Τα προβλήματα καρδιάς του βετεράνου αποκαλύπτουν ελαττώματα με νέο σύστημα παρακολούθησης –

11
Τα προβλήματα καρδιάς του βετεράνου αποκαλύπτουν ελαττώματα με νέο σύστημα παρακολούθησης –

Οι πιλοτικοί ιστότοποι αναφέρουν προβλήματα με το νέο σύστημα, συμπεριλαμβανομένης της απόρριψης ενεργών φαρμάκων από τους πίνακες ασθενών.


Οι διαχειριστές στο ιατρικό κέντρο του Spokane, του Veterans Affairs (VA) της Ουάσιγκτον κατέθεσαν προειδοποίηση αναφέροντας πιθανή «σοβαρή βλάβη» σε ένα άτομο που νοσηλεύτηκε για καρδιακή ανεπάρκεια τον περασμένο μήνα. Το νέο σύστημα παρακολούθησης φαρμάκων του ιστότοπου σε υπολογιστή κάνει ορισμένα φάρμακα να μην ανανεώνονται όπως θα έπρεπε, σύμφωνα με το Τμήμα Υποθέσεων Βετεράνων και ο ασθενής που επηρεάστηκε από αυτό πήρε εξιτήριο μετά από πέντε ημέρες στο Mann-Grandstaff VA Medical Center. Έως και ένα μήνα αργότερα, ο ασθενής ήταν «καλά», σύμφωνα με τον γραμματέα Τύπου της VA, Terrence Hayes. Ωστόσο, οι γιατροί θεώρησαν ότι η βλάβη που προκλήθηκε ήταν αρκετά σοβαρή ώστε να αναφέρουν ένα «συμβάν φρουρού» και μια επακόλουθη έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Από τον Οκτώβριο του 2020, οι εγκαταστάσεις της VA’s Mann-Grandstaff, Coeur d’Alene, Wenatchee, Sandpoint and Libby, Montana, έχουν ονομαστεί πιλοτικές τοποθεσίες για ένα ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης αρχείων υγείας που αναπτύχθηκε από την Cerner Corp., το οποίο αποτελεί μέρος μιας προσπάθειας 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να αντικαταστήσετε ένα ξεπερασμένο σύστημα. Ο βετεράνος που αποτελεί το αντικείμενο της έκθεσης εισήχθη στο Mann-Grandstaff στα μέσα Μαρτίου για καρδιακή ανεπάρκεια. Η ιατρική ομάδα ανακάλυψε ότι ένα φάρμακο για την καρδιά που είχε συνταγογραφηθεί προηγουμένως για να αποφευχθεί η ανεπάρκεια οργάνων είχε αποσυρθεί από τη λίστα με τις τρέχουσες συνταγές του βετεράνου μόλις κυκλοφόρησε το νέο σύστημα.

Τα προβλήματα καρδιάς του βετεράνου αποκαλύπτουν ελαττώματα με νέο σύστημα παρακολούθησης
Φωτογραφία του cottonbro από την Pexels

Είχε «λήξει ένα χρόνο μετά τη συγγραφή του», είπε ο Hayes, προσθέτοντας ότι το φάρμακο που έλειπε δεν είχε γίνει αντιληπτό και δεν ανανεώθηκε, κάτι που «πιθανότατα συνέβαλε στη νοσηλεία του». Η ομάδα εξέτασε την υπόθεση στις 18 Μαρτίου και διαπίστωσε ότι το σφάλμα είχε «την πιθανότητα για προσωρινή σοβαρή βλάβη», σύμφωνα με την έκθεσή της. Για να θεωρηθεί ως «συμβάν φρουρού», ένας όρος που θεσπίστηκε από τη Μικτή Επιτροπή, ένα περιστατικό πρέπει «να μην σχετίζεται κυρίως με την ασθένεια ή την υποκείμενη πάθηση ενός ασθενούς που οδηγεί σε θάνατο, μόνιμη βλάβη ή σοβαρή προσωρινή βλάβη».

Ο Hayes είπε ότι τα διαπιστευμένα προγράμματα «δεν απαιτούνται». κανω ΑΝΑΦΟΡΑ τέτοιου είδους εκδηλώσεις, αλλά ότι η Mann-Grandstaff είχε λάβει «κατάλληλες και έγκαιρες ενέργειες» για την αξιολόγηση του συστήματος παρακολούθησης. Μάλιστα, ανέφερε ότι οι συνταγές λήγουν μετά από ένα χρόνο για να διασφαλιστεί η παρακολούθηση των ασθενών από τους παρόχους. Όταν το κέντρο εφάρμοσε το σύστημα Cerner, πιθανότατα αφαιρέθηκε επειδή „είχε ήδη λήξει“. Έτσι, το σύστημα λειτουργούσε πραγματικά σωστά.

Ωστόσο, η ιατρική ομάδα είπε ότι είχαν δει στο παρελθόν να εξαφανίζονται συνταγές από τους καταλόγους φαρμάκων και ότι δεν είχαν εκπαιδευτεί επαρκώς στην πλοήγηση στο πρόγραμμα του Cerner. Σύμφωνα με την ομάδα, οι «κληρονομικές» συνταγές μετακινήθηκαν αυτόματα από τη λίστα ενεργών ασθενών σε μια ξεχωριστή λίστα ανενεργών φαρμάκων. Έχουν λάβει κλήσεις από βετεράνους που παρατήρησαν ότι σημαντικές συνταγές σταμάτησαν ξαφνικά. Το κλινικό προσωπικό πρόσθεσε ότι το σύστημα Cerner «φαινόταν να αντιμετωπίζει τις ληγμένες συνταγές που γράφτηκαν πριν από τον Οκτώβριο του 2020 σαν να είχαν διακοπεί από γιατρό, ενώ στην πραγματικότητα έπρεπε να είχαν ανανεωθεί».

Ο Mann-Grandstaff, σύμφωνα με τον Hayes, «είναι ενήμερος για δύο μόνο περιπτώσεις στις οποίες ένα παλαιού τύπου φάρμακο αποσύρθηκε από τον ενεργό ιατρικό κατάλογο στην επέτειο ενός έτους από τη σύνταξη της συνταγής» και επιβεβαίωσε ότι και οι δύο ασθενείς είναι «γνωστό ότι είναι καλά .» Ωστόσο, το περιστατικό που συνέβη τον Μάρτιο υπογραμμίζει την πιθανότητα να γίνουν κρίσιμα λάθη και οι κλινικοί γιατροί είπαν ότι «ο επιπλέον βαθμός επαγρύπνησης που απαιτείται για την πρόληψη προβλημάτων που σχετίζονται με το νέο σύστημα τους έχει απογοητεύσει και εξαντλήσει».

Πηγές:

Βετεράνος νοσηλεύτηκε στο Spokane VA αφού έχασε φαρμακευτική αγωγή για την καρδιά, τονίζοντας τα προβλήματα συνταγογράφησης του συστήματος υγειονομικού μητρώου

Η VA καθυστερεί την πρώτη έναρξη λειτουργίας του συστήματος Cerner EHR καθώς το έργο διαρκεί περισσότερο από το αναμενόμενο

Schreibe einen Kommentar