Μίνι γεωργία: Χρήση μαθημάτων από τη γεωργία για βοήθεια στον κήπο

0
γεωργία και κηπουρική

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να καλλιεργήσετε τη δική σας τροφή. Όπως μας έδειξαν πολλά διαφορετικά παγκόσμια γεγονότα, το να βασιζόμαστε αποκλειστικά σε μια εύθραυστη τροφική αλυσίδα για τη διατροφή των πολιτών μιας χώρας μπορεί να διαταραχθεί σχεδόν αμέσως με μια κρίση. Από τον πόλεμο, τις πανδημίες, τα καιρικά φαινόμενα και πολλά άλλα, πραγματικά δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή για να πάρετε τον έλεγχο του φαγητού σας. Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε πώς η γεωργία, οι νέες και παλιές παραδόσεις, ενημερώνουν πώς μπορούμε να καλλιεργήσουμε τη δική μας τροφή στο σπίτι.

Συμμετέχουμε στο Πρόγραμμα Συνεργατών της Amazon Services LLC, ένα διαφημιστικό πρόγραμμα συνδεδεμένων εταιρειών που έχει σχεδιαστεί για να μας παρέχει ένα μέσο για να κερδίζουμε χρεώσεις μέσω σύνδεσης με το Amazon.com και συνδεδεμένους ιστότοπους. Είμαστε επίσης θυγατρικές για άλλους και εγκρίνουμε μόνο τα προϊόντα που υποστηρίζουμε. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με την πολιτική αποκάλυψης εδώ.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους η κηπουρική και η γεωργία πάνε χέρι-χέρι. Ο ντόπιος αγρότης λαχανικών έχει παρόμοια προβλήματα με τον κηπουρό αλλά με κύρια διαφορά την κλίμακα. Οποιαδήποτε παράσιτα μπορεί να έχετε, πιθανότατα θα τα έχουν ή τα έχουν αντιμετωπίσει πριν. Πολλά μαθήματα από τη γεωργία μπορούν να εφαρμοστούν στον δικό σας κήπο.

Εναλλαγή καλλιεργειών

Για να βοηθήσουν στη μείωση της πίεσης ασθενειών και παρασίτων, πολλοί αγρότες συμμετέχουν στην αμειψισπορά. Ένας από τους καλύτερους τρόπους είναι να μεταφέρετε τις καλλιέργειες των ετήσιων φυτών σας σε διαφορετικές τοποθεσίες ή ακόμα και να αφήνετε ένα κρεβάτι άδειο ή γεμάτο με καλυπτήρια για να δώσετε στο χώμα ένα διάλειμμα. Σύμφωνα με την Rodale Institute, αμειψισπορά είναι η πρακτική της διαδοχικής φύτευσης διαφορετικών καλλιεργειών στο ίδιο οικόπεδο προκειμένου να «βελτιωθεί η υγεία του εδάφους, να βελτιστοποιηθούν τα θρεπτικά συστατικά και να καταπολεμηθούν παράσιτα και ζιζάνια».

Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι, σε πολλά στρέμματα, αυτό μπορεί να πάει από το καλαμπόκι στη σόγια, στο σιτάρι και ούτω καθεξής είτε έναν ολόκληρο χρόνο είτε από εποχή σε εποχή. Η ιδέα είναι σίγουρα εφαρμόσιμη στον κήπο του σπιτιού ή στο σπίτι. Για παράδειγμα, σε υπερυψωμένα κρεβάτια ή σε ένα μικρό οικόπεδο σε σειρά, θα μπορούσατε να έχετε τα brassicas σας ένα χρόνο, ριζικές καλλιέργειες (τεύτλα, καρότα, κ.λπ.) τον επόμενο χρόνο και μετά νυχτολούλουδα (ντομάτα, μελιτζάνες, πιπεριές κ.λπ.).

Η ενσωμάτωση λουλουδιών και πολυετών φυτών μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολη καθώς είτε επιστρέφουν κάθε χρόνο (όπως οι βολβοί) είτε είναι ξυλώδη και δεν θα ξανασβήσουν. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορείτε να ακολουθήσετε μια πιο περμακαλλιέργεια προσέγγιση όπου αυτά τα μόνιμα φυτά υποστηρίζουν τη ζωή των μονοετών φυτών και τα περιστρέφουν, όπως φασόλια που σκαρφαλώνουν σε δενδρύλλια μηλιές με φυτείες με κοντές ρίζες, όπως ραπανάκια.

Αποτελεσματικότητα

Λειτουργίες στοίβαξης είναι η πρακτική της ύπαρξης πολλαπλών εφαρμογών ή εργασιών στον κήπο για να συμβαίνουν μαζί ή να εργάζονται από κοινού. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να φτάσετε εκεί όπου έχετε ένα σωρό κομπόστ που επαναχρησιμοποιεί τα απόβλητα, παρέχει θρεπτικά συστατικά όταν χρησιμοποιείται, καλύπτει το γυμνό έδαφος. Αναφέρεται επίσης σε μια εργασία που κάνει δύο πράγματα, όπως ένα δέντρο που παρέχει καρπούς και σκιά.

Η ενίσχυση της αποτελεσματικότητας στον κήπο σας είναι απολύτως απαραίτητη στη γεωργία. Οι αγρότες επανεκτιμούν τακτικά τις στρατηγικές τους και αναζητούν οικονομικά αποδοτικές και αποδοτικές μεθόδους εκτροφής. Αυτό περιλαμβάνει την απόκτηση εργαλείων πολλαπλών χρήσεων, τη μείωση της εργασίας, την αυτοματοποίηση

Διατήρηση νερού

Στη γεωργία, η ροή του νερού, η διαχείριση του νερού και η άρδευση είναι αναπόσπαστα στοιχεία για την καλλιέργεια των καλλιεργειών σε μεγάλη κλίμακα. Τα περισσότερα αγροκτήματα δεν μπορούν να βασιστούν μόνο στη βροχή και πρέπει να βοηθήσουν τα φυτά τους σε περιόδους ξηρασίας ή υγρών και ξηρών περιόδων. Τα φυτά χρειάζονται μια σχετικά σταθερή ποσότητα νερού, ακόμη και τα μεγάλα δάση, για να ευδοκιμήσουν και να παρέχουν τροφή.

Ορισμένες εκμεταλλεύσεις χρησιμοποιούν swales και καλλιέργειες κάλυψης στο τοπίο που παρέχει νερό οι καλλιέργειες μπορούν να έχουν πρόσβαση. Πολλές αυτόχθονες κοινότητες χρησιμοποιούν αυτές τις τεχνικές για χιλιετίες και κατάφεραν να παραμείνουν ανθεκτικές σε ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ουσιαστικά, χρειάζεστε καλό, υγιές, μικροβιακό χώμα που δεν είναι αρκούδα και ανοιχτό στα στοιχεία. Θα πρέπει να μπορεί να ανταλλάσσει οξυγόνο, να δεσμεύει άνθρακα και να καλλιεργεί τις καλλιέργειες που χρειάζεστε για να φάτε ή να πουλήσετε. Για να γίνει αυτό πρέπει να δημιουργηθεί ένα οικοσύστημα, αλλά μπορεί να πάρει χρόνο. Για να διατηρήσετε το νερό στο ενδιάμεσο, υπάρχουν διάφορες τεχνικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

Πότισμα με σταγόνες/Μικροψεκασμό

Πρόκειται για μια σειρά σωλήνων με σταθερή πίεση που ενεργοποιείται και απενεργοποιείται αυτόματα με μικρές τρύπες ή μικροσκοπικές κεφαλές ψεκασμού που κρατούν το νερό κοντά στις ρίζες των φυτών. Αυτό μειώνει την εξάτμιση που είναι ένα τεράστιο πρόβλημα με την κανονική άρδευση που βλέπετε στο τοπίο.

Swales

Αυτά είναι ουσιαστικά περιγράμματα στη φυσική τοπογραφία που χρησιμοποιούνται για τη σύλληψη νερού κατά τη διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων. Σχηματίζονται μικρές πισίνες και συγκρατούν νερό στο έδαφος για να απελευθερωθεί αργά με την πάροδο του χρόνου στο τοπίο γύρω από την περιοχή.

Λήψη βροχής

Γενικά δεν θα βρείτε μεγάλες δεξαμενές νερού για να συλλάβετε νερό στη γεωργία. Ακόμη και οι μεγαλύτερες δεξαμενές τείνουν να είναι πολύ μικρές. Αντίθετα, ορισμένες φάρμες όπως η Apricot Lane Farms, χρησιμοποιούν είτε τεχνητές είτε φυσικές λίμνες. Αυτά έχουν τόσο μεγάλη επιφάνεια που μπορούν να συλλάβουν πολλή βροχή ταυτόχρονα. Αυτό στη συνέχεια αντλείται και χρησιμοποιείται ως άρδευση σε όλη την περιοχή. Αυτό δεν είναι τόσο πρακτικό σε έναν κήπο στο σπίτι, έτσι πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν πράγματα όπως η απορροή στέγης για να βοηθήσουν στο πότισμα των κήπων τους.

Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παρασίτων

Τα παράσιτα είναι ένα κοινό πρόβλημα στη γεωργία που πολλοί αγρότες πρέπει να αντιμετωπίσουν. Ένας από τους τρόπους με τους οποίους το κάνουν αυτό είναι μέσω της ολοκληρωμένης διαχείρισης παρασίτων, η οποία είναι συνήθως ένας συνδυασμός φυσικών, οργανικών, μη οργανικών και παραδοσιακών τρόπων για να κρατηθούν υπό έλεγχο οι πληθυσμοί ορισμένων παρασίτων.

Σε έναν ιδανικό κόσμο, έχετε δημιουργήσει ένα οικοσύστημα που βρίσκεται σε αρμονία. Στον δικό μου κήπο προσπάθησα να το κάνω αυτό με έναν από τους παρακάτω τρόπους. Κάθε χρόνο για περίπου 4 χρόνια, θα είχα ένα τεράστιο πρόβλημα με το κεράτινο της ντομάτας. Φέτος, αποφάσισα να μην ξεφορτωθώ τις σφήκες στην αυλή μου. Παρόλο που με τσιμπούσαν και ανησυχώ για τα παιδιά μου. Ως επί το πλείστον αποφεύγαμε ο ένας τον άλλον. Αλλά παρατήρησα αμέσως ότι υπήρχε μια τεράστια πτώση στον πληθυσμό των κερατοσκώληκα. Βρήκα και μερικές νεκρές, από σφήκες.

Αυτό είναι για να δείξει ότι μπορείτε να προσπαθήσετε να ενθαρρύνετε τους φυσικούς θηρευτές και τα ισορροπημένα συστήματα, προκειμένου να μην χρειάζεται να χρησιμοποιείτε χημικές ουσίες, αλλά δεν λειτουργεί πάντα. Στη συνέχεια, μπορείτε να φέρετε οργανικά και μη φυτοφάρμακα. Θα πω ότι πολλοί αγρότες έχουν σημειώσει μετά τη διακοπή της χρήσης, μερικές φορές τα παράσιτα επιστρέφουν με εκδίκηση πριν εξαφανιστούν. Μερικές καλές επιλογές περιλαμβάνουν λάδι neem, πύρεθρο, γη διατόμων και BT. Χρησιμοποιώ λίγο σαπούνι πιάτων αυγής αραιωμένο για μικρά προβλήματα όπως τα μυρμήγκια και οι αφίδες.

Γονιμότητα στη γεωργία

Το ζωντανό έδαφος είναι η ραχοκοκαλιά ενός κήπου ή ενός αγροκτήματος. Για πολλά χρόνια, από την εκβιομηχάνιση, τα αγροκτήματα βασίζονται σε βαριά μηχανήματα και χημικές εισροές για να μιμηθούν ουσιαστικά ένα υγιές βιοδυναμικό οικοσύστημα προκειμένου να αυξηθούν. Ο τρόπος με τον οποίο οι αγρότες προσθέτουν γονιμότητα στα κύρια προϊόντα στις Ηνωμένες Πολιτείες (καλαμπόκι, σόγια και σιτάρι) είναι μέσω ειδικά σχεδιασμένων χημικών μιγμάτων NPK (άζωτο, φώσφορο και κάλιο) που διανέμονται σε τόσο μεγάλη κλίμακα, μιλάμε για εκατομμύρια στρέμματα.

Στην πραγματικότητα, το Λέει η EPA «Περιέχουν τα τρία βασικά φυτικά θρεπτικά συστατικά: άζωτο, φώσφορο και κάλιο», αλλά όπως θα σας πει οποιοσδήποτε αγρότης, η ιστορία έχει συχνά περισσότερα. Αυτά είναι μακροθρεπτικά συστατικά που χρειάζονται τα φυτά, αλλά χρειάζονται και μικροθρεπτικά συστατικά. Αυτά περιλαμβάνουν μερικά από τα ακόλουθα: μαγγάνιο, μαγνήσιο, χαλκό, βόριο, χλώριο, ψευδάργυρο και άλλα.

Συνθέσεις εδάφους

Υπάρχουν ολόκληρα βιβλία γραμμένα στο χώμα. Δείτε οπωσδήποτε αυτό το βιβλίο από τον Farmer Jesse σχετικά με το πώς να διατηρήσετε το χώμα ζωντανό. Ωστόσο, τα βασικά είναι «τα μέταλλα, η οργανική ύλη, το νερό και ο αέρας. Το τυπικό έδαφος αποτελείται από περίπου 45% ορυκτά, 5% οργανική ύλη, 20-30% νερό και 20-30% αέρα». Πανεπιστήμιο της Χαβάης.

Αυτό περιλαμβάνει το συσκευασμένο χώμα που αγοράζετε από ένα μεγάλο κατάστημα, καθώς και τη «βρωμιά» στο γκαζόν σας. Η μεγαλύτερη διάκριση είναι ότι το χώμα είναι ΖΩΝΤΑΝΟ. Περιλαμβάνει ζωύφια, πλάσματα, ριζώματα, μυκήλια, μύκητες κ.λπ. Εσείς ως κηπουρός θέλετε να ενθαρρύνετε αυτή τη ζωή. Εάν το χώμα σας είναι ζωντανό, τα φυτά σας θα ευδοκιμήσουν.

Κλιμάκωση

Η μετάβαση από έναν κήπο στο σπίτι σε ένα αγρόκτημα περιλαμβάνει ουσιαστικά όλα τα έξοδα και τα ζητήματα της κλιμάκωσης. Πολλοί άνθρωποι έχουν περιορισμένο χώρο, επομένως η κλιμάκωση μπορεί να μην είναι επιλογή για εσάς. Ωστόσο, εάν έχετε λίγη γη, πρέπει να εξετάσετε τα οφέλη από την προσθήκη φυτών. Όλα αυτά καταλήγουν στον απώτερο στόχο σας.

Στόχος μου είναι να θρέψω την οικογένειά μου από αυτό που μεγαλώνω. Αυτό είναι μνημειώδες και σχεδόν αδύνατο στον χώρο μου, αλλά μπορώ να κάνω πράγματα όπως να πάω από ένα φυτό φασολιών (αρκετό για ένα γεύμα κάθε λίγες εβδομάδες) σε 10 (κονσερβοποίηση και κατάψυξη περίσσειας για χρήση σε μεταγενέστερα γεύματα).

Στη γεωργία, ειδικά στη βιομηχανική, αυτή είναι μια ακριβής επιστήμη από πολλές απόψεις. Σε αντίθεση με έναν περιστασιακό κηπουρό, πρέπει να ξέρετε ακριβώς πού βρίσκονται όλα τα φυτά σας, πόσα φυτά έχετε από κάθε είδος και ποικιλία, πότε πρέπει να τα βάλετε στο έδαφος, πότε πρέπει να τραβηχτούν, πότε να συγκομίσετε και τι η εποχή είναι η καλύτερη. Με όλες αυτές τις πληροφορίες μπορείτε να μάθετε και με αυτόν τον τρόπο σε μικρότερη κλίμακα.

Το πιο σημαντικό στοιχείο είναι η εξαιρετική διατήρηση σημειώσεων. Θα πρέπει να αναφέρεστε στο ημερολόγιο του αγρότη, στο τοπικό γραφείο επέκτασης, σε δοκιμές εδάφους, να διαβάζετε πακέτα σπόρων, να σχεδιάζετε τον κήπο σε κάθε εποχή και να μετράτε καλά την απόσταση σας για να μεταβείτε από μερικά φυτά εδώ και εκεί σε αρκετά ώστε να έχετε.

Η αποτελεσματικότητα είναι ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό. Πείτε για παράδειγμα ότι έχετε μια σειρά μπρόκολο. Αυτό σας παρέχει 10 κεφάλια μπρόκολο και μετά η συγκομιδή έχει τελειώσει. Λοιπόν, εάν κλιμακώνεστε, μπορείτε να εξετάσετε τη φύτευση διαδοχής. Βάλτε μια σειρά την εβδομάδα ένα μέρος από 3 σειρές και θα έχετε 30 μπρόκολα. Κάθε σειρά που συγκομίζεται είναι έτοιμη να φυτέψει κάτι άλλο στη θέση της πρώτης αμέσως.

Ποια άλλα μαθήματα μπορείτε να μάθετε;

Υπάρχουν ολόκληρα σχολεία και κολέγια που είναι αφιερωμένα στη διδασκαλία της κηπουρικής και της γεωργίας σε χιλιάδες κάθε χρόνο. Αυτά είναι μερικά μόνο παραδείγματα που μπορείτε να εξερευνήσετε για τον δικό σας κήπο. Τι άλλο μπορείτε να μάθετε από τη γεωργία;

μαθήματα γεωργίας για κηπουρούς

Schreibe einen Kommentar