Συμβουλές από την κυρία των βοτάνων

6
Συμβουλές από την κυρία των βοτάνων

Ginger Sprout Crop2Έτσι μοιάζει η υπομονή (και η αναβλητικότητα). Τον Φεβρουάριο, αποφάσισα να προσπαθήσω να μεγαλώσω τζίντζερ. Αγόρασα ένα χέρι τζίντζερ στο Trader Joe’s για να μπορέσω να πάρω ένα βιολογικό. Φρόντισα να έχει μάτια. Στη συνέχεια το φύτεψα σε μια βαθιά γλάστρα ώστε να έχει βάθος τα τρία εκατοστά που απαιτούνται, το πότισα και περίμενα.

Και περίμενε. Και περίμενε. Μέχρι τα τέλη Μαρτίου, αποφάσισα ότι κάτι είχε πάει στραβά και έπρεπε απλώς να το παρατήσω ολόκληρο. Αλλά αυτή την εποχή του χρόνου είμαι τρελά απασχολημένος με τις εργασίες στο θερμοκήπιο, γράφοντας τον κατάλογο βοτάνων για την πώληση, δουλεύοντας στην ομιλία πριν από την πώληση για τα μέλη και προγραμματίζοντας εθελοντές για την πραγματική πώληση.

Έτσι η κατσαρόλα δεν πετάχτηκε. Αντίθετα, καθόταν στο ράφι και μάλιστα ποτιζόταν κάθε φορά που πότιζα τα δοχεία μου. Κάθε μέρα το κοιτούσα και υπενθύμιζα στον εαυτό μου ότι έπρεπε να το ξεφορτωθεί και μετά προχωρούσα αμέσως σε κάτι πιο πιεστικό που έπρεπε οπωσδήποτε να γίνει εκείνη την ημέρα.

Σήμερα το πρωί, όταν το κοίταξα, παρατήρησα ένα μικροσκοπικό βλαστό να κρυφοκοιτάει από το χώμα! Δυόμιση μήνες μετά τη φύτευση, το τζίντζερ μου επιτέλους φύτρωσε! Είμαι τόσο χαρούμενος που δεν πέταξα την κατσαρόλα.

Μερικές φορές η αναβλητικότητα είναι καλό πράγμα.

Schreibe einen Kommentar