J&J, Διανομείς & Φυλετικές Κοινότητες Εξετάζουν Διακανονισμό

15
J&J, Διανομείς & Φυλετικές Κοινότητες Εξετάζουν Διακανονισμό

Οι ιθαγενείς Αμερικανοί πρόκειται να λάβουν 590 εκατομμύρια δολάρια σε ταμεία διακανονισμού οπιοειδών.


Η Johnson & Johnson (J&J), η McKesson, η Cardinal Health και η AmerisourceBergen έχουν καταλήξει σε έναν οικισμό έξω από το Κλίβελαντ του Οχάιο, με κοινότητες ιθαγενών φυλών της Αμερικής για την επιδημία οπιοειδών που ανέρχεται συνολικά σε σχεδόν 600 εκατομμύρια δολάρια. Και οι 574 ομοσπονδιακά αναγνωρισμένες φυλές δικαιούνται να λάβουν μέρος του διακανονισμού, ακόμα κι αν δεν έχουν υποβάλει νομική αγωγή εναντίον οποιουδήποτε από τους εταιρείες. Ως μέρος της συμφωνίας, η J&J και η θυγατρική της, Janssen, θα πληρώσουν 150 εκατομμύρια δολάρια σε δύο χρόνια, ενώ οι διανομείς θα πλήρωναν περίπου 440 εκατομμύρια δολάρια σε επτά χρόνια.

«Πρόκειται για έναν ιστορικό οικισμό που διανύει μια μικρή αλλά σημαντική απόσταση για την αντιμετώπιση μιας θανατηφόρας επιδημίας που κατέστρεψε τις φυλετικές κοινότητες», δήλωσε ο Λόιντ Μίλερ, ένας από τους κύριους δικηγόρους της φυλής. «Είναι ιστορικό γιατί επιτέλους φυλές και κράτη στέκονται ώμο με ώμο στην αντιμετώπιση μαζικών καταστροφών».

Δεκαπέντε τοις εκατό του οικισμού κεφάλαια πρόκειται να διατεθούν για αμοιβές δικηγόρου, ενώ το υπόλοιπο 85 τοις εκατό θα δαπανηθεί για «θεραπεία από ναρκωτικά και σχετικά προγράμματα μείωσης», σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα. Αυτές οι θεραπευτικές επιλογές θα διατεθούν στις κοινότητες που πλήττονται από την κρίση. Ο διακανονισμός αναφέρει ότι «το 95% των διαφωνούμενων φυλών και 14 από τις 17 μη διαφωνούμενες φυλές με πληθυσμό που υπερβαίνει τα 5.000 μέλη φυλών» πρέπει να υπογράψουν για να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία.

J&J, Διανομείς & Φυλετικές Κοινότητες Εξετάζουν Διακανονισμό
Φωτογραφία του Alexey Demidov από την Pexels

Η J&J είπε ότι ο προτεινόμενος διακανονισμός «δεν αποτελεί αποδοχή ευθύνης ή αδικήματος και ότι η εμπορία και η προώθηση οπιοειδών ήταν κατάλληλη και υπεύθυνη». Σημείωσε επίσης ότι δεν εμπορεύεται πλέον οπιοειδή.

Η AmerisourceBergen είπε ότι η συμφωνία „θα επιταχύνει τη ροή των πόρων προς τις κοινότητες που επηρεάστηκαν από την κρίση, ενώ θα επιτρέψει στην AmerisourceBergen να επικεντρωθεί στη διασφάλιση ότι η φαρμακευτική αλυσίδα εφοδιασμού καλύπτει τις ανάγκες των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης και των ασθενών“.

Οι ίδιες τέσσερις εταιρείες βρίσκονται σχεδόν στο τελικό στάδιο έγκρισης ενός διακανονισμού 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τις πολιτείες και τις τοπικές κυβερνήσεις – μια συμφωνία που έγινε μετά από δύο χρόνια. Μόνο στη Νέα Υόρκη «3.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν από οπιοειδή τόσο στον δρόμο όσο και στις συνταγογραφούμενες μορφές τους το 2018», σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, υπογραμμίζοντας τη σημασία της χρηματοδότησης της πρόληψης και της θεραπείας του εθισμού. Το κράτος είναι ένα από αυτά που θα λάβει κεφάλαια ως μέρος αυτής της συμφωνίας.

Η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Λετίθια Τζέιμς είπε την εποχή της πρότασης διευθέτησης της πολιτείας: «Ενώ κανένα χρηματικό ποσό δεν θα αντισταθμίσει ποτέ τα εκατομμύρια των εξαρτήσεων, τους εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους ή τις αμέτρητες κοινότητες που αποδεκατίστηκαν από τα οπιοειδή, αυτά τα χρήματα θα είναι ζωτικής σημασίας. στην αποτροπή οποιασδήποτε μελλοντικής καταστροφής».

Οι Cardinal Health, McKesson και AmerisourceBergen, εξέδωσαν την ίδια κοινή δήλωση λέγοντας ότι «αμφισβητούν έντονα τους ισχυρισμούς που αμφισβητούνται στη δίκη», αλλά «πιστεύουν ότι αυτό το ψήφισμα θα επιτρέψει στις εταιρείες να εστιάσουν την προσοχή και τους πόρους τους στην ασφαλή και ασφαλή παράδοση των φαρμάκων και των θεραπειών παρέχοντας ουσιαστική ανακούφιση στις πληγείσες κοινότητες».

Οι τρεις εταιρείες, μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας της πολιτείας, θα λάβουν επίβλεψη από έναν τρίτο πάροχο που θα παρακολουθεί πόσα οπιοειδή παρέχονται στα φαρμακεία στις ΗΠΑ

Πηγές:

Οι ιθαγενείς αμερικανικές φυλές φτάνουν σε εποικισμούς 590 εκατομμυρίων δολαρίων για την καταστροφή των οπιοειδών

Οι ιθαγενείς αμερικανικές φυλές φτάνουν σε έναν δοκιμαστικό οικισμό οπιοειδών με J&J και διανομείς

Οι διανομείς ζητούν την κρατική έγκριση του προτεινόμενου διακανονισμού οπιοειδών

Schreibe einen Kommentar