Φυσικά Πρόληψη και Απωθητικά από τσιμπούρια [No More Horse Ticks!]

0
Φυσικά Πρόληψη και Απωθητικά από τσιμπούρια [No More Horse Ticks!]

Υπάρχουν 850 είδη τσιμπουριών στον κόσμοκαι είναι σαν να θέλουν όλοι να ρουφήξουν το αίμα των αλόγων μου.

Σε περιοχές όπως η δική μας, όπου οι χειμώνες δεν είναι αρκετά κρύοι για να σκοτώσουν αυτά τα πλάσματα που ρουφούν το αίμα, απαιτείται συνεχής επαγρύπνηση για τη διαχείριση των πληθυσμών των κροτώνων και την πρόληψη ασθενειών που μεταδίδονται από κρότωνες.

Ως αποτέλεσμα, προσπαθώ να χρησιμοποιώ φυσικές μεθόδους αντί χημικών και τοπικών θεραπειών. Δεν είμαι πάντα επιτυχημένος, ειδικά την εποχή των κροτώνων, αλλά οι ακόλουθες ουσίες θα βοηθήσουν να κρατηθεί ο αριθμός των κροτώνων ανά άλογο στο ελάχιστο.

Τα 5 καλύτερα φυσικά απωθητικά κροτώνων για άλογα

1. Σκόρδο

Προσθέτω κόκκους σκόρδου στη τροφή των αλόγων μου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η θεωρία είναι ότι κάνει τον ιδρώτα τους να μυρίζει σαν σκόρδο, το οποίο μισούν τα τσιμπούρια, οι μύγες και άλλα ζωύφια.

Το Outdoor Happens υποστηρίζεται από αναγνώστες. Όταν αγοράζετε μέσω συνδέσμων στον ιστότοπό μας, ενδέχεται να κερδίσουμε μια προμήθεια θυγατρικών. Κάντε κλικ για να μάθετε περισσότερα

Αν και υπάρχουν λίγα επιστημονικά στοιχεία που να το υποστηρίζουν, ορισμένοι ερευνητές ανέφεραν «σημαντική μείωση στα τσιμπήματα από τσιμπούρια κατά την κατανάλωση σκόρδου

2. Έλαιο Neem

Αυτή η φυσική ουσία εξάγεται από τους καρπούς και τους σπόρους του δέντρου neem και μπορεί να χρησιμοποιηθεί τοπικά για να απωθήσει τα περισσότερα έντομα που δαγκώνουν. Η αποτελεσματικότητά του κατά των κροτώνων, ειδικοί ας πούμε, εξαρτάται από τη συγκέντρωση και τη συχνότητα εφαρμογής.

Είχα μικρή επιτυχία χρησιμοποιώντας το έλαιο neem από μόνο του, αλλά, όταν χρησιμοποιείται με ένα ή περισσότερα από τα αιθέρια έλαια που αναφέρονται παρακάτω, αποδεικνύεται αρκετά αποτελεσματικό.

Αν χρησιμοποιηθεί αδιάλυτο, μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς του δέρματος σε μερικούς ανθρώπους και ζώα, αλλά πολλοί ιδιοκτήτες αλόγων τρίβουν αγνό λάδι neem στα πόδια του αλόγου τους για να τα αδιαβροχοποιήσουν και να αποτρέψουν τα τσιμπούρια χωρίς δυσάρεστες συνέπειες.

3. Λάδι κουρκουμά

Στο άρθρο μου Τα οφέλη του κουρκουμά για τα άλογα και πώς να φτιάξετε χρυσή πάσταδιερεύνησα πολλά από τα οφέλη του κουρκουμά, αλλά παρέβλεψα τις δυνατότητές του ως απωθητικού κροτώνων.

ΕΝΑ μελέτη που διεξήχθη σε σκύλους στο Ηνωμένο Βασίλειο διαπίστωσε ότι το λάδι κουρκουμά ήταν πιο αποτελεσματικό στην απώθηση των κροτώνων από το έλαιο πορτοκαλιού – μια άλλη δημοφιλής φυσική θεραπεία.

Το λάδι κουρκουμά δεν είναι άμεσα διαθέσιμο, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σκόνη για να δημιουργήσετε ένα σπιτικό σπρέι για τσιμπούρια. Μπορείτε επίσης να ταΐσετε κουρκουμά στο άλογό σας για να ανακουφίσετε τον κνησμό και τον ερεθισμό που σχετίζεται με ένα τσίμπημα τσιμπουριού.

4. Αιθέρια Έλαια

Πολλά αιθέρια έλαια έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά στο να κρατούν μακριά τα τσιμπούρια. Τα ενήλικα τσιμπούρια φαίνεται να βρίσκουν τα αρώματά τους τόσο δυσάρεστα όσο εμείς τα βρίσκουμε ευχάριστα.

Τα ακόλουθα αιθέρια έλαια δημιουργούν ένα είδος αόρατης φυσαλίδας γύρω από το άλογο, εμποδίζοντας τα τσιμπούρια και άλλα παράσιτα να προσγειωθούν πάνω τους:

5. Γη διατόμων

Πολλοί ιδιοκτήτες αλόγων χρησιμοποιούν γη διατόμων για τον έλεγχο των εσωτερικών παρασίτων, αλλά η χρήση του για τον έλεγχο των κροτώνων στα άλογα είναι λιγότερο συχνή. Έμεινα έκπληκτος όταν έμαθα ότι το τρίψιμο αυτής της σκόνης στο τρίχωμα του αλόγου σας δρα ως αποτελεσματικό απωθητικό κροτώνων.

Όταν ταΐζετε στο άλογό σας, η γη διατόμων περνά στην κοπριά, όπου σκοτώνει τα τσιμπούρια στα στάδια των προνυμφών και της νύμφης του κύκλου ζωής.

Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μόνο γη διατόμων για τρόφιμα στα άλογά σας, καθώς η έκδοση βιομηχανικής ποιότητας έχει υποστεί επεξεργασία και είναι εξαιρετικά τοξική.

Συνταγή για σπιτικό απωθητικό κροτώνων

Ενώ τα φυσικά απωθητικά κρότωνες είναι αποτελεσματικά, δεν είναι τόσο μακροχρόνια όσο τα χημικά ή συνθετικά σπρέι και επομένως χρειάζονται πιο τακτική εφαρμογή.

Χρησιμοποιήστε την ακόλουθη συνταγή ως κατευθυντήρια γραμμή, αλλάζοντας διαφορετικά αιθέρια έλαια για να μην μαντεύουν αυτά τα ενοχλητικά τσιμπούρια:

Κατά τη διάρκεια της περιόδου τσιμπουριών, θα πρέπει να εφαρμόζετε αυτό το σπρέι τρεις έως τέσσερις φορές την ημέρα. Εάν βγαίνετε στο μονοπάτι, ένας γρήγορος ψεκασμός μπορεί να εμποδίσει το άλογό σας να φέρει στο σπίτι τυχόν κρυφούς ωτοστόπ.

Οποιαδήποτε φυσική ουσία που απωθεί τα τσιμπούρια είναι πολύ ισχυρή και επομένως πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή. Εάν εφαρμοστούν χωρίς αραίωση, ορισμένα αιθέρια έλαια μπορούν, για παράδειγμα, να ερεθίσουν τα μάτια και το δέρμα, προκαλώντας κάψιμο, ερυθρότητα και φαγούρα (πηγή).

Η ανάμειξη των αιθέριων ελαίων σας με οινόπνευμα ή λάδι βοηθά στην αποφυγή τυχόν ανεπιθύμητων αντιδράσεων χωρίς να τα αραιώσει τόσο πολύ ώστε να γίνουν αναποτελεσματικά.

συμπέρασμα

Τα φυσικά απωθητικά κροτώνων μπορεί να είναι αποτελεσματικά εάν χρησιμοποιηθούν σωστά. Είναι απίθανο να εξαλείψετε κάθε έκθεση σε τσιμπούρια, αλλά θα πρέπει να είστε σε θέση να περιορίσετε την επαφή και τα τσιμπήματα στο ελάχιστο.

Ένας συνδυασμός εσωτερικών και τοπικών θεραπειών δίνει στα άλογά σας την καλύτερη ευκαιρία να αποφύγουν την επαφή με τσιμπούρια και να αναρρώσουν από ένα μολυσμένο τσίμπημα κρότωνα. Πρέπει επίσης να παρακολουθείτε το άλογό σας, ελέγχοντας καθημερινά για τυχόν σημάδια πιθανών προσβολών από κρότωνες και συμπτώματα ασθενειών που μεταδίδονται από τα τσιμπούρια.

Schreibe einen Kommentar