Τώρα είναι η ώρα να ενισχύσετε το γάμο σας, εδώ είναι 14 τρόποι

7
Τώρα είναι η ώρα να ενισχύσετε το γάμο σας, εδώ είναι 14 τρόποι

Αυτή είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή. Η συναισθηματική υγεία και η σωματική μας ευεξία αμφισβητούνται στην πανδημική ζωή. Προσπαθούμε να καταλάβουμε πώς να είμαστε ασφαλείς, να φροντίζουμε τα παιδιά μας και για πολλούς, να διασφαλίσουμε ότι καλύπτονται ακόμη και οι βασικές ανάγκες επιβίωσης, όπως το εισόδημα για την πληρωμή τροφής και στέγης.

Ο γάμος και οι μακροχρόνιες σχέσεις παίρνουν επίσης το βάρος του άγχους του COVID-19. Ορισμένες σχέσεις έχουν ωφεληθεί από τον επιπλέον χρόνο μαζί, αλλά πολλές έχουν τραβηχτεί σφιχτά, ειδικά αν υπήρχαν άλυτα ζητήματα μεταξύ του ζευγαριού πριν. Το άγχος μπορεί να τεντώσει μια ήδη τεταμένη σχέση. Για πολλούς που κρατούν τα πράγματα μαζί για τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους, ο γάμος δεν έχει προτεραιότητα.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα ζευγάρια πρέπει να αισθάνονται όσο το δυνατόν πιο ασφαλή για να ξεπεράσουν αυτήν την καταιγίδα. Εάν ο γάμος σας αισθάνεται αποκομμένος ή άλλως σε κίνδυνο, βρείτε χρόνο να τον σταθεροποιήσετε τώρα, καθώς είναι το θεμέλιο κάτω από το οποίο στηρίζεται ολόκληρη η οικογένειά σας.

14 τρόποι για να ενισχύσετε το γάμο σας

  1. Βάλτε πρώτα τη μάσκα οξυγόνου σας. Όταν η ζωή είναι τρελή, αλλά ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της συναισθηματικής καταπόνησης μιας πανδημίας, οι πιο κοντινοί σας χρειάζονται να εξασκήσετε τη φροντίδα του εαυτού σας, ώστε να είστε η βέλτιστη εκδοχή του εαυτού σας. Εάν είστε χρόνιο αγχωμένοι, ανήσυχοι ή με άλλο τρόπο απασχολημένοι, ο σύντροφός σας θα νιώσει τον αντίκτυπο είτε προσπαθήσετε να το κρύψετε είτε όχι. Μάθετε εργαλεία για να παραμείνετε ήρεμοι και συναισθηματικά ρυθμισμένοι σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.
  2. Ανοίξτε ξανά τις γραμμές επικοινωνίας. Τώρα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται να μιλάτε ο ένας στον άλλον. Ξέρεις πώς τα πάει ο άλλος με όλα; Έχετε ρωτήσει; Έχετε μια αίσθηση του πώς νιώθει ο σύντροφός σας για τη σχέση; Είναι καλά; Ανεξάρτητα από το πόσα πράγματα συμβαίνουν στη ζωή σας, προγραμματίστε ένα εβδομαδιαίο check-in μεταξύ σας δίνοντας την ευκαιρία να διαβάσετε τη συναισθηματική κατάσταση του γάμου σας. Αυτό παρέχει επίσης την ευκαιρία να επεξεργαστείτε τυχόν λόξυγκας που μπορεί να έχουν συμβεί πριν η δυσαρέσκεια έχει την ευκαιρία να δημιουργηθεί.
  3. Θέστε όρια. Τα νοικοκυριά περνούν περισσότερο χρόνο μαζί από ποτέ, γεγονός που είναι κατανοητό ότι οδηγεί σε ένταση. Δώστε «χρόνο για εμένα» μέσα στο γάμο, ακόμα κι αν είναι μέσα στο σπίτι. Προσδιορίστε τι είναι αυτή η ώρα για τον καθένα σας. Για παράδειγμα, σας αρέσει μια ώρα αδιάλειπτου χρόνου ανάγνωσης, διαδικτυακό μάθημα γιόγκα, ένα τρέξιμο ή ένα έργο στο σπίτι. Είτε μέσα είτε έξω από το σπίτι, επικυρώστε ο ένας τον άλλον τις επιλογές των δραστηριοτήτων (ιδανικά υγιεινές) για τη συνολική ψυχική υγεία.
  4. Διορθώστε τη σχέση όταν χρειάζεται. Εάν άθελά σας έχετε πληγώσει με κάποιο τρόπο τον σύντροφό σας, αποκτήστε το. Όταν τα πράγματα είναι τεταμένα, είναι εύκολο να κάνεις λάθος με το να μην επιλέγετε προσεκτικά τις λέξεις σας ή να χρησιμοποιείτε έναν τόνο που ακούγεται πιο σκληρός από ό, τι εννοούσατε. Εάν αισθάνεστε πληγωμένοι από τον σύντροφό σας, ενημερώστε τον για να δοθεί η ευκαιρία για επιδιόρθωση της σχέσης. Το να σκουπίζετε πράγματα κάτω από το χαλί μπορεί τελικά να είναι πιο επιζήμιο.
  5. Γνωρίστε τον κόσμο του συντρόφου σας. Ένα από τα πράγματα που δημιουργεί συντονισμό στο γάμο είναι η αίσθηση ότι και οι δύο ενδιαφέρεστε για το τι συμβαίνει στην ατομική ζωή του άλλου. Γνωρίζετε πώς νιώθει ο σύντροφός σας για τη δουλειά του/της; Ποια χόμπι ή δραστηριότητες τους φέρνουν χαρά; Οι ερωτήσεις και η περιέργεια δείχνουν ότι έχετε σημασία ο ένας για τον άλλον.
  6. Αντιμετωπίστε τις διαφορές στις προσεγγίσεις για τον κορονοϊό. Οι διαιρέσεις στη χώρα γύρω από το COVID-19. Η χρήση μάσκας και ο φόβος/κανένας φόβος για τον ιό εμφανίζονται στις σχέσεις όταν οι απόψεις διίστανται. Η σύγκρουση των ζευγαριών αυξάνεται γύρω από αυτές τις αποκλίσεις ως προς το πώς να «είσαι» στον κόσμο. Ο φόβος από τον ιό εναντίον της κόπωσης από τον ιό μερικές φορές χρειάζεται να αντιμετωπιστεί για να διατηρήσετε τον γάμο σας όσο το δυνατόν πιο συναισθηματικά ασφαλή.
  7. ΒΡΑΔΙΝΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ. Αυτό δεν είναι ένα «φλας ειδήσεων», αλλά πρέπει να δηλώνεται επανειλημμένα, καθώς είναι τόσο εύκολο να το αφήσετε να πέσει από το βαγόνι και το επόμενο πράγμα που ξέρετε, αισθάνεστε και οι δύο εντελώς αποκομμένοι. Δεν χρειάζεστε κυριολεκτικά μια «νύχτα ραντεβού» και προφανώς με τον COVID, τα πράγματα είναι λίγο περιορισμένα για δραστηριότητες, αλλά ο χρόνος γάμου που περνάτε μαζί (χωρίς τα παιδιά ή την κοινωνική σας ομάδα) παραμένει όχι λιγότερο κρίσιμος. Προγραμματίστε εκ περιτροπής έστω και λίγο χρόνο μαζί, όπως μια βόλτα στη γειτονιά, δείπνο σε ένα υπαίθριο εστιατόριο στην πόλη ή ένα ειδικό πρωινό στη βεράντα πριν ξυπνήσουν τα παιδιά. Δεν χρειάζεται να είναι πλούσιο για να έχει νόημα. Το νόημα είναι στην προσπάθεια που κάνετε και οι δύο για να περάσετε μαζί το χρόνο «ραντεβού».
  8. Επιτρέψτε ο ένας στον άλλον να «είναι». Εάν είστε παντρεμένοι για κάποιο χρονικό διάστημα, ελπίζουμε μέχρι τώρα να έχετε μάθει ότι ο σύζυγός σας είναι αυτός που είναι και πιθανότατα δεν αλλάζουν πολλά. Τους παντρεύτηκες έτσι! Όσο διαισθητικό κι αν ακούγεται αυτό, πολλοί εξακολουθούν να αντιστέκονται και να θρηνούν γι’ αυτό. Ακριβώς επειδή δεν μπορείτε να φανταστείτε πώς μπορεί να είναι απόλυτα ικανοποιημένος με το να μένει σπίτι και να κυκλοφορεί τα σαββατοκύριακα (γεια, εσωστρεφής) ενώ θέλετε απεγνωσμένα να μασκάρετε και να δείτε τους ανθρώπους (γεια σας, εξωστρεφείς), προτείνω να βρείτε και οι δύο πολύ περισσότερη ηρεμία μαζί αν χαλαρώσετε και αφήσετε τον άλλον να είναι. Σε αυτό το παράδειγμα, αν χρειάζεστε περισσότερη κοινωνική διέγερση, ίσως μπορείτε να συνδεθείτε με τις φίλες σας ενώ εκείνος κουρελιάζει στο γκαράζ στο σπίτι;
  9. Για τι είστε ευγνώμονες; Τα νέα δεν ήταν ιδιαίτερα θετικά εδώ και πολύ καιρό, γεγονός που μπορεί να επιδεινώσει την αρνητικότητα για εσάς ατομικά και στο γάμο σας. Αντί να βρίσκετε ελαττώματα ο ένας για τον άλλον και τη σχέση, συμφωνήστε να μοιραστείτε δυνατά πράγματα που εκτιμάτε ο ένας για τον άλλον και τη σχέση σας. Μην υποτιμάτε τη δύναμη ακόμη και των πιο μικρών πραγμάτων που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας. «Μου άρεσε πολύ ο χρόνος που περάσαμε μιλώντας χθες το βράδυ όταν τα παιδιά πήγαν για ύπνο. Ήταν ωραίο να συνδεθώ επιτέλους.”
  10. Καταλάβετε πώς νιώθετε ότι σας αγαπούν ο καθένας. Τα ζευγάρια μπορεί να σκοντάψουν σε αυτό, καθώς συχνά έχουν εντελώς διαφορετικές «γλώσσες αγάπης». Και μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβεις τον τρόπο του άλλου, πόσο μάλλον να θυμηθείς να προσπαθήσεις να καλύψεις αυτή την ανάγκη. Για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να πάρει μεγάλη ικανοποίηση από το σωματικό άγγιγμα και στοργή όπου ο άλλος χρειάζεται λόγια επιβεβαίωσης. Άλλοι τρόποι με τους οποίους οι άνθρωποι νιώθουν ότι τους αγαπούν είναι μέσω του χρόνου που αφιερώνουν, των δώρων ή ακόμη και του καθαρισμού της κουζίνας (πράξεις υπηρεσίας). Το κλειδί είναι να ξέρετε πώς νιώθετε ότι σας αγαπούν και οι δύο. Αν δεν είστε σίγουροι, ρώτα!
  11. Να είστε αξιόπιστοι. Μία από τις πιο σημαντικές πτυχές της συναισθηματικής ασφάλειας στις σχέσεις είναι η εμπιστοσύνη. Όσο περισσότερο πιστεύεις ότι ο άλλος έχει την πλάτη σου και μπορείς στρίψτε με ασφάλεια ο ένας προς τον άλλο, τόσο πιο δυνατός θα είναι ο γάμος σας. Αυτό περιλαμβάνει την αφοσίωση και την παρακολούθηση.
  12. Δώστε ο ένας στον άλλο ένα διάλειμμα. Ειδικά τώρα που τα επίπεδα άγχους είναι χρόνια υψηλότερα καθώς οι άνθρωποι ανησυχούν τόσο πολύ, θα γίνουν λάθη στο γάμο σας. Λάθος βήματα θα συμβούν. Δεν είναι μόνο σημαντικό να εξασκείτε τη συγχώρεση του εαυτού σας και να αποφεύγετε να χτυπάτε τον εαυτό σας, αλλά και να συγχωρείτε ο ένας τον άλλον. Εάν είναι δύσκολο για κάποιον από τους δύο να συγχωρήσει, μπορεί να είναι χρήσιμο να το εξετάσετε.
  13. Μάθετε πότε αντιμετωπίζετε προβλήματα. Όταν δημιουργείται δυσαρέσκεια και εμφανίζεται αποσύνδεση, μπορεί να είναι καταστροφικό. Δυστυχώς, μπορεί επίσης να κρυφτεί στον γάμο σας. Έχει γίνει εκτενής έρευνα γύρω από τις τέσσερις πιο αρνητικές συμπεριφορές σχέσεων. αμυντικότητα, κριτική, λιθοβολισμό και περιφρόνηση. Εάν κάποιο από αυτά συμβαίνει στη σχέση σας, ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσετε τις υποκείμενες αιτίες.
  14. Ζητήστε βοήθεια εάν χρειαστεί. Μερικές φορές μπορεί απλώς να έχετε κολλήσει και να διαπιστώσετε ότι ό,τι και να προσπαθήσετε να κάνετε για να βελτιώσετε τον γάμο σας, δεν λειτουργεί. Εάν τα πράγματα έχουν πάει πολύ μακριά ή κανείς από τους δύο δεν έχει τα εργαλεία για να κάνει αυτό το έργο, η θεραπεία ζευγαριών μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη. Οι συνεδρίες βιντεοθεραπείας γίνονται ο κανόνας (όπως και για πολλές άλλες σε άλλα εργασιακά περιβάλλοντα), επομένως υπάρχει διαθέσιμη βοήθεια. Ένας καλός πόρος είναι το Κατάλογος Psychology Today Therapist για να βρείτε κάποιον στην περιοχή σας. Εάν δεν είστε αρκετά έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τη θεραπεία ή δεν είναι οικονομικά προσιτή, ανατρέξτε στο The Marriage Refresher Course Workbook for Couples , το ebook μου για να βοηθήσω τα ζευγάρια να επαναφέρουν τον γάμο τους.

Η συναισθηματική ασφάλεια και η υγεία των σχέσεων μεταξύ των τοίχων του σπιτιού σας είναι πιο σημαντικά από ποτέ, ειδικά όταν το «σπίτι» είναι όπου πολλοί από εμάς ξοδεύουμε τόσο πολύ χρόνο. Εάν έχετε χάσει τα μάτια σας τον γάμο σας κατά τη διάρκεια αυτής της τρελής περιόδου, δεν είστε μόνοι. Αλλά μπορείτε να το βάλετε ξανά στο επίκεντρο τώρα.

Στην Καλιφόρνια και αναζητάτε έναν θεραπευτή ζευγαριών; Προσφέρω υποστήριξη σε άτομα και ζευγάρια μέσω CaliforniaOnlineTherapyAndCounseling.com.

ΑποθηκεύσετεΑποθηκεύσετε

9

Leave a Reply