Καλλιέργειες κάλυψης στον κήπο του σπιτιού

0
καλλιέργεια κάλυψης χόρτου σίκαλης

Ξέρετε τι είναι καλλιέργειες κάλυψης; Οι καλλιέργειες κάλυψης είναι ουσιαστικά μια ομάδα φυτών που φυτεύονται ειδικά για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του εδάφους σας. Αυτό περιλαμβάνει ζητήματα όπως η διάβρωση του εδάφους, η δέσμευση αζώτου, η βοήθεια στον έλεγχο των ζιζανίων και ακόμη και η βελτίωση της ποιότητας του νερού (SARE.org). Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε αυτές τις αρχές στον δικό σας κήπο, μάθετε περισσότερα!

Συμμετέχουμε στο Πρόγραμμα Συνεργατών της Amazon Services LLC, ένα διαφημιστικό πρόγραμμα συνδεδεμένων εταιρειών που έχει σχεδιαστεί για να μας παρέχει ένα μέσο για να κερδίζουμε χρεώσεις μέσω σύνδεσης με το Amazon.com και συνδεδεμένους ιστότοπους. Είμαστε επίσης θυγατρικές για άλλους και εγκρίνουμε μόνο τα προϊόντα που υποστηρίζουμε. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με την πολιτική αποκάλυψης εδώ.

Οι καλλιέργειες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την οικοδόμηση του εδάφους, των θρεπτικών ουσιών και τον έλεγχο των ζιζανίων τόσο στο πλαίσιο της γεωργίας όσο και της οικιακής κηπουρικής. Αρχικά, θα μάθουμε τι είναι καλλιέργειες κάλυψης. Στη συνέχεια, θα εξερευνήσουμε μερικές κοινές καλλιέργειες κάλυψης.

Οι καλλιέργειες είναι καλλιέργειες που δεν θα καλλιεργηθούν και δεν θα συγκομιστούν όπως οι καλλιέργειες που παράγουν τρόφιμα. Αυτό περιλαμβάνει φυτά όπως το τριφύλλι, τον τριχωτό βίκο και ακόμη και μερικά φαγώσιμα όπως τα μπιζέλια, τα ραπανάκια daikon και τα rutabagas. Αναπτύσσονται με τρόπο για να συμπληρώσουν την υγεία του εδάφους αντί να είναι ένα τελικό προϊόν που πωλείται στους καταναλωτές. Οι καλλιέργειες κάλυψης χρησιμοποιούνται επίσης ως σάπια φύλλα. Πολλοί άνθρωποι τα φυτεύουν και στη συνέχεια τα μετακινούν προς τα κάτω χρησιμοποιώντας τα αποκόμματα ως σάπια φύλλα για να αποτρέψουν τα ζιζάνια και να ελέγξουν την υγρασία στο έδαφος.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη καλλιεργειών κάλυψης. Το φαγόπυρο, ο τριχωτός βίκος, η ετήσια σίκαλη, τα μπιζέλια, η μηδική, τα τριφύλλια και άλλα λειτουργούν τόσο σε μεγάλη όσο και σε μικρή κλίμακα. Όλες οι καλλιέργειες κάλυψης έχουν σχεδιαστεί για να εξυπηρετούν έναν σκοπό ή να είναι πολλαπλών χρήσεων, προκειμένου να υποστηρίζουν το έδαφος στο οποίο θα αναπτυχθούν φρούτα και λαχανικά.

Γιατί να χρησιμοποιήσω καλλιέργειες κάλυψης;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για την υγεία του εδάφους και των φυτών για να χρησιμοποιήσετε καλλιέργειες κάλυψης, ακόμη και σε μια αυλή, υπερυψωμένο κήπο. Είναι λιγότερο εφαρμόσιμο σε κήπους εμπορευματοκιβωτίων λόγω της διάβρωσης του εδάφους και των προβλημάτων υγείας που ενυπάρχουν σε μεγαλύτερες ποσότητες εδάφους. Χρησιμοποιώ καλλιέργειες κάλυψης για δύο βασικούς λόγους στην αστική κατοικία μου. Πρώτον, να καταστείλει τα φυτά που δεν θέλω (γνωστά και ως ζιζάνια). Δεύτερον, για να βοηθήσει στη συμπλήρωση της τροφής κοτόπουλου. Το τρακτέρ κοτόπουλου κινείται γύρω από αυτές τις καλλιέργειες και τις τρώει και τα ζωύφια στο έδαφος ενώ λιπαίνει το έδαφος. Χρησιμοποιούμε ετήσια χειμερινή σίκαλη για να συμπληρώσουμε την εδαφοκάλυψη εδώ στο νότο κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Αρχίζω να πειραματίζομαι μαζί τους σε έναν νέο μεγάλο, εσωτερικό κήπο. Εδώ στο νότο (βορειοδυτική Λουιζιάνα) έχουμε άφθονη ζέστη και μεγάλες μέρες κατά τη διάρκεια του Αυγούστου και των αρχών Σεπτεμβρίου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ακόμη και τα πιο ανθεκτικά στη θερμότητα και θερμόφιλα φυτά, όπως το σκουός και οι ντομάτες, αγωνίζονται. Αρχίζουμε να σπέρνουμε αυτήν την περιοχή με καλλιέργειες πριν από το φθινόπωρο, έτσι ώστε να παγώσει και να πεθάνει ξανά στο έδαφος.

Οσπρια

καλλιέργεια κάλυψης βίκου

Όλα τα φασόλια, τα μπιζέλια κ.λπ. ανήκουν στην οικογένεια των οσπρίων που είναι αζωτοκαθηλωτική. Έχουν εξαιρετικές ρίζες βρύσης που θάβονται βαθιά στο έδαφος για να τραβήξουν τα θρεπτικά συστατικά. Η οικογένεια των ψυχανθών περιλαμβάνει τη μηδική, το τριφύλλι, τα ρεβίθια, τα φασόλια, τον αρακά, τη σόγια, τις φακές, το χαρούπι, τον βίκο και άλλα. Τα όσπρια χρησιμοποιούν το βακτήριο που ονομάζεται ριζόβια που τραβάει άζωτο από τον αέρα στο φυτό και τις ρίζες. Αυτό επιτρέπει σε αυτή την οικογένεια φυτών να παράγει άζωτο αντί να το καταναλώνει όπως άλλες καλλιέργειες.

Στην πραγματικότητα, τα όσπρια είναι επίσης ένα εξαιρετικό φυτό συντροφιάς, καθώς στερεώνουν άζωτο για τα κοντινά φυτά. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο για βαριές ταΐστρες όπως ντομάτες, κολοκυθάκια και άλλα. Τα όσπρια αποτελούν βασικό συστατικό των αυτόχθονων „Μέθοδος 3 αδελφών” της φύτευσης καλαμποκιού, φασολιών και κολοκυθιών μαζί.

Τα όσπρια που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για καλλιέργειες και όχι για τροφή μπορούν να καλλιεργηθούν και στη συνέχεια να κοπούν, να υποχωρήσουν ή να πνιγούν για να είναι έτοιμο το χώμα. Χρησιμοποιούνται επίσης όπως στη γεωργία που σχετίζεται με τα βοσκοτόπια, όπως ένα βοσκότοποι που θεραπεύεται από μηρυκαστικά, χοίρους και/ή κοτόπουλα. Βοηθούν στην αποφυγή της διάβρωσης του εδάφους, σταθεροποιούν το άζωτο και επιτρέπουν σε μια ποικιλία φυτών να καταλάβει την περιοχή και να είναι έτοιμα για τα ζώα στην επόμενη εναλλαγή.

Καλλιέργειες μη οσπρίων

κριθάρι ως καλυπτική καλλιέργεια δημητριακών

Η άλλη μεγάλη κατηγορία καλλιέργειες κάλυψης είναι όλες εκείνες που βρίσκονται εκτός των ειδικών αζωτοδεσμευτικών οσπρίων. Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι συχνά υπάρχουν μείγματα καλλυντικών με σπόρους ψυχανθών και μη που εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς αλλά αναμειγνύονται μεταξύ τους. Βοηθούν σε άλλες εφαρμογές για την υγεία του εδάφους, όπως η μείωση της διάβρωσης, η αύξηση της βιοποικιλότητας και η καταστολή των ζιζανίων, το σόργο είναι καλό για τη ζέστη του καλοκαιριού και καταστέλλει τους νηματώδεις.

Ετήσια δημητριακά

Παρόμοια με τα «δημητριακά» που παίρνετε από το παντοπωλείο, τα δημητριακά είναι στην πραγματικότητα ένας τύπος σιτηρών που χρησιμοποιείται σε καλλιέργειες. Αυτό περιλαμβάνει ετήσια σίκαλη, σιτάρι, κριθάρι και βρώμη. Καθένα από αυτά μπορεί να εξυπηρετεί διαφορετικό σκοπό. Σύμφωνα με Γραφείο Επέκτασης Αλαμπάμα Η μαύρη βρώμη βοηθά στην καταστολή των πλατύφυλλων ζιζανίων, η σίκαλη των δημητριακών βοηθά στη διάβρωση του εδάφους, στη δημιουργία οργανικής ύλης και στον έλεγχο του νερού.

Χόρτα

Μπορεί να φαίνεται αντιφατικό να καλλιεργείτε χόρτα για να καταστείλετε, καλά, άλλα χόρτα, αλλά εξαρτάται από τον στόχο σας. Τα δύο πιο κοινά είναι το σίκαλο και το σόργο. Αυτά κάνουν πολλά από τα άλλα ευεργετικά πράγματα που σχετίζονται με το έδαφος, όπως η κατασκευή οργανικής ύλης, πνίγουν τα ζιζάνια, αλλά βοηθούν επίσης με την περίσσεια θρεπτικών συστατικών. Ενώ μπορεί να θέλετε τα όσπρια να διορθώσουν περισσότερο άζωτο, το πολύ άζωτο μπορεί να είναι πρόβλημα. Αυτές οι καλλιέργειες μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό χρησιμοποιώντας την περίσσεια αζώτου.

Cover Crop Mixes

Οι περισσότεροι σπόροι καλυπτικής καλλιέργειας δεν προέρχονται από σπορά ενός μόνο είδους. Μπορείτε να βρείτε μείγματα καλλυντικών για να έχετε τα καλύτερα πλεονεκτήματα όλων των διαφορετικών ειδών. Υπάρχουν πολλά μέρη για να αγοράσετε καλλιέργειες κάλυψης, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων καταστημάτων. Ωστόσο, θα πρέπει να αναζητήσετε αυτούς που ειδικεύονται στην εμπορική και εμπορική κηπουρική καθώς προσπαθούν να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη με τον πιο βιώσιμο τρόπο.

Johnny’s Selected Seeds, Ανταλλαγή σπόρων Southern Exposure και Αληθινή αγορά φύλλων Όλα έχουν εξαιρετικά μείγματα καλλυντικών καλλιεργειών, συχνά χύμα για εξοικονόμηση κόστους. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά μείγματα που έχουν χόρτα, δημητριακά, όσπρια και πολλά άλλα για να σας βοηθήσουν με όποια προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίζετε.

Καρφιτσώστε για αργότερα:

καλλιέργειες για τον κήπο του σπιτιού

Schreibe einen Kommentar