μια εξαιρετικά θηλυκή ποιότητα. Μία από τις πέντε αγαπημένες μας ποικιλίες.

Ένα από τα πολύ αγαπημένα μας στη φάρμα, το ‚Mollie Rilstone‘ (πάνω δεξιά) είναι ένα σίγουρο στοίχημα. Τα πολύ αρωματικά, κρεμ άνθη διακοσμούνται με το πιο απαλό βερίκοκο-ροζ. Τα λουλούδια ξεθωριάζουν σε μια καθαρή κρέμα, δίνοντας σε αυτή την ποικιλία μια αντίκα, βικτοριανή ποιότητα. Εξαιρετικά δημοφιλές για γάμους.
Πορτοκαλί γλυκό μπιζέλιαΚΟΡΑΛΙ/ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Το „Geoff Hughes“ (φωτογραφία πάνω, αριστερά) είναι μια από τις αγαπημένες μας ποικιλίες όλων των εποχών. Αυτό το γλυκό μπιζέλι με μεγάλα άνθη έχει άνθη κρέμας με ραβδώσεις κοραλλιών. Πλούσια ανθοφορία και ιδανική για κοπή.

Το ‚Edith Flanagan‘ (πάνω από το κέντρο) είναι μια εκπληκτική νέα ποικιλία που αναπτύχθηκε από τον Andrew Beane. Διαθέτει μεγάλα άνθη κοραλλιών σε μακριά, δυνατά στελέχη. Το φανταστικό του άρωμα και ο εντυπωσιακός χρωματισμός του το καθιστούν πραγματικό νικητή.

Το «Florencecourt» (πάνω δεξιά) είναι μια γλυκά αρωματισμένη ποικιλία με μεγάλα λαμπερά κοραλλιογενή άνθη που ξεθωριάζουν σε λευκό στο κέντρο, δίνοντάς τους μια πολυδιάστατη ποιότητα. Ένας πραγματικός νικητής!

Γλυκός αρακάς κοραλλιώνΤο ‚Happy Birthday‘ (φωτογραφία επάνω, αριστερά) είναι μια εντυπωσιακή ποικιλία με εντυπωσιακά πορτοκαλοκόκκινα πέταλα με λευκό λαιμό. Τα λουλούδια ανεβαίνουν στην κορυφή ψηλών, δυνατών μίσχων, καθιστώντας το εξαιρετικό για κοπή.

Το «Raspberry Flake» (πάνω από το κέντρο) είναι το κατάλληλο όνομα για αυτήν την ποικιλία που τραβά την προσοχή. Τα κρεμ λουλούδια είναι βαμμένα με βαθιές, σχεδόν μεταλλικές ραβδώσεις βατόμουρου. Τα λουλούδια έχουν διαφορετικά επίπεδα κορεσμού, επομένως δεν υπάρχουν δύο ίδια.

Τα χαρούμενα άνθη του «Restormel» (πάνω δεξιά) λάμπουν σχεδόν στο σκοτάδι. Τα ζεστά κοραλί-κόκκινα λουλούδια φαίνονται σχεδόν τεχνητά και μας θυμίζουν κεράσια μαρασκίνο. Αυτή η αρωματική ποικιλία είναι μια από τις αγαπημένες μας όλων των εποχών. Ένα must-grow!
Μωβ γλυκός αρακάςΜΩΒ
Το Enchante‘ (εικόνα επάνω, αριστερά) είναι μια καταπληκτική ποικιλία τριχρωμίας, ένα λαμπρό μείγμα από ροζ κερασιού, λευκού και λεβάντας που εκτράφηκε από τον Δρ. Keith Hammett. Έχει το παρατσούκλι „γλυκό μπιζέλι μονόκερου“ στο Floret. Είναι πραγματικά εξαίσιο και κατατάσσεται ψηλά στη λίστα που πρέπει να αναπτυχθεί.

Ένα αγαπημένο όλων των εποχών, το „Erewhon“ (πάνω από το κέντρο) είναι ένα στοιχειωδώς όμορφο αντίστροφο δίχρωμο με σκούρα μπλε λεβάντα και απαλά ροζ τυπικά πέταλα. Ιδανικό για κοπή, έχει ψηλούς, δυνατούς μίσχους. Ένα must-grow!

Το «Blue Shift» (πάνω δεξιά), που εκτράφηκε από τον Δρ. Keith Hammett, είναι ένα απίστευτο λουλούδι που γίνεται από μωβ-ροζ σε ιριδίζον μπλε-τιρκουάζ καθώς μεγαλώνει. Δεν μοιάζει με τίποτα άλλο στην αγορά.Μωβ γλυκός αρακάςΔοκιμάσαμε εκατοντάδες ποικιλίες και το ‚Nimbus‘ (φωτογραφία πάνω, αριστερά) εξακολουθεί να είναι το κορυφαίο αγαπημένο μου και η καλύτερη διαθέσιμη ποικιλία νιφάδων. Τα μελανώδη γκρι άνθη έχουν βαθιές ραβδώσεις και έχουν σκούρο χρώμα μελιτζάνας. Ένα πραγματικό ξεκίνημα συζήτησης με όλους όσους επισκέπτονται το αγρόκτημα. Εάν δεν έχετε καλλιεργήσει αυτό το διαμάντι, είστε σε μια πραγματική απόλαυση!

Οι λευκές ρίγες με ζωηρό λιλά κάνουν το «Sir Jimmy Shand» (πάνω από το κέντρο), μια νεωτεριστική ποικιλία, μια νέα αγαπημένη. Ψηλοί μίσχοι, υπέροχο άρωμα. κάνει ένα εξαιρετικό κομμένο λουλούδι.

Το «Richard & Judy» (πάνω δεξιά), μια ποικιλία με μακρύ στέλεχος, σούπερ αρωματική, είναι απαραίτητο να καλλιεργηθεί αν αγαπάτε το μωβ. Τα ζεστά, σταφυλόχρωμα λουλούδια είναι πολυδιάστατα και φαίνονται να λάμπουν στον κήπο. Μια ξεχωριστή ποικιλία στο μπάλωμα γλυκού μπιζελιού!
Μπιζέλια κόκκιναΜΑΡΟΝ
Το „Suzy Z“ (φωτογραφία πάνω, αριστερά), ένα απαραίτητο στοιχείο για το χρώμα μόνο, έχει μια εντυπωσιακή μεταλλική γκρι βάση με βαθιές κόκκινες φλέβες. Παρόμοιο στην εμφάνιση με το διαρκώς δημοφιλές ‚Nimbus‘ αλλά πιο σοκολατένιο σε χρώμα.

Το «Chocolate Flake» (πάνω από το κέντρο), που εκτρέφεται από τον Dr. Keith Hammett, είναι μια μοναδική καφέ-κόκκινη ποικιλία με νιφάδες που μοιάζει σαν να έχει πασπαλιστεί με σκόνη κακάο.

Εκπληκτικό στον κήπο, το «Windsor» (επάνω δεξιά) είναι μια πλούσιες αποχρώσεις ομορφιάς με ζεστές, σοκολατένιες βυσσινί ανθοφορίες που κάνουν πραγματική δήλωση. Τα λουλούδια είναι αρκετά αρωματικά και έχουν μακριές, δυνατές μίσχους, καθιστώντας το μια φανταστική ποικιλία για κοπή.

Θα ήθελα πολύ να ακούσω την εμπειρία σας με τον γλυκό αρακά. Τα καλλιεργείτε ή σκοπεύετε να τα προσθέσετε στον κήπο σας την ερχόμενη σεζόν; Αν ναι, ποιες είναι οι αγαπημένες σας ποικιλίες;

Σημείωση: Εάν υποβάλετε ένα σχόλιο και δεν εμφανίζεται αμέσως, καθίστε καλά. έχουμε ένα φίλτρο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας που απαιτεί να εγκρίνουμε τα περισσότερα σχόλια πριν δημοσιευτούν.

Τέλος, αν βρίσκετε χρήσιμες αυτές τις πληροφορίες, θα μου άρεσε αν τις μοιραστείτε με τους φίλους σας.

Schreibe einen Kommentar