10 τρόποι για να εξοικονομήσετε 10 λεπτά καθημερινά

2

Εξοικονόμηση χρόνουΥπάρχουν πάντα λεπτά για αποθήκευση και διάφοροι τρόποι για να τα αποθηκεύσετε. Σε αυτό το άρθρο συζητώ 10 από τους αγαπημένους μου τρόπους για να εξοικονομήσω 10 λεπτά. Δεν πρόκειται για περίπλοκες διαδικασίες. Είναι πολύ απλές, απλές προτάσεις. Μερικές φορές οι μέρες μας είναι τόσο γεμάτες με πράγματα που πρέπει να κάνουμε που 10 λεπτά αντιπροσωπεύουν τη διαφορά μεταξύ λογικής και παραφροσύνης. Χρησιμοποιώ καθεμία από τις παρακάτω προτάσεις για να εξοικονομήσω χρόνο και να παραμένω υγιής σε καθημερινή βάση.

Ίσως η καλύτερη ερώτηση που μπορείτε να απομνημονεύσετε και να επαναλάβετε, ξανά και ξανά, είναι, „ποια είναι η πιο πολύτιμη χρήση του χρόνου μου αυτή τη στιγμή;“
– Μπράιαν Τρέισι

  1. Σχεδιάστε εκ των προτέρων και ξεκινήστε νωρίς – 10 λεπτά αφιερωμένου χρόνου προγραμματισμού κάθε βράδυ θα σας εξοικονομήσουν από 20 λεπτά ad-hoc προετοιμασίας κάθε πρωί. Ομοίως, το να ξεκινάτε το πρωί σας επίτηδες 20 λεπτά νωρίτερα, θα προσθέσετε τουλάχιστον 30 επιπλέον παραγωγικά λεπτά στην ημέρα σας. Σκέψου το.
  2. Χειριστείτε και τις εργασίες 2 λεπτών αμέσως – Ο «Κανόνας των 2 λεπτών» είναι η καλύτερη συμβουλή που πήρα από το βιβλίο του Ντέιβιντ Άλεν «Ολοκληρώνοντας τα πράγματα„. Εάν υπολογίζετε χονδρικά ότι μια εργασία θα σας πάρει λιγότερο από 2 λεπτά για να την ολοκληρώσετε, κάντε το αμέσως. Είναι χάσιμο χρόνου και ενέργειας να κρατάτε μικρές εργασίες όπως αυτή στη λίστα υποχρεώσεων σας.
  3. Ομαδοποίηση Παρόμοιων Εργασιών Πίσω με Πίσω – Η εναλλαγή ταχυτήτων μεταξύ διαφορετικών τύπων εργασιών μπορεί να είναι δύσκολη. Οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται αρκετά λεπτά για να μπουν σε ένα παραγωγικό νοητικό αυλάκι προσανατολισμένο προς έναν συγκεκριμένο τύπο εργασίας. Ως εκ τούτου, είναι λογικό να ομαδοποιούνται παρόμοιες εργασίες σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιηθεί ο αριθμός των ακατέργαστων επιδιορθώσεων, και επομένως ο χαμένος χρόνος, μεταξύ των εντολών εργασιών.
  4. Εξαλείψτε όλους τους περισπασμούς για καθορισμένο χρόνο – Οι περισπασμοί είναι παντού. Φτάνουν μέσω email, κινητού τηλεφώνου, έρευνας συναδέλφου κ.λπ. Διαπίστωσα ότι το να κόψετε όλους τους περισπασμούς για ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να κάνετε τα πράγματα σε λιγότερο χρόνο. Δεν μπορείς να κρύβεσαι για πάντα, αλλά μπορείς να είσαι σχεδόν 4 φορές πιο παραγωγικός όσο είσαι.
  5. Κρατήστε σημειώσεις και κάντε λίστες – Η μνήμη κανενός δεν είναι τέλεια. Εάν δεν κρατάτε σημειώσεις και δεν δημιουργείτε λίστες υποχρεώσεων για τον εαυτό σας, θα καταλήξετε να χάνετε λεπτά χρόνου προσπαθώντας να θυμηθείτε πράγματα που θα σας χρειάζονταν δευτερόλεπτα για να γράψετε.
  6. Τυποποιήστε τις κοινές ευθύνες – Εάν βρίσκεστε να εκτελείτε το ίδιο σύνολο εργασιών σε τακτική βάση, τότε είναι λογικό να καθιερώσετε έναν αποτελεσματικό, τυποποιημένο τρόπο για την εκπλήρωσή τους. Είναι πιο εύκολο να εκτελεστούν ορισμένες εργασίες το πρωί; Υπάρχουν πρόσθετοι πόροι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή; Στο χέρι σας είναι να βρείτε ένα αποτελεσματικό μοτίβο, να το τυποποιήσετε και να το ακολουθήσετε.
  7. Αγοράστε χύμα, μαγειρέψτε χύμα – Η αγορά ειδών και το μαγείρεμα φαγητού είναι δύο από τις πιο συνηθισμένες απρογραμμάτιστες καταναλώσεις χρόνου. Οι περισσότεροι άνθρωποι αγοράζουν ανταλλακτικά σε μικρές ποσότητες μόνο όταν τα χρειάζονται και σκέφτονται το φαγητό μόνο όταν πεινούν. Το πρόβλημα είναι ότι αυτά τα ζητήματα θα προκύψουν συχνά σε ακατάλληλες στιγμές. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος που έχω βρει για να το αντιμετωπίσω αυτό είναι κάνοντας μαζικά φορτία και των δύο. Ξέρω ότι θα χρειάζομαι πάντα βενζίνη στο όχημά μου. Έτσι, αντί να βάζω 25 $ εδώ και 25 $ εκεί, ολοκληρώνω τη δεξαμενή μου κάθε φορά που βρίσκομαι στο σταθμό ανεξάρτητα από το σοκ με αυτοκόλλητο. Ομοίως, ξέρω ότι θα πεινάω την ώρα του μεσημεριανού γεύματος κάθε μέρα αυτή την εβδομάδα. Έτσι, τις Κυριακές θα ψήσω 5 επιπλέον στήθη κοτόπουλου και θα φτιάξω ένα περιτύλιγμα κοτόπουλου ή σάντουιτς για κάθε μέρα της εβδομάδας.
  8. Χρησιμοποιήστε παραγωγικές συντομεύσεις – Οι άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν παραγωγικές συντομεύσεις στη ζωή έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου. Υπάρχουν παραγωγικές συντομεύσεις για σχεδόν οτιδήποτε κάνετε. Η εύρεση και η χρήση τους μπορεί να σας εξοικονομήσει λίγα λεπτά εδώ και εκεί σε καθημερινή βάση. Εάν χρησιμοποιείτε υπολογιστή, μάθετε τις συντομεύσεις πληκτρολογίου για τα προγράμματα που χρησιμοποιείτε πιο συχνά. Εάν μπορείτε να αναθέσετε μόνιμα μια από τις συνήθεις εργασίες σας σε κάποιον άλλο, κάντε το. Υπάρχει διαδρομή για εργασία με λιγότερη κίνηση; Πού μπορείς να χτυπήσεις 2 πουλιά με 1 πέτρα;
  9. Οργανώστε όλο τον χώρο σας – Πόσο χρόνο πιστεύετε ότι ξοδεύει άσκοπα ο μέσος άνθρωπος ψάχνοντας για αντικείμενα που έχει βάλει λάθος; Διατηρώντας τόσο τους χώρους διαβίωσης όσο και εργασίας οργάνωσε αναμφίβολα θα σας εξοικονομήσει 10 λεπτά (αν όχι 20 ή 30) καθημερινά.
  10. Χρησιμοποιήστε παραγωγικά το χρόνο αναμονής – Ο χρόνος αναμονής δεν χρειάζεται να είναι χαμένος χρόνος. Όταν περιμένετε στο ιατρείο, στο ταχυδρομείο ή σε αναμονή για τον επόμενο διαθέσιμο εκπρόσωπο… ποιες απλές εργασίες θα μπορούσατε να ολοκληρώσετε όσο περιμένετε; Τι θα λέγατε να ταξινομήσετε το σαλιγκάρι σας, να γράψετε εκείνες τις ευχαριστίες που έχετε αναβάλει, να διαβάσετε το βιβλίο που συνεχίζετε να έχετε νόημα να διαβάσετε, να αναθεωρήσετε και να επεξεργαστείτε τις λίστες υποχρεώσεων σας, κ.λπ…

Schreibe einen Kommentar