Πώς να κρατήσετε τις μύγες μακριά από τα άλογα με φυσικό τρόπο + DIY συνταγή απώθησης μυγών

0

Καθώς οι μέρες επιμηκύνονται και οι θερμοκρασίες αυξάνονται με τον καλοκαιρινό καιρό, πλήθος πλασμάτων ξεπροβάλλουν για να ενοχλήσουν τους κτηνοτρόφους και τα άλογά τους.

Μερικά από τα πρώτα παράσιτα που θα παρατηρήσουν τα άλογά σας είναι οι μύγες. Δεν χρειάζεται να σας πω ότι οι μύγες είναι εκνευριστικές! Μεταφέρουν επίσης ασθένειες όπως η λοιμώδης αναιμία των ιπποειδών και άνθρακας.

Τα τσιμπήματα μύγας μπορούν επίσης να εξελιχθούν σε πληγές που, εάν μολυνθούν, προκαλούν πόνο και φλεγμονή.

Ενώ εμπορικά σπρέι είναι συχνά η πιο αποτελεσματική μέθοδος για κρατώντας τις μύγες από τα άλογαόσο περισσότερο τα χρησιμοποιούμε, τόσο περισσότερο οι μύγες αναπτύσσουν αντίσταση εναντίον τους.

Το Outdoor Happens υποστηρίζεται από αναγνώστες. Όταν αγοράζετε μέσω συνδέσμων στον ιστότοπό μας, ενδέχεται να κερδίσουμε μια προμήθεια θυγατρικών. Κάντε κλικ για να μάθετε περισσότερα

Πληθυσμοί μυγών που μαστίζουν τα άλογα, τα στάβλα και τη φάρμα σας πιθανότατα έχουν ήδη κάποιο επίπεδο αντίστασης στα εντομοκτόνα.

Εναλλακτική λύση φυσικά απωθητικά δεν κάνουν μόνο καλό για το περιβάλλον! Καθώς αυξάνεται η αντοχή στα εντομοκτόνα, είναι επίσης δυνητικά πιο αποτελεσματική από τα εμπορικά σπρέι μύγας.

Άλλες φιλικές προς το περιβάλλον εναλλακτικές λύσεις περιλαμβάνουν συμπληρώματα ζωοτροφών που απωθούν τις μύγες, σεντόνια για μύγες, μάσκες και μπότες.

Όταν χρησιμοποιείται με α φυσικό σπρέιαυτά μπορούν να παρέχουν την πιο αποτελεσματική προσέγγιση για την καταπολέμηση των μυγών.

Πριν εξερευνήσετε τον εξοπλισμό απώθησης μυγών, ας δούμε τα καλύτερα φυσικά συστατικά που πρέπει να χρησιμοποιήσετε κατά τη δημιουργία ενός σπιτικού σπρέι απώθησης μυγών.

Ποιες φυσικές ουσίες είναι οι καλύτερες για την απώθηση των μυγών;

φτωχό άλογο που δέχεται επίθεση από πολλές μύγες
Εάν αφεθούν ανεξέλεγκτα, οι μύγες μπορούν να σωρεύουν τα άλογά σας ανελέητα. Οι αλογόμυγες, οι στάβλοι και οι οικιακές μύγες είναι οι συνήθεις ύποπτοι για παρενόχληση αλόγων.

Υπάρχουν άπειρες DIY συνταγές για σπιτικά απωθητικά μύγας. Πολλά από τα οποία χρησιμοποιούν μερικά, αν όχι όλα, από τα συστατικά που αναφέρονται παρακάτω. Πόσο αποτελεσματικές είναι αυτές οι ουσίες και ποιες πρέπει να συμπεριλάβετε;

1. Ξύδι

Δεν δημιουργήθηκαν όλα τα είδη ξυδιού ίσα! Και ενώ έχω χρησιμοποιήσει λευκό ξύδι σε ένα σπρέι μύγας DIY, το μηλόξυδο θεωρείται πολύ πιο αποτελεσματικό.

Ωστόσο, υπάρχουν λίγα επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτή τη θεωρία. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν ακόμη και μηλόξυδο για να προσελκύουν και παγιδεύουν μύγεςκαθιστώντας την αποτελεσματικότητά του ως απωθητικού κάπως αμφισβητήσιμη.

Η επιλογή μας

Ecovet Horse Fly Spray Repellent – Fatty Acids Grade Food

Το Ecovet φτιάχνει ένα ισχυρό απωθητικό μυγών για άλογα. Είναι κατασκευασμένο από φυσικά λιπαρά οξέα. Απωθεί τα τσιμπούρια, τα κουνούπια και τις μύγες. Οι κριτικές είναι επίσης εξαιρετικές. Ωστόσο – προειδοποιήστε. Το σπρέι έχει μοναδική μυρωδιά!

Λάβετε περισσότερες πληροφορίες

Μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια εάν κάνετε μια αγορά, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

06/01/2022 03:21 π.μ. GMT

2. Αιθέρια Έλαια

Οι ιδιοκτήτες αλόγων πίστευαν από καιρό ότι οι μύγες βρίσκουν τη μυρωδιά του λαδιού σιτρονέλλας εντελώς απωθητική!

Αλλά σπουδές που διεξήχθη στη Νότια Αφρική υποδηλώνουν ότι οι σκνίπες που ευθύνονται για την εξάπλωση Αφρικανική ασθένεια των αλόγων μπορεί να το βρει μάλλον ελκυστικό.

Έχω διαβάσει επίσης από εξαιρετικές πηγές (University of Minnesota Extension) ότι η σιτρονέλλα μειώνει μύγα ενόχληση στα άλογα.

(Διαπίστωσαν επίσης ότι τα κολάν και οι κορδέλες των οπλών έδειξαν πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα στην προσφορά ανακούφισης από τις μύγες. Δείτε τη μελέτη τους!)

Άλλα αιθέρια έλαια με εκπληκτική φήμη ότι αποτρέπουν τις οικιακές μύγες (και άλλα παράσιτα) περιλαμβάνουν:

Διαβάστε περισσότερα – Πώς να κρατήσετε τις μύγες μακριά από τα βοοειδή! – Από Zebra Stripes μέχρι Pour-On!

3. Έλαιο Catnip

Οι γάτες λατρεύουν το catnip! Και το έλαιο catnip έχει επίσης αποδειχθεί εκπληκτικά αποτελεσματικό στην αποτροπή σταθερών μυγών και κουνουπιών.

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Agricultural and Food Chemistry έδειξε ότι τα σφαιρίδια που κατασκευάζονταν από έναν συνδυασμό ελαίου catnip, κεριού παραφίνης και σόγιας ήταν 99% αποτελεσματικό στο να κρατά μακριά τις μύγες που πιπιλίζουν αίμα από τροφοδότες και στάβλους.

4. Έλαιο Neem

δέντρο neem
Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν λάδι neem για να δημιουργήσουν DIY απωθητικά σπρέι μύγας για περιβλήματα ζώων και για να απωθήσουν τα έντομα. Στη φωτογραφία είναι ένα δέντρο neem με καρπούς.

Το λάδι neem προέρχεται από τους σπόρους του δέντρου neem. Το έλαιο Neem περιέχει εντομοκτόνες ενώσεις και ρυθμιστές ανάπτυξης εντόμων, με ενεργό συστατικό την αζαδιραχτίνη.

Το λάδι Neem ρυθμίζει αποτελεσματικά την ανάπτυξη των εντόμων! Όταν χορηγείται ως συμπλήρωμα διατροφής, μπορεί να εξαλείψει σχεδόν όλες τις προνύμφες της μύγας του κέρατου από τη φρέσκια κοπριά. Βοηθά επίσης στον έλεγχο του σταθερού πληθυσμού μυγών.

Πολλοί άνθρωποι ορκίζονται ότι χρησιμοποιούν λάδι neem σε ένα σπιτικό σπρέι μυγών για να απωθούν τις μύγες των αλόγων και όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με λάδι ευκαλύπτου λεμονιού, φαίνεται να κρατά τις μύγες μακριά.

5. Σκόρδο

Βαμπίρ – και έντομα. Προσοχή!

Είτε εφαρμόζεται τοπικά με τη μορφή απωθητικού σπρέι μύγας είτε περιλαμβάνεται σε συμπληρώματα τροφοδοσίας, το σκόρδο βοηθά να κρατηθούν μακριά οι μύγες, οι σκνίπες, οι σκνίπες και τα κουνούπια.

Ταΐζω τα άλογά μου σκόνη σκόρδου εδώ και χρόνια με την ελπίδα ότι θα βοηθήσει στην αποτροπή των κροτώνων καθώς και των μυγών.

Ορισμένοι ιδιοκτήτες αλόγων και ερευνητές έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της ταΐσματος με σκόρδο σε άλογα, φοβούμενοι ότι θα μπορούσε να προκαλέσει κλινικά συμπτώματα σύμφωνα με την αναιμία του σώματος Heinz.

Έτσι – συμβουλευτείτε έναν αξιόπιστο κτηνίατρο πριν χρησιμοποιήσετε το σκόρδο για να κρατήσετε τις μύγες από τα άλογά σας.

Η πιο πρόσφατη πηγή που βρήκαμε το δείχνει αυτό Τα συμπληρώματα σκόρδου μπορεί να είναι ασφαλή για τα άλογα – αλλά χρειάζεται πρόσθετη έρευνα!

Μια απλή συνταγή για DIY Απωθητικό Μυγών για Άλογα

Σε ένα μπουκάλι ψεκασμού ενός λίτρου, συνδυάστε τα ακόλουθα συστατικά:

Ανακινείστε καλά!

Ψεκάστε άφθονα πάνω από το άλογο τρεις έως τέσσερις φορές την ημέρα.

Διαβάστε περισσότερα – 13 τρόποι για να κρατήσετε τις μύγες μακριά από το φαγητό στα υπαίθρια πάρτι!

4 άλλοι τρόποι για να μειώσετε τον ερεθισμό της μύγας στα άλογα!

πρόσωπο αλόγου επιτέθηκαν από πολλές μύγες
Εδώ βλέπετε ένα άλογο σε μια φάρμα στη Γερμανία κατακλυσμένο από μύγες. Οι μύγες σωρεύουν κοντά στα μάτια σε μια προσπάθεια να πάρουν υγρασία. Οι μάσκες μυγών βοηθούν στην πρόληψη του επιθετικού σμήνος μυγών. Μια αλοιφή ασφαλής για το πρόσωπο και άλλες ευαίσθητες περιοχές θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει.

Τα αιθέρια έλαια δεν είναι ο μόνος τρόπος για να προστατέψετε τα άλογά σας από μύγες στάβλων και αλογόμυγες!

Αυτές είναι οι καλύτερες μέθοδοι που γνωρίζουμε για να κρατάτε τα άλογά σας χαλαρά – και να κρατάτε μακριά τις μύγες.

1. Fly Repelling Boots

Οι μπότες Fly μπορούν να κρατήσουν το άλογό σας άνετο, εμποδίζοντάς το να πατήσει τα πόδια του καθώς μάχεται ενάντια σε ενοχλητικά έντομα.

Βοηθούν επίσης στην πρόληψη μολυσμένων τσιμπημάτων εντόμων στα πόδια χωρίς τη χρήση δυσάρεστων χημικών ουσιών.

Αναζητήστε ένα αέρινο διχτυωτό υλικό και ένα εργονομικό σχήμα, ώστε οι μπότες να μην προκαλούν στο άλογό σας περισσότερο άγχος από ό,τι εμποδίζουν.

Η επιλογή μας

Shoofly Horse Leggins, πατενταρισμένες μπότες Fly

Τα μπατζάκια αλόγου SHOOFLY είναι το τέλειο συμπλήρωμα για το απωθητικό σας σπρέι μύγας. Βοηθούν στην προστασία των αλόγων σας από τα τσιμπήματα μύγας που γκρινιάζουν. Είναι επίσης ελαφριά, άνετα και αναπνέουν για το άλογό σας.

Λάβετε περισσότερες πληροφορίες

Μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια εάν κάνετε μια αγορά, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

01/06/2022 01:50 π.μ. GMT

2. Συμπληρώματα τροφοδοσίας

Οι κόκκοι σκόρδου Fly είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά συμπληρώματα διατροφής για την καταπολέμηση των ενοχλητικών εντόμων.

Τα συμπληρώματα τροφοδοσίας δρουν δηλητηριάζοντας τα περιττώματα του αλόγου σας. Διακόπτει τον κύκλο αναπαραγωγής της μύγας και σκοτώνει τις νεότερες προνύμφες. Τέλειος!

Ορισμένα συμπληρώματα διατροφής έχουν επίσης οφέλη για την υγεία, καθώς υποστηρίζουν το πεπτικό σύστημα του αλόγου και ενισχύουν τη φυσική άμυνα ενάντια στα εσωτερικά παράσιτα.

Η επιλογή μας

3. Fly Sheets

Τα φύλλα μύγας είναι πιθανώς ένα από τα καλύτερα φυσικά αποτρεπτικά μέσα για να λύσετε το πρόβλημα με τις ενοχλητικές μύγες του στάβλου σας. Προστατεύουν το σώμα των αλόγων – και μερικά έχουν επίσης καλύμματα λαιμού.

Τα καλύτερα σεντόνια έχουν αναπνεύσιμο ύφασμα για να προστατεύουν το άλογό σας από τις μύγες ενώ το κρατούν άνετο σε ζεστό καιρό.

Σε συνδυασμό με το σπιτικό σας σπρέι μύγας, παρέχουν ένα αποτελεσματικό φράγμα ενάντια σε όλα τα είδη των εντόμων που δαγκώνουν.

Η επιλογή μας

Άνετο διχτυωτό φύλλο Fly

Αυτό το διχτυωτό φύλλο μύγας είναι άνετο για το άλογό σας – και βοηθά επίσης να κρατάτε τις μύγες μακριά. Είναι κατασκευασμένο από πολυεστέρα και έχει φόδρα ώμου και ρυθμιζόμενους ιμάντες στα πόδια.

Λάβετε περισσότερες πληροφορίες

Μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια εάν κάνετε μια αγορά, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

01/06/2022 02:59 π.μ. GMT

4. Μάσκες μύγας

Οι μύγες ερεθίζουν τα μάτια, τα αυτιά και τη μύτη ενός αλόγου. Μπορούν να καταθέσουν Προνύμφες Habronema στα μάτια του αλόγου σας, προκαλώντας την ανάπτυξη πληγών.

Μια μάσκα μύγας μπορεί να προστατεύσει τα μάτια του αλόγου σας ενώ προστατεύεται από τις βλαβερές ακτίνες UV.

Ένα από τα μόνα μειονεκτήματα των μάσκες μύγας είναι ότι οι περισσότερες από αυτές που έχω δει φαίνεται να περιορίζουν την όραση του αλόγου σας. Φαίνονται τόσο μεγάλα, ογκώδη και άβολα!

Νομίζω ότι μια μάσκα αλόγων που περιορίζει την όραση είναι ακόμα επιθυμητή σε σχέση με ένα επεμβατικό σμήνος μυγών – αλλά εξακολουθώ να προτιμώ τις ελαφρύτερες μάσκες από πλέγμα για να διατηρούν τα άλογα άνετα.

Η επιλογή μας

Cashel Quiet Ride Horse Fly Mesh Μάσκα με αυτιά

Οι μάσκες μύγας κρατούν τα έντομα που βουίζουν μακριά από το πρόσωπο και τα μάτια των αλόγων σας. Εδώ είναι η αγαπημένη μας μάσκα αλογόμυγας γιατί είναι διχτυωτή και δεν εμποδίζει την όραση του αλόγου σας. Είναι επίσης του Cashel. Ο Cashel έχει μια αστρική φήμη για άνετες και αξιόπιστες μάσκες μύγας.

Λάβετε περισσότερες πληροφορίες

Μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια εάν κάνετε μια αγορά, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

06/01/2022 03:10 π.μ. GMT

συμπέρασμα

Με τόσα πολλά φυσικά εντομοαπωθητικά διαθέσιμα, δεν υπάρχει λόγος να επενδύσετε σε ακριβά εμπορικά προϊόντα που περιέχουν δυσάρεστες χημικές ουσίες όπως το DEET ή η περμεθρίνη.

Το να κάνετε απωθητικό για τις μύγες σας δίνει επίσης μεγαλύτερη ευελιξία, επιτρέποντάς σας να προσαρμόσετε τη συνταγή σας ώστε να ταιριάζει στο άλογό σας και στο περιβάλλον του.

Με την τακτική αλλαγή των συστατικών, μειώνετε επίσης τις πιθανότητες να γίνουν οι μύγες ανθεκτικές σε μία μόνο φόρμουλα.

Αν έχετε συμβουλές για να κρατήσετε τις μύγες μακριά από τα άλογα; Παρακαλούμε μοιραστείτε τα μαζί μας.

Οι συμβουλές σας θα μπορούσαν να κάνουν τη ζωή ενός αλόγου (ή ενός ολόκληρου στάβλου) πολύ λιγότερο αγχωτική.

Ευχαριστώ και πάλι για την ανάγνωση!

Διαβάστε περισσότερα – 11 εύκολοι τρόποι για να κρατήσετε ζεστά τα ζώα της φάρμας κατά τη διάρκεια του χειμώνα!

Schreibe einen Kommentar