Ο καλύτερος σανός για κατσίκες στην ακμή τους. Ή οποιαδήποτε μέρα!

0

Οι κατσίκες τρώνε τα πάντα! Σωστά? Λοιπόν, το κοπάδι μου από νάνους Νιγηριανούς σταυρούς κατσίκες Μπόερ δεν το κάνει. Προσφέρετέ τους βιολογικά φρέσκα μαρούλια από τον κήπο και θα ανατρέψουν τη συλλογική τους μύτη σε αυτό.

Προσφέρετέ τους φρέσκο ​​σανό βρώμης και δεν θα το μυρίσουν! Ακόμη και μερικές μπάλες μηδικής μπορεί να αποδειχθούν πολύ μίσχους για τις ευαίσθητες διαθέσεις τους.

Ομολογουμένως, δεν είναι όλες οι κατσίκες τόσο ιδιαίτερες όσο η δική μου, και ενώ μερικές μπορεί να τρυπούν ευχάριστα μέσα από ένα δέμα άχυρου, δεν θα ευδοκιμήσουν σε αυτό.

Υπάρχουν σχεδόν τόσες διαφορετικές ποικιλίες σανού όσες και οι ράτσες αιγών – γι‘ αυτό η εύρεση του καλύτερου σανού είναι κάτι σαν πρόκληση.

Το Outdoor Happens υποστηρίζεται από αναγνώστες. Όταν αγοράζετε μέσω συνδέσμων στον ιστότοπό μας, ενδέχεται να κερδίσουμε μια προμήθεια θυγατρικών. Κάντε κλικ για να μάθετε περισσότερα

Ο καλύτερος σανός για μια κατσίκα που θηλάζει δεν θα είναι το ίδιο με το καλύτερο σανό για ώριμα δολάρια.

ολλανδικές υβριδικές κατσίκες που τρώνε σανό
Δείτε αυτές τις αξιολάτρευτες ολλανδικές υβριδικές κατσίκες! Νομίζω ότι ψάχνουν για μεσημεριανό γεύμα. Ώρα για φρέσκο ​​σανό!

Ποιος είναι ο καλύτερος σανός για κατσίκες;

Οι κατσίκες χρειάζονται χόρτο σανό καλής ποιότητας απαλλαγμένο από υπολείμματα και μούχλα. Ο πραγματικός τύπος χόρτου δεν έχει τόση σημασία, αρκεί να μην είναι πολύ τραχύ για τα μικροσκοπικά στόματά τους. Πολλοί οικοδεσπότες αγοράζουν Timothy hay για το κύριο κοπάδι και αλφάλφα για τη γαλουχία τους, οι οποίοι επωφελούνται από την υψηλότερη περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνες και ασβέστιο.

Με τις τιμές του σανού στα ύψη, είναι δελεαστικό να αναζητήσετε φθηνότερες εναλλακτικές λύσεις. Μπορεί ακόμη και να αναρωτιέστε, είναι καλύτερο το άχυρο ή το σανό για τις κατσίκες; Το καλής ποιότητας άχυρο μοιάζει με σανό και μυρίζει παράξενα ελκυστικά στους ανθρώπους, αλλά οι κατσίκες ξέρουν καλύτερα. (Έχουν περισσότερη σοφία από εμάς. Σίγουρα!)

Ο σανός συλλέγεται και δεματοποιείται με τα φύλλα και τους κόκκους να είναι ακόμα συνδεδεμένα, ενώ το άχυρο είναι απλώς η συλλογή των μίσχων που έχουν απομείνει μετά η συγκομιδή των σιτηρών.

Ως αποτέλεσμα, δεν έχει σχεδόν καθόλου διατροφικά οφέλη, γι‘ αυτό οι κατσίκες προτιμούν γενικά να κοιμούνται με αυτό παρά να το τρώνε.

Ωστόσο, υπάρχουν διάφορα είδη σανού! Από εκεί προέρχεται πιθανώς η σύγχυση σχετικά με το άχυρο – η μίξη μεταξύ σανού και άχυρου απορρίπτει ακόμη και τους επιδέξιους αγρότες.

Δεν είναι όλα τα σανό χόρτο, τελικά, και παίρνετε ορισμένους τύπους άχυρου δημητριακών, καθώς και χόρτο και σανό οσπρίων.

Άχυρο δημητριακών είναι πιο θρεπτικό από το άχυρο που χρησιμοποιούμε για τη στρωμνή επειδή, κατά τη συγκομιδή, οι αγρότες αφήνουν τους σπόρους των σιτηρών άθικτους.

Οι κατσίκες μου δεν είναι τόσο ενθουσιώδεις, και ενώ θα τσιμπήσουν τη βρώμη, θα αφήσουν τα κοτσάνια ανέγγιχτα.

Όσπρια σανό σαν αλφάλφα, βίκοςκαι τριφύλλι, έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Περιέχουν περισσότερα από τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται οι κατσίκες για να παραμείνουν υγιείς.

Αυτά είναι ιδανικά για μια έγκυο και θηλάζουσα ελαφίνα και για να δώσουν σε μια υποσιτισμένη κατσίκα μια ενεργειακή ώθηση, αλλά περιέχουν πάρα πολύ ασβέστιο και πρωτεΐνη για τη μέση ενήλικη κατσίκα.

Premium σνακ κατσίκας!

Μπανάνα και τζίντζερ κατσίκας

Αν θέλετε να ανταμείψετε τις αγιασμένες κατσίκες σας με ένα αλμυρό σνακ – τότε μην ψάχνετε άλλο! Αυτά τα σνακ με τζίντζερ και μπανάνα φέρνουν τις κατσίκες στο σπίτι! Και τα αγαπούν και άλλα κτηνοτροφικά ζώα.

Λάβετε περισσότερες πληροφορίες

Μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια εάν κάνετε μια αγορά, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

06/03/2022 01:03 π.μ. GMT

Είδος χόρτου, βρώμιο, χόρτο οπωρώνακαι bluegrass είναι όλα τα είδη χόρτου σανού. Ο καλής ποιότητας χόρτο σανός είναι τόσο θρεπτικός όσο και εύπεπτος.

Εφόσον είναι απαλλαγμένο από σκόνη και μούχλα και μαζεύεται νωρίς, κάνει εξαιρετική χορτονομή. Συγκομιδή πολύ αργά, θα είναι πολύ μίσχο για το μικροσκοπικό στόμα μιας κατσίκας και πιο ενοχλητικό στην πέψη.

Ο συνδυασμός στοιχείων και των δύο παραπάνω θα κρατήσει τις κατσίκες σας σε άριστη υγεία.

Παρόλο που ταΐζαμε μηδική που θηλάζει, διαπιστώσαμε ότι ήταν πολύ σκονισμένη και διαλύθηκε πολύ εύκολα.

Περισσότερο δέμα πατήθηκε στο έδαφος παρά καταναλώθηκε, καθιστώντας το ακριβό και μάταιο. Η μορφή πέλλετ θα είχε πολύ πιο νόημα, αλλά είναι τα σφαιρίδια μηδικής κακά για τις κατσίκες;

Είναι κακά τα σφαιρίδια μηδικής για τις κατσίκες;

Εάν τρέφονται αποκλειστικά, η μηδική σε οποιαδήποτε μορφή μπορεί να είναι κακή για τις κατσίκες. Τα δολάρια, για παράδειγμα, είναι επιρρεπή στην ανάπτυξη λίθοι ούρωνή πέτρες στο ουροποιητικό σύστημα, εάν διατηρούνται σε δίαιτα μόνο με μηδική για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μια καλύτερη προσέγγιση είναι να παρέχετε σε ολόκληρο το κοπάδι σας με χόρτο σανό ad-lib και στη συνέχεια να αναμίξετε μερικά σφαιρίδια μηδικής και κόκκους για τη γαλουχία σας και οποιονδήποτε άλλο χρειάζεται λίγο επιπλέον.

Το ασβέστιο στη μηδική θα αυξήσει την παραγωγή γάλακτος και, όταν τρέφεται μαζί με τα πλούσια σε φώσφορο δημητριακά, παρέχει τη σωστή ισορροπία ασβεστίου και φωσφόρου.

Διαβάστε περισσότερα – Μεγαλώνοντας Κατσίκες εναντίον Πρόβατων! Ποιο είναι το καλύτερο για κέρδη – και διασκέδαση;

Τι να ψάξετε σε ένα Bale of Hay

αξιολάτρευτο μωρό κατσίκι που μασουλάει ψάθινο καπέλο
Λατρεύω αυτή την κατσίκα! Φροντίστε να κρατάτε το σανό και τα ψάθινα καπέλα σας όταν ταΐζετε τις κατσίκες σας! Διαφορετικά, μπορεί να έχουν λάθος ιδέα.

Αναμένετε να βρείτε σανό σε οποιοδήποτε δέμα αγοράσετε, αλλά έχω διαπιστώσει ότι συχνά ανακατεύεται με διάφορα άλλα πράγματα.

Βρήκα πρόσφατα λάσπη, πέτρες, ζιζάνια, πλαστικές σακούλες και μούχλα στα δέματά μου, τα οποία μειώνουν τη χρησιμότητα και τη θρεπτική τους αξία. Αυτά τα ξένα σώματα μπορούν επίσης να προκαλέσουν προβλήματα στις κατσίκες σας, παρά το στιβαρό πεπτικό τους σύστημα.

Για να διαπιστώσετε ποιος σανός είναι ο καλύτερος για τις κατσίκες σας, αναζητήστε τα εξής:

Αναλογία φύλλων προς μίσχο στο σανό σας

κατσίκα που τσιμπολογάει χόρτα
Μερικές φορές, οι κατσίκες απαιτούν περισσότερα από σανό! Μου αρέσει να αναμειγνύω σε μια παρτίδα χόρτα, όσπρια, να ξεφυλλίζω φυτά και γρασίδι για να διατηρώ τις κατσίκες ικανοποιημένες – και υγιείς.

Όσο μεγαλύτερη είναι η περιεκτικότητα σε φύλλα, τόσο πιο θρεπτικό είναι το σανό.

Η μυρωδιά του σανού

Ένα δέμα που μυρίζει ξινή ή μούχλα είναι πιθανώς μουχλιασμένο και επομένως δεν είναι ορεκτικό – ακόμα και για κατσίκες!

Το μουχλιασμένο σανό μπορεί επίσης να προκαλέσει λιστερίωση ή ασθένεια ενσίρωσης. Η λιστερίωση είναι μια δυνητικά θανατηφόρα μολυσματική ασθένεια που προκαλεί εγκεφαλίτιδα, δηλητηρίαση αίματος και αποβολή. (Ναι!)

Χρώμα του σανού

Όταν βλέπουμε ένα δέμα από λαμπερό πράσινο σανό, ενθουσιαζόμαστε! Φαίνεται τόσο καλό που θα μπορούσαμε να σκεφτούμε να το φάμε μόνοι μας. Οι πράσινες μπάλες δείχνουν ότι είναι ακόμα φρέσκο. Τα φρέσκα δέματα σανού περιέχουν συνήθως υγιή επίπεδα βιταμινών Α και Ε.

Ο σανός που κάθεται για έξι μήνες ή περισσότερο, ή εάν μένει σε κακές συνθήκες, θα έχει συνήθως μια κίτρινη ή καφέ απόχρωση. Θα στερηθεί επίσης τα επίπεδα βιταμίνης Α και Ε του φρέσκου σανού.

Αγγίξτε το σανό

Καλής ποιότητας σανός πρέπει να είναι μαλακό στην αφή και ξεφλουδίζει εύκολα. Όχι μόνο οι κατσίκες θα είναι απρόθυμες να φάνε πολύ κοτσάνι σανό, αλλά είναι επίσης λιγότερο θρεπτικό.

Συντρίμμια στο σανό

Η βρωμιά, τα ραβδιά και οι πέτρες προσθέτουν στο βάρος μιας δεμάτιας σανού, που σημαίνει ότι παίρνετε λιγότερο σανό για τα χρήματά σας. Ένα hale με πολλή βρωμιά μέσα του θα γίνει αναπόφευκτα σκονισμένο, δυνητικά προκαλώντας αναπνευστικά προβλήματα για τις κατσίκες σου.

Βράχοι είναι επίσης δυνητικά επικίνδυνα, σπάνε τα δόντια και προκαλούν όλεθρο στην κοιλιά.

Συμπλήρωμα βιταμίνης κατσίκας!

Manna Pro Goat Mineral

Εάν θέλετε να συμπληρώσετε τη διατροφή της κατσίκας σας με μέταλλα και βιταμίνες, τότε αυτή η τσάντα 8 κιλών με μέταλλα κατσίκας είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης. Είναι ενισχυμένο για να υποστηρίξει την εμφάνιση, την ανάπτυξη και την αναπαραγωγή της κατσίκας σας.

Λάβετε περισσότερες πληροφορίες

Μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια εάν κάνετε μια αγορά, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

06/03/2022 04:25 π.μ. GMT

Best Hay for Goats FAQ

κατσικάκια που ξεκουράζονται δίπλα στο σανό μέσα στον αχυρώνα
Οι αυξανόμενες κατσίκες αγαπούν και το σανό! Προσπαθώ επίσης να συμπληρώσω τη δίαιτα των κατσικιών με σφαιρίδια σανού για να τους δώσω μια νόστιμη – και θρεπτική απόλαυση!

Έχουμε πολλές εμπειρίες να ταΐζουμε με σανό κατσίκες και να ερευνούμε για τις κατσίκες!

Γι‘ αυτό θέλουμε να μοιραστούμε μια λίστα με τις κορυφαίες ερωτήσεις για κάθε αγρότη με πεινασμένες κατσίκες να ταΐσει.

Ελπίζουμε να απολαύσετε την ανάγνωση των απαντήσεων!

Τι γίνεται με εσάς – και τις κατσίκες σας;

Ποιο σανό προτιμούν;

Θα θέλαμε να ακούσουμε για την εμπειρία σας!

Ευχαριστώ για την ανάγνωση – και να έχετε μια υπέροχη μέρα!

Διαβάστε περισσότερα – Πόσο συχνά πρέπει να αρμέγετε μια κατσίκα; Μία ή δύο φορές την ημέρα;

Schreibe einen Kommentar