Πώς να καταλάβετε εάν ένα αυγό πάπιας είναι γόνιμο; 3 εύκολοι τρόποι!

1

Πώς μπορείτε να καταλάβετε εάν τα αυγά της πάπιας σας είναι γόνιμα; Λάβετε υπόψη τις παρακάτω συμβουλές από τις ινδικές πάπιες δρομείς μας! ΑΣΕ με να εξηγήσω.

Οι ινδικές πάπιες δρομείς μας ξαπλώνουν για άλλη μια φορά! Όμως, έχουν μια κάπως τυχαία προσέγγιση στην παραγωγή αυγών. Όσον αφορά το ζευγάρωμα, ο ενθουσιασμός τους δεν έχει όρια.

Δεδομένου πόσα σεξουαλικές γελοιότητες γινόμαστε μάρτυρες στο περίβλημα της πάπιας μας, το κοπάδι μας θα έπρεπε να έχει τριπλασιαστεί ή τετραπλασιαστεί μέχρι τώρα. Αλλά όχι, οι πάπιες μας δεν φαίνονται ποτέ να τρελαίνονται!

Ωστόσο, είναι δίκαιο να πούμε ότι κάθε αυγό που γεννούν πρέπει να είναι γόνιμο.

Το Outdoor Happens υποστηρίζεται από αναγνώστες. Όταν αγοράζετε μέσω συνδέσμων στον ιστότοπό μας, ενδέχεται να κερδίσουμε μια προμήθεια θυγατρικών. Κάντε κλικ για να μάθετε περισσότερα

Αλλά – Ινδικές πάπιες δρομείς εξακολουθούν να είναι διαβόητα δύσκολο να αναπαραχθεί γιατί δεν έχουν μητρικά ένστικτα. Έχουμε πολλά κοτόπουλα με γέννα. Έτσι, θα μπορούσαμε να δοκιμάσουμε να επωάσουμε τα αυγά με αυτόν τον τρόπο, ακόμα κι αν η καημένη η κότα τρελάθηκε από τα αυγά της!

Δεν έχει νόημα να βάζετε ένα κοτόπουλο να κάθεται σε άγονα αυγά πάπιας, οπότε άρχισα να αναρωτιέμαι πώς να καταλάβω αν τα αυγά ήταν γόνιμα.

Σύμφωνα με την έρευνά μου, υπάρχουν τρεις τρόποι για να διαπιστώσετε εάν ένα ωάριο πάπιας γονιμοποιεί.

Παρόλο, το τρίτο τεστ γονιμότητας αυγών πάπιας δεν είναι πολύ επιστημονικό και ακούγεται λίγο αμφίβολο. Άλλες (φαινομενικά περιττές) μέθοδοι περιλαμβάνουν εξετάζοντας το αυγό της πάπιας για ρωγμές και περιμένοντας οποιαδήποτε κίνηση.

Δεν νομίζω ότι απαιτεί (ή αξίζει) πολύ περισσότερη εξήγηση από αυτό!

Ωστόσο, θέλουμε να συζητήσουμε τρεις άλλες μεθόδους για τον έλεγχο της γονιμοποίησης των ωαρίων πάπιας.

Διαβάστε περισσότερα – Πότε αρχίζουν οι πάπιες να γεννούν αυγά; Διαβάστε το Χρονολόγιό μας!

Τρεις τρόποι για να καταλάβετε εάν τα αυγά της πάπιας σας γονιμοποιούν

δύο ενήλικες πάπιες προστατεύουν τα αυγά άχυρο φωλιά
Εδώ μπορείτε να δείτε δύο ενήλικες πάπιες να προσέχουν και να προστατεύουν τα αυγά τους. Οι πάπιες και τα αυγά είναι ασφαλή στην ψάθινη φωλιά τους. Είναι όμως αυτά τα ωάρια πάπιας γονιμοποιημένα; Είναι δύσκολο να το δεις χωρίς να μπεις για μια πιο προσεκτική ματιά!

Η φροντίδα των αυγών της πάπιας απαιτεί πολλή δουλειά. Για σένα – και τις μαμάδες πάπιες!

Είναι πολύ περισσότερη δουλειά αν αφιερώσετε όλο αυτό το χρόνο στην ανατροφή ενός μη γονιμοποιημένου ωαρίου!

Υπάρχουν μόνο τρεις μέθοδοι γνωρίζουμε για να σας βοηθήσουμε να προσδιορίσετε την κατάσταση της γονιμοποίησης του ωαρίου πάπιας σας.

Είναι οι εξής:

Μέθοδος 1 – Λήψη αυγών

ανάπτυξη εμβρύου με κερί αυγών
Το κερί αυγών σας επιτρέπει να δείτε το περιεχόμενο μέσα στο αυγό. Η εξέταση της αδιαφάνειας, του σχήματος και του περιεχομένου του αυγού μπορεί να βοηθήσει στον προσδιορισμό της κατάστασης γονιμότητας του ωαρίου πάπιας.

Το κερί αυγού είναι μέθοδος που προτιμάμε για να δείτε αν το ωάριο πάπιας σας γονιμοποιήθηκε με επιτυχία ή όχι!

Το κερί αυγών είναι μοντέρνο, ασφαλές και σχεδόν εγγυημένο ότι θα λειτουργήσει. Είναι η καλύτερη μέθοδος για να δείτε εάν τα ωάρια της πάπιας σας έχουν γονιμοποιηθεί – ή όχι.

Το κερί αυγών δεν έχει να κάνει με τη δημιουργία μιας ρομαντικής ατμόσφαιρας χρησιμοποιώντας αρωματικά κεριά και χαλαρωτική μουσική, αλλά οτιδήποτε έχει να κάνει με ρίχνοντας ένα έντονο φως σε ένα αυγό για να δούμε τι συμβαίνει μέσα.

Ο ευκολότερος τρόπος για να λιώσετε τα αυγά είναι με ένα προσαρμοσμένο φως κεριού αυγών. Αυτά μπορούν είτε να τοποθετηθούν σε επίπεδη επιφάνεια είτε να κρατηθούν στο χέρι. (Η παραπάνω φωτογραφία απεικονίζει ένα εμπορικό κηροπήγιο αυγών και θερμοκοιτίδα.)

Εάν κρατάτε ένα αυγό στο φως, θα μπορείτε δείτε μέσα από το πορώδες κέλυφος μέσα στο αυγό εαυτό. Μερικές μέρες μετά τη γονιμοποίηση, εμφανίζεται ένας λευκός κύκλος στο κέντρο του κρόκου του αυγού.

Μετά από περίπου μια εβδομάδα, αυτό θα εξελιχθεί σε ένα σκοτεινό σημείο με φλέβες που μοιάζουν με αράχνη που απλώνεται από αυτό σαν πλοκάμια.

Μετά από μερικές εβδομάδες, το σκοτεινό σημείο θα μεγαλώσει και θα γεμίσει το αυγό. Τα αιμοφόρα αγγεία θα αυξηθούν επίσης σε μέγεθος και θα γίνουν πιο ευδιάκριτα.

Το κερί αυγών σάς δίνει τη δυνατότητα να διακρίνετε μεταξύ μη γόνιμων και γόνιμων ωαρίων και να εξακριβώσετε πότε περιέχουν νεκρά έμβρυα.

Αυγά με τα νεκρά έμβρυα μπορούν να αφαιρεθούν από τη θερμοκοιτίδα ή φωλιάζουν και απορρίπτονται, επιτρέποντας σε εσάς ή την παπιά σας να εστιάσετε στα ζωντανά.

Εάν κάνετε κερί ένα μη γόνιμο αυγό, το μόνο που θα δείτε μέσα είναι η σκιά του κίτρινου κρόκου χωρίς λευκό κύκλο, σκούρο σημείο ή φλέβες. Οι συνάδελφοί μου αγρότες αποκαλούν αυτό το αυγό α καθαρό αυγό!

Οι θάνατοι εμβρύων είναι σχετικά συχνοί και μπορούν να συμβούν οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επώασης. Εάν ένα έμβρυο πεθάνει μέσα στις πρώτες ημέρες, α θα εμφανιστεί λεπτός δακτύλιος γύρω από το εσωτερικό του αυγού.

Οι θάνατοι εμβρύων που συμβαίνουν μέσα στην πρώτη εβδομάδα είναι γνωστοί ως παραιτείται. Σε αυτά τα ωάρια, το έμβρυο θα είναι ακόμα ορατό. Όμως, το έμβρυο αυγού παίρνει μια θολή εμφάνιση και κινείται τριγύρω καθώς περιστρέφετε το αυγό.

Η επιλογή μας

Ελεγκτής κεριών αυγών για παρακολούθηση ανάπτυξης αυγών

Αυτός ο ασύρματος λαμπτήρας LED αυγού αφαιρεί τις εικασίες από τη γονιμοποίηση ωαρίων. Το κηροπήγιο είναι ασφαλές για τα αυγά και σας επιτρέπει να παρακολουθείτε με ασφάλεια και ανθρώπινη φύση την ανάπτυξη των αυγών κοτόπουλου και πάπιας – από τη γονιμοποίηση έως την εκκόλαψη.

Λάβετε περισσότερες πληροφορίες

Μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια εάν κάνετε μια αγορά, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

06/02/2022 01:05 π.μ. GMT

Μέθοδος 2 – Παρατήρηση του βλαστικού δίσκου

γονιμοποίηση βλαστικής κηλίδας αυγού πάπιας
Οι γονιμοποιημένοι κρόκοι αυγών πάπιας έχουν ένα μεγάλο βλαστικό σημείο ή βλαστικό δίσκο σε σχήμα bullseye. Οι μη γονιμοποιημένοι κρόκοι αυγών πάπιας θα έχουν βλαστικό δίσκο με πολύ μικρότερη περιφέρεια.

Ένας άλλος εύκολος τρόπος για να καταλάβετε εάν ένα αυγό πάπιας είναι γόνιμο είναι να το ανοίξετε στο τηγάνι σας. Αλλά, με αυτόν τον τρόπο, εξαλείφετε αμέσως κάθε πιθανότητα επιτυχούς εκκόλαψης.

Εάν θέλετε να διατηρήσετε ζωντανά τα έμβρυα της πάπιας σας, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το κερί αυγών μέθοδος. Μακράν!

Ωστόσο – θέλουμε να μοιραστούμε το σκεπτικό πίσω από αυτήν τη μέθοδο.

Αφού ανοίξετε ένα αυγό πάπιας (ή αυγό κοτόπουλου) – μπορείτε να το αναζητήσετε βλαστική κηλίδα αυγού. Το σπερματικό σημείο μοιάζει με α λευκή κηλίδα στον κρόκο του αυγού.

Τα μη γονιμοποιημένα ωάρια θα εμφανιστούν ως α μικρή και συμπαγής λευκή κηλίδα. Τα γονιμοποιημένα ωάρια έχουν α ευρύτερη βλαστική κηλίδα. (Το γονιμοποιημένο βλαστικό σημείο στον κρόκο περιέχει αρσενικά και θηλυκά κύτταρα. Και – συνδυάζονται και γίνονται μεγαλύτερα.)

Οι βλαστικές κηλίδες μοιάζουν επίσης με α σχέδιο bullseye μετά τη γονιμοποίηση των ωαρίων.

Διαβάστε περισσότερα – Raising Ducks 101! Ο πλήρης οδηγός μας για DIY!

Μέθοδος 3 – Η δοκιμή επίπλευσης

μωρό παπάκι που βγαίνει από το αυγό της
Αυτό το αυγό πάπιας γονιμοποιήθηκε και εκκολάφθηκε με επιτυχία. Βοηθήστε μας να καλωσορίσουμε μια νέα πάπια στον κόσμο! Δεν χρειάζεται φαγητό ακόμα. Αλλά μετά από 24-48 ώρες, θα πεινάσει. Ετοιμάστε λίγο νερό και ταΐστε!

Προειδοποίηση – η δοκιμή επίπλευσης είναι επικίνδυνη και ξεπερασμένη! Και δεν το προτείνουμε!

Ωστόσο, μια χούφτα από τους συναδέλφους μας στο σπίτι ορκίζονται ότι λειτουργεί. Έτσι, αποφασίσαμε να μοιραστούμε.

Το παλιομοδίτικο τεστ επίπλευσης αυγών βοηθά στην εδραίωση της φρεσκάδας των αυγών. Παλιά σάπια αυγά επιπλέουν – και τα φρέσκα αυγά συνήθως βυθίζονται! Αλλά – άλλοι εξετάζουν μια παρόμοια ιδέα την 23η ή 24η μέρα επώασης για την επαλήθευση της εγκυρότητας ενός αυγού πάπιας.

Είναι μια ξεπερασμένη μέθοδος – και δεν μου αρέσει τόσο πολύ γιατί δεν μου αρέσει η ιδέα να βυθίσω τα αυγά της πάπιας μου στο νερό!

(Έστω και για μια στιγμή.)

Πριν εκτελέσετε μια δοκιμή επίπλευσης, εξετάστε το αυγό για να ελέγξετε ξανά για ρωγμές. Εάν το έμβρυο είναι ακόμα ζωντανό – αλλά το ωάριο έσπασε, η εκτέλεση της δοκιμής επίπλευσης θα προκαλούσε τον πνιγμό του. (Γι‘ αυτό συνιστώ να αποφύγετε αυτήν τη μέθοδο.)

Γεμίστε ένα δοχείο με χλιαρό νερό, φροντίζοντας να είναι αρκετά βαθύ ώστε να καλύψει το αυγό με μερικά εκατοστά νερό για να περισώσει. Η ιδανική θερμοκρασία είναι περίπου 95 – 100℉. Αυτή είναι περίπου η ίδια θερμοκρασία για τη διόγκωση της μαγιάς κατά το ψήσιμο του ψωμιού.

Περιμένετε να σταματήσει να κινείται το νερό και, στη συνέχεια, χαμηλώστε απαλά το αυγό στο νερό.

  • Αν το το αυγό βυθίζεται στον πάτο και δεν κινείται, το ωάριο ήταν δυνητικά στείρο από την αρχή της περιόδου επώασης.

Εάν το αυγό επιπλέει, παρακολουθήστε το προσεκτικά και καθορίστε το αιωρούμενο μοτίβο του.

  • Αν το Το στενό άκρο του αυγού δείχνει ευθεία προς τα κάτω και δεν κινείται, το ωάριο μπορεί να περιέχει ένα νεκρό έμβρυο.
  • Αν, όμως, το αυγό επιπλέει σε περισσότερο οριζόντια γωνία, το εκκολαπτήριο μπορεί να είναι ακόμα ζωντανό. Αν το αυγό αρχίσει να ανακατεύεται από μόνο του, υπάρχει ένα μωρό πάπια μέσα που περιμένει να εκκολαφθεί!

Αν είναι έτσι, ήρθε η ώρα να γιορτάσουμε. Η πάπια σας φαίνεται υγιής – και θέλει να εκκολαφθεί!

Στεγνώστε τα αυγά και επιστρέψτε τα στο αυγό ή στη θερμοκοιτίδα για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία επώασης!

(Και πάλι – δεν συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε τη δοκιμή float για τεστ γονιμότητας αυγών πάπιας. Το κερί αυγών είναι ασφαλές, αποτελεσματικό και πιο ανθρώπινο.)

Διαβάστε περισσότερα – Πρέπει να κρατάτε πάπιες για κατοικίδια; 7 Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα!

Συχνές ερωτήσεις για τα αυγά πάπιας – Εκκόλαψη των απαντήσεων στις ερωτήσεις αναπαραγωγής πάπιας!

αξιολάτρευτα παπάκια που εκκολάπτονται αφράτα
Δείτε αυτά τα αξιολάτρευτα παπάκια! Δεν νομίζω ότι η μητέρα φύση έχει πολλά πουλιά της αυλής τόσο υπέροχα όσο αυτά! Φαίνεται ότι προσπαθούν να βρουν τη μαμά πάπια. Ή – ίσως μεσημεριανό!

Ξέρουμε ότι η εκτροφή παπιών και παπιών είναι μια χούφτα!

Αλλά μην ανησυχείτε – συγκεντρώσαμε μια λίστα με τις πιο κοινές Συχνές ερωτήσεις για την αναπαραγωγή πάπιας και τη γονιμοποίηση ωαρίων πάπιας.

Ας ελπίσουμε ότι θα τα βρείτε χρήσιμα.

Πόσο καιρό είναι γόνιμα τα αυγά πάπιας;

Τα γόνιμα αυγά από κοτόπουλα ή πάπιες θα παραμείνουν βιώσιμα περίπου επτά ημέρες μετά τοποθέτηση. Εάν μείνουν πολύ περισσότερο, η γονιμότητά τους θα αρχίσει να μειώνεται, επομένως πρέπει να τα μεταφέρετε γρήγορα σε μια θερμοκοιτίδα ή κάτω από μια γενναία πάπια. Ο χειρισμός, η υγιεινή και οι περιβαλλοντικοί παράγοντες μπορεί επίσης να συμβάλλουν στη διάρκεια της γονιμότητας.

Θα κάθονται οι πάπιες σε μη γονιμοποιημένα αυγά;

μητέρα πάπια που προστατεύει τα αυγά πάπιας
Εδώ είναι μια υπέροχη μαμά πάπια που προστατεύει και ζεσταίνει τα αυγά πάπιας της. Τα αυγά πάπιας χρειάζονται συνήθως περίπου 25 έως 30 ημέρες για να εκκολαφθούν. Πολλοί αγρότες ορκίζονται ότι τα κοτόπουλα θα εκκολάψουν τα αυγά της πάπιας εξίσου καλά με τις γενναίες πάπιες!

Μια γενναιόδωρη πάπια θα κάθεται σχεδόν σε οτιδήποτε, συμπεριλαμβανομένων των άγονων αυγών! Καθώς μια γενναιόδωρη κότα ή πάπια θα σταματήσει να τρώει και να γεννά αυγά, αυτός ο τύπος ευσεβών πόθων δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμος ή επιθυμητός. Τα μέλη του κοπαδιού σας μπορεί να προτιμούν να μένουν στη φωλιά ή το περίβλημά τους κατά τη διάρκεια της γεννητικότητας, μόνο για να φεύγουν μία ή δύο φορές την ημέρα για φαγητό ή νερό.

Τι να κάνω αν βρω ένα αυγό πάπιας;

Εάν βρείτε ένα αυγό πάπιας στη φύση ή ένα αυγό που φαίνεται εγκαταλελειμμένο σε μια τυχαία γωνιά του σπιτιού σας, το πιθανότερο είναι ότι είναι άγονο. Ωστόσο, εάν βρείτε πολλά αυγά που είναι ακόμα ζεστά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να περιέχουν πάπιες. Αν τα αφήσετε στη θέση τους, τους δίνει καλές πιθανότητες επιβίωσης. Αλλά, εάν θέλετε να βεβαιωθείτε, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε μία από τις τρεις μεθόδους που περιγράφονται παραπάνω για να αξιολογήσετε την εγκυρότητά τους.

Εάν είστε σίγουροι ότι είναι βιώσιμα και θέλετε απελπισμένα για χαριτωμένα, χνουδωτά παπάκια, τότε βάλτε τα σε μια θερμοκοιτίδα και εκκολάψτε τα!

συμπέρασμα

Δεν είναι εύκολο να καταλάβετε εάν ένα ωάριο πάπιας είναι γόνιμο κοιτάζοντάς το – και το σπάσιμο του θα τερματίσει τη ζωή του εμβρύου (και ενδεχομένως θα σας αποβάλει το πρωινό σας).

Το κερί αυγών πάπιας είναι ο καλύτερος, ασφαλέστερος και πιο ανθρώπινος τρόπος για να ελέγξετε τη γονιμότητα ωαρίων πάπιας. Αν και – η δοκιμή float μπορεί επίσης να λειτουργήσει αποτελεσματικά αργότερα στη διαδικασία επώασης.

Όποια μέθοδο κι αν επιλέξετε, σας ευχόμαστε ό,τι καλύτερο και ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχετε πολλά παπάκια για να ανησυχείτε και να θαυμάζετε.

Επίσης – πείτε μας την εμπειρία σας με τις πάπιες!

Έχετε κάποιες συμβουλές για την υγιή γονιμοποίηση των παπιών και των αυγών τους;

Ή έχετε φωτογραφίες από τα παπάκια σας που θέλετε να μοιραστείτε;

Μας αρέσει να ακούμε τις σκέψεις σας!

Ευχαριστώ και πάλι για την ανάγνωση!

Η επιλογή μας

Πλάκα θερμότητας Brooder 10 ιντσών για νεοσσούς και παπάκια

Τα μωρά σας παπάκια πρέπει να είναι ζεστά – ειδικά αμέσως μετά την εκκόλαψη! Αυτός ο εκτροφέας για παπάκια και νεοσσούς θα κρατήσει τα παπάκια σας άνετα, ζεστά, στεγνά και χαρούμενα.

Λάβετε περισσότερες πληροφορίες

Μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια εάν κάνετε μια αγορά, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

02/06/2022 01:10 π.μ. |

Schreibe einen Kommentar