Προετοιμασία γκαζόν για το καλοκαίρι – Suttons Gardening Grow How

4
Προετοιμασία γκαζόν για το καλοκαίρι – Suttons Gardening Grow How

Οι χλοοτάπητες απαιτούν λίγη επιπλέον φροντίδα την εποχή του χρόνου, με ανταμοιβή τα όμορφα πράσινα χαλιά το καλοκαίρι. Ο χειμώνας μπορεί να είναι σκληρός στο γρασίδι, ειδικά για εκείνους που έχουν περπατήσει σε παγωμένο ή υγρό καιρό και ο σκύλος της οικογένειας πιθανότατα δεν θα έχει βοηθήσει ούτε! Τώρα είναι η ώρα να επισκευάσετε αυτά τα γυμνά μπαλώματα, να αφαιρέσετε τα βρύα και να καθαρίσετε τυχόν ζιζάνια.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι και χρήσεις για γκαζόν που κυμαίνονται από τις παραδοσιακές ρίγες έως το τραχύ γρασίδι κάτω από τα δέντρα, τα στενά, στενά κομμένα μονοπάτια και τους χώρους άθλησης που απαιτούν επιπλέον σκληρότητα. Οι διαφορετικές χρήσεις απαιτούν διαφορετικούς τύπους χόρτων, γι‘ αυτό αξίζει να κάνετε κάποια έρευνα πριν σπείρετε νέους χλοοτάπητες και να διασφαλίσετε ότι χόρτα που περιλαμβάνονται ταιριάζουν με τις ανάγκες σας. Τα υποκατάστατα του γρασιδιού, όπως το χαμομήλι και το θυμάρι, δημιουργούν εναλλακτικούς χλοοτάπητες που μυρίζουν όμορφα όταν περπατάτε, αλλά δεν θα είναι τόσο ανθεκτικοί όσο το γρασίδι.

Για πολλούς ανθρώπους συντήρηση γκαζόν σημαίνει κούρεμα και περιστασιακά απαιτείται πότισμα, ωστόσο, λίγο περισσότερο, εάν θέλετε να διατηρήσετε το γρασίδι σας σε καλή κατάσταση και η άνοιξη είναι η ώρα να ξεκινήσετε.

Σαρωτής γκαζόνβρύα – Εάν υπάρχει βρύα, εφαρμόστε άμμο γκαζόν ή ένα κατάλληλο σκοταδό βρύων. Περιμένετε να πεθάνουν τα βρύα και να μαυρίσουν και μετά να σκαρώσουν.

Scarify – Χτυπήστε ελαφρά το γκαζόν για να αφαιρέσετε τυχόν βρύα ή συσσώρευση νεκρού χόρτου το χειμώνα. Αυτό γίνεται καλύτερα με μια λεπτή τσουγκράνα, σχεδιασμένη ειδικά για χλοοτάπητες ή με μεγαλύτερες επιφάνειες α σαρωτή γκαζόν θα εξοικονομήσει χρόνο και επιστροφή.

Κόψιμο – Αρχικά μην βάζετε τις λεπίδες πολύ χαμηλά, καθώς το «ξεφλούδισμα» του γρασιδιού θα ενθαρρύνει τα βρύα να αναπτυχθούν. Την άνοιξη θερίζω μόνο μία φορά την εβδομάδα, αλλά αυτό μπορεί να αυξηθεί καθώς φτάνει το καλοκαίρι. Είναι πραγματικά θέμα ή προσωπικό γούστο το πόσο κουρεμένο σας αρέσει το γκαζόν σας.

Rapid Green

Rapid Green

Γυμνά μπαλώματα – Τα αντιαισθητικά γυμνά μπαλώματα μπορούν να επισκευαστούν την άνοιξη χρησιμοποιώντας το Suttons Σπόροι γκαζόν Rapid Green Self-reiring. Κάθε σπόρος είναι επικαλυμμένος με εκχύλισμα φυκιών που σημαίνει ότι θα αναπτυχθεί πολύ

γρήγορα, εξαλείφοντας τα γυμνά μπαλωμένα σε μόλις 7 έως 10 ημέρες.

Ζιζάνια γκαζόνΖιζάνια – Σε ένα φυσικό γκαζόν που συνορεύει με αγριολούλουδα, μερικά ζιζάνια μπορεί να μην αποτελούν πρόβλημα, αλλά αν προτιμάτε την πιο περιποιημένη εμφάνιση, τότε θα θέλετε να αφαιρέσετε αυτές τις ενοχλητικές πικραλίδες, μαργαρίτες και άλλα ζιζάνια. Αυτό μπορεί να γίνει με το χέρι με ένα εργαλείο μαργαρίτας γυαλόχαρτο ή χρησιμοποιώντας ένα συγκεκριμένο ζιζανιοκτόνο του γκαζόν.

γκαζόνΟι χλοοτάπητες συχνά αγνοούνται και παραμελούνται, αλλά λίγη φροντίδα αυτή την εποχή του χρόνου θα βοηθήσει το γκαζόν σας να προσφέρει ένα όμορφο πράσινο σκηνικό στα πολύχρωμα κρεβάτια και τα περίγραμμά σας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Περισσότερη φροντίδα και συντήρηση θα απαιτηθεί το φθινόπωρο!

Schreibe einen Kommentar