A Love Letter to the Outdoor Internship: The Importance of Experiential Learning

14
A Love Letter to the Outdoor Internship: The Importance of Experiential Learning

Ήταν αρχές της άνοιξης όταν κάθισα με την ομάδα στο Τοπία Summerhill.

Ήταν το τρίτο μου εξάμηνο της εξ αποστάσεως μάθησης πανδημίας, ή ενάμιση χρόνο της εμπειρίας μου στο κολέγιο σε «παύση». Η σύγχυση, η απογοήτευση και ο πυρετός της καμπίνας ισοδυναμούσαν με μια ταραγμένη απόδραση μέσα μου που ήξερα ότι δεν μπορούσα να καταπνίξω με διακοπές ή μια βόλτα στο πάρκο.

Ήθελα να λερώσω τα χέρια μου, να κάνω δουλειά που ήταν σωματικά επιβαρυμένη – αυτή που σε αφήνει να πονάς στο τέλος της ημέρας, μια ανταποδοτική υπενθύμιση μιας καλής δουλειάς. Τείναι ένα είδος δουλειάς που δεν θα είχα δει μέσα στην παραδοσιακή τάξη πόσο μάλλον μέσα στα όρια του νέου μου εικονικού κόσμου. Ήθελα να ασχοληθώ με την αρχιτεκτονική τοπίου με τρόπο που να με συνέδεε ξανά με τη γη, με τους άλλους και με την πραγματικότητα του επαγγέλματος.

«Θα είναι σκληρή δουλειά», μου είπε ο Brendan O’Dwyer, Αντιπρόεδρος του Summerhill στο Zoom. «Μεγάλες μέρες, πολλές εβδομάδες… Είστε βέβαιοι ότι είστε έτοιμοι για αυτό;» Εκτίμησα την ειλικρίνεια και του έδωσα ένα οριστικό «ναι». Μέσα σε μια εβδομάδα, είχα αποδεχτεί μια θέση πρακτικής άσκησης στο Summerhill με ειδίκευση στους κήπους κουζίνας και στην εδώδιμη φυτοκομία, το θέμα της διατριβής μου. Ένιωσα μια εσωτερική βαλβίδα απελευθέρωσης γνωρίζοντας ότι αυτό δεν θα ήταν ένα καλοκαίρι με γυαλιά μπλε φωτός ή Adobe Suite.

Το κεντρικό γραφείο του Summerhill στο Sag Harbor της Νέας Υόρκης

Ο Declan Blackmore ίδρυσε την Summerhill Landscapes το 1993 μετά από μια δική του βιωματική πρακτική. Με υπόβαθρο στην κηπουρική και εξοικείωση με τα Hamptons, ο Declan μετακόμισε από την Ιρλανδία και προσπάθησε να προσφέρει την ίδια ευκαιρία για πρακτική εκπαίδευση σε άλλους Ιρλανδούς φοιτητές στον τομέα. Με τις δεκαετίες, το Summerhill έχει εξελιχθεί σε διεθνή παρουσία, φιλοξενώντας φοιτητές από την Κίνα, την Αγγλία, την Ισπανία, τη Βραζιλία και άλλα, επιτρέποντάς τους να προσδιορίσουν πώς το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης μπορεί να καλύψει τους προσωπικούς τους βιωματικούς και εκπαιδευτικούς στόχους. Είχα την τύχη να μείνω σε μια εξαιρετική περίοδο της πανδημίας που επέτρεψε, τουλάχιστον, σε φοιτητές των ΗΠΑ να έρθουν στην εταιρεία.

«Δεν υπάρχει τρόπος να διαχωρίσουμε τον αντίκτυπο των ασκουμένων στην εταιρεία μας από την ιστορία του Summerhill συνολικά. Δεν είναι πολύ δύσκολο να πούμε ότι το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης είναι το θεμέλιο της επιχείρησής μας». -Tom Volk, Διευθυντής της Summerhill Landscapes Inc.

Εκείνο τον Μάιο, ετοίμασα τις βαλίτσες μου και μετακόμισα στο Χάμπτονς, τον πλούσιο θύλακα του Λονγκ Άιλαντ που είναι καλοκαιρινός οικοδεσπότης πλούτου διεθνούς επιπέδου μαζί με μερικά από τα πιο υπέροχα τοπία σχεδιασμένα και φυσικά. Μέσα σε δύο ημέρες, βρέθηκα στο εργοτάξιο φυτεύοντας δεκάδες πολυετή φυτά σε έναν κήπο με λουλούδια που η κλίμακα και η μεγαλοπρέπεια δεν έμοιαζαν με τίποτα που είχα δει ποτέ πριν. Η αφοσίωση και η πειθαρχία που χρειάστηκε για την εγκατάσταση και τη συντήρηση αυτών των ακινήτων δεν ήταν ποτέ κάτι που είχα σκεφτεί στο σχολείο. Ως αρχιτέκτονας τοπίου με πάθος για κατοικίες υψηλών προδιαγραφών, συνειδητοποίησα πόσο σημαντική ήταν η δουλειά μου τόσο για τις ανάγκες της παρούσας στιγμής όσο και για να με κάνει έναν ολοκληρωμένο ανερχόμενο επαγγελματία.

Οι πρακτικές στο Summerhill εκθέτουν τους αναδυόμενους επαγγελματίες σε όλους τους τομείς των διαδικασιών κατασκευής, εγκατάστασης και συντήρησης στο πλαίσιο της αρχιτεκτονικής τοπίου κατοικιών υψηλής ποιότητας.

Υπάρχει κάτι ιδιαίτερο στο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης του Summerhill και αυτό είναι η ικανότητά του να θέτει τις βάσεις για βαθιές και αιώνιες αναμνήσεις. Μετακόμισα σε ένα ακίνητο που ανήκε στην εταιρεία που φιλοξένησε δύο σπίτια ασκουμένων (ή 9 ασκούμενους συνολικά), ένα κοινόχρηστο γκαζόν και μια ψησταριά που τα χώριζε. Δεν χρειάστηκε ούτε μία εβδομάδα για να κρυφοκοιτάξουμε από τα δωμάτιά μας, να χαιρετίσουμε τις νέες αφίξεις και να ξεκινήσουμε το ταξίδι μας μαζί. Ο δεσμός μας ξεκίνησε με κοινή ευθύνη – Ξυπνούσαμε όλοι στις 5 το πρωί, δουλέψαμε σκληρά στον ήλιο κατά τη διάρκεια των αντίστοιχων πρακτικών μας και πήγαμε στο σπίτι για το ηλιοβασίλεμα. Δεν άργησε να βγούμε για εκδρομές το Σαββατοκύριακο στο North Fork, να ξεκουραστούμε σε μια φανταχτερή νύχτα στην πόλη ή απλά να ψήσουμε λαχανικά στη σχάρα για να τα μοιραστούμε το βράδυ της Τετάρτης.

Παρόλο που αναχωρήσαμε τον Ιούλιο του 2021, εξακολουθώ να μιλάω μαζί τους κάθε εβδομάδα και να σκέφτομαι με αγάπη την ιδέα ότι η χαμογελαστή ομαδική μας φωτογραφία κρέμεται στον τοίχο του σπιτιού του ασκούμενου δίπλα στις γενιές που ήρθαν πριν από εμάς. Μια ιεροτελεστία μετά από ένα καλοκαίρι αφιερώματος. Μπορώ να πω ότι η εμπειρία μου δεν είναι εξαιρετική στο Summerhill – περισσότερο από το 30% του τρέχοντος προσωπικού πλήρους απασχόλησης ήταν οι ίδιοι ασκούμενοι.

Ένας ασκούμενος στο Summerhill μαθαίνει απευθείας από τους ηγέτες των ομάδων προκειμένου να επιτύχει τους δικούς του εκπαιδευτικούς στόχους με τα καθήκοντα στο χέρι.

Δεν θα πω ότι η πρακτική άσκηση γραφείου και σχεδιασμού είναι περισσότερο ή λιγότερο σημαντική από την πρακτική άσκηση σε κηπουρικές και κατασκευαστικές, ή ότι όλες οι πρακτικές σε εξωτερικούς χώρους είναι στην ουσία τόσο γραφικές όσο η εμπειρία μου, αλλά θα υποστηρίξω ότι το τελευταίο είναι απολύτως απαραίτητο για φοιτητές αρχιτεκτονικής τοπίου. Εάν η καθηλωτική, πρακτική εμπειρία δεν κάνει τίποτα άλλο, θα σας διδάξει ένα ανεκτίμητο μάθημα ζωής που, κατά τη γνώμη μου, βελτιώνει την ποιότητα ζωής σας σχεδόν σε κάθε σφαίρα. Το χώμα κάτω από τα νύχια σας και ο ιδρώτας στο μέτωπό σας κάνουν θαύματα για τη δύναμη του χαρακτήρα και την ανθεκτικότητα στα αναπόφευκτα τραχιά μπαλώματα της ζωής.

Το νέο έτος πλησιάζει και οι φοιτητές σε όλη τη χώρα θα υποβάλουν τις αιτήσεις τους για πρακτική άσκηση μόλις μπορέσουν να αποχωρήσουν από τις χειμερινές διακοπές. Εάν είστε εταιρεία ή άτομο που αναλαμβάνει το καθήκον να βοηθήσει την εκπαίδευση και την έκθεση της επόμενης γενιάς στην αρχιτεκτονική τοπίου, φροντίστε να αναδείξετε τους αναδυόμενους επαγγελματίες σας στον τομέα. Δείτε αν υπάρχει έστω και μια μέρα που μπορούν να σχεδιάσουν σχέδια φύτευσης, να πάρουν λίγο χρόνο με ένα μυστρί ή να σκοτώσουν μερικά πολυετή φυτά. Παρουσιάστε τα στους εργολάβους και τους διαχειριστές έργων που πραγματοποιούν τις ιδέες σας. Η ποικιλία δεν είναι μόνο συναρπαστική αλλά και ανεκτίμητη για την εμπειρία που έχουν μαζί σας και τα μαθήματα που θα πάρουν στην καριέρα τους.

Δημοσιευτηκε σε Ιστολόγιο, Εξώφυλλο, Προτεινόμενα

Schreibe einen Kommentar