9 τεχνικές μαύρης ζώνης για την καταπολέμηση της τεμπελιάς στην εργασία

2
9 τεχνικές μαύρης ζώνης για την καταπολέμηση της τεμπελιάς στην εργασία

Καταπολεμήστε την τεμπελιά

Η τεμπελιά μπορεί να μας κυριεύσει άγρια ​​στη δουλειά, ακόμα και όταν είμαστε συνειδητά αφοσιωμένοι στο να κάνουμε πράγματα. Είναι ένα υποπροϊόν αυτά τα κακά γυαλιστερά αντικείμενα που περνούν από την περιφέρειά μας απλώς ζητούν προσοχή. Προσπαθούμε να τους παλέψουμε, αλλά μερικές φορές είναι μια επίπονη μάχη που δεν μπορούμε να κερδίσουμε. Εξάλλου, το να είμαστε τεμπέληδες είναι αυτό που θα προτιμούσε να κάνει το ασυνείδητο μυαλό μας ούτως ή άλλως.

Δεν είναι όλα χαμένα όμως. Με τη βοήθεια λίγων τεχνικών μαύρης ζώνης, η τεμπελιά μπορεί να κατακτηθεί. Απλώς πρέπει να παίξετε το μυαλό σας πριν το μυαλό σας πέσει θύμα του τεμπέλικου παιχνιδιού. Δείτε πώς…

Η τεμπελιά μπορεί να φαίνεται ελκυστική, αλλά η δουλειά δίνει ικανοποίηση.
– Αννα Φρανκ

  1. Κατανοήστε πλήρως τις πραγματικές συνέπειες του να είσαι τεμπέλης – Εάν είστε συνήθως τεμπέλης στη δουλειά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην εκπληρώνετε όλες τις ευθύνες σας. Εάν δεν εκπληρώνετε τις ευθύνες σας, τότε δεν κάνετε τη δουλειά σας, και ως εκ τούτου, δεν αξίζει να πληρώσετε. Είναι μόνο θέμα χρόνου να το παρατηρήσουν οι ανώτεροί σας και να εξαλείψουν το νεκρό βάρος. Υπάρχει ένα πολύ καλό άρθρο στο About.com με τίτλο „Πώς να απολυθείτε.» Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το άρθρο και αναρωτηθείτε, „Πόσα από αυτά τα σημεία σχετίζονται με την τεμπελιά;“ Ομοίως, εάν ένας αυτοαπασχολούμενος τεμπελιάζει, μπορείτε να είστε αρκετά σίγουροι ότι δεν θα είναι αυτοαπασχολούμενος για πολύ.
  2. Μην χάσετε ποτέ ολόκληρο τον ελέφαντα – Έχω ακούσει ανθρώπους να χρησιμοποιούν τη φράση «πάρε μια μπουκιά από τον ελέφαντα τη φορά» περισσότερες φορές από όσες μπορώ να μετρήσω. Είναι αλήθεια, ο διαχωρισμός ενός μεγάλου έργου σε μια σειρά από μικρότερα ορόσημα είναι ένας έξυπνος τρόπος για να βελτιώσετε τη συγκέντρωσή σας και να διατηρήσετε τον εαυτό σας παρακινημένο βραχυπρόθεσμα. Ωστόσο, δεν είναι ποτέ σοφό να χάσουμε εντελώς από τα μάτια μας ολόκληρο τον ελέφαντα (η μεγάλη εικόνα). Εξάλλου, ολόκληρος ο ελέφαντας είναι ο μόνος λόγος που ξεκίνησες να δουλεύεις εξαρχής. Κάποια στιγμή θέλεις να προαχθείς, να προσγειώσεις αυτή τη συμφωνία πλήρους μεγέθους και να έχεις την ευκαιρία να προηγηθείς. Αυτά είναι στόχους μεγάλης εικόνας, στόχους που κινητοποιούν τη μακροπρόθεσμη προσπάθεια. Πρέπει να έχετε πάντα επίγνωση του γεγονότος ότι λίγη τεμπελιά τώρα σε μερικές μικρές εργασίες μπορεί να οδηγήσει σε μια μεγάλη σειρά χαμένων ευκαιριών στο μέλλον, όταν ο κριτής συγκρίνει την απόδοσή σας με αυτή των συνομηλίκων σας.
  3. Μην σταματήσετε να κάνετε… Ξεκινήστε την επόμενη σχετική εργασία – Μόλις σταματήσεις, τεμπελιά αρχίζει να επιδράει και είναι δύσκολο να συνεχίσεις ξανά. Το κλειδί είναι να ολοκληρώσετε μια εργασία και στη συνέχεια να μεταβείτε αμέσως στην επόμενη σχετική εργασία. Θεωρώ ότι μια σχετική εργασία είναι κάθε εργασία με παρόμοιο τύπο που απαιτείται διανοητική σκέψη. Το μυαλό σας μπορεί να μεταβεί απρόσκοπτα μεταξύ σχετικών εργασιών, επειδή οι προσπάθειές σας για τις εργασίες που έχετε ολοκληρώσει προηγουμένως έχουν ήδη προσανατολίσει το μυαλό σας για το είδος της εργασίας που απαιτείται σε όλες τις επόμενες εργασίες. Όσο πιο γρήγορα προχωρήσετε, τόσο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση θα νιώσετε ότι θα το κάνετε και τόσο πιο παραγωγικοί θα είστε.
  4. Κάνε δουλειά και για σένα – Πολύ συχνά βλέπω ικανούς, εργατικούς ανθρώπους να κάνουν δουλειά μόνο για κάποιον άλλο, συνήθως τον εργοδότη τους. Όταν ο φόρτος εργασίας είναι εξαιρετικά μικρός (ή η μέρα πλησιάζει και τελειώνει), τεμπελιάζουν και κάνουν λιγότερα αντί να μεταθέσουν την προσοχή τους στο να πετύχουν κάτι για τους εαυτούς τους. Αν όλη η σκληρή δουλειά σας αφιερωθεί στην ανάπτυξη της επιχείρησης κάποιου άλλου και όλος ο ελεύθερος χρόνος σας αφιερωθεί στην τεμπελιά, δεν θα αναπτύξετε ποτέ μια δική σας επιχείρηση. Αποφύγετε την τεμπελιά ξοδεύοντας τον ελεύθερο χρόνο σας δουλεύοντας για εσάς. Όσο περισσότερα καταφέρνετε για τον εαυτό σας, τόσο περισσότερα κίνητρα θα έχετε σε όλους τους τομείς της επαγγελματικής σας ζωής.
  5. Ρύθμιση φυσικών φραγμών κατά των περισπασμών – Οι περισπασμοί οδηγούν σε τεμπελιά, και δυστυχώς, οι περισπασμοί είναι παντού! Αν είστε σαν εμένα, σας αρέσει να ελέγχετε τα αγαπημένα σας ιστολόγια και το reddit.com 50 φορές την ημέρα. Πώς μπορώ να νικήσω την παρόρμηση; Δημιουργώ ένα φυσικό εμπόδιο απόσπασης της προσοχής αποσυνδέοντας τη σύνδεσή μου στο διαδίκτυο ενώ εργάζομαι. Αν είστε σαν τη σύζυγό μου, την Άγγελο, είστε επιρρεπείς στο να ξοδεύετε πάρα πολύ από το χρόνο σας «στο σπίτι» παρακολουθώντας ταινίες Lifetime. Πώς να κατακτήσω την ορμή της για αυτήν; Κρύβω το τηλεχειριστήριο! 😉 Με κάθε σοβαρότητα, μερικές φορές πρέπει να βάλετε φυσικά εμπόδια ανάμεσα στον εαυτό σας και στους περισπασμούς που προσπαθούν να υπερνικήσουν τη συνειδητή σας θέληση για εργασία.
  6. Πράγματι, Προγραμματίστε αργά το απόγευμα Ώρα ξεκούρασης – Ένα από τα πιο αποτελεσματικά κόλπα κατά της τεμπελιάς που έχω εφαρμόσει στην πραγματικότητα περιλαμβάνει τον προγραμματισμό της ώρας κάθε απόγευμα στις 4 το απόγευμα. Κάνοντάς το αυτό, σιγά σιγά εξαλείφω τις αυθόρμητες παρορμήσεις μου να ελέγξω τα αγαπημένα μου ιστολόγια και ειδησεογραφικούς ιστότοπους, επειδή τώρα ξέρω ότι έχω προγραμματισμένο χρόνο για να το κάνω. Αυτό μπορεί να φαίνεται περίεργο, ή ακόμα και κάπως αντιπαραγωγικό, αλλά στην πραγματικότητα έχει εκτοξεύσει τα επίπεδα παραγωγικότητάς μου νωρίς το πρωί έως το απόγευμα. Έτσι, παρόλο που έχω δεσμευτεί να είμαι τεμπέλης αργά το απόγευμα, όλο το πρώτο μέρος της ημέρας μου (όταν το μυαλό μου είναι πιο φρέσκο) περνάει στη ζώνη χωρίς τη φυσιολογική παρόρμηση να χαλαρώσω και να υποκύψω στην τεμπελιά.
  7. Προπονήστε τον εαυτό σας δυνατά… ίντσα προς ίντσα – Αυτό είναι άλλο ένα που ακούγεται περίεργο (κυριολεκτικά), αλλά είναι πραγματικά μια αποτελεσματική μέθοδος αυτοπαρακίνησης. Χωρίστε την εργασία στην οποία εργάζεστε αυτήν τη στιγμή σε μερικά μικρότερα, λογικά βήματα και, στη συνέχεια, προπονήστε τον εαυτό σας σε αυτά δυνατά. «Πρέπει να το κάνεις αυτό! Αυτό το βήμα είναι τόσο εύκολο! Ας το κάνουμε τώρα!» Όταν ολοκληρώσετε ένα βήμα, συγχαρείτε τον εαυτό σας για μια καλή δουλειά. «Ήταν εξαιρετική δουλειά! Φλέγεσαι! Θα τελειώσουμε με αυτό σε χρόνο μηδέν!» Διαπιστώνω ότι το να προπονώ τον εαυτό μου δυνατά σε κάθε βήμα με κάνει πραγματικά πιο ενήμερο για την πρόοδό μου προς τα εμπρός, παρακινώντας με έτσι να δουλέψω ακόμα πιο σκληρά στο επόμενο μικρό βήμα. Η επιτυχία είναι απλώς ένα παιχνίδι των ιντσών. Κάθε μικρή ίντσα προόδου προς τα εμπρός είναι ένα μεγάλο επίτευγμα, γιατί κάποια στιγμή θα μπορείτε να προσθέσετε όλες αυτές τις ίντσες. Όταν το κάνετε, θα βρεθείτε στην τελική ζώνη… Touchdown!
  8. Κάντε διανοητικά και σωματικά ενεργά διαλείμματα ανταμοιβής – Το να κάνετε ένα σύντομο, παραγωγικό διάλειμμα ανάμεσα σε κάθε σταθερή ώρα εργασίας είναι κάτι που συνιστώ ανεπιφύλακτα, αλλά μόνο εάν ξοδεύετε τα σύντομα διαλείμματά σας κάνοντας κάτι που διεγείρει ενεργά το μυαλό και το σώμα σας. Οι αδρανείς δραστηριότητες προάγουν την τεμπελιά και την κόπωση το μεσημέρι. Κάντε μια γρήγορη βόλτα στο γραφείο, σηκωθείτε και μιλήστε με κάποιον με τον οποίο απολαμβάνετε να μιλάτε ή βάλτε το iPod σας και ακούστε ένα τραγούδι που σας παρακινεί. Ό,τι κι αν κάνετε, μείνετε ενεργοί και σε εγρήγορση.
  9. Ανεφοδιάστε το μυαλό και το σώμα σας με Premium καθημερινά – Είστε ό, τι τρώτε! Αν τρως σαν χάλια, θα νιώσεις σαν χάλια. Εάν αισθάνεστε σαν χάλια, θα παράγετε άθλια δουλειά. Μην πουλάτε τον εαυτό σας χωρίς το πλήρες δυναμικό σας. Ανεφοδιάστε το μυαλό και το σώμα σας με premium, υγιεινό φαγητό και 8 ώρες ύπνο κάθε βράδυ. Οι περισσότεροι ανθυγιεινοί που τρώνε και δεν κοιμούνται αρκετά είναι αναπάντεχα ληθαργικοί σε κάθε ώρα της ύπαρξής τους.

Φωτογραφία από: Philippe Leroyer

Schreibe einen Kommentar