Τι ώρα της ημέρας γεννούν τα κοτόπουλα αυγά;

0

Καθώς ο κρύος χειμωνιάτικος καιρός πλησιάζει, όλοι έχουμε την τάση να περνάμε περισσότερο χρόνο στο κρεβάτι. Ακόμη και τα κοτόπουλα σηκώνονται αργότερα το χειμώνα, περιμένοντας μέχρι να αρχίσει να ανατέλλει ο ήλιος προτού βγουν από τα κουτιά φωλιάς τους.

Οι μικρότερες μέρες εμποδίζουν επίσης την παραγωγή αυγών. Αλλά επηρεάζει και την ώρα που γεννούν τα κοτόπουλα;

Ας μιλήσουμε περισσότερο για ο χρόνος ωοτοκίας.

Θα συζητήσουμε επίσης μερικά αποχρώσεις παραγωγής κοτόπουλου-αυγού που πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι οικοδεσπότες με κοτόπουλα!

Το Outdoor Happens υποστηρίζεται από αναγνώστες. Όταν αγοράζετε μέσω συνδέσμων στον ιστότοπό μας, ενδέχεται να κερδίσουμε μια προμήθεια θυγατρικών. Κάντε κλικ για να μάθετε περισσότερα

Τι ώρα της ημέρας γεννούν τα κοτόπουλα αυγά;

αγρόκτημα εξοχικές όρνιθες που γεννούν αυγά σε άχυρα
Οι κότες συνήθως γεννούν αυγά από τις 10 έως τις 11 π.μ. Ελέγξτε για αυγά εκείνη την ώρα – και κρατήστε τα μάτια σας ανοιχτά όλη την ημέρα. Μην αφήνετε τα αυγά να αδρανούν για πολύ!

Τα περισσότερα κοτόπουλα γεννούν αυγά μέσα στο πρώτες έξι ώρες του φωτός της ημέρας. Αν ο ήλιος ανατέλλει στις επτά το πρωίαυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είστε σε θέση να εισπράξετε τη γενναιοδωρία της ημέρας μέχρι το μεσημέρι. Εάν δεν υπάρχουν αυγά μέχρι τότε, το πιθανότερο είναι ότι τα κοτόπουλα σας κάνουν χειμερινό διάλειμμα. Με τον ψυχρό και θυελλώδη καιρό φέτος – δεν μπορούμε να τους κατηγορήσουμε!

Ρίχνοντας φως στον κύκλο ωοτοκίας ενός κοτόπουλου

Εάν τα κοτόπουλα σας εξακολουθούν να γεννούν τόσο πολύ μέχρι το χειμώνα, κάτι κάνετε σωστά. Οι περισσότερες ράτσες κοτόπουλου χρειάζονται 14 ώρες ηλιακού φωτός μια μέρα για να προκαλέσει την ορμονική απόκριση που απαιτείται για την παραγωγή ωαρίων.

Στα βάθη του χειμώνα, το μεγαλύτερο μέρος του βόρειου ημισφαιρίου περιορίζεται σε περίπου εννέα ώρες ήλιου – που δεν είναι αρκετό.

Τα περισσότερα κοτόπουλα θα κάντε ένα ή δύο μήνες άδεια ωοτοκίας καθώς πλησιάζει ο χειμώνας, δίνοντας στο σώμα τους χρόνο να προσαρμοστεί και να ξεκουραστεί.

Τα κοτόπουλα καίνε επίσης περισσότερη ενέργεια διατηρώντας ζεστά τους χειμερινούς μήνες, αφήνοντάς τους λιγότερη ενέργεια για να αφιερώσουν στη διαδικασία παραγωγής αυγών.

Μερικοί ιδιοκτήτες κοτόπουλου στην πίσω αυλή ξεπερνούν αυτό το πρόβλημα χρησιμοποιώντας τεχνητό φωτισμό στο κοτέτσι για να ξεγελάσουν τις κότες τους ώστε να νομίζουν ότι είναι καλοκαίρι.

Ωστόσο, ο τεχνητός φωτισμός δεν είναι πάντα αρκετός. Οι κότες χρειάζονται ζεστασιά και ασφάλεια, καθώς και φως εάν πρόκειται να είναι αρκετά άνετες για να γεννήσουν ένα αυγό.

Το να δώσετε στις κότες σας ένα ζεστό, ασφαλές περίβλημα για να κάνουν την πράξη θα βοηθήσει επίσης ενισχύουν την παραγωγικότητά τουςαλλά εξακολουθείτε να είναι απίθανο να έχετε παρόμοιες αποδόσεις το χειμώνα όπως το καλοκαίρι.

Το χειμώνα οι κότες καίνε θερμίδες για να ζεσταθούν! Επομένως, οι κότες χρειάζονται περισσότερη τροφή από ότι το καλοκαίρι, ειδικά αν θέλετε να είναι παραγωγικές.

Όχι μόνο οι καλοκαιρινοί μήνες φέρνουν το απαραίτητο ηλιακό φως, αλλά είναι επίσης μια περίοδος που υπάρχει άφθονη τροφή, ειδικά τροφές και έντομα γεμάτα πρωτεΐνες, που βοηθούν στην τόνωση της παραγωγής αυγών.

Διαβάστε περισσότερα – Τα αγαπημένα μου κοτέτσια από την Tractor Supply!

Πώς να ενθαρρύνετε τις κότες σας να ωοτοκούν κατά τη διάρκεια του χειμώνα

κότες έξω από τον αχυρώνα χειμερινό αγρόκτημα
Τα κοτόπουλα σας ξαπλώνουν λιγότερο συχνά το χειμώνα λόγω του κύκλου φωτός! Οι κότες αισθάνονται πιο άνετα όταν ωοτοκούν με τουλάχιστον 15 ώρες ηλιακού φωτός την ημέρα. Υπάρχουν λιγότερες ώρες ήλιου το χειμώνα.

Δεν με πειράζει να δώσω στις κότες μου μερικούς μήνες άδεια το χειμώνα. Είναι τόσο παραγωγικοί τους καλοκαιρινούς μήνες! Νιώθω ότι κέρδισαν ένα διάλειμμα όταν πλησιάζει ο χειμώνας.

Εάν θέλετε τα κοτόπουλα σας να συνεχίσουν να γεννούν όλο το χρόνο, μπορείτε:

 • Χρησιμοποιήστε τεχνητό φωτισμό – προσθέστε α ηλιακό σύστημα φωτισμού στο κοτέτσι σας και δώστε στις κότες σας τις 14 ώρες της ημέρας που χρειάζονται για να παραμείνουν παραγωγικές όλο το χρόνο.
 • Αυξήστε την τροφή τους – τα κοτόπουλα χρειάζονται ενέργεια για να παραμείνουν ζεστά και να παράγουν αυγά και επομένως χρειάζονται περισσότερη διατροφή το χειμώνα από το καλοκαίρι.
 • Κράτα τα ζεστά! Όσο πιο ζεστό είναι το κοτόπουλο, τόσο περισσότερα αυγά θα γεννήσει. Μάθετε πώς να κρατάτε τα κοτόπουλα σας ζεστά το χειμώνα και να ενισχύετε την παραγωγή αυγών σας ταυτόχρονα.
 • Βεβαιωθείτε ότι οι κότες σας έχουν καθαρό κρεβάτι! Όσο πιο μεγάλο και αφράτο τόσο το καλύτερο. Οι χοντρές και ασαφείς φωλιές σανού μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να κρατήσετε τις κότες σας ζεστές και άνετες.

Οι 10 κορυφαίες φυλές κοτόπουλου για χειμερινή ωοτοκία

Αγροτικό πουλερικό κόκκινο κοτόπουλο του Νιού Χάμσαϊρ
Δείτε αυτό το κόκκινο κοτόπουλο του Νιού Χάμσαϊρ! Οι New Hampshire Reds είναι συγγενείς των Rhode Island Reds. Αυτά τα πουλιά μπορούν να χειριστούν τον παγωμένο καιρό καλύτερα από τα περισσότερα!

Αν και η έλλειψη θερμότητας και φωτός κατά τη διάρκεια του χειμώνα θα επηρεάσει όλες τις ράτσες κοτόπουλου, ορισμένες είναι πιο ανθεκτικές και πιο σκληρά εργαζόμενες από άλλες.

Οι ακόλουθες δέκα ράτσες κοτόπουλου έχουν λίγο έξτρα χνούδι για να τις κρατήσουν ζεστές το χειμώνα και, ως αποτέλεσμα, συχνά γεννούν όταν όλα τα άλλα κοτόπουλα ωοτοκούν μόνο.

 1. Rhode Island Red
 2. Μπράχμα
 3. Όρπινγκτον
 4. Νιου Χάμσαϊρ
 5. Ντέλαγουερ
 6. Πλίμουθ Ροκ
 7. Καγκελάριος
 8. Σάσεξ
 9. Leghorn
 10. Faverolle

Επίσης – φροντίστε να ελέγξετε ότι τα κοτόπουλα σας έχουν άφθονο νερό κατά τη διάρκεια του κρύου καιρού. Μερικές φορές, η πηγή νερού του κοτόπουλου μπορεί να παγώσει το χειμώνα. Βεβαιωθείτε ότι έχουν άφθονο φρέσκο ​​(και μη παγωμένο) νερό να πιουν!

(Μπορείτε να βρείτε θερμοσίφωνες στο Tractor Supply ή Αμαζόνα εάν διαπιστώσετε ότι το νερό του κοτόπουλου σας παγώνει συνεχώς.)

Διαβάστε περισσότερα – 115 αστεία και χαριτωμένα ονόματα κοτόπουλου και κότας!

Η καλύτερη ώρα της ημέρας για τη συλλογή αυγών

φρέσκα αυγά κοτόπουλου σε κοτέτσι με ροκανίδια
Συλλέξτε τα αυγά κοτόπουλου πολλές φορές την ημέρα! Η πολύ μεγάλη αναμονή για τη συλλογή των αυγών οδηγεί σε σπασμένα αυγά, βρώμικα αυγά και αυγά χαμηλής ποιότητας. Μην ξεχάσετε να καθαρίσετε τα αυγά αφού τα μαζέψετε!

Όσο νωρίτερα, τόσο το καλύτερο. Αλλά – θα πρέπει να βρείτε μια ρουτίνα που να λειτουργεί για το σπίτι σας. Μαζεύουμε τα αυγά μας πάντα την ίδια ώρα της ημέρας. Στο 16:00, τα κοτόπουλα μας μπαίνουν για το βράδυ, και μαζεύω όσα αυγά έχουν βγάλει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ξεκινήσαμε αυτή τη ρουτίνα επειδή πιστεύαμε ότι αφήνοντας τα αυγά επί τόπου θα ενέπνευσε τα πιο απρόθυμα πουλερικά μας να γίνουν πιο παραγωγικά.

Τώρα έμαθα ότι το να αφήνεις τα αυγά στα κουτιά φωλιάς για τόσο καιρό θα μπορούσε να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει.

Τα αυγά που αφήνονται στο κουτί φωλιάς όλη την ημέρα μπορεί να καταστραφούν ή να λερωθούν. Μια γενναιόδωρη κότα μπορεί επίσης να γίνει αμυντική εάν της επιτρέπεται να κάθεται στο αυγό της όλη μέρα. Τα αυγά θα μπορούσαν ακόμη και να παγώσουν αν μείνουν σε εξωτερικούς χώρους για πολύ καιρό κατά τη διάρκεια του χειμώνα!

Για καλύτερα αποτελέσματα, θα πρέπει να συλλέγετε αυγά τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, κατά προτίμηση χρησιμοποιώντας μια ποδιά συλλογής αυγών για να κάνετε την εμπειρία λίγο πιο απλή – και κομψή!

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες κοτόπουλου συνιστούν τη συλλογή το πρωί, αν και ορισμένοι προτείνουν τη συγκομιδή δύο φορές την ημέρα – μία το πρωί και ξανά το απόγευμα. Ίσως αξίζει να αυξήσετε τη συχνότητα της συλλογής των αυγών σας το χειμώνα για να προφυλαχθείτε από πιθανή κατάψυξη.

Η επιλογή μας

Carefree Enzymes Cleanser-1 Liter Egg Washing

Θέλετε καθαρά αυγά; Αυτό το εντελώς φυσικό καθαριστικό αυγών σας βοηθά να καθαρίσετε τα πρόσφατα εκκολαφθέντα αυγά σας χωρίς να καταστρέφετε τη γεύση. Αφαιρεί με ασφάλεια την οργανική μόλυνση, τη βρωμιά και τη βρωμιά.

Λάβετε περισσότερες πληροφορίες

Μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια εάν κάνετε μια αγορά, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

01/06/2022 05:00 π.μ. GMT

Συχνές ερωτήσεις για το χρόνο ωοτοκίας κοτόπουλου

Γνωρίζουμε ότι ο χρονισμός της ωοτοκίας των κοτόπουλων σας είναι πιο δύσκολος από ό,τι αντιλαμβάνονται οι μη οικοδεσπότες!

Γι‘ αυτό συγκεντρώσαμε τις πιο ζωτικές συμβουλές για τον σωστό χρόνο ωοτοκίας της κότας σας.

Ελπίζουμε αυτές οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις να βοηθήσουν!

Γεννούν τα κοτόπουλα τα αυγά τους τη νύχτα ή την ημέρα;

Οι περισσότερες κότες γεννούν τα αυγά τους το πρωί! Ωστόσο, μπορεί να βρείτε μία ή δύο κότες να ξεκινούν αργότερα μέσα στην ημέρα. Ωστόσο, τα κοτόπουλα είναι ημερήσια πλάσματα. Έτσι, δεν θα παράγουν ωάρια ούτε θα κάνουν ωορρηξία κατά τη διάρκεια της νύχτας, ακόμα κι αν ξοδέψουν το μεγαλύτερο μέρος της σε ένα άνετο κουτί φωλιάς.

Γεννούν τα κοτόπουλα αυγά την ίδια ώρα κάθε μέρα;

Για να γεννήσει ένα κοτόπουλο ένα αυγό την ίδια ώρα κάθε μέρα, θα πρέπει να λειτουργεί σε 24ωρο κύκλο ωοτοκίας. Οι περισσότερες κότες όμως δουλεύουν σε α 26 ή 28 ωρών κύκλος τοποθέτησης. Μια κότα που ξαπλώνει στο έξι π.μ ένα πρωί θα ξαπλώσει στις οκτώ π.μ ή ακόμη και δέκα το πρωί το επόμενο. Πολύ λίγα κοτόπουλα γεννούν αυγά αργότερα από τρεις το μεσημέριαλλά μπορεί να έχετε ένα αποστάτη κοτόπουλο που του αρέσει να ξεπερνά τα όρια.

Ποια ώρα της ημέρας γεννούν τα περισσότερα κοτόπουλα;

Τα κοτόπουλα φαίνεται να είναι πιο παραγωγικά τα πρωινά. Το πρωί είναι όταν γεννιούνται τα περισσότερα αυγά σε όλα τα κοτέτσια που έχω δει. Μπορεί να υπάρχουν μία ή δύο κότες που γεννούν αργότερα μέσα στην ημέρα, αλλά είναι σχετικά ασυνήθιστο. Αλλά – συνιστούμε να παρακολουθείτε το κοτέτσι σας για αυγά καθ‘ όλη τη διάρκεια της ημέρας!

Πρέπει να συλλέγω αυγά καθημερινά;

Ναί! Ελέγξτε το κοτέτσι σας για αυγά πολλές φορές την ημέρα. Όσο περισσότερο αφήνετε τα αυγά του κοτόπουλου σας να αδρανούν – τόσο πιο εύκολο είναι να τους συμβεί κάτι κακό. Μπορεί να γρατσουνιστούν, να ραγιστούν, να καταστραφούν ή να κλαπούν από αρπακτικά. Αυτός είναι ένας άλλος λόγος που συνιστούμε να σαρώνετε συχνά για αυγά στο κοτέτσι σας. Οι αρουραίοι, τα ποντίκια, τα φίδια και άλλοι κακοποιοί θέλουν να φάνε τα αυγά!

συμπέρασμα

Αν και η παραγωγή αυγών ενός κοτόπουλου συχνά πέφτει κατά τη διάρκεια του χειμώνα, θα εξακολουθεί να γεννά τα αυγά της περίπου την ίδια ώρα κάθε μέρα.

Τα περισσότερα κοτόπουλα υιοθετούν μια προσέγγιση νωρίς για την παραγωγή αυγών και τα απομακρύνουν μέσα στις πρώτες έξι ώρες της ημέρας, αλλά υπάρχουν πάντα ένας ή δύο παραβάτες που θα περιμένουν μέχρι το απόγευμα.

Θα θέλαμε επίσης να ακούσουμε την εμπειρία σας σχετικά με την ώρα που οι κότες σας γεννούν τα αυγά τους. (Και άλλα πουλερικά!)

Γεννούν ποτέ οι κότες σας αυγά το απόγευμα; Ή μήπως είναι νωρίς το πρωί;

Ευχαριστώ και πάλι για την ανάγνωση.

Να έχεις μια υπέροχη μέρα!

Η επιλογή μας

Schreibe einen Kommentar