3 τρόποι για να κάνετε το BIM να λειτουργεί για εσάς σε ένα έργο τοπίου

35
3 τρόποι για να κάνετε το BIM να λειτουργεί για εσάς σε ένα έργο τοπίου

Η μοντελοποίηση πληροφοριών κτιρίου (BIM) μπορεί να φαίνεται περίπλοκη εάν είστε νέοι σε αυτήν. Πώς είναι δυνατό να διαχειριστείτε δυνητικά τεράστιες ποσότητες πληροφοριών τοποθεσίας, παραμένοντας πιστοί στο όραμα του έργου; Και, ίσως το πιο σημαντικό, χωρίς να αγχωθείτε ή να αμφισβητήσετε τη δέσμευση της ομάδας;

Είτε προσεγγίζετε το BIM με σιγουριά είτε με λίγο δισταγμό, αυτό το άρθρο προορίζεται για εσάς. Θα επικεντρωθούμε σε τρεις αποδεδειγμένες στρατηγικές για να παραμείνουμε στην κορυφή μιας εφαρμογής BIM.

Στρατηγική #1 – Εστίαση στα κίνητρα

Τι είναι τα κίνητρα;

Πολλές εταιρείες διαπιστώνουν ότι το BIM απλοποιεί την παράδοση έργων. Όταν το μοντέλο σας γίνεται μια μοναδική πηγή αλήθειας για όλα τα προτεινόμενα στοιχεία ιστότοπου για τα οποία είστε υπεύθυνοι, εξοικονομείτε χρόνο και προσπάθεια κατά την τεκμηρίωση. Ορισμένα εργαλεία, όπως το Vectorworks Landmark, περιλαμβάνουν φύλλα εργασίας αναφοράς αντικειμένων που αποφεύγουν την ανάγκη για ξεχωριστό πρόγραμμα υπολογιστικών φύλλων. Επιπλέον, σε μια αποκλειστική λύση λογισμικού, το μοντέλο χρησιμεύει ως πηγή για πολλά αποτελέσματα, όπως σχέδια, τμήματα, όψεις, προοπτικές και άλλα.

Vectorworks Land8 1

Εικόνα: Vectorworks

Το BIM από τη φύση του είναι μια διαδικασία συνεργασίας — και ένα άλλο αξιοσημείωτο κίνητρο για την υιοθέτησή του είναι η ταυτόχρονη συνεργασία με αρχιτέκτονες, μηχανικούς και άλλους συνεργάτες. Με την κοινή χρήση αρχείων και δεδομένων μεταξύ τους, μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις συγκρούσεις νωρίς στη διαδικασία σχεδιασμού και όχι αργότερα, όταν οι αναθεωρήσεις είναι πιο περίπλοκες και δαπανηρές.

Στρατηγική #2 – Έχετε ένα σχέδιο και επιμείνετε σε αυτό

Το να έχεις ένα σχέδιο είναι το ήμισυ της μάχης, όπως μπορούν να επιβεβαιώσουν οι περισσότερες εταιρείες που βρίσκονται σε μετάβαση. Ο ίδιος ο υιοθέτης, ο Roberto Ares της Ares Landscape Architecture μοιράζεται ότι ένα σχέδιο υλοποίησης BIM είναι σημαντικό —ακόμα και απαραίτητο— για την επιτυχία.

Πολλές εταιρείες αρχιτεκτονικής τοπίου που έχουν μεταβεί σε ροές εργασίας BIM το έκαναν λόγω αιτήματος ενός συνεργαζόμενου αρχιτέκτονα ή άλλου συνεργάτη σχεδιασμού. Μέρος του σχεδίου σας θα μπορούσε να περιλαμβάνει την κατανόηση των στοιχείων του IFC και του τρόπου με τον οποίο συνεργάζονται αρχιτέκτονες μαζί του.

Είτε προσκληθείτε να συμμετάσχετε στο BIM από έναν εταίρο του έργου, με εντολή τοπικών διατάξεων, είτε εάν το επιδιώκετε μόνοι σας για να προωθήσετε την επιχείρησή σας, αναπτύξτε ένα σχέδιο που θα εμβαθύνει στην τρέχουσα χρήση λογισμικού σχεδίασης, αυτό που αναζητάτε BIM, ακόμη και ένα χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

Vectorworks Land8 2

Εικόνα: Vectorworks

Στρατηγική #3 – Εξάσκηση σε ένα πιλοτικό έργο

Οι συνεισφέροντες συμφωνούν ότι είναι καλύτερο να μην επιδιώκετε να αντιμετωπίσετε τα πάντα ταυτόχρονα όταν μαθαίνετε BIM. Αυτό μπορεί να είναι συντριπτικό, ειδικά αν εργάζεστε προς μια στενή προθεσμία.

Αντίθετα, χρησιμοποιήστε το σχέδιο υλοποίησης BIM για να προσδιορίσετε ένα έργο του οποίου η παράδοση θα επωφεληθεί από το BIM και ξεκινήστε τη διαδικασία εκεί. Θα μπορούσατε να το κάνετε αυτό με ένα ήδη ολοκληρωμένο έργο όπου είναι απλώς θέμα μίμησης της εργασίας σχεδιασμού αλλά ενσωμάτωσης νέων στρατηγικών μοντελοποίησης πληροφοριών.

Vectorworks Land8 3

Εικόνα: Vectorworks

Από εκεί, παίρνετε ό,τι μαθαίνετε σε κάθε επόμενο έργο και το εφαρμόζετε για το επόμενο. Είναι μια συνεχής διαδικασία μάθησης καθώς η τεχνολογία αναπτύσσεται και βελτιώνεται η αποτελεσματικότητα.


διανυσματικά έργα είναι χορηγός του Land8

Δημοσιευτηκε σε Ιστολόγιο, Εξώφυλλο, Προτεινόμενα

Leave a Reply