Το ημερολόγιο του κήπου μου. – Υπενθυμίσεις για τον Νοέμβριο του 1914

5
Το ημερολόγιο του κήπου μου.  – Υπενθυμίσεις για τον Νοέμβριο του 1914

MYGardenDiary1914

Οι σπόροι λαχανικών που πρόκειται να σπαρθούν αυτόν τον μήνα είναι λίγοι, και παρόλο που η επιτυχία εξαρτάται από τον χαρακτήρα της εποχής, καλό είναι να ρισκάρουμε, σε ξηρό έδαφος, ένα μικρό εύρος ενός ανθεκτικού Μπιζέλι όπως το Sutton’s Bountiful και μερικές σειρές Broad Bean.

Όπου μπορεί να εξαρτηθεί από την άφθονη ζεστασιά, σπείρετε Αγγούρι για πρώτη καλλιέργεια σε σπίτια ή λάκκους: τα φυτά πρέπει να φυλάσσονται κοντά στο γυαλί για να εξασφαλίζεται επαρκής φωτισμός. Το πεπόνι μπορεί επίσης να ξεκινήσει, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος τα φρούτα να είναι ελλιπή στη γεύση και, εκτός εάν οι συσκευές είναι αξιόπιστες, είναι συνετό να περιμένετε μέχρι τα Χριστούγεννα. Η μουστάρδα και το κάρδαμο πρέπει να σπέρνονται εβδομαδιαία. Πρέπει Μαρούλι τρέξτε λίγο, σπείρετε σε κουτιά και κόψτε το νεαρό φυτό με τον ίδιο τρόπο όπως η μουστάρδα. Σπέρνουμε Καρότο σε πλαίσιο, και επαναλαμβάνουμε τη σπορά κάθε τρεις ή τέσσερις εβδομάδες μέχρι τον Φεβρουάριο. Σπείρε ξανά Αγγούρι.

Πριν μπει ο κακός καιρός, καλό είναι να στρώσετε τα κεφάλια του μπρόκολου προς τα βόρεια και να αφαιρέσετε τα κουνουπίδια στα πλαίσια. Ανυψώστε μέντα και εστραγκόν για ζόρισμα σε εσωτερικούς χώρους ή σε κουφώματα. Διατηρήστε το σέλινο από τον παγετό.

Συνεχίστε να φτιάχνετε κρεβάτια μανιταριών κατά διαστήματα. Στο ίδιο σπίτι μπορεί να ζοριστεί το Sea Kale.

Σκάψτε τις αγκινάρες της Ιερουσαλήμ όπως απαιτείται. Προστατεύω Αγκινάρες σφαιρών. Καθαρίστε και λιπάνετε τα σπαράγγια εάν παραλείφθηκαν τον προηγούμενο μήνα. Πάρτε και αποθηκεύστε το ραπανάκι. Σηκώστε το Scorzonera και το Salsify και αποθηκεύστε το στην άμμο.

Το έργο μεταξύ των Flowers έχει χαρακτήρα ρουτίνας. πότισμα, καθαρισμός από έντομα παράσιτα, και το να διατηρείτε το γυαλί καθαρό για να δέχεται όλο το δυνατό φως, είναι καθήκοντα που σπάνια χρειάζεται να επιβληθούν. Η τοποθέτηση γλάστρων, στις περισσότερες περιπτώσεις, πρέπει να αναβάλλεται για το νέο έτος. Διάφορα φυτά μπορούν τώρα να εισαχθούν στην εξαναγκαστική θερμότητα.

Κρεβάτια του Λαμπτήρες τουλίπας φυτεύονται γενικά στις αρχές αυτού του μήνα. Εάν από οποιαδήποτε αιτία έχει καθυστερήσει η φύτευση άλλων βολβών, δεν πρέπει να χαθεί χρόνος τώρα.

Οι πιο καθυστερημένες κορώνες του Lily of the Valley θα πρέπει να τοποθετηθούν στη ζέστη. επίσης Deutzias, Lilacs, Spiraeas, Azalea mollis και άλλα αναγκαστικά φυτά. Κατσαρόλα Lilium lancifolium.

Όταν οι Achimenes, Begonias, Gesneras και Gloxinias αποξηρανθούν σωστά, οι κόνδυλοι θα πρέπει να καθαρίζονται και να φυλάσσονται προσεκτικά.

Αυτοί που δεν έχουν προηγουμένως σπείρει Κυκλάμινο δεν πρέπει να παραλείψει να πάρει σπόρους τώρα. Ο συνετός κηπουρός δεν θα βασιστεί σε μία μόνο σπορά για την επίδειξη αυτού του ελκυστικού χειμερινού λουλουδιού.

Οι ανωμαλίες στους χλοοτάπητες πρέπει να τύχουν προσοχής και το γρασίδι που χρειάζεται επίστρωση μπορεί να καλυφθεί με ένα λεπτό στρώμα λεπτώς κοσκινισμένου φυλλώδους εδάφους ή σάπια κοπριάς.

ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

1. Ψάρεμα σολομού με καλάμι και πετονιά.
2. Αρχίζει το κυνήγι της αλεπούς. Τακτική ημέρα εκλογής Δημοτικών Συμβούλων και Νομαρχιακών Συμβούλων. Διακοπές στο Χρηματιστήριο. Πανσέληνος, 11.49 μ.μ
7. Διέλευση του πλανήτη Ερμή μέσω του δίσκου του Ήλιου, ορατή στο Γκρίνουιτς.
9. Ημέρα του Λόρδου Δημάρχου. Να εκλεγούν Δήμαρχοι και Δημάρχοι των Δήμων.
10. Τελευταίο τρίμηνο, 23.37
11. Μισό τέταρτο. Μαρτίνμας.
12. Προτάθηκαν οι σερίφηδες της κομητείας για την επόμενη χρονιά.
17. Νέα Σελήνη, 4.2 μ.μ
24. Ημέρα του παλιού Martinmas. Α‘ τέταρτο, 1.39 μ.μ
29. Κυριακή των Παρελθόντων.
30. Ημέρα του Αγίου Ανδρέα. Απολήξεις ψαρέματος με καλάμια τουίντ.

Βαρόμετρο, 20.756 in. Θερμοκρασία, 43,5 deg. Fahr.
Βροχόπτωση, 2,18 in. Βροχόπτωση για τον Νοέμβριο του 1914………………………

Schreibe einen Kommentar