Τι τρώνε οι αγελάδες (εκτός από χόρτο και σανό);

0

Αν σε ρωτούσε κάποιος, τι τρώνε οι αγελάδες; Η αντίδρασή σας θα ήταν πιθανώς να χλευάσετε και να πείτε, καλά, γρασίδι, φυσικά! Όλοι γνωρίζουν ότι οι αγελάδες τρώνε γρασίδι, αλλά οι αγρότες και οι οικοδεσπότες που εκτρέφουν βοοειδή για κρέας, γάλα ή και τα δύο ξέρουν ότι η διατροφή μιας αγελάδας είναι πιο περίπλοκη από αυτό.

Πρόκειται να εξερευνήσουμε τους τύπους σνακ, λιχουδιών και τροφών που τρώνε οι αγελάδες και οι ταύροι.

Θα μοιραστούμε επίσης μερικές από τις βέλτιστες πρακτικές μας για τη διατροφή των αγελάδων, τις Συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τη διατροφή των αγελάδων και άλλα.

Ακούγεται καλό;

Το Outdoor Happens υποστηρίζεται από αναγνώστες. Όταν αγοράζετε μέσω συνδέσμων στον ιστότοπό μας, ενδέχεται να κερδίσουμε μια προμήθεια θυγατρικών. Κάντε κλικ για να μάθετε περισσότερα

Ας ξεκινήσουμε!

Τι τρώνε οι αγελάδες;

Οι αγελάδες, πράγματι, τρώνε γρασίδι. Η διατροφή τους αποτελείται κυρίως από χονδροειδείς ζωοτροφές από διάφορες χόρτα, σανός, όσπριακαι φρέσκο ​​χορτάρι. Τα λιβάδια με γρασίδι παρέχουν επίσης μεγάλο μέρος της πρωτεΐνης που απαιτούν, αν και οι θηλάζουσες αγελάδες μπορεί να χρειαστούν πρόσθετα συμπληρώματα πρωτεΐνης. Τα μέταλλα, το αλάτι και το άφθονο γλυκό νερό είναι επίσης απαραίτητα.

Όντας μεγάλα ζώα, οι αγελάδες έχουν φυσικά μεγάλες ορέξεις. Η μέση αγελάδα τρώει γύρω 2% του σωματικού του βάρους κάθε μέρα. Αυτό ισοδυναμεί μεταξύ 24 έως 45 λίβρες γρασίδι την ημέρα.

αγελάδες στο σπίτι αγελάδων που τρώνε σανό στο αγρόκτημα
Τι τρώνε οι αγελάδες; Τα παντα! Οι αγελάδες του εμπορίου συνήθως τρώνε ένα TMR (συνολική μικτή μερίδα) με χόρτο και ενσίρωμα καλαμποκιού. Το σύνολο των μικτών σιτηρεσίων μπορεί να περιέχει υποπροϊόντα όπως οι σπόροι βαμβακιού, η γλουτένη καλαμποκιού, η φλούδα αμυγδάλου και το άλευρο σόγιας. Εκτός από τις ζωοτροφές TMR – στις αγελάδες αρέσει να βόσκουν και να τσιμπολογούν μηδική, τριφύλλι και άλλα χόρτα, θάμνους ή όσπρια.

Γιατί και πώς οι αγελάδες τρώνε γρασίδι;

Οι αγελάδες έχουν πολύ λίγα δόντια σε σύγκριση με άλλα φυτοφάγα και επομένως έχουν διαφορετική προσέγγιση στη βοσκή.

Αντί να χρησιμοποιήσει τους μπροστινούς κοπτήρες της για να σκίσει το γρασίδι, μια αγελάδα το χρησιμοποιεί γλώσσα, τυλίγοντάς το γύρω από μια δέσμη χόρτου πριν το δαγκώσετε. Στη συνέχεια, η αγελάδα χρησιμοποιεί μια πλάγια κίνηση της γνάθου που της δίνει τη δυνατότητα να τεμαχίσουν το γρασίδι σε εύπεπτα κομμάτια.

Σε αντίθεση με τους ανθρώπους, που έχουν μόνο ένα στομάχι και γενικά πιστεύουν ότι κάποιος είναι πολύ μεγάλος, οι αγελάδες έχουν τέσσερακαθένα από τα οποία έχει διαφορετικό ρόλο στην πεπτική διαδικασία.

Το πιο σημαντικό τμήμα του στομάχου είναι το κοιλιά. Η κοιλιά μιας ώριμης αγελάδας έχει περίπου το ίδιο μέγεθος με την α Τύμπανο 55 γαλονιών ή κάδος απορριμμάτων.

Η κοιλιά λειτουργεί σαν α γιγαντιαία κουζινομηχανήχρησιμοποιώντας μικροοργανισμούς και βακτήρια για τη διάσπαση της χωνεμένης τροφής.

Η τεράστια κοιλιά τους επιτρέπει στην αγελάδα να αφομοιώσει τρόφιμα, όπως φυτική ύλη που θεωρούμε δύσπεπτη. Καθώς μασούν (μηρυκάζουν) το κέφι τους, εξάγουν θρεπτικά συστατικά που δεν θα ήταν διαθέσιμα σε άλλα ζώα.

Αν και τόσο το βόειο κρέας όσο και οι αγελάδες γαλακτοπαραγωγής μπορούν να λάβουν πολλά θρεπτικά συστατικά από το γρασίδι, ο τύπος και η ποιότητα αυτών των χονδροειδών ζωοτροφών θα επηρεάσουν τις άλλες διατροφικές τους ανάγκες.

Διαβάστε περισσότερα – Οι 7 καλύτερες φυλές γαλακτοπαραγωγών αγελάδων για γάλα!

Βέλτιστες πρακτικές για τη διατροφή των αγελάδων

αγελάδα που γλείφει τα χείλη και τρώει δείπνο
Μπορεί να διαπιστώσετε ότι οι αγελάδες σας τρώνε περισσότερη χορτονομή εάν είναι υψηλής ποιότητας. Ο λόγος μπορεί να σας εκπλήξει – ωστόσο. Υψηλής ποιότητας ζωοτροφές έχουν περισσότερα φύλλα παρά μίσχοι. Τα φύλλα είναι πιο εύκολα στην πέψη από τα στελέχη. Οι τροφές χαμηλής ποιότητας είναι πιο δύσκολες στην πέψη και μπορούν να παραμείνουν στην κοιλιά της αγελάδας σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Έτσι – δεν μπορούν να φάνε τόσο πολύ!

Γνωρίζουμε ότι η εκτροφή και το τάισμα των αγελάδων είναι δύσκολα θέματα για νέους οικοδεσπότες και αγρότες!

Μοιραζόμαστε μερικές από τις καλύτερες πληροφορίες μας παρακάτω – και θέλουμε επίσης να απαντήσουμε τι τρώνε οι αγελάδες με περισσότερες λεπτομέρειες.

Γιατί οι αγελάδες χρειάζονται βοσκότοπους και ζωοτροφές

Η καλής ποιότητας βοσκότοπος μπορεί να δώσει στις αγελάδες σας όλα τα θρεπτικά συστατικά και τις πρωτεΐνες που χρειάζονται. Είναι ο πιο οικονομικός τρόπος για να ταΐσετε μια αγελάδα, αλλά απαιτεί προσεκτική παρακολούθηση και συντήρηση εάν θέλετε να διατηρήσει τη διατροφική της πυκνότητα χρόνο με τον χρόνο.

Ποιο είναι το καλύτερο γρασίδι για να φάνε οι αγελάδες;

Ο ιδανικός βοσκότοπος είναι κάτι σαν salad bar για αγελάδες. Περιέχει πολλά φυτά και χόρτα, ένας βοσκότοπος αυτής της φύσης δίνει στις αγελάδες ένα στοιχείο διατροφικής ποικιλομορφίας ενώ αυξάνει τη γονιμότητα του εδάφους.

Ένα παραδοσιακό μείγμα βοσκοτόπων μπορεί να περιέχει αλφάλφα, σίκαλη, φέσκουκαι χόρτο οπωρώνα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε τα λεγόμενα ζιζάνια, όπως τριφύλλι και πικραλίδαγια να τονώσει την περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και τη γεύση.

Πόσο γρασίδι τρώει μια αγελάδα την ημέρα;

Μια αγελάδα πρέπει να φάει τριγύρω 2,5% έως 3% του σωματικού του βάρους στο γρασίδι κάθε μέρα. Μια ώριμη αγελάδα βοείου κρέατος που ζυγίζει περίπου 1.210 λίρες απαιτεί χονδρικά 30 έως 35 κιλά βοσκοτόπων την ημέρα.

Για μεγάλες ώριμες αγελάδες γαλακτοπαραγωγής, όπως ένα Holstein, που ζυγίζει 1.500 κιλά, αυξάνεται περίπου 45 λίρες.

Σας συμβουλεύουμε επίσης να συμβουλευτείτε έναν αξιόπιστο κτηνίατρο ή διατροφολόγο βοοειδών. Ζητήστε να βεβαιωθείτε ότι τα μοσχάρια και τα βοοειδή σας λαμβάνουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται.

Γιατί οι αγελάδες χρειάζονται σανό;

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όταν τα βοσκοτόπια είναι περιορισμένα, τα βοοειδή χρειάζονται συμπληρωματική τροφή με τη μορφή σανού. Οι ημερήσιες απαιτήσεις σε σανό εξαρτώνται από το στάδιο παραγωγής, την ηλικία και το μέγεθός του.

Ενώ ο υψηλής ποιότητας ανάμεικτος σανός βοοειδών είναι ιδανικός για βοοειδή, οι θηλάζουσες αγελάδες γαλακτοπαραγωγής απαιτούν υψηλότερη πρόσληψη πρωτεΐνης, καθιστώντας τη μηδική πιο κατάλληλη επιλογή.

Τι τρώνε οι αγελάδες εκτός από χόρτο;

βόσκοντας αγελάδα που τρώει λεπίδες χόρτου σε αγροτική φάρμα
Οι αγελάδες σας δεν τρώνε επιλεκτικές. Αν σας περισσέψουν φρούτα και λαχανικά, μην τα πετάξετε! Οι αγελάδες θα ευχαρίστως καταβροχθίζει υπολείμματα κολοκύθες, παντζάρια, πατάτες και πορτοκάλια. Η κοιλιά τους διευκολύνει την πέψη των υποπροϊόντων καλλιεργειών και λαχανικών – ακόμα κι αν είναι σχεδόν αλλοιωμένα.

Οι περισσότερες τροφές με σιτηρά για αγελάδες περιέχουν ένα μείγμα από αλεσμένο καλαμπόκι, βρώμη, πίτουρο σιταριούκαι σογιέλαιο ή λιναρόσπορο. Υπάρχουν επίσης διαθέσιμα συμπληρώματα που παρέχουν ζωτικά θρεπτικά συστατικά στην αγελάδα βοείου κρέατος και αυξάνουν την πρόσληψη πρωτεϊνών στις αγελάδες γαλακτοπαραγωγής.

Η συμπλήρωση σιτηρών μπορεί να αυξήσει την παραγωγικότητα μιας γαλακτοπαραγωγικής αγελάδας και να δώσει σε μια νεαρή δαμαλίδα την πρωτεΐνη που χρειάζεται για να αναπτύξει στο μέγιστο των δυνατοτήτων της.

Ωστόσο, η καλύτερη τροφή για μια αγελάδα γαλακτοπαραγωγής δεν είναι πάντα η ίδια όπως για μια αγελάδα βοείου κρέατος.

Οι αγελάδες γαλακτοπαραγωγής χρειάζονται πολλές πρωτεΐνες για να τροφοδοτήσουν την παραγωγή γάλακτος και να επωφεληθούν από μια ολική μικτή τροφή υψηλής ενέργειας. Αλλά η ίδια δίαιτα μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα σε μια βοδινή αγελάδα.

Τι τρώνε οι ταύροι;

Καθώς οι ταύροι και οι αγελάδες ανήκουν στο ίδιο είδος, απολαμβάνουν τον ίδιο τύπο γευμάτων. Οι ταύροι λατρεύουν να δειπνούν σε μικτά βοσκοτόπια που αποτελούνται από μηδική, βερμούδα, σίκαλη και άλλες ζωοτροφές. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όταν μειώνονται οι ζωοτροφές, οι ταύροι χρειάζονται συμπληρωματική τροφή για βοοειδή. Ή σανό.

Διαβάστε περισσότερα – Πόσο τρώνε οι πεινασμένες αγελάδες τον χειμώνα; Τόσο πολύ!

TruCare Four Top-Dress Trace Mineral Blend for Livestock

Εάν τα βοοειδή σας ή το κοπάδι βοοειδών γαλακτοπαραγωγής περιέχει μια ομάδα από επιλεκτικοί τρώγοιή εάν αισθάνεστε ότι οι αγελάδες σας χρειάζονται καλύτερη διατροφή, ρίξτε μια ματιά στο μείγμα ιχνοστοιχείων TruCare. Είναι ένα μείγμα για να βοηθήσει στη συμπλήρωση το δέρμα, το τρίχωμα, τις οπλές, το σύστημα πέψης και αναπαραγωγής της αγελάδας σας. Περιέχει χαλκό – μην το δώσεις λοιπόν στα πρόβατά σου!

Λάβετε περισσότερες πληροφορίες

Μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια εάν κάνετε μια αγορά, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

30/05/2022 01:52 π.μ. |

Τι τρώνε οι αγελάδες; – Συχνές ερωτήσεις

αγελάδα που τρώει δείπνο με γρασίδι λευκό τριφύλλι σε φάρμα μάντρα
Συνήθως, οι αγελάδες μας έχουν ασυναγώνιστους τρόπους στο τραπέζι. Αλλά – μερικές φορές, κατά τη διάρκεια του δείπνου, όταν οι αγελάδες τρώνε, δεν μπορούν παρά να γεμίσουν ανυπόμονα το πρόσωπό τους! Δεν μπορούμε να τους κατηγορήσουμε. Δικα τους τριφύλλια και αλφάλφα φαίνονται νόστιμα!

Τι τρώνε οι αγελάδες; Φαίνεται ότι είναι πολύ πιο επιλεκτικοί από όσο θα έπρεπε!

Έτσι – απαντάμε σε μερικές από τις κορυφαίες συχνές ερωτήσεις σχετικά με το τι λατρεύουν να τρώνε οι αγελάδες – και τι περιφρονούν.

Ελπίζουμε αυτές οι απαντήσεις να βοηθήσουν το κοπάδι σας!

UMAID 6 Pound Animal Lick Salt σε σχοινί Ιμαλαΐων

Λατρεύουμε αυτά τα φυσικά γλείφματα αλατιού Ιμαλαΐων. Πιστεύουμε ότι τα βοοειδή, τα άλογα, τα πρόβατα και οι κατσίκες σας θα τα απολαύσουν επίσης! Η αλατόγλειψη βαραίνει ανάμεσα τέσσερις έως έξι λίρες. Του φυσικό αλάτι – και όχι πατημένο αλάτι. Δεν έχει πρόσθετα ή συντηρητικά, μόνο ιχνοστοιχεία όπως μαγνήσιο, ασβέστιο και κάλιο.

Λάβετε περισσότερες πληροφορίες

Μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια εάν κάνετε μια αγορά, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

29/05/2022 09:35 π.μ. |

συμπέρασμα

Οι αγελάδες τρώνε πολλά πράγματα εκτός από χόρτο. Στο ιδανικό σενάριο, οι αγελάδες σε οποιοδήποτε αγροτεμάχιο θα έχουν πρόσβαση σε μικτό βοσκότοπο, ορισμένα ντόπια φρούτα και λαχανικά και ένα συμπλήρωμα σιτηρών που αντισταθμίζει τυχόν ελλείψεις μετάλλων στη χονδροειδή ζωοτροφή τους.

Αν και τα γαλακτοκομικά και τα βοοειδή έχουν ελαφρώς διαφορετικές διατροφικές απαιτήσεις, χρειάζονται και τα δύο καλής ποιότητας βόσκηση ή χονδροειδείς ζωοτροφές για να διατηρήσουν ένα υγιές βάρος. Οι αγελάδες γαλακτοπαραγωγής χρειάζονται επιπλέον πρωτεΐνη για να ενισχύσουν την παραγωγή γάλακτος. Αλλά τα βοοειδή μπορούν να ευδοκιμήσουν με μια πιο απλή και ελαφρώς φθηνότερη δίαιτα.

Τι γίνεται με εσάς;

Τι τρώνε οι αγελάδες σας; Έχετε ιστορίες για φρούτα και λαχανικά ή άλλα περίεργα πράγματα που λατρεύουν να τσιμπολογούν και να καταβροχθίζουν οι αγελάδες σας;

Αν ναι – θα θέλαμε να ακούσουμε τις ιστορίες σας!

Ευχαριστώ πολύ για την ανάγνωση.

Να έχετε μια υπέροχη μέρα!

Διαβάστε περισσότερα – 275+ χαριτωμένα και αστεία ονόματα αγελάδων! Τέλειο για ολόκληρο το κοπάδι σας!

Schreibe einen Kommentar