Η Δημόσια-Ιδιωτική Χειραψία – Land8

11
Η Δημόσια-Ιδιωτική Χειραψία – Land8

Από την αρχή υπήρχε πάντα μια διασταύρωση: ένας τόπος όπου η ιδιωτική ανάπτυξη και οι δημόσιες ανάγκες συνενώνονται και καθορίζουν πώς μια μυριάδα ζητημάτων και βελτιώσεων μπορεί να εξυπηρετούν τα αντίστοιχα συμφέροντά τους. Σαφώς, η φορολογική χρηματοδότηση ήταν εδώ και καιρό ένα όχημα την κατασκευή του δρόμους, επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, σχολεία και χονοσοκομεία. Αυτή η παράδοση είναι μακράυπηρετεί και έχει δημιουργήσει μια μεγάλη δομή σε εθνικό επίπεδο.

Τκλίμακα αυτών των συμφωνιών έχει επεκταθεί για να συμπεριλάβει δημοτικά έργα δεξαμενής σε εθνικά πάρκα σε δημόσια τέχνη στα σοκάκια. Αυτά τα βελτιώσεις άγγιξε όλους μαςκαι τελικά —ή τουλάχιστον συνήθως—παρέχουν την πρόθεση με την οποία ξεκίνησαν. Μουχ αυτός ο διάλογος περνά απαρατήρητος —αλλά όχι πάντα. Τεδώ είναι πολλά ζητήματα τα οποία ξεσηκώνουν τους πολίτες να φωνάζουν δημόσια ακροάσεις και τμήματα συμβουλίων.

Τη δημόσια κατακραυγή είναι τo αναφωνούν το σχέδιο ελλείψεις ή απλή αδικίατο έργο της αναπτυξιακής πρότασης. Αυτός ο διάλογος — συνήθως ανήκουστο από το ευρύ κοινό—ενεργοποιεί τους δημόσιους φορείς μέχρι τότε εξαρτήστε από τον ιδιωτικό προγραμματιστή να παρέχει πολλές από αυτές τις βελτιώσειςμικρό. Στη δουλειά μας, sΑπό τη δεκαετία του 1980, οι πόλεις και οι κομητείες έχουν προστεθείρε-έλεγχος λεκάνες, πάρκα και διαχείριση πυρκαγιών στη λίστα που πρέπει να παρέχουν οι κατασκευαστές και οι προγραμματιστές ως συμπερίληψη στα ιδιωτικά έργα κατοικιών, λιανικής ή γραφείων τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η πολύ μεγάλη, αμφιλεγόμενη και λεκτική άσκησηcise της έγκρισης Playa Vista, α οικιστική/γραφεία/λιανική ανάπτυξη που ήταν το μεγαλύτερο έργο πλήρωσης της τιεγώ στο Λος Άντζελες. Η Playa Vista είναι αξιοσημείωτη καθώς το πρωτότυπο σπίτι του Χάουαρντ ΧιουζΕρυθροχήνα,” χτίστηκε στον Β‘ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ακόμα και ο ανοιχτός χώρος είχε τις προκλήσεις του. χαρακτηρίζεται από έναν πολίτη που αλυσοδέθηκε σε έναν στύλο φωτός κατά την κατασκευή του βάλτου γλυκού νερού, ένα σύστημα ελών που περιλάμβανε τον έλεγχο των πλημμυρών, την ποιότητα του νερού και τον βιότοποt αποκατάσταση. Αυτά τα είκοσι πέντε-στρέμμα βελτίωση είναι το φίλτρο του θέα στην παραλία. Το αποκορύφωμα του Αυτό Η διεπαφή δημόσιου-ιδιωτικού είναι η κατασκευή βελτίωσης που ανταποκρίνεται στην πρόθεση της συμφωνίας ανάπτυξης.

Για εμάς, ως αρχιτέκτονες τοπίου, διαπιστώνουμε ότι βρισκόμαστε σε κρίσιμη θέση κατά τη διάρκεια αυτών των διαπραγματεύσεων. Ένα παράδειγμα είναι ένα γενικό σχέδιο 250 στρεμμάτων που είχε περάσει από την αρχική αναθεώρηση του οργανισμού του pλωρίδα, δημόσια έργα, πάρκα, ανοιχτός χώρος και περιβαλλοντικές. Ο χωροταξικός σχεδιασμός ήταν πλήρης και πληρούσε τα κριτήρια της πόλης, ωστόσο, η πόλη σταμάτησε τη διαδικασία για να απαιτήσει από τον προγραμματιστή προς την περιλαμβάνω ένα αθλητικό πάρκο δώδεκα στρεμμάτων στη μέση της ανάπτυξης.

Αυτό ήταν φυσικά πέρα ​​από κάθε προσδοκία, και το έργο σταμάτησε για Πολλά μήνες ενώ η πόλη και ο προγραμματιστής επαναπροσδιόρισαν τις θέσεις τους. Η πόλη ήταν προσηλωμένη σε αυτή τη νέα δημόσια άνεση και εμείς, οι αρχιτέκτονες τοπίου του έργου, ξεκινήσαμε τη διαδικασία τροποποιώντας το σχέδιο γης και ο σχεδιασμός α νέος αθλητικό πάρκο δώδεκα στρεμμάτων.

Πρέπει να πούμε ότι αυτή ήταν μια προκλητική τροπή των γεγονότων, και αυτό που ακολούθησε για τα επόμενα δεκατέσσερα προς την είκοσι τέσσερα μήνες ήταν πολυάριθμα σχέδια, εκθέματα, υπολογισμοί και συναντήσεις. Το μπρος-πίσω κυμαινόταν από το μέγεθος των γηπέδων, την κατανομή χώρου στάθμευσης, τον φωτισμό, την τεχνητή επιφάνεια παιχνιδιού και τα πλάτη των μονοπατιών.

Τελικά, η πόλη επικράτησε και το πάρκο είναι α ισχυρός δημόσια ευημερία, με την ιδιωτική ανάπτυξηείναι απαιτούνred για να παρέχει το σχέδιοζ, το οικόπεδο, και να κατασκευαστεί το πάρκο ως αποθήκη για το υπόλοιπο της ανάπτυξης. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι ένα υπέροχο πάρκο που θα εξυπηρετήσει τους ντόπιους με έναν καταπληκτικό αθλητικό χώρο.

Θα μπορούσε η διαδικασία να ήταν πιο καθαρή; Ναι, χωρίς αμφιβολία. Δεν υπάρχει φόρμουλα για αυτό το είδος μπρος-πίσω. Νομίζω ότι από την πλευρά της πόλης, τα πήγαν καλά και πέτυχαν τους στόχους τους. Στο ιδιωτικό πλευρά, όπου ζούσαμεως σύμβουλος έργου, ήταν ακατάστατο, αμφιλεγόμενο και, μέσα Πολλά τρόποι, άδικοι.

Μια θεραπεία; Δεν ξέρω κανένα καλό. Οι φορείς θα μπορούσαν να παρέχουν μια συνεδρία για το πεδίο εφαρμογής του έργου με τον προγραμματιστή και τους συμβούλους τους. Ένα σαφέστερο σύνολο κανόνων, φυσικά, και μια πιο αποτελεσματική και λιγότερο αυθαίρετη διαδικασία αναθεώρησηςκαι αναμφίβολα, η συμπερίληψη αυτών των απαιτήσεων νωρίτερα στη διαδικασία.

Schreibe einen Kommentar