10 Συμβουλές επιχειρηματικής δημιουργικότητας για το μυαλό

1
10 Συμβουλές επιχειρηματικής δημιουργικότητας για το μυαλό

Συμβουλές επιχειρηματικής δημιουργικότητας

Η μονότονη επανάληψη και η οπτική ομοιότητα που συναντάμε στον κοινό χώρο γραφείου θα μπορούσαν να ρουφήξουν τη δημιουργικότητα από τον Πικάσο. Το περιβάλλον που κατοικείτε έχει ισχυρή επίδραση στον τρόπο που σκέφτεστε και αισθάνεστε. Αν όλα γύρω σας φαίνονται ίδια, το μυαλό σας τελικά θα μουδιάσει. Ομοίως, αν κάνετε το ίδιο ακριβώς πράγμα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο στην ίδια ακριβώς τοποθεσία κάθε μέρα, μπορεί κάλλιστα να κάνετε τις ίδιες ακριβώς σκέψεις ξανά και ξανά.

Η δημιουργικότητά σας βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη στάση σας και η στάση σας βασίζεται στον ενθουσιασμό, το κίνητρο και τη θετικότητά σας. Η προσπάθεια διατήρησης μιας θετικής στάσης σε ένα μονότονο επιχειρηματικό περιβάλλον μπορεί να είναι δύσκολη. Και αν η δημιουργικότητά σας καταπνίγεται επειδή η στάση σας είναι χάλια, το αποτελεσματικό ποσοστό παραγωγικότητάς σας θα πέσει επίσης.

Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε για να πυροδοτήσετε την επιχειρηματική σας δημιουργικότητα στο γραφείο; Μου αρέσει να παίζω με καινοτόμους τρόπους προσέγγισης της ζωής στην εργασία. Δεν έχουν όλοι την ευκαιρία να ξεφύγουν από το περιβάλλον των χώρων γραφείων 9 έως 5, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να ξεφύγουν από τη μονοτονία εκμεταλλευόμενοι το δημιουργικό τους πλεονέκτημα μέσα σε αυτό.

Ακολουθούν 10 συμβουλές επιχειρηματικής δημιουργικότητας που θα σας βοηθήσουν να βάλετε το μυαλό σας σε καλό δρόμο:

  1. Γίνετε επισκέπτης στο δικό σας γραφείο – Καθίστε στην καρέκλα επισκεπτών στην απέναντι πλευρά του γραφείου σας για περίπου μία ώρα. Θα σας δώσει μια νέα οπτική προοπτική στο ίδιο παλιό περιβάλλον. Εάν δεν έχετε καρέκλα επισκεπτών ή δικό σας γραφείο, κυλήστε την καρέκλα εργασίας σας σε μια νέα τοποθεσία και φέρτε μαζί σας το φορητό υπολογιστή και τις προμήθειες. Ακόμη και η παραμικρή αλλαγή στο φυσικό σας περιβάλλον μπορεί να τονώσει τις αισθήσεις και τη δημιουργικότητά σας. Μην φοβάστε να αλλάζετε τοποθεσίες μερικές φορές την ημέρα. Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά κάνει έναν κόσμο διαφορά.
  2. Περιστρέψτε το έργο τέχνης και τις φωτογραφίες σας – Πρώτα πρώτα, αγοράστε κάποιο έργο τέχνης που σας αρέσει. Επίσης, πλαισιώστε μερικές φωτογραφίες των σημαντικών ανθρώπων στη ζωή σας και τοποθετήστε τις σε όλο τον προσωπικό σας χώρο γραφείου. Περιστρέψτε την τέχνη τοίχου από τοίχο σε τοίχο κάθε δύο εβδομάδες. Κάντε το ίδιο με τις φωτογραφίες. Περιστασιακά, αλλάζετε τα έργα τέχνης και τις φωτογραφίες με νέα. Θα μπορούσατε ακόμη και να τα ανταλλάξετε με άλλα που έχετε ήδη στο σπίτι σας.
  3. Αποκτήστε μια δροσερή καρέκλα (ή καρέκλες) – Ακριβώς όπως μετακινείστε, αλλάζοντας αυτή τη βαρετή γκρίζα καρέκλα γραφείου με μια δροσερή, άνετη Aeron ή HAG καταλαβαίνω μπορεί να κρατήσει τις αισθήσεις σας ανανεωμένες και το δημιουργικό σας πλεονέκτημα ζωντανό. Εάν τα χρήματα δεν είναι πρόβλημα, πάρτε και τα δύο και αλλάξτε τα κάθε λίγες ώρες.
  4. Επαναχρησιμοποίηση του αχρησιμοποίητου χώρου γραφείου – Δημοσκοπήστε τους συναδέλφους σας για την πιο δημιουργική (και εφαρμόσιμη) χρήση του αχρησιμοποίητου χώρου. Τι θα λέγατε για ένα καθιστικό με άνετες καρέκλες, μερικά ζωντανά φυτά, μερικά εμπνευσμένα έργα τέχνης και μια στεγνή σανίδα σβησίματος; Βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει τους ανωτέρους σας με την ιδέα. Πουλήστε τα με τα οφέλη του α δημιουργικό εργασιακό περιβάλλον.
  5. Παίξτε μουσικές καρέκλες στις συναντήσεις – Ξεφύγετε από την ανόητη σχολική συνήθεια να κάθεστε συνεχώς στην ίδια θέση. Καθίστε δίπλα σε διαφορετικούς ανθρώπους, συμμετέχετε στις συζητήσεις τους και αποκτήστε μεγαλύτερη συνείδηση ​​του τι φέρνει ο καθένας τους στο τραπέζι. Μπορεί να σας εκπλήξουν και να ανοίξουν το μυαλό σας σε νέες ιδέες.
  6. Καταγράψτε κάθε ιδέα – Οι απλές ιδέες τροφοδοτούν τη δημιουργικότητα. Γράψτε τα πάντα και οτιδήποτε περνάει από το μυαλό σας, ακόμα και τις απλές ιδέες που φαίνονται ανόητες. Ένα κρίσιμο μέρος του να έχεις μια καλή ιδέα είναι η πράξη της αποτύπωσης κάθε ιδέας που έχεις. Η σύλληψη των ιδεών των άλλων είναι επίσης μια ευεργετική πρακτική. Διατηρήστε μια λίστα ιδεών και, στη συνέχεια, ταξινομήστε τις προσεκτικά σε μια εναλλακτική τοποθεσία και ώρα.
  7. Κάντε σύντομα διαλείμματα διέγερσης – Διαβάστε μερικά αποσπάσματα που σας εμπνέουν. Δείτε ένα συγκινητικό βίντεο κλιπ. Ακούστε ένα από τα αγαπημένα σας τραγούδια. Εναλλακτικά, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν μικρό χώρο παιχνιδιού με παζλ και παιχνίδια που διεγείρουν το μυαλό.
  8. Σπάστε τις ρουτίνες σας – Οι ρουτίνες μπορούν να εξυπηρετήσουν έναν χρήσιμο σκοπό, αλλά κλείνουν επίσης την πόρτα στη δημιουργικότητα. Μικρές αλλαγές στη ρουτίνα σας μπορούν να οδηγήσουν σε φρέσκες, αναζωογονητικές εμπειρίες και δημιουργικά μοτίβα σκέψης. Για παράδειγμα, αντί να οδηγείτε στη δουλειά, πάρτε το λεωφορείο ή το carpool. Βγείτε για μεσημεριανό γεύμα με διαφορετικούς ανθρώπους. Δοκιμάστε νέα πράγματα.
  9. Εντολή προσωπικών συνεδριών καταιγισμού ιδεών – Ο καταιγισμός ιδεών είναι απαραίτητος για τη δημιουργική σκέψη. Αφιερώστε αρκετό χρόνο για να κάνετε καταιγισμό ιδεών τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Μην σταματήσετε μέχρι να σημειώσετε τουλάχιστον 10 βαθμούς. Προσθέστε αυτά τα σημεία στη λίστα ιδεών που συζήτησα παραπάνω.
  10. Αγοράστε προμήθειες διασκέδασης – Σίγουρα δεν είμαι υπέρμαχος των περιττών δαπανών, αλλά υποστηρίζω την περιστασιακή αγορά που ενισχύει τη δημιουργικότητα/παραγωγικότητα. Χρειάζεστε μερικές ιδέες; Τι θα λέγατε για ένα πολύχρωμο σετ μαρκαδόρων ξηρής διαγραφής, ένα ημερολόγιο με θέμα της αρεσκείας σας, έναν τεράστιο πίνακα ανακοινώσεων και ένα τραπέζι γραφής σε στυλ τέχνης?

Schreibe einen Kommentar