Τα οπιοειδή του Φρανκενστάιν έχουν φτάσει στους δρόμους του Οχάιο, σύμφωνα με την AG –

9
Τα οπιοειδή του Φρανκενστάιν έχουν φτάσει στους δρόμους του Οχάιο, σύμφωνα με την AG –

Ένα συνθετικό οπιοειδές σαράντα φορές πιο θανατηφόρο από τη φαιντανύλη έχει βρεθεί σε όλο το Οχάιο.


Ο Γενικός Εισαγγελέας του Οχάιο, Ντέιβ Γιοστ, εξέδωσε προειδοποίηση στους κατοίκους της πολιτείας ότι το νιταζέν, ένα συνθετικό οπιοειδές σαράντα φορές πιο θανατηφόρο από τη φαιντανύλη, έχει βγει στους δρόμους. Αυτό το ισχυρό συνθετικό είναι επίσης γνωστό ότι έχει «οπιοειδή Frankenstein» και είναι μέρος της κατηγορίας φαρμάκων που είναι γνωστά ως οπιοειδή βενζιμιδαζόλης. Το Καναδικό Κέντρο για τη χρήση ουσιών και τον εθισμό εξηγεί ότι αυτά τα οπιοειδή αναπτύχθηκαν πριν από εξήντα χρόνια ως πιθανό φάρμακο ανακούφισης του πόνου, αλλά δεν εγκρίθηκαν ποτέ για κλινική χρήση.

„Η παρουσία του νιταζίνες στην ανεξέλεγκτη προσφορά φαρμάκων αυξάνεται. Η συχνότητα με την οποία ανιχνεύονται αυξάνεται, αλλά υπάρχει επίσης ένας αυξανόμενος αριθμός αναλόγων νιταζενίου», προειδοποιεί το Κέντρο, προσθέτοντας, «Τα νιταζένια μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο τυχαίας υπερδοσολογίας, ειδικά όταν συνδυάζονται με άλλες ουσίες που καταστέλλουν την αναπνοή και τον καρδιακό ρυθμό. όπως άλλα οπιοειδή ή βενζοδιαζεπίνες».

είπε ο Γιοστ Οχάιο κάτοικοι, «Το πρόβλημα με αυτά τα οπιοειδή Frankenstein είναι ότι μπορεί να είναι πολύ πιο επικίνδυνα από τα ναρκωτικά που βλέπουμε ήδη στους δρόμους όπως η φαιντανύλη».

Τα οπιοειδή του Φρανκενστάιν έχουν χτυπήσει τους δρόμους του Οχάιο, σύμφωνα με την AG
Φωτογραφία της Nataliya Vaitkevich από την Pexels

Επί του παρόντος, οι νιταζίνες κατασκευάζονται για διανομή σε υπόγεια εργαστήρια. Έχει βρεθεί ότι αναμιγνύονται με άλλα επικίνδυνα φάρμακα, συμπεριλαμβανομένης (και κυρίως) της φαιντανύλης, η οποία είναι έως και εξήντα φορές πιο ισχυρή από τη μορφίνη από μόνη της. Σε αντίθεση με άλλα οπιοειδή, οι υπερδοσολογίες οπιοειδών Frankenstein είναι δύσκολο να αντιστραφούν με ναλοξόνη και συχνά λαμβάνουν πρόσθετες δόσεις του φαρμάκου για την αναστροφή της υπερδοσολογίας για πιθανή δράση.

Επιπλέον, το Καναδικό Κέντρο για τη χρήση ουσιών και τον εθισμό προειδοποιεί: «Οι ταινίες δοκιμής φαιντανύλης δεν μπορούν να ανιχνεύσουν νιταζένια και η ανίχνευση νιταζενών με έλεγχο φαρμάκων στο σημείο παροχής υπηρεσιών απαιτεί ευαίσθητο εξοπλισμό που δεν είναι πάντα διαθέσιμος».

«Πολλοί αστυνομικοί που μόλις άγγιξαν λίγη φαιντανύλη έπεσαν αμέσως έξω, έκαναν υπερβολική δόση και μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο», είπε ο Γιοστ. «Ανησυχώ μήπως συμβεί αυτό όχι μόνο στις αρχές επιβολής του νόμου αλλά και στα μέλη του κοινού». Το γραφείο του βρήκε αυτά τα οπιοειδή σε ολόκληρη την πολιτεία, αλλά έδειξε ότι η βαρύτερη διανομή γινόταν στην κομητεία Μοντγκόμερι.

„Γίνεται όλο και πιο επικίνδυνο εκεί έξω, οι υπερβολικές δόσεις οπιοειδών και οι θάνατοι είναι τόσο υψηλοί όσο ποτέ στο Οχάιο και σε ολόκληρη τη χώρα“, είπε ο Yost.

Στα τέλη του περασμένου έτους, το Γραφείο Προγραμμάτων Δικαιοσύνης (OJP) του Υπουργείου Δικαιοσύνης (DOJ) ανακοίνωσε ότι θα εκδώσει χρήματα επιχορήγησης συνολικού ύψους άνω των 300 εκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της αυξανόμενης κρίσης εθισμού στη χώρα, η οποία έχει επιδεινωθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού. Το Γραφείο Δικαιοσύνης του OJP (BJA) και το Γραφείο Ανηλίκων Δικαιοσύνης και Πρόληψης Παραβατικότητας (OJJDP) δήλωσαν ότι θα διανεμηθούν εκατομμύρια επιχορηγήσεις με στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης. Επιπλέον, η OJP χορήγησε 34 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει τις κοινότητες να ανταποκριθούν σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια ασφάλεια και τη δημόσια υγεία, ιδιαίτερα εκείνες που σχετίζονται με την επιδημία εθισμού. Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους ήταν τα νιταζένια.

Ο Alex Krotulski, PhD, αναπληρωτής διευθυντής στο Κέντρο Έρευνας & Εκπαίδευσης της Εγκληματολογικής Επιστήμης, εξήγησε εκείνη την εποχή, «Τα νιταζένια είναι η πιο δημοφιλής υποκατηγορία νέων συνθετικών οπιοειδών… Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν στην αύξηση της υπερβολικής δόσης οπιοειδών. Ωστόσο, δεν είναι τόσο εύκολο να κατανοήσουμε πάντα την έκταση της επίδρασης ενός νέου οπιοειδούς».

Πηγές:

CCENDU Drug Alert: Nitazenes

Ναρκωτικό 40 φορές πιο ισχυρό από τη φαιντανύλη στις κοινότητες του Οχάιο

«Τα οπιοειδή Φρανκενστάιν» 40 φορές πιο ισχυρά από τη φαιντανύλη, προειδοποιεί ο Γενικός Εισαγγελέας του Οχάιο

Καθώς ο Nitazenes βγαίνει στους δρόμους, το DOJ εκδίδει χρήματα

Schreibe einen Kommentar