Η αστική υποδομή είναι το κλειδί για την ανάπτυξη του Ώστιν

13
Η αστική υποδομή είναι το κλειδί για την ανάπτυξη του Ώστιν

Το Austin κατατάσσεται σταθερά στην κορυφή των λιστών με τα «πιο επιθυμητά» και «καλύτερο μέρος για να ζεις». Με την αδυσώπητη αγορά εργασίας της πόλης, τη μετανάστευση των εταιρειών στο Τέξας και την επιθυμητή ποιότητα ζωής που παρέχεται από τις ανέσεις που διαθέτει η πόλη, δεν είναι περίεργο που ο πληθυσμός έχει εκτοξευθεί στα ύψη τις τελευταίες δεκαετίες. Κατά μέσο όρο καταφθάνουν 180 κάτοικοι καθημερινά – ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

Με αυτό το είδος ανάπτυξης, υπάρχει απίστευτη πίεση στην αγορά κατοικίας, και τα δύο προς πώληση και προς ενοικίαση. Τα σπίτια και τα διαμερίσματα είναι σε έλλειψη, και αυτό οδηγεί σε αύξηση του κόστους στέγασης σε ολόκληρη την περιοχή. Οι αγοραστές κατοικιών αναζητούν οικονομικά προσιτά σπίτια σε απόσταση 60 μιλίων από την πόλη. Έτσι, όταν ένας ιδιοκτήτης σπιτιού που ζει 45 λεπτά ή περισσότερο από τη δουλειά του στον πυρήνα της πόλης, υπάρχει μια αυξανόμενη πίεση στην υποδομή που χρειάζεται για να αποκτήσει κάποιος πρόσβαση σε μια δουλειά από μια τοποθεσία όπου μπορεί να αντέξει οικονομικά ένα σπίτι. Όλος ο χρόνος που ταξιδεύετε με ένα αυτοκίνητο μειώνει την ποιότητα ζωής. Αυτό εγείρει το ερώτημα: Είναι η υπάρχουσα αστική υποδομή σε θέση να αντέξει αυτή την άνθηση; Ακολουθούν ορισμένες στρατηγικές που θα πρέπει να εφαρμόσει το Austin προκειμένου να αναπτυχθεί με πιο βιώσιμο και υγιή τρόπο.

Πρώτον, οι άνθρωποι δεν κινούνται απλώς στον πυρήνα του Ώστιν. Οι μισθοί που απαιτούνται για να αντέξουν οικονομικά ένα διαμέρισμα, ένα διαμέρισμα ή μια μονοκατοικία στην περιοχή είναι ανέφικτοι για όσους έχουν το μεσαίο οικογενειακό εισόδημα. Αυτό είναι που οδηγεί την ανάπτυξη των προαστίων του Ώστιν – η αναζήτηση στέγης που είναι πιο προσιτή. Το κέντρο της πόλης δεν είναι πλέον το μόνο μέρος για επιχειρηματική δραστηριότητα – τα κέντρα απασχόλησης αυξάνονται σε όλη την περιοχή. Η πανδημία και η στροφή του κόσμου προς την ευέλικτη εργασία, την εξ αποστάσεως εργασία και την εργασία από το σπίτι έχουν ανοίξει έναν κόσμο δυνατοτήτων για το πού ζουν και πού εργάζονται οι άνθρωποι.

Οι προγραμματισμένες κοινότητες σήμερα είναι απίστευτα πιο ολοκληρωμένες από ό,τι ήταν μόλις πριν από 10 χρόνια. Οι κοινότητες κρεβατοκάμαρων του παρελθόντος αναμένεται τώρα να έχουν κάτι περισσότερο από απλή στέγαση. Οι επιτυχημένες προγραμματισμένες κοινότητες είναι ένας συνδυασμός χρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των χρήσεων λιανικής, γραφείου, ακόμη και θεσμικών. Για τις προγραμματισμένες κοινότητες που αναπτύσσονται στα περίχωρα της πόλης, πρέπει να σκεφτούν μια δίκαιη πολυτροπική πρόσβαση, ακόμα κι αν αυτό το στοιχείο της κοινότητας θα δημιουργηθεί στο μακρινό μέλλον. Το Northline είναι μια ανάπτυξη 100 στρεμμάτων υπό κατασκευή τώρα στο Leander του Τέξας, ένα προάστιο του Ώστιν. Αυτή η κοινότητα μικτής χρήσης θα διαθέτει διαφορετικούς τύπους κατοικιών, αστικούς χώρους και εμπορικούς χώρους. Ένα από τα στοιχεία που ξεχωρίζει αυτή την κοινότητα είναι η γειτνίασή της με τη γραμμή του ελαφρού σιδηροδρόμου, που σημαίνει ότι εάν οι κάτοικοι πρέπει να φτάσουν στο κέντρο της πόλης, μπορούν να ακολουθήσουν το μονοπάτι αντί για το αυτοκίνητό τους.

Η νεότερη επέκταση της Beltline δεν θα είναι μόνο μια ψυχαγωγική ευκολία, αλλά θα δημιουργήσει και έναν πολυτροπικό διάδρομο μεταφοράς.  (Εικόνα: Design Workshop και Alta)

Η νεότερη επέκταση της Beltline δεν θα είναι μόνο μια ψυχαγωγική ευκολία, αλλά θα δημιουργήσει και έναν πολυτροπικό διάδρομο μεταφοράς. (Εικόνα: Design Workshop και Alta)

Κάτι άλλο που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι η μετατόπιση του κλάδου από τα προαστιακά πάρκα γραφείων – συνήθως μεγάλες περιοχές μεμονωμένων κτιρίων όπου οι άνθρωποι εργάζονται μόνο και μετά πηγαίνουν σπίτι – σε μια πιο ολοκληρωμένη συλλογή χρήσεων όχι μόνο για τους ενοικιαστές και τους υπαλλήλους τους, αλλά και για κοινό για να απολαύσετε. Οι νέες και ανανεωμένες πανεπιστημιουπόλεις γραφείων εργάζονται για να παρέχουν στους υπαλλήλους τους καλύτερη εξωτερική συνδεσιμότητα μεταξύ των κτιρίων, προσθέτοντας χρήσεις γης στην ίδια ανάπτυξη που περιλαμβάνουν μεγάλα δημόσια πάρκα και κατοικίες.

Η κινητικότητα και η απαραίτητη υποδομή για τη δημιουργία ενός πλήρους συστήματος είναι κρίσιμης σημασίας για έναν αυξανόμενο πληθυσμό. Οι άνθρωποι θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν πώς θα μετακινηθούν στην πόλη, είτε με ποδήλατο, λεωφορείο, τραμ, μερίδιο βόλτας ή άλλο. Οι κοινότητες που ιστορικά εξαρτώνται από οχήματα μίας χρήσης για να περάσουν μεταξύ των σημείων προορισμού πρέπει να σκεφτούν πέρα ​​από την εθνική οδό για το πώς μπορούν οι άνθρωποι να φτάσουν εκεί που πρέπει να πάνε. Η υποδομή του μονοπατιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για ψυχαγωγική ιππασία και περπάτημα, αλλά και για να μετακινούνται οι άνθρωποι με ελάχιστη έως καθόλου αλληλεπίδραση με το αυτοκίνητο. Το Atlanta Beltline είναι ένα απίστευτο κατασκευασμένο παράδειγμα επένδυσης σε αυτού του είδους τις υποδομές. Εργαστήριο Σχεδιασμού είναι στην ομάδα που εργάζεται σε ένα ζωτικό κομμάτι του συστήματος που λείπει και με την ολοκλήρωση, ο βρόχος γύρω από τον πυρήνα της πόλης θα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

Ενσωματώνοντας οικονομικά προσιτή στέγαση, προγραμματισμένες κοινότητες με πολυτροπική πρόσβαση και αυξανόμενες πανεπιστημιουπόλεις γραφείων που φιλοξενούν πολλές ανέσεις σε μια αναπτυσσόμενη αστική πόλη, το Ώστιν μπορεί να συνεχίσει να αναπτύσσεται με υγιή τρόπο. Οι ηγέτες των πόλεων και οι πολεοδόμοι πρέπει να είναι στρατηγικοί σχετικά με τα σχέδια που εφαρμόζουν τώρα για να βεβαιωθούν ότι είναι σε θέση να αντέξουν την ανάπτυξη που θα είναι βιώσιμη για τα επόμενα 20, 30 έως 50 χρόνια.


Επικεφαλής εικόνας: Design Workshop, Northline; Οι αστικοί χώροι της Northline συμβάλλουν στην ατμόσφαιρα μιας ολοκληρωμένης κοινότητας.

Δημοσιευτηκε σε Ιστολόγιο, Εξώφυλλο

Schreibe einen Kommentar