Η απλή τέχνη του να είσαι εύκολος

0
Η απλή τέχνη του να είσαι εύκολος

Η απλή τέχνη του να είσαι εύκολοςΠόσο «εύκολη» είσαι; Ξεχάστε τον παιδικό ορισμό σχετικά με την προθυμία κάποιου να πηδήξει στο τσουβάλι… δεν είναι αυτό το θέμα εδώ. Πόσο εύκολο είναι να συνεργαστείς; Πόσο εύκολο είναι να το πιάσεις; Πόσο εύκολα καταλαβαίνεις; Οι φίλοι σου σε θεωρούν «εύκολο»; Τι θα λέγατε για τους συναδέλφους ή τους πελάτες σας;

Η ικανότητά σας να είστε «εύκολοι» είναι το απόλυτο νούμερο ένα κλειδί για τη δημιουργία και τη διατήρηση επιτυχημένων σχέσεων, τόσο επαγγελματικών όσο και προσωπικών. Στους ανθρώπους αρέσει να είναι εύκολα τα πράγματα. Αν πρέπει να παλέψουν απροσδόκητα με κάποιον ή κάτι, συνήθως τα παρατάνε χωρίς δισταγμό.

Ας βουτήξουμε λίγο πιο βαθιά στις 3 πρώτες ερωτήσεις που τέθηκαν παραπάνω.

Πόσο εύκολο είναι να συνεργαστείς;

Ακούτε τις απόψεις και τα σχόλια των άλλων; Ή εκτελείτε μια επιχείρηση «ο δρόμος μου ή ο αυτοκινητόδρομος»; Όλα είναι θέμα ομαδικής εργασίας στη ζωή. Οι φίλοι, οι συνάδελφοι και οι πελάτες σας είναι μέρος της ομάδας σας.

Όλοι συνυπάρχετε σε ένα τεράστιο σύστημα υποστήριξης που διατηρείται από τη φυσική ανταλλαγή του να δίνεις και να παίρνεις. Η ανταλλαγή „δούναι και λαβείν“ περιλαμβάνει ιδέες, στόχους, συμβουλές, προϊόντα, υπηρεσίες κ.λπ. Εάν το μόνο που κάνεις είναι να παίρνεις χωρίς να δώσεις τίποτα πίσω, δεν θα είναι ποτέ εύκολο να συνεργαστείς μαζί σου και τελικά θα αποτύχεις.

Πόσο εύκολο είναι να το πιάσεις;

Εάν οι άνθρωποι δεν μπορούν να σας κρατήσουν, δεν είστε εύκολοι. Μην υποτιμάτε ποτέ την αξία της διατήρησης μιας ανοιχτής γραμμής επικοινωνίας. Η γενική σας διαθεσιμότητα και η προσβασιμότητά σας σε άλλους είναι εξαιρετικά σημαντική για αυτούς.

Όταν κάποιος καλεί έναν φίλο, συνάδελφο ή επαγγελματική επαφή, έχει την πρόθεση να μιλήσει σε αυτό το άτομο στην άλλη άκρη της γραμμής. Όταν αυτό το άτομο δεν απαντά, μπορεί να το απογοητεύσει ελαφρώς. Εάν η ίδια κατάσταση συμβαίνει συχνά, μπορεί να σταματήσουν να καλούν εντελώς.

Πόσο εύκολα καταλαβαίνεις;

Είναι φυσικό ένστικτο του ανθρώπου να είναι δύσπιστος απέναντι στο άγνωστο. Εάν εσείς και το προϊόν σας δεν είστε εύκολα κατανοητοί, θα είστε πάντα οι άγνωστοι… Και οι περισσότεροι άνθρωποι πιθανότατα θα κρατούν αποστάσεις.

Οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν την ικανότητα να επικοινωνούν αποτελεσματικά. Τα πιο επιτυχημένα προϊόντα λειτουργούν όπως αναμένουν οι χρήστες τους. Γιατί; Γιατί και στις δύο περιπτώσεις είναι εύκολα κατανοητές.

Η κατώτατη γραμμή: Το να είσαι «εύκολος» είναι ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας.

Schreibe einen Kommentar