Χακάρετε τα συναισθήματα των ανθρώπων για να ξεκουραστείτε μέσω της «Τεχνικής The Break Script»

0
Χακάρετε τα συναισθήματα των ανθρώπων για να ξεκουραστείτε μέσω της «Τεχνικής The Break Script»

Χαλαρώστε τα συναισθήματα σε μια έντονη συζήτησηΚατά καιρούς, όλοι βρισκόμαστε στα γόνατα σε μια έντονη συζήτηση που φαίνεται να κλιμακώνεται γρήγορα χωρίς κανένα σημάδι επίλυσης ή συμφωνίας. Μόλις η ένταση ανέβει, τα ταραγμένα προσωπικά συναισθήματα είναι βέβαιο ότι θα επηρεάσουν την κατεύθυνση και τον τόνο της συνομιλίας. Αυτά τα Οι συναισθηματικές επιρροές συνήθως θολώνουν την ανοιχτόμυαλη ανταλλαγή πληροφοριών με μια σειρά από σεναριακές, λογικές δηλώσεις. Μόλις συμβεί αυτό, μπορείτε να είστε αρκετά σίγουροι ότι η συζήτηση θα έχει μικρή πρακτική αξία.

Σε μια έντονη διαφωνία, έχουμε την τάση να χάσουμε την αλήθεια.
– Publius Syrus

Οι συναισθηματικοί άνθρωποι σκέφτονται μέσω γνωστών σεναρίων

Όταν οι άνθρωποι πλημμυρίζουν από μια ορμή συναισθημάτων, τείνουν να υποχωρούν σε προκαθορισμένες προσωπικές πεποιθήσεις ως βάση για τη συλλογιστική τους. Ορισμένοι φυσιολόγοι και ειδικοί στη γνωστική ικανότητα αναφέρονται σε αυτές τις προκαθορισμένες προσωπικές πεποιθήσεις ως «σενάρια». Κάποιος που καταναλώνεται σε συναισθηματική κατάσταση θα σκεφτεί και θα επικοινωνήσει με σεναριακό τρόπο βασίζονται εξ ολοκλήρου σε αυτό που επί του παρόντος πιστεύουν ότι είναι αληθινό, αντί να κρατούν το μυαλό τους ανοιχτό σε νέες πληροφορίες.

Σπάστε το σενάριο για να απαλύνετε τα συναισθήματα

Πώς χαλαρώνετε τα συναισθήματα και αποκαθιστάτε την τάξη σε μια έντονη συζήτηση, ώστε το επίκεντρο της επικοινωνίας να ευθυγραμμιστεί εκ νέου με τον αρχικό επιδιωκόμενο σκοπό; Το κλειδί είναι να θέσετε μια συγκεκριμένη ερώτηση που αναγκάζει τους συναισθηματικούς επικοινωνούντες να ξεφύγουν από τη συναισθηματικά γραμμένη διαδικασία σκέψης τους. Αυτό το ονομάζω „Η τεχνική του σεναρίου διακοπής“. Εάν μπορείτε να σπάσετε το σενάριό τους, συνήθως θα αντιληφθούν το τρέχον πρόβλημα επικοινωνίας.

Ερωτήσεις με γνωστές απαντήσεις λειτουργούν καλύτερα

Για να εφαρμόσετε με επιτυχία την «Τεχνική του Break Script», πρέπει κάντε μια απλή, οικεία, εκτός θέματος ερώτηση. Η ερώτησή σας πρέπει να είναι έτσι κοινός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων των συναισθηματικών επικοινωνούντων, έχουν έναν αντανακλαστικό, σεναριακό τρόπο να το απαντήσουν. Ουσιαστικά τα σπάτε από ένα σενάριο αντικαθιστώντας για ένα άλλο σενάριο που είναι εξοικειωμένοι και άνετοι.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα ερωτήσεων που μπορούν να βοηθήσουν στο σπάσιμο του συναισθηματικού σεναρίου:

  • «Συγγνώμη που διακόπτω, αλλά ξέρετε την ώρα;»
  • „Πώς είσαι?“ (ή κάποια παραλλαγή… μπορεί να είναι λίγο περίεργη στη μέση μιας συνομιλίας.)
  • «Τι ώρα κάνετε συνήθως διάλειμμα για μεσημεριανό;»

Αν και εκτός θέματος, αυτές οι ερωτήσεις δεν θα φαίνονται παράλογες ή άβολες στους συναισθηματικούς επικοινωνούντες επειδή γνωρίζουν ήδη τις απαντήσεις σε καθένα από αυτά. Ο στόχος είναι να διακόψτε τη σειρά των σκέψεών τους για αρκετή ώρα ώστε να τους κάνει να συνειδητοποιήσουν τη συναισθηματική τους κατάσταση.

Η „Τεχνική του Break Script“ δεν είναι εφαρμόσιμη σε όλες τις περιπτώσεις, ειδικά όταν τα ατίθασα συναισθήματα έχουν μετατρέψει μια πολιτική συζήτηση σε ένα πλήρες επιχείρημα. Ωστόσο, αν χρησιμοποιηθεί σωστά στο πλαίσιο μιας αρκετά αστικής συζήτησης, βρήκα αυτή την απλή τεχνική εξαιρετικά αποτελεσματική.

Schreibe einen Kommentar