Τι το ιδιαίτερο έχει η άνοιξη;

8
Τι το ιδιαίτερο έχει η άνοιξη;

Καθ ‚όλη τη διάρκεια του κρύου και του σκότους των χειμερινών μηνών, πολλοί από εμάς λαχταρούμε την άνοιξη. Ώρα για αναγέννηση, ανανέωση ανάπτυξης, πράσινοι βλαστοί και χίλια και ένα άλλα κλισέ. Η λέξη «άνοιξη» έχει πολλές έννοιες. Είναι το ξαφνικό άλμα προς τα πάνω ή προς τα εμπρός, μια φυσική πηγή νερού, ένα εξάρτημα σε μια καρέκλα ή κρεβάτι και φυσικά είναι επίσης η εποχή μεταξύ χειμώνα και καλοκαιριού.

Τι το ιδιαίτερο έχει λοιπόν η άνοιξη;

– Αυξημένες θερμοκρασίες που σημαίνει ότι τα φυτά και το γρασίδι αρχίζουν να αναπτύσσονται και ότι μπορούμε όλοι να αρχίσουμε να ξετυλίγουμε τον εαυτό μας από τα κασκόλ, τα γάντια και τα χειμωνιάτικα παλτό.

– Αυξημένα επίπεδα φωτός δίνοντας στους κηπουρούς περισσότερο χρόνο να αφιερώσουν στην κεραμική και τη σπορά των σπόρων μας.

– Οι μεγαλύτερες μέρες σημαίνει ότι οι κότες του κήπου θα αυξήσουν την ωοτοκία αυτών των νόστιμων αυγών με ζυγό πορτοκαλιού.

Jumbo Crocus

Jumbo Crocus

Νάρκισσοι, κρόκος, υάκινθους, τουλίπες, primroses και άλλα ανοιξιάτικα λουλούδια θα είναι το πρώτο πραγματικό χρώμα που πολλοί από εμάς έχουμε δει στους κήπους μας από το προηγούμενο φθινόπωρο. Ο κήπος ξαναζωντάνεψε ξαφνικά.

– Όχι μόνο τα ανοιξιάτικα λουλούδια φαίνονται λαμπερά και όμορφα, πολλά είναι επίσης αρωματισμένα στέλνοντας άφθονα αρώματα στον αέρα τις ζεστές μέρες της άνοιξης

– Με τόσα ανοιξιάτικα λουλούδια είναι φθηνό να το κόψετε λουλούδια στο σπίτι ξανά με λίγα πράγματα να φαίνονται τόσο ζωντανά όσο ένα μεγάλο βάζο που κρατά μάζες από χρυσούς νάρκισσους.

– Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου για τους ερωτευμένους ή μια μέρα για να κακομάθετε μόνοι σας.

– Και τα πουλιά αναζητούν αγάπη και θα μας ενθουσιάσουν με το χορό τους

– Ο ανοιξιάτικος καθαρισμός μπορεί να μην είναι ιδιαίτερος για όλους, αλλά τα λαμπερά παράθυρα είναι καλύτερα για να δείτε τον κήπο.

– Το Πάσχα είναι ιδιαίτερο για πολλούς και ποιος δεν απολαμβάνει τα ζεστά τσουρέκια και τα σοκολατένια αυγά;

– Νεογέννητα αρνιά που ξεπηδούν με ίσια πόδια και κυνηγούν στα χωράφια σε συμμορίες.

– Πρωτομαγιά με παιδιά να χορεύουν γύρω από το μαγαζί και ελπίζουμε να μην μπερδεύονται!

Και τελευταίο αλλά σε καμία περίπτωση ασήμαντο, η άνοιξη μας φέρνει τη γνώση ότι το καλοκαίρι θα χτυπήσει σύντομα την πόρτα. Τώρα πού έβαλα αυτό το μπάρμπεκιου;

Schreibe einen Kommentar