Είναι το ραγισμένο καλαμπόκι καλό για κοτόπουλα και παραγωγή αυγών;

0

Για πολλά χρόνια, τάιζα τα κοτόπουλα μου μόνο ολόκληρα ή σπασμένα καλαμπόκι. Ήλπιζα ότι έπαιρναν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονταν από τα ζωύφια, τους σπόρους, τα φρούτα και τα γύρω λιβάδια.

Μετά από λίγο, ωστόσο, παρατήρησα ότι τα κοτόπουλα μου δεν έβγαζαν σχεδόν καθόλου αυγά. Από 14 κότες ήμουν τυχερή αν έπαιρνα ένα αυγό την ημέρα!

Άρχισα να αναρωτιέμαι αν κάτι παραπάνω στη διατροφή τους θα ενίσχυε την παραγωγικότητά τους. Ίσως το καλαμπόκι να μην ήταν αρκετό;

Αυτή είναι η κύρια ερώτηση που διερευνούμε αυτό το άρθρο. Είναι το σπασμένο καλαμπόκι καλό για τα κοτόπουλα ως συμπλήρωμα, σνακ ή ζωοτροφή;

Το Outdoor Happens υποστηρίζεται από αναγνώστες. Όταν αγοράζετε μέσω συνδέσμων στον ιστότοπό μας, ενδέχεται να κερδίσουμε μια προμήθεια θυγατρικών. Κάντε κλικ για να μάθετε περισσότερα

Και, επηρεάζει την παραγωγή αυγών;

Είναι το ραγισμένο καλαμπόκι καλό για τα κοτόπουλα;

Ναί. Το ραγισμένο καλαμπόκι είναι εξαιρετικό για ενήλικα κοτόπουλα. Αλλά – μόνο ως σνακ! Το ραγισμένο καλαμπόκι δεν είναι κατάλληλο για νεοσσούς – ούτε αποτελεί αξιόπιστη πηγή διατροφής για τα κοκόρια και τις κότες σας. Αντί να ταΐζετε συνεχώς ραγισμένο καλαμπόκι, συνιστούμε να αγοράζετε τροφές κοτόπουλου με ισορροπημένη διατροφή για το ενήλικο κοπάδι σας.

Ωστόσο, το ραγισμένο καλαμπόκι δεν είναι κακό. Το να ταΐζετε τα κοτόπουλα σας με σπασμένο καλαμπόκι αναμεμειγμένο με σιτάρι πριν τον ύπνο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τα κρατήσετε ζεστά κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Το Scratch βοηθά επίσης να διατηρείτε ολόκληρο το κοπάδι σας ψυχαγωγημένο, ενεργό και χαρούμενο. Το να έχεις γεμάτο στομάχι τις κρύες νύχτες του χειμώνα πάντα βοηθά επίσης!

Συνιστούμε επίσης να συμβουλευτείτε έναν αξιόπιστο κτηνίατρο ή διατροφολόγο ζώων για να σας βοηθήσει να βρείτε μια κατάλληλη διατροφική ρουτίνα για το κοπάδι σας. Να θυμάστε ότι όλα τα κοτόπουλα, τα κοτέτσια και τα περιβάλλοντα είναι διαφορετικά. Τουλάχιστον – πάντα να διαβάζετε προσεκτικά τις οδηγίες της τροφής κοτόπουλου που χρησιμοποιείτε! Τα χαρούμενα κοτόπουλα σας θα σας ευχαριστήσουν αργότερα.

Η επιλογή μας

Σπασμένο καλαμπόκι για κότες, κουνέλια και πουλιά

Τα κοτόπουλα, οι πάπιες, τα πουλιά και τα κουνέλια σας θα λατρέψουν αυτή τη σακούλα 50 λιβρών με σπασμένο καλαμπόκι. Το ραγισμένο καλαμπόκι προέρχεται από μια οικογενειακή φάρμα 7ης γενιάς στο Clear Spring, MD, ΗΠΑ. Είναι επίσης μη ΓΤΟ!

Λάβετε περισσότερες πληροφορίες

Μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια εάν κάνετε μια αγορά, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

30/05/2022 18:15 |

Τα πλεονεκτήματα της διατροφής με σπασμένο καλαμπόκι σε κοτόπουλα

τροφή κοτόπουλου με σπασμένα σφαιρίδια καλαμποκιού
Το ραγισμένο καλαμπόκι είναι μια εξαιρετική – και πεντανόστιμη απόλαυση για τις ώριμες κότες σας. Αλλά – έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και δεν πρέπει να είναι η κύρια πηγή θρεπτικών συστατικών για το κοπάδι σας.

Όταν τρέφεται ως συμπληρωματική τροφή, το ραγισμένο καλαμπόκι έχει πολλά οφέλη.

Το καλαμπόκι είναι μια καλή πηγή ενέργειας με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες. Ένας πυρήνας καλαμποκιού περιέχει περίπου 62% άμυλο, 19% φυτικές ίνες και πρωτεΐνη, 15% νερό και 4% λάδι. Αμυλο είναι η κύρια πηγή ενέργειας στη δίαιτα των πουλερικών – και για καλό λόγο!

Το να ταΐζετε κοτόπουλα ολόκληρα ή σπασμένα με καλαμπόκι τα κρατά ενεργητικά και σε εγρήγορση. Και δεν έχω βρει ποτέ κότα που να μην αγαπάει το σπασμένο καλαμπόκι!

Το σπασμένο καλαμπόκι είναι επίσης ένα προσιτό συμπλήρωμα ζωοτροφών, καθιστώντας το τόσο δελεαστικό για τους οικοδεσπότες που αγωνίζονται όσο και για τα κοτόπουλα της αυλής τους.

Είναι επίσης εύκολο στη διανομή και μπορεί να πεταχτεί στο έδαφος για να το ξύσουν τα κοτόπουλα. Καθώς το κοπάδι σας γρατσουνίζει τη γη αναζητώντας ραγισμένους πυρήνες, θα καταπιεί επίσης μικρά βότσαλα και κόκκους που βοηθούν στη διευκόλυνση της πεπτικής διαδικασίας.

Διαβάστε περισσότερα – 115+ αστεία και χαριτωμένα ονόματα κοτόπουλου!

Είναι το ραγισμένο καλαμπόκι καλύτερο από ολόκληρο το καλαμπόκι;

εύκολες λιχουδιές με κοτόπουλο diy
Τα κοτόπουλα λατρεύουν το σπασμένο καλαμπόκι, το ποπ κορν ή το αποξηραμένο καλαμπόκι ως σνακ! (Παραλείψτε το βούτυρο και το αλάτι.) Επίσης καταβροχθίζουν γρήγορα ψιλοκομμένα φρούτα, λαχανικά, βρώμη και ψωμί. Ή – ακόμα και μια ψιλοκομμένη κολοκύθα όπως φαίνεται παραπάνω! Μια ποικιλόμορφη διατροφή μπορεί να βοηθήσει να κρατήσετε τα κοτόπουλα σας χαρούμενα και υγιή.

Υπάρχουν τόσες διαφορετικές απόψεις για αυτό το θέμα όσα και τα κοτόπουλα. Αυτό είναι 33 δις σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση!

(Σοβαρά. Υπάρχουν 33 δισεκατομμύρια κοτόπουλα στον κόσμο! Το να συμφωνήσουν σχετικά με το ποιο συμπλήρωμα ζωοτροφής έχει την καλύτερη γεύση είναι δύσκολο. Αλλά – προσπαθούμε!)

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα κοτόπουλα βρίσκουν το σπασμένο καλαμπόκι πιο εύκολο στην πέψη από το πλήρες καλαμπόκι. Άλλοι λένε ότι το ραγισμένο καλαμπόκι χάνει μέρος της θρεπτικής του αξίας κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας και επομένως το πλήρες καλαμπόκι είναι καλύτερο.

Ωστόσο, άλλοι λάτρεις του κοτόπουλου αισθάνονται ότι οι κότες τους αγωνίζονται να συγκεντρώσουν αρκετό τρίμμα για να διασπάσουν αποτελεσματικά ολόκληρο το καλαμπόκι.

Στο τέλος της μέρας? Το καλαμπόκι είναι καλαμπόκι. Και τα κοτόπουλα το λατρεύουν ανεξάρτητα από το πώς το σερβίρετε. Ανεξάρτητα από το τι λένε οι άνθρωποι – τα τσοκ σας θα εξακολουθούν να λατρεύουν να το φάνε με τη χούφτα.

Μην ξεχνάτε – μπορείτε επίσης να ζυμώσετε ή να φυτρώσετε κόκκους καλαμποκιού. Αυτό θα αυξήσει τη γευστικότητα και την πεπτικότητα των κόκκων και θα καταστήσει διαθέσιμα πρόσθετα θρεπτικά συστατικά.

Είτε ραγισμένο καλαμπόκι είτε ολόκληρο, το περιεχόμενο παραμένει σχεδόν το ίδιο. Και όταν τρέφεται ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής, το καλαμπόκι έχει τα οφέλη του.

Επίσης, να θυμάστε ότι όλα τα κοτόπουλα – και τα κοτέτσια είναι διαφορετικά. Τα κοτόπουλα σας μπορεί να λατρεύουν μερικές ποικιλίες συμπληρωμάτων διατροφής με σπασμένα καλαμπόκια – και να αντιπαθούν άλλες.

Οι ρωγμές σε μια δίαιτα με σπασμένο καλαμπόκι

πεινασμένα κοτόπουλα που τρώνε τροφή κοτόπουλου
Το ραγισμένο καλαμπόκι δεν αντικαθιστά την τροφή κοτόπουλου! Οι ζωοτροφές κοτόπουλου συνήθως διατίθενται σε τρεις μορφές – σφαιρίδια κοτόπουλου, crumble κοτόπουλου και πουρέ κοτόπουλου. Η διατροφική αξία είναι παρόμοια σε όλες τις μορφές. Αλλά – τα κοτόπουλα σας μπορεί να προτιμούν κάποιες τροφές έναντι άλλων.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με μια δίαιτα μόνο με καλαμπόκι είναι ότι είναι κυρίως άμυλο. Αυτό σημαίνει ότι του λείπουν άλλα απαραίτητα, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεΐνης.

Το καλαμπόκι έχει περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη περίπου 10% με 15%, ενώ τα κοτόπουλα χρειάζονται μεταξύ 18% και 24% πρωτεΐνη, ανάλογα με την ηλικία τους.

Ενας μελέτη διαπίστωσε ότι μια δίαιτα χαμηλή σε πρωτεΐνες επηρέασε άμεσα την παραγωγή αυγών, την αποτελεσματικότητα της τροφής και το βάρος των αυγών. Επίσης – τα κοτόπουλα που τρώνε μια δίαιτα υψηλής ενέργειας που περιέχει μόνο 11% πρωτεΐνη παρήγαγαν μικρά αυγά πιο συχνά.

Διαβάστε περισσότερα – Δωρεάν σχέδια τρακτέρ για κοτόπουλο! Εύκολο DIY!

Σπασμένο καλαμπόκι για κοτόπουλα – Συχνές ερωτήσεις

Γνωρίζουμε ότι το να μεγαλώνεις ένα υγιές και χαρούμενο κοπάδι είναι πολλή δουλειά.

Μπορεί επίσης να έχετε συγκεντρώσει αρκετά τη λίστα με σπασμένα καλαμπόκια για ερωτήσεις κοτόπουλου.

Έτσι – βάζουμε μια λίστα με τις συχνές συχνές ερωτήσεις για τα κορυφαία σπασμένα καλαμπόκια για κοτόπουλα παρακάτω.

Ελπίζουμε να βοηθήσουν αυτά!

Η επιλογή μας

USA Purple Cracked Corn Treat για κοτόπουλα και πάπιες

Αυτή η απόλαυση μωβ καλαμποκιού δεν είναι ΓΤΟ και προέρχεται από τις ΗΠΑ. Δεν περιέχει χοληστερόλη, τεχνητές γεύσεις, τρανς λιπαρά ή MSG. Αποτελεί επίσης ένα χορταστικό σνακ για ενήλικα κοτόπουλα και πάπιες!

Λάβετε περισσότερες πληροφορίες

Μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια εάν κάνετε μια αγορά, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

30/05/2022 03:17 πμ |

συμπέρασμα

Ενώ η περιεκτικότητα σε θερμίδες του καλαμποκιού σημαίνει ότι τα κοτόπουλα αυξάνονται γρήγορα, του λείπουν άλλα ζωτικά συστατικά, όπως λιπαρά και αμινοξέα, βιταμίνες και μέταλλα!

Εάν ταΐζετε μια δίαιτα μόνο με καλαμπόκι, θα χρειαστεί να προσθέσετε αυτά τα στοιχεία στη διατροφή των κοτόπουλων σας, εάν θέλετε να αναπτύξουν και να μεγιστοποιήσουν την παραγωγικότητα.

Θα θέλαμε επίσης να ακούσουμε για την εμπειρία σας σχετικά με το ραγισμένο καλαμπόκι και τα κοτόπουλα.

Τα κοτόπουλα σας αγαπούν το σπασμένο καλαμπόκι όσο το δικό μας; Ή – μήπως το κοπάδι σας είναι επιλεκτικοί; Έχουμε δει κοτόπουλα και από τα δύο στρατόπεδα!

Σας ευχαριστούμε και πάλι για την ανάγνωση.

Σας παρακαλώ να έχετε μια υπέροχη μέρα!

Διαβάστε περισσότερα – Δείτε πώς να κρατάτε τα κοτόπουλα σας ζεστά – χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα!

Η επιλογή μας

Προνύμφες μυγών μη ΓΤΟ για κοτόπουλα και άγρια ​​πτηνά

Αν υπάρχει κάτι που αγαπούν τα κοτόπουλα περισσότερο από το σπασμένο καλαμπόκι – αυτό είναι τα αλευροσκουλήκια! Σκορπίστε μια χούφτα από αυτά τα αλευροσκούληκα στην αυλή σας και δείτε τις πεινασμένες κότες να τσιρίζουν – και να ξύνουν!

Λάβετε περισσότερες πληροφορίες

Μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια εάν κάνετε μια αγορά, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

Schreibe einen Kommentar