National Plant a Flower Day: Νέοι σπόροι λουλουδιών, φυτά εσωτερικού χώρου και οδηγοί καλλιέργειας λουλουδιών

6
National Plant a Flower Day: Νέοι σπόροι λουλουδιών, φυτά εσωτερικού χώρου και οδηγοί καλλιέργειας λουλουδιών

Προσθέστε άρωμα, υφή και χρώμα στον κήπο σας μεγαλώνοντας φυτά λουλουδιών και σπόρους στα κρεβάτια και στα σύνορά σου. Παίρνετε ακόμη και το μπόνους της προσέλκυσης επικονιαστών! Για να γιορτάσετε την Ημέρα Εθνικού Φυτού ενός Λουλουδιού, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 12 Μαρτίου, η άνοιξη είναι η ιδανική εποχή για να δοκιμάσετε κάτι νέο και συναρπαστικό με την κηπουρική σας.

Με όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για τη φύτευση λουλουδιών, το άρθρο μας είναι γεμάτο με οδηγούς καλλιέργειας, νέες ποικιλίες που μπορείτε να δοκιμάσετε και συμβουλές για κήπους με δοχεία, μαζί με ειδικές συμβουλές για οδηγούς μεγέθους φυτών που πρέπει να γνωρίζετε προτού αγοράσετε.

Σπορά με το χέρι σε αρθρωτό δίσκο
Η σπορά σπόρων λουλουδιών σε δίσκους κυττάρων είναι μόνο ένας από τους τρόπους για να ξεκινήσετε την περιπέτεια καλλιέργειας λουλουδιών σας.

Ο Μάρτιος είναι μια υπέροχη εποχή του χρόνου για να γιορτάσουμε τη φύτευση των λουλουδιών και να καλωσορίσουμε τη νέα σεζόν, αλλά και να εκτιμήσουμε το γεγονός ότι υπάρχουν πάνω από 400.000 ανθοφόρα είδη παγκοσμίως! Υπάρχει λοιπόν κάτι για όλους και κάθε λουλούδι φέρνει φυσική ομορφιά.

Τα λουλούδια χρησιμοποιούνται για πολλούς σκοπούς και παίζουν καθοριστικό ρόλο στο περιβάλλον μας. Εκτός από τη διατροφή των επικονιαστών μας, οι οποίοι με τη σειρά τους βοηθούν την τροφή μας και άλλα φυτά να αναπτυχθούν, αποτελούν τη βάση για φάρμακα, τρόφιμα, χειροτεχνίες, προϊόντα ομορφιάς, βαφές και πολλά άλλα.

Πιστεύουμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να γιορτάσετε την Ημέρα Φυτεύστε ένα Λουλούδι είναι να σπείρετε ή να φυτέψετε ένα λουλούδι (ή πολλά) και τα λουλούδια της Suttons διατίθενται σε πέντε μεγέθη:

Μπορείτε να δείτε τον εύχρηστο οδηγό μεγέθους φυτών για περισσότερες πληροφορίες για το καθένα. Υπάρχουν πάρα πολλές ποικιλίες λουλουδιών για να χωρέσουν σε ένα άρθρο, αλλά μπορείτε περιηγηθείτε στη μεγάλη ποικιλία μας στην ιστοσελίδα μας!

Νέα φυτά λουλουδιών

Θέλετε να προσθέσετε κάτι ιδιαίτερο στον κήπο σας; Κάθε χρόνο, οι ειδικοί καλλιεργητές της Suttons καλλιεργούν και εισάγουν πολλά νέα ανθοφόρα φυτά στη γκάμα μας. Είτε ως νέες ποικιλίες αγαπημένων αγαπημένων, είτε ως εντυπωσιακές νέες προσθήκες στις παραδοσιακές σειρές, αυτά τα ανθοφόρα φυτά προσθέτουν κάτι διαφορετικό στα κρεβάτια και τα περίγραμμά σας.

Νέοι σπόροι λουλουδιών

Ετοιμαστείτε να αναπτύξετε κάτι λίγο διαφορετικό αυτόν τον μήνα! Παρουσιάσαμε φέτος μια επιλογή από υπέροχες νέες ποικιλίες σπόρων λουλουδιών. Οι ειδικοί μας προσπάθησαν σκληρά να βρουν λουλούδια με εντυπωσιακά αρώματα, εκθαμβωτικά χρώματα και έναν παράγοντα ‚wow‘ που θα σας βοηθήσει να κρατήσετε τον κήπο σας ένα βήμα μπροστά.

Ίσως προτιμάτε να παραμένετε με πιο μακροχρόνιες και παραδοσιακές ποικιλίες σπόρων λουλουδιών, γι‘ αυτό κάντε κλικ εδώ για να δείτε σπόρους λουλουδιών να σπείρουν αυτόν τον μήνα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς να σπείρετε τους σπόρους σας, διαβάστε μας Ιστολόγιο Success With Seeds. Για όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για τη σπορά σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους!

Λουλούδια για την άγρια ​​ζωή και τους επικονιαστές

Γιατί να μην γιορτάσετε την National Grow a Flower Day καλλιεργώντας ένα λουλούδι που δεν είναι μόνο για εσάς αλλά και για την άγρια ​​ζωή σας; Η συλλογή μας «Σπόροι για μέλισσες και πεταλούδες» περιλαμβάνει σπόρους για πολλά ωφέλιμα έντομα. Η φύτευση ειδών που ενθαρρύνει τους επικονιαστές βοηθά στη δημιουργία μιας μικροσκοπικής ομάδας κηπουρικής που θα κάνει τον έλεγχο των παρασίτων και την επικονίαση για λογαριασμό σας και υποστηρίζει την εγγενή άγρια ​​ζωή παρέχοντας ενδιαιτήματα και τροφή.

Θα βρείτε σπόρους για μέλισσες και πεταλούδες, βομβίλους και μέλισσες, πασχαλίτσες, μύγες και κορδόνια, που κάνουν όλα τα καλά τους για τον κήπο σας. Είτε θέλετε να υποστηρίξετε τις μέλισσες είτε να προστατεύσετε τα λαχανικά και τα λουλούδια σας από παράσιτα, οι σπόροι μας για μέλισσες και πεταλούδες έχουν τις τέλειες ποικιλίες.

Φυτά εσωτερικού χώρου και λουλούδια εσωτερικού χώρου

Είναι περιορισμένος ο χώρος καλλιέργειας των λουλουδιών σας; Γίνετε κηπουρός σε εσωτερικούς χώρους! Είναι εξίσου ικανοποιητικό και μπορείτε να απολαύσετε τη διαδικασία και τα λουλούδια σε εσωτερικούς χώρους. Από εκθαμβωτικές ορχιδέες μέχρι κεντρικά κομμάτια με μεγάλο φύλλωμα, τα φυτά εσωτερικού κήπου και σπιτιού μπορούν να μεταμορφώσουν κάθε χώρο διαβίωσης σε κάτι ξεχωριστό. Η γκάμα μας έχει επιλεγεί για να σας προσφέρει εμπνευσμένα φυτά εσωτερικού χώρου. Ανεξάρτητα από το μέγεθος ή τον χαρακτήρα του χώρου σας.

Οδηγοί καλλιέργειας λουλουδιών

Είτε έχετε το λουλούδι σας έτοιμο να φυτέψετε για το National Plant a Flower Day, είτε θέλετε απλώς κάποιες γενικές οδηγίες για να φυτέψετε τα λουλούδια σας όταν είναι έτοιμα τα βύσματα ή οι σπόροι σας, δείτε αυτές τις συμβουλές και τους συνδέσμους για τα καλύτερα οδηγοί καλλιέργειας λουλουδιών.

Φροντίδα μετά την παράδοση και ανάπτυξη με συμβουλές

Κατά την παράδοση των φυτών σας, ακολουθήστε τις συμβουλές μας και κάντε το αμέσως.

  • Αποσυσκευάστε προσεκτικά τα φυτά σας και ελέγξτε ότι το κομπόστ είναι υγρό. Εάν κάποιο από το κομπόστ είναι στεγνό, ποτίστε προσεκτικά χρησιμοποιώντας ένα μικρό ποτιστήρι και αφήστε το να στραγγίσει.
  • Σταθείτε σε ένα ελαφρύ, ζεστό μέρος και, στη συνέχεια, ακολουθήστε τις οδηγίες «αναπτύξεως» σε αυτό το φυλλάδιο το συντομότερο δυνατό – με την προϋπόθεση ότι διατηρούνται υγρά, μπορούν συνήθως να μείνουν για έως και 3 ημέρες.

Συμβουλές φύτευσης λουλουδιών

  • Για να μειώσετε την ανάγκη για βοτάνισμα αφού φυτέψετε την οθόνη του κλινοσκεπάσματος, σκάψτε την περιοχή φύτευσης μερικές εβδομάδες πριν σκοπεύετε να φυτέψετε. Καθώς το έδαφος θερμαίνεται, αυτό ενθαρρύνει τους σπόρους των ζιζανίων να βλαστήσουν και μπορείτε να τους αφαιρέσετε πριν φυτέψετε την οθόνη σας.
  • Αν σκοπεύετε να φυτέψετεΦυτά βύσματος αξίαςΑπό το πλάι των καλαθιών σας, χρησιμοποιήστε μια κατσαρόλα μικρότερη από 7 cm και τη μεταφέρετε σε καλάθια όταν σταθεροποιηθεί καλά.
  • Για φύτευση απευθείας στον κήπο, φροντίστε να σκάβετε πάνω από το έδαφος και να σπάσετε τυχόν σβώλους και, στη συνέχεια, φυτέψτε κατευθείαν στη θέση ανθοφορίας τους. Σε περιοχές όπου το υπάρχον έδαφος είναι φτωχό, ενσωματώστε μια καλή χούφτα κομπόστ σε κάθε περιοχή που φυτεύετε. Αφού φυτευτείτε, μην ξεχάσετε να δώσετε στα φυτά σας ένα ποτό και να τα προστατέψετε από γυμνοσάλιαγκες και σαλιγκάρια.

Οδηγός πολυετούς και ετήσιας καλλιέργειας

Κίτρινο λουλούδι κροκοσμίας

Πολυετή φυτά

Τα δικα σου πολυετή φυτά μπορεί να φυτευτεί στον κήπο αμέσως. Επιλέξτε ένα ελεύθερο στραγγιζόμενο έδαφος που συγκρατεί την υγρασία. Σκάψτε την περιοχή, ενσωματώνοντας κήπο κοπρόχωμα ή άλλο οργανικό υλικό που έχει σαπίσει καλά για να βοηθήσει στη διατήρηση της υγρασίας, αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε ελαφριά, αμμώδη εδάφη. Τσουγκράνα σε ένα γενικό λίπασμα όπως π.χ Growmore ή Οστεάλευρα πριν από τη φύτευση.

Ετήσια

Αυτά τα φυτά είναι έτοιμα να φυτευτούν απευθείας στην τελική τους θέση. Γεμίστε τα καλάθια, τις μπανιέρες και τα δοχεία σας με ένα ποιοτικό κομπόστ για γλάστρες, που ενσωματώνει κρυστάλλους αποθήκευσης νερού και λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης εάν είναι διαθέσιμο. Αφαιρέστε τη γλάστρα και φυτέψτε φροντίζοντας η ρίζα να είναι καλυμμένη με λίπασμα. Ποτίστε τα φυτά αμέσως μετά τη φύτευση για να κατακαθίσει το έδαφος γύρω από τις ρίζες. Είναι σημαντικό να διατηρείτε τα φυτά καλά ποτισμένα κατά τη διάρκεια των ξηρών περιόδων και να τρέφονται σε εβδομαδιαία βάση. Αφαιρείτε τακτικά τα ξεθωριασμένα λουλούδια για να ενθαρρύνετε την περαιτέρω παραγωγή λουλουδιών.

Φροντίδα φυτών δοχείων

Φυτά κοντέινερ στον κήπο

Μερικοί φυτά δοχείων φαίνονται καλύτερα όταν καλλιεργούνται μόνα τους – για παράδειγμα, μαργαρίτες και τριαντάφυλλα βεράντας – ενώ άλλα φαίνονται καλύτερα σε μικτή φύτευση. Τα κορυφαία 5 φυτά σε δοχεία είναι το γεράνι, η πετούνια, η ιμπατένς, η φούξια και η λομπέλια, αλλά υπάρχει μια τεράστια ποικιλία άλλων φυτά λουλουδιών να επιλέξεις απο.

Παρόλο που δεν θα έχετε άδεια στη δουλειά για την Εθνική Ημέρα των Λουλουδιών, εξακολουθεί να είναι η τέλεια ευκαιρία για να δείξετε την εκτίμησή σας για τα λουλούδια και να φέρετε λίγο χρώμα και γοητεία στον κήπο και το σπίτι σας. Ελπίζουμε ότι η καθοδήγησή μας σχετικά με τον εορτασμό της Ημέρας Εθνικών Φυτών σε Άνθος θα είναι χρήσιμη και θα σας δώσει αρκετά για να πετύχετε την πολυάσχολη περίοδο κηπουρικής και σποράς μπροστά!

Γίνετε μέλος της κοινότητας Suttons σήμερα και πάρτε μας μαζί σας στο ταξίδι σας στην κηπουρική – #MySuttonsJourney

Περιηγηθείτε στις πιο πρόσφατες αναρτήσεις ιστολογίου μας για συμβουλές κηπουρικής, οδηγούς και πληροφορίες για νέα προϊόντα.

Περιηγηθείτε στις πιο πρόσφατες αναρτήσεις ιστολογίου μας για συμβουλές κηπουρικής, οδηγούς και πληροφορίες για νέα προϊόντα.

Schreibe einen Kommentar