Πώς να σπάσετε όμορφα μια αγελαία κότα [5 Humane Ways]

1
Πώς να σπάσετε όμορφα μια αγελαία κότα [5 Humane Ways]

Όποιος κρατά κοτόπουλα θα ξέρει ότι μπορεί να είναι πολύ μεμονωμένοι χαρακτήρες. Αυτό που λειτουργεί για ένα από τα κορίτσια σας δεν θα λειτουργήσει απαραίτητα για ένα άλλο. Το να προσπαθείς να σπάσεις μια γενναιόδωρη κότα είναι μια από εκείνες τις περιπτώσεις που οι ιδιορρυθμίες και ο χαρακτήρας τους μπορούν πραγματικά να έρθουν στο προσκήνιο. Κάποιοι, όπως θα ανακαλύψετε, είναι πολύ πιο πεισματάρηδες από άλλους.

Έχουμε κότες διάσωσης εδώ και πολλά χρόνια. Δεν έχουμε κόκορα και δεν έχουμε κάνει ποτέ. Αλλά ακόμη και χωρίς την ευκαιρία για βιώσιμη εκτροφή, εξακολουθούμε να έχουμε μια κότα να γεννάει κάθε τόσο.

Όταν μια κότα γεννάει, μπορεί να μην το θεωρούμε πάντα πρόβλημα. Μπορεί απλά να δείξει καλά μητρικά ένστικτα. Τι γίνεται όμως όταν οι κότες γεννιούνται όταν δεν έχουν αυγά να εκκολαφθούν;

Πώς να σπάσετε μια κοτόπουλα

Όταν η κότα σας γεννάει, πρέπει να βρούμε ανθρώπινους τρόπους για να τη βγάλουμε από τη γενναιότητά τους. Ακολουθούν πέντε επιλογές για να σας βοηθήσουν (και την κότα σας):

Το Outdoor Happens υποστηρίζεται από αναγνώστες. Όταν αγοράζετε μέσω συνδέσμων στον ιστότοπό μας, ενδέχεται να κερδίσουμε μια προμήθεια θυγατρικών. Κάντε κλικ για να μάθετε περισσότερα

  1. Απομάκρυνση και απόσπαση της προσοχής
  2. Αφαίρεση υλικού φωλιάς
  3. Μπάνιο με κρύο νερό
  4. Εξαίρεση κοτέτσι και κουτιού ένθεσης
  5. Απομόνωση και περιορισμός

Ποτέ δεν χρειάστηκε να καταφύγουμε στον αριθμό πέντε – αν και ίσως χρειαστεί. Αν ακολουθήσετε αυτή τη λίστα επιλογών, μία κάθε φορά, θα σας βοηθήσει να σπάσετε ένα άφθονο πουλί και να επαναφέρετε τα πράγματα σε ομοιόμορφη καρίνα.

Θα εμβαθύνουμε λίγο σε καθεμία από αυτές τις επιλογές παρακάτω.

πώς να σπάσετε μια γενναία κότα
Πώς να σπάσετε μια γενναία κότα χρησιμοποιώντας πέντε ανθρώπινες μεθόδους.

Γιατί οι κότες παίρνουν γέννα;

Ωστόσο, προτού εξετάσουμε τις διάφορες επιλογές για το σπάσιμο μιας γενναίας κότας, μπορεί να είναι χρήσιμο να ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στο τι σημαίνει να γεννάει μια κότα και γιατί συμβαίνει αυτό.

Μια «ζωντανή» κότα είναι απλώς μια κότα που την ακολουθεί φυσικά ένστικτα να καθίσει και να προστατέψει τα αυγά της μέχρι να εκκολαφθούν. Είτε κάθεται σε βιώσιμο γόνο είτε όχι, οι ορμόνες της θα έχουν χτυπήσει μέσα και συχνά θα είναι εξαιρετικά επίμονη στις προσπάθειές της να φωλιάσει.

Οι κότες θα γεννήσουν στη φυσική πορεία των πραγμάτων όταν γεννούν βιώσιμα αυγά. Αλλά μερικές φορές, μια κότα μπορεί να γεννήσει ακόμα και όταν τα αυγά δεν έχουν γονιμοποιηθεί, και μερικές φορές ακόμη και όταν δεν υπάρχουν καθόλου αυγά λόγω των επιπέδων των ορμονών της.

Έχουμε ανακαλύψει ότι αυτό μπορεί μερικές φορές να συμβεί μεταξύ των πιο ηλικιωμένων «κυριών» του κοπαδιού μας. Οι ορμόνες μπορούν να αλλάξουν καθώς οι κότες μεγαλώνουν.

Συναρπαστικά, στο κοπάδι μας που είναι μόνο θηλυκά, είχαμε επίσης ένα ζευγάρι όλα αυτά τα χρόνια να σταματήσει να ωοτοκεί, να λαλήσει σαν κοκόρια και να πάρει κάποια αρσενικά χαρακτηριστικά. Αυτό δεν είναι ασυνήθιστο σε όλα τα θηλυκά κοπάδια και είναι συχνά σημάδι ορμονικών ανισορροπιών σε μεγαλύτερη ηλικία.

Είχαμε επίσης σίγουρα μερικά κορίτσια με γενναιότητα – συμπεριλαμβανομένης μιας ιδιαίτερα επίμονης κότας.

Πώς να σπάσετε ανθρώπινα ένα κοτόπουλο;

Φυσικά, κανείς δεν θέλει να κάνει κάτι για να πληγώσει ή να στενοχωρήσει τις κότες του. Δυστυχώς, έχω ακούσει για κάθε είδους σκληρές μεθόδους που χρησιμοποιούνται για να σπάσουν ένα γενναίο πουλί.

Μπορεί επίσης, ωστόσο, να είναι συχνά απάνθρωπο να αφήνεις ένα γενναιόδωρο πουλί να κάνει τη δουλειά του. Ακολουθούν λοιπόν πέντε πιο ανθρώπινες μεθόδους για να δοκιμάσετε:

1. Απομάκρυνση και απόσπαση της προσοχής

Η πρώτη μέθοδος για να δοκιμάσετε χρειάζεται λίγο χρόνο, αλλά συχνά μπορεί να λειτουργήσει εάν είστε αρκετά αποφασιστικοί και συνεπείς.

Αυτή η μέθοδος περιλαμβάνει απλώς την απαλή αλλά σταθερή αφαίρεση του πουλιού από το κουτί φωλιάς κάθε φορά που προσπαθεί να καθίσει.

Προειδοποιήστε – μια γενναία κότα μπορεί να γίνει αρκετά επιθετική – να ραμφίζει, ακόμη και να κάνει ένα γρύλισμα. Μπορεί να εκπλαγείτε από την ξαφνική στροφή του χαρακτήρα ακόμη και ενός φιλικού πουλιού.

Αλλά το να μαζεύεις απαλά την κότα και να την απομακρύνεις από τη φωλιά κάθε φορά που προσπαθεί να καθίσει, μπορεί συχνά να σπάσει τη φαιδρή συμπεριφορά.

Στην αρχή, μπορεί να την αποσπάσεις από τη φωλιά μόνο και μόνο για να ξαναμπεί αμέσως. Προσπαθήστε να τη μεταφέρετε σε διαφορετικό σημείο της αυλής σας και βάλτε στόχο να της αποσπάσετε την προσοχή με πολλές λιχουδιές και τόνωση.

Μπορεί να μην λειτουργεί πάντα αμέσως, αλλά μπορεί συχνά να διαπιστώσετε ότι με την πάροδο του χρόνου, η απόσπαση της προσοχής θα ενθαρρύνει διαφορετικές συμπεριφορές να ξεκινήσουν.

2. Αφαίρεση υλικού ένθεσης

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να δοκιμάσετε είναι να αφαιρέσετε το υλικό φωλιάς από τα κουτιά φωλιάς όπου προσπαθεί να κάτσει η γενναία κότα. Φυσικά, εάν δεν προσπαθείτε να εκκολάψετε αυγά, θα πρέπει να αφαιρέσετε τα αυγά αμέσως. Αλλά μια γενναία κότα μπορεί να κάθεται ακόμα και όταν δεν υπάρχουν καθόλου αυγά.

Η αφαίρεση του υλικού φωλεοποίησης θα κάνει την περιοχή λιγότερο ελκυστική τοποθεσία φωλιάς. Δεν θα θεωρηθεί τόσο ευνοϊκό σημείο για κοτόπουλα δίπλα στην κότα, αφού δεν θα είναι τόσο ζεστό και άνετο.

Η κότα που πιστεύει ότι προσπαθεί να γεννήσει τα αυγά της μπορεί μερικές φορές να τα παρατήσει και να προχωρήσει αν κάνετε αυτό το βήμα. Ωστόσο, μερικές επίμονες κότες μπορεί να συνεχίσουν ανεξάρτητα.

3. Λούσιμο με κρύο νερό

Όταν μια κότα γεννάει, το στήθος και ο αερισμός της ζεσταίνονται. Αυτό είναι ευεργετικό όταν θέλετε να είναι σε θέση να παρέχει θερμότητα σώματος στα αυγά σε μια φωλιά. Ωστόσο, όπου δεν είναι επιθυμητό η γενναιοδωρία, η ψύξη των χαμηλότερων τμημάτων της κότας μπορεί να τη βοηθήσει να την ξεφύγει από τη νοοτροπία.

Σίγουρα δεν θα συνιστούσα να βουτήξετε άκαρδα ή να βουτήξετε μια γενναιόδωρη κότα σε κρύο νερό. Αλλά ένα απαλό μπάνιο σε χλιαρό νερό δεν θα είναι πολύ δυσάρεστο για εκείνη, εφόσον ο καιρός δεν είναι πολύ κρύος.

Πάρτε ένα ρηχό δοχείο και γεμίστε το με δροσερό (αλλά όχι παγωμένο) νερό. Στη συνέχεια, τοποθετήστε απαλά την κότα στο νερό, έτσι ώστε ο αερισμός και το στήθος της να βυθιστούν. Κρατώντας την απαλά, κρατήστε την εκεί για λίγα λεπτά.

Αποσπώντας της την προσοχή με λίγα αλευροσκουλήκια ή άλλες λιχουδιές μπορεί να βοηθήσει να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πολύ στενοχωρημένη. Η απόσπαση της προσοχής, καθώς και η ψύξη, μπορεί μερικές φορές να βοηθήσουν στην απομάκρυνση της μυστηριώδους συμπεριφοράς.

Στη συνέχεια, μια ηλιόλουστη μέρα, μπορείτε να την αφήσετε να στεγνώσει φυσικά. Φροντίστε όμως να τη στεγνώσετε λίγο αν υπάρχει κρύο στον αέρα. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει διαθέσιμο λουτρό σκόνης, εάν έχει απομακρυνθεί αρκετά από τη γενναιοδωρία ώστε να το λάβετε υπόψη αυτό.

Αυτό σίγουρα βοήθησε να σπάσει μια από τις γενναίες κότες μας. Από το να κάθεται συνεχώς σε μια άδεια φωλιά στο να λιάζεται και να επιστρέψει στις συνήθεις συμπεριφορές του μπάνιου με ξύσιμο και σκόνη μέσα σε μια ώρα περίπου μετά το μπάνιο της.

4. Εξαίρεση Coop and Nesting Box

Εάν μια κότα είναι ανένδοτη στην άρνησή της να εγκαταλείψει μια περιοχή φωλιάς και θα επιστρέφει συνεχώς σε ένα κουτί φωλιάς ξανά και ξανά, όσες φορές κι αν την απομακρύνετε από αυτό, αποκλείοντάς την από την περιοχή όπου θέλει να την μεγαλώσει Ο γόνος είναι μια άλλη επιλογή που πρέπει να εξετάσετε.

Μερικές φορές, μπορείτε να αφήσετε τα κοτόπουλα να έχουν πρόσβαση στα κουτιά φωλιάς μόνο κατά την πρωινή ωοτοκία και, στη συνέχεια, να κλειδώσετε το τμήμα του κουτιού φωλιάς ή ολόκληρο το κοτέτσι, αφού τα αυγά γεννηθούν από τα άλλα μέλη του κοπαδιού σας.

Μερικές φορές, μπορεί να πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το κοτέτσι είναι εκτός των ορίων της γεννήτριας κότας όλη την ώρα.

Εάν εξαιρέσετε μια γόνος κότας από την περιοχή φωλιάς της, μπορεί τελικά να τα παρατήσει και να προχωρήσει.

Ωστόσο, είχαμε ένα κορίτσι που ήταν ιδιαίτερα πεισματάρα. Αφού την αποκλείσαμε από το κοτέτσι και την περιοχή ωοτοκίας, το κορίτσι ελευθέρας βοσκής απλώς μετέφερε την εστίασή της σε μια νέα τοποθεσία ωοτοκίας, κάτω από έναν θάμνο.

Αλλά επιστρέψαμε στο πρώτο βήμα, και απλώς την αφαιρέσαμε από αυτόν τον νέο ιστότοπο για μερικές ακόμη ημέρες, και, με αρκετή απόσπαση της προσοχής της, τελικά βγήκε από τη φάση της μυρωδιάς και επέστρεψε στο κανονικό.

5. Απομόνωση και Περιορισμός

Δεν έχουν διαπιστώσει όλοι ότι οι παραπάνω μέθοδοι λειτουργούν. Μερικές κότες μπορεί να είναι ακόμα πιο πεισματάρες.

Έτσι, ενώ θα πρέπει να θεωρείται ως η έσχατη λύση, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί να στείλετε την κότα στη «φυλακή κοτόπουλου» – και να την εγκλωβίσετε για κάποιο χρονικό διάστημα. Σε ένα περιβάλλον όπου είναι περιορισμένη και απομονωμένη όλη την ώρα, δεν θα μπορεί να καθίσει μια φωλιά.

Κάθε μέρα, θα πρέπει να την αφήνετε να βγει για λίγο για να δείτε τι κάνει. Αν συνεχίσει να επιδεικνύει αυθόρμητη συμπεριφοράείναι επιθετικός, και προσπαθεί να φωλιάσει, θα πρέπει να την επιστρέψεις στον περιορισμό της.

Αν, ωστόσο, ξύσει, ταΐσει, και δείχνει άλλη φυσιολογική συμπεριφορά – το πρόβλημα λύθηκε – μπορεί να επιστρέψει στο κοπάδι.

Απλώς βεβαιωθείτε ότι φροντίζετε καλά τη γενναιόδωρη κότα σας. Η συμπεριφορά της δεν φταίει αυτή και είναι φυσικό. Περνάει πολλά.

Ως φροντιστής της, η δουλειά σας είναι απλώς να τη βοηθήσετε να το ξεπεράσει όσο πιο εξυπηρετικά και ανθρώπινα γίνεται, όσο πιο γρήγορα μπορείτε εκεί όπου δεν υπάρχουν αυγά για εκκόλαψη.

Έχετε εξαιρετικές συμβουλές για το σπάσιμο μιας γενναιόδωρης κότας; Παράξενη συμπεριφορά κοτόπουλου ή μια ιδιαίτερα πεισματάρα κότα; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω!

Schreibe einen Kommentar