Πόσο σανό για να ταΐσετε τις αγελάδες σας το χειμώνα; Τόσο πολύ!

0

Καθώς ο χειμώνας μπαίνει στις ΗΠΑ, οι αγελάδες χρειάζονται επιπλέον διατροφή! Μια επιπλέον ενίσχυση σίτισης σας βοηθά να ζεσταθούν οι αγελάδες σας και να καταπολεμήσετε τα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με τον άσχημο καιρό και την πτώση της θερμοκρασίας.

Στα περισσότερα μέρη του βόρειου ημισφαιρίου, υπάρχει λίγη διαθέσιμη βοσκή αυτή την εποχή του χρόνου, πράγμα που σημαίνει ότι αγοράζετε επαρκή χορτονομή για να βοηθήσετε τις αγελάδες σας να διατηρήσουν την κατάσταση του σώματός τους.

Πόσο σανό τρώει μια αγελάδα;

Αγελάδες καταναλώνουν το 2% του σωματικού τους βάρους σε ζωοτροφές κάθε μέρα. Αυτό σημαίνει ότι α Αγελάδα 1.200 λιβρών ανάγκες 24 λίβρες σανό ανά μέρα! Παράγοντες που μπορεί να αλλάξουν αυτή την αναλογία περιλαμβάνουν το βάρος της αγελάδας, το στάδιο παραγωγής και την ποιότητα και την περιεκτικότητα σε υγρασία της χορτονομής.

Πώς υπολογίζετε το σανό για τα βοοειδή;

κοπάδι αγελάδων σανό που βόσκουν στο χειμερινό χιόνι
Στις κρύες πολιτείες της Νέας Αγγλίας, οι αγρότες αντιμετωπίζουν πάνω από πέντε μήνες κρύου καιρού! Οι αγελάδες σας δεν μπορούν να βοσκήσουν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου – και πρέπει να βασιστείτε σε αποθηκευμένη χορτονομή και σανό. Προγραμματίστε ανάλογα, ώστε οι αγελάδες σας να έχουν πολλά τρόφιμα για να φάνε!

Λάβετε υπόψη αρκετούς παράγοντες κατά τον υπολογισμό των αναγκών σας για χειμερινό σανό, συμπεριλαμβανομένων των παρακάτω μεταβλητών.

Το Outdoor Happens υποστηρίζεται από αναγνώστες. Όταν αγοράζετε μέσω συνδέσμων στον ιστότοπό μας, ενδέχεται να κερδίσουμε μια προμήθεια θυγατρικών. Κάντε κλικ για να μάθετε περισσότερα

Βάρος και Στάδιο Παραγωγής

Είναι λογικό ότι μια λιμουζίνα 1.600 λιβρών που θηλάζει θα χρειαστεί περισσότερη τροφή από μια δαμαλίδα Highland που ζυγίζει μόνο 900 κιλά. Όχι μόνο έχουν περισσότερο σωματικό βάρος, αλλά χρειάζονται και επιπλέον θρεπτικά συστατικά για να αντλήσουν στην παραγωγή γάλακτος.

Μια αγελάδα αρμέγματος χρειάζεται, κατά μέσο όρο, περίπου 50% περισσότερη ενέργεια ή συνολικά εύπεπτα θρεπτικά συστατικά (TDN), από μια αγελάδα που δεν θηλάζει.

Ενώ ένα μοσχάρι 500 λιβρών απαιτεί μόλις 10 κιλά σανό την ημέρα, μια θηλάζουσα αγελάδα που ζυγίζει 1.200 λίβρες θα χρειαστεί περίπου 50 κιλά.

Διαβάστε περισσότερα – Δείτε πώς να φτιάξετε μια επική καμπίνα εκτός πλέγματος με προϋπολογισμό!

Είδος και Ποιότητα Ζωοτροφής

αγελάδα με παγωμένη μύτη που τρώει σανό
Κοιτάξτε αυτήν την καλλονή με παγωνιά! Δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι οι αγελάδες μπορεί να δημιουργήσουν έντονη όρεξη όταν παλεύουν με τις ψυχρές συνθήκες κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Ο τύπος και η ποιότητα της χορτονομής που ταΐζετε επηρεάζει επίσης το πόσο σανό χρειάζονται οι αγελάδες σας. Το κομμένο σανό σε προχωρημένο στάδιο ωρίμανσης περιέχει λιγότερη πρωτεΐνη από το νεότερο σανό και επομένως είναι λιγότερο ωφέλιμο για τις αγελάδες σας.

Διάβασα μια μελέτη από το Συμβούλιο Έρευνας Βοείου Κρέατος. Η μελέτη αναφέρει πώς οι αγελάδες δεν θα καταναλώνουν οικειοθελώς περισσότερη χορτονομή χαμηλής ποιότητας – ακόμα και όταν χρειάζονται περισσότερα για να καλύψουν τις ενεργειακές τους απαιτήσεις!

Εδώ είναι ένα άλλο μέρος της έρευνάς τους που τράβηξε την προσοχή μου – Η υψηλότερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες σε ζωοτροφές χαμηλής ποιότητας μειώνει την εθελοντική πρόσληψη. (Από το Συμβούλιο Έρευνας για Βοοειδή Βοοειδή.)

Η αγελάδα της πίσω αυλής

The Backyard Cow από Sue Weaver είναι ένας από τους καλύτερους οδηγούς για τη διατήρηση μιας παραγωγικής και ευτυχισμένης οικογενειακής αγελάδας. Το μότο της είναι ότι δεν χρειάζεστε τεράστια έκταση για να κρατήσετε μια αγελάδα χαρούμενη και υγιή. Θα μάθετε πώς να εκτρέφετε αγελάδες στην αυλή σας και να παράγετε άφθονο γάλα για την οικογένειά σας. (Τι θα λέγατε για έξι γαλόνια την ημέρα;) Θα επιλέξετε επίσης την τέλεια ράτσα αγελάδας για την περίπτωσή σας, θα μάθετε την καθημερινή συντήρηση, την υγειονομική περίθαλψη και πολλά άλλα.

Λάβετε περισσότερες πληροφορίες

Μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια εάν κάνετε μια αγορά, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

02/06/2022 23:10 |

Απώλεια

Ορισμένες μέθοδοι σίτισης οδηγούν σε υψηλά επίπεδα σπατάλης σανού. Ρίξτε μια μεγάλη στρογγυλή μπάλα στο χωράφι και θα μπορούσατε να χάσετε έως και το 30% της επένδυσής σας. Αυτό σημαίνει επίσης ότι οι αγελάδες σας θα λάβουν μόνο το 70% της διατροφής που χρειάζονται.

Επενδύστε σε α κυκλικός τροφοδότης δεμάτωνκαι θα μπορούσατε να μειώσετε τη σπατάλη σας σε μόλις 6%, που σημαίνει οικονομική εξοικονόμηση για εσάς και περισσότερη διατροφή για τις αγελάδες σας.

Διαβάστε περισσότερα – Δείτε πώς να κρατήσετε ζεστά τα ζώα της φάρμας σας τον χειμώνα!

Συχνές ερωτήσεις για τη διατροφή των αγελάδων το χειμώνα

πεινασμένες χειμερινές αγελάδες που τρώνε σανό στον αχυρώνα
Καλημερούδια. Είναι ώρα για πρωινό! Ποιος άλλος θέλει σανό; Αυτές οι πεινασμένες αγελάδες σίγουρα το κάνουν – και εκτιμούν κάθε μπουκιά!

Το να ταΐζετε τις αγελάδες σας το χειμώνα είναι πολλή δουλειά – ειδικά στην τρελή οικονομία μας!

Γι‘ αυτό συγκεντρώσαμε μερικές από τις πιο συχνές ερωτήσεις που θα συναντήσουν οι οικοδεσπότες κατά τον υπολογισμό του κόστους ταΐσματος των αγελάδων.

Ελπίζουμε αυτές οι χειμερινές ερωτήσεις αγελάδων να σας βοηθήσουν!

Διαβάστε περισσότερα – Πώς να κρατήσετε τα κοτόπουλα ζεστά το χειμώνα – ακόμα και χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα!

Μια τελευταία συμβουλή για να ταΐσετε τις αγελάδες σας τον χειμώνα!

ασπρόμαυρες αγελάδες που περιμένουν το μεσημεριανό γεύμα
Λατρεύω αυτές τις ασπρόμαυρες αγελάδες που παρατάσσονται μπροστά στον αχυρώνα τους. Νομίζω ότι περιμένουν για μεσημεριανό! Βοηθήστε με να ετοιμάσω την επόμενη παρτίδα σανού τους!

Οι αγελάδες τρώνε μόνο 2% του σωματικού τους βάρους σε σανό (ουάου!) – ανά ημέρα! Αλλά, όταν υπολογίζετε πόσο σανό (ή χορτονομή) χρειάζεστε κατά τη διάρκεια του χειμώνα – υπάρχουν μερικές άλλες μεταβλητές που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Η αγορά μεγάλων δεμάτων είναι πιο οικονομική. Αλλά, μόνο εάν μπορείτε να προμηθευτείτε ζωοτροφές καλής ποιότητας και μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τη σπατάλη.

Εάν διατίθενται μόνο ζωοτροφές κακής ποιότητας, ίσως χρειαστεί να εξετάσετε το ενδεχόμενο να προσθέσετε ένα συμπλήρωμα υψηλής ποιότητας στο πρόγραμμα διατροφής σας για το χειμώνα.

Η διαφοροποίηση της διατροφής της αγελάδας σας θα βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι οι αγελάδες σας λαμβάνουν τη διατροφή που χρειάζονται και είναι ιδιαίτερα σημαντική εάν έχετε έγκυες ή θηλάζουσες αγελάδες στο κοπάδι.

Επίσης – ενημερώστε μας για τις αγελάδες στο σπίτι σας!

Πόσες αγελάδες έχετε – και πόσο σανό τρώνε την ημέρα;

Έχουμε παρατηρήσει ότι μερικές αγελάδες πεινούν περισσότερο από άλλες. Θα θέλαμε να ακούσουμε για την εμπειρία σας!

Ευχαριστώ και πάλι για την ανάγνωση – να έχετε μια υπέροχη μέρα!

Η επιλογή μας

3 Συσκευασία Όλα τα φυσικά καθαρά γλείφια αλατιού Ιμαλαΐων!

3-πακέτο με φυσικό, νόστιμο αλάτι Ιμαλαΐων. Ιδανικό για όταν τελειώσει η περίοδος αναζήτησης τροφής – οι αγελάδες σας μπορεί να βαρεθούν να τρώνε σανό και δημητριακά κάθε μέρα!

Λάβετε περισσότερες πληροφορίες

Μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια εάν κάνετε μια αγορά, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

03/06/2022 02:53 πμ |

Schreibe einen Kommentar