Πώς να εργάζεστε λιγότερο και να εντυπωσιάζετε

30

Εργαστείτε λιγότερο και εξακολουθείτε να εντυπωσιάζετε

Είναι δυνατόν να δουλεύεις λιγότερο και να εντυπωσιάζεις το αφεντικό, τη σύζυγο, τον σύζυγο και τους φίλους σου; Με άλλα λόγια, είναι δυνατόν να κάνουμε λιγότερα και να καταφέρουμε περισσότερα; Όλοι αναζητούν την απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Όλοι θέλουμε να δημιουργήσουμε τον μεγαλύτερο αξιοσημείωτο αντίκτυπο με τη μικρότερη δυνατή προσπάθεια, όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Είναι ο τρόπος του σύγχρονου εργάτη της γνώσης. Προσπαθούμε να εργαστούμε πιο έξυπνα, όχι πιο σκληρά.

Η απάντηση στο ερώτημα είναι: ΝΑΙ! Με τον σωστό συνδυασμό δεξιοτήτων, τακτική και εργαλεία, μπορείς να δουλεύεις λιγότερο και να εντυπωσιάζεις. Απαιτεί σκέψη έξω από το κουτί… και, στη συνέχεια, εφαρμογή στρατηγικών που αυξάνουν άμεσα την ορατότητα, τον αντίκτυπο και τον «wow-factor» των κόπων σας.

Η παρακάτω λίστα δεν είναι ολοκληρωμένη, αλλά οδηγεί στη σωστή κατεύθυνση, παρέχοντας έξι βασικά στρατηγικές που στοχεύουν στην αύξηση της εντυπωσιότητάς σας χωρίς να αυξήσετε τον φόρτο εργασίας σας.

  1. Μάθετε δεξιότητες Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν – Βρείτε μια εξειδικευμένη συνάρτηση (ή δύο) που έχει μεγάλη ζήτηση αυτήν τη στιγμή και κατακτήστε την. Εάν πολύ λίγοι άνθρωποι μπορούν να εκτελέσουν αυτήν την απαραίτητη λειτουργία, η αποτελεσματική σας αξία για τους άλλους θα εκτοξευθεί στη στρατόσφαιρα. Θα γίνεις ο «πάει στον τύπο». Ακόμα κι αν είναι μόνο μια προσωρινή συναυλία, θα μπορέσετε να έχετε σημαντικό αντίκτυπο σε σύντομο χρονικό διάστημα. Και αν παίξετε σωστά τα χαρτιά σας, θα βρείτε τον εαυτό σας να κάνει λιγότερη πραγματική δουλειά και να λαμβάνει 10 φορές περισσότερη πίστωση για τις προσπάθειές σας.
  2. Παρέχετε αξία από μέσα σε ένα μαύρο κουτί – Το Mystery είναι ένας τεράστιος υπέρμαχος του εντυπωσιασμού. Για να επιτύχετε το απόλυτο επίπεδο εντυπωσιασμού, οι προσπάθειές σας πρέπει να κάνουν κάποιον να σκεφτεί: «Ουάου! Πώς το κάνει αυτό;» Μπορούν εύκολα να δουν τις εισροές και τα αποτελέσματά σας, αλλά δεν είναι 100% σίγουροι για το πώς φτάσατε από το σημείο Α στο σημείο Β. Με άλλα λόγια, πρέπει να παρέχετε (ή να καινοτομείτε) απτή αξία χωρίς να αποκαλύπτετε τις ιδιαιτερότητες της κυριαρχίας. Αυτό είναι παρόμοιο με την άποψή μου για την εκμάθηση μιας σπάνιας δεξιότητας, αλλά αντίθετα βασίζεται περισσότερο στη συναισθηματική περιέργεια και λιγότερο στο τελικό αποτέλεσμα. Τα ανθρώπινα όντα είναι περίεργα πλάσματα. Εάν μπορείτε να τους δώσετε κάτι που θέλουν, ενώ ταυτόχρονα διεγείρετε την περιέργειά τους, θα είστε πάντα πιο εντυπωσιακοί από τον τύπο που θα βρει τα περισσότερα widgets.
  3. Εστιάστε περισσότερο στο Λιγότερο – Ένας γρύλος όλων των επαγγελμάτων μπορεί να τα πάει πολύ καλά στη ζωή, αλλά η ύψιστη εντυπωσιοποίηση επιτυγχάνεται μέσω της εξειδίκευσης. Η τεχνογνωσία της ελίτ προσελκύει την προσοχή πολύ πιο γρήγορα από μια ταχυδακτυλουργική πράξη. Αυτό συμβαίνει επειδή οι σταδιακές αυξήσεις στο επίπεδο δεξιοτήτων έχουν εκθετική επίδραση στην κοινή γνώμη της συνολικής εντυπωσιοποίησης. Σκεφτείτε από την άποψη του Καράτε: Μια μαύρη ζώνη φαίνεται πολύ πιο εντυπωσιακή από μια καφέ ζώνη. Αλλά μια καφέ ζώνη φαίνεται πραγματικά πιο εντυπωσιακή από μια κόκκινη ζώνη; Η ουσία: Η κοινωνία ανεβάζει τους ειδικούς ψηλά σε ένα βάθρο. Η σκληρή δουλειά έχει σημασία, αλλά όχι εάν είναι διασκορπισμένη σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Εστιάστε στην εξοικείωση με το εμπόριο σας.
  4. Χρησιμοποιήστε μόνο εργαλεία ποιότητας – Το να προσπαθήσετε να κόψετε ένα χοντρό κομμάτι φρέσκου ξυλείας με ένα παλιό, θαμπό πριόνι θα ήταν μια αρκετά ανόητη προσπάθεια. Θα πρέπει να εργαστείτε εξαιρετικά σκληρά για να κάνετε την παραμικρή επίδραση. Αυτή η αρχή ισχύει για τα πάντα στη ζωή. Μην αφήνετε την αναποτελεσματικότητα να σας νικήσει. Εάν τα εργαλεία στην εργαλειοθήκη σας δεν ταιριάζουν στις απαιτήσεις της δουλειάς, βρείτε κάποιον που έχει τα κατάλληλα εργαλεία και ανταλλάξτε τα μαζί του, προσλάβετέ τον, προσκαλέστε τον στη διαδικασία. Η κατοχή των σωστών εργαλείων (και δεξιοτήτων) μπορεί εύκολα να συρρικνώσει μια ορεινή εργασία σε λόφο.
  5. Πάντα υπο-πώληση σε υπερ-παράδοση – Ο στραβός πωλητής υπερπουλάει συνεχώς τις δυνατότητες του προϊόντος του. Βάζει τον πήχη τόσο ψηλά που το προϊόν καταλήγει να μην ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του πελάτη του. Αν θέλετε να τονώσετε την εντυπωσιότητά σας, κάντε το ακριβώς αντίθετο. Πουλήστε ελαφρώς λιγότερο τις δυνατότητές σας (ή προϊόν, υπηρεσία, προθεσμία κ.λπ.), ώστε να μπορείτε πάντα να υπερ-παραδίδετε. Θα φανεί στους άλλους ότι συνηθίζετε να υπερβαίνετε και να ξεπερνάτε το καθήκον.
  6. Ακολουθήστε τον κανόνα 80/20 – Ο Κανόνας 80/20 δηλώνει ότι το 80% των αποτελεσμάτων σας προέρχεται από μόλις το 20% των προσπαθειών σας. Εάν μπορείτε να προσδιορίσετε και να εστιάσετε στο 20% που έχει μεγαλύτερη σημασία, μπορείτε να είστε πιο παραγωγικοί (και εντυπωσιακοί) χωρίς να αυξήσετε τον φόρτο εργασίας σας. Προσπαθήστε να αυτοματοποιήσετε ή να αναθέσετε το λιγότερο παραγωγικό 80% όποτε είναι δυνατόν. Όταν τα τυχαία μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και οι τηλεφωνικές κλήσεις αρχίσουν να σας ωθούν εκτός πορείας, υπενθυμίστε στον εαυτό σας τον κανόνα 80/20 και κάντε μια άμεση διόρθωση πορείας. Εάν προκύψει μια έκτακτη ανάγκη και πρέπει οπωσδήποτε να αφαιρέσετε κάτι από το πρόγραμμά σας, βεβαιωθείτε ότι δεν είναι μέρος του ζωτικού 20%.

Φωτογραφία από: Πάρκερ

Leave a Reply