Είναι παράνομο να ζει κανείς εκτός δικτύου στις Ηνωμένες Πολιτείες; • New Life On A Homestead

11
Είναι παράνομο να ζει κανείς εκτός δικτύου στις Ηνωμένες Πολιτείες;  • New Life On A Homestead

Είναι νόμιμο να ζεις εκτός δικτύου στις Ηνωμένες Πολιτείες; Στις περισσότερες περιπτώσεις, ναι – αλλά αυτό δεν είναι ένα όνειρο που θα λειτουργήσει για όλους. Ωστόσο, είναι ένα όνειρο που έχουν πολλοί άνθρωποι. Στην πραγματικότητα, αν αναφέρετε σε κάποιον ότι ζείτε εκτός δικτύου, οι περισσότεροι θα λαχανιάσουν και θα σας πουν πόσο τυχεροί είστε.

Θα σας πουν ότι εύχονται να μπορούσαν να απελευθερωθούν από τις εννέα έως τις πέντε ύπαρξές τους. Πολλοί άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν το όνειρο να ζουν εκτός δικτύου.

η γη μας

Μετά από λίγα λεπτά, όταν θα έχουν το χρόνο να σκεφτούν την κατάσταση, πολλοί θα πουν ότι έχουν ακούσει τόσες πολλές ιστορίες για άτομα που συλλαμβάνονται ή επιβάλλονται πρόστιμα – αφού η ζωή εκτός δικτύου είναι παράνομη.

Είναι παράνομο να ζεις εκτός δικτύου στις Ηνωμένες Πολιτείες;

Η απλή απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι όχι. είναι δεν παράνομο να ζεις εκτός δικτύου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, όλοι σε κάθε τοποθεσία, αγροτική ή αστική, υπόκεινται τόσο στην εθνική όσο και στην τοπική νομοθεσία. Θα έχετε πρόβλημα ανεξάρτητα από το αν ζείτε εκτός δικτύου ή όχι εάν δεν ακολουθείτε αυτούς τους νόμους.

Εδώ είναι που η κατάσταση γίνεται πολύπλοκη και κάπως δύσκολη στην πλοήγηση. Όχι μόνο η νομοθεσία διαφέρει ανά πολιτεία, αλλά διαφέρει επίσης σε μεμονωμένους δήμους και κομητείες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ας ρίξουμε μια ματιά στη νομοθεσία που επηρεάζει αυτή τη δημοφιλή επιλογή τρόπου ζωής στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Περιορισμοί ζωνών

Με την πρώτη ματιά, φαίνεται ότι υπάρχει άφθονη γη στις Ηνωμένες Πολιτείες – αρκετή για να πάει γύρω! Με άφθονη αχρησιμοποίητη γη διαθέσιμη, γιατί να βάλετε έναν φράχτη και να παρκάρετε το RV σας ως βάση για να ζήσετε; Ακόμα καλύτερα, μπορείτε να χτίσετε ένα σπίτι για να ζήσετε αυτόν τον ειδυλλιακό τρόπο ζωής εκτός δικτύου. Αυτό ακούγεται τόσο απλό, αλλά σπάνια στη ζωή τα πράγματα είναι τόσο απλά.

Κάθε πολιτεία έχει διαφορετικούς περιορισμούς ζωνών που επηρεάζουν τον τόπο κατασκευής ενός ακινήτου εκτός από το τι μπορεί να κατασκευαστεί. Σε πολλές πολιτείες, είναι παράνομο να παρκάρετε ακόμη και το RV σας σε ένα οικόπεδο ενώ χτίζετε ένα σπίτι.

Προφανώς, φυσικά, θα είναι παράνομο στα περισσότερα μέρη να παρκάρετε το RV σας σε ένα οικόπεδο που δεν σας ανήκει – αλλά σε πολλά μέρη, δεν μπορείς καν να το παρκάρεις σε γη που αγόρασες και πλήρωσε.

Το μέγεθος, οι προδιαγραφές και η προβλεπόμενη χρήση οποιουδήποτε κτιρίου υπόκεινται επίσης σε περιορισμούς. Τα τμήματα πολεοδομίας απαιτούν λεπτομερή σχέδια πριν εκδώσουν πιστοποιητικό που θα επιτρέπει την κατασκευή.

Μόλις εκδοθεί η άδεια κατασκευής, η τοπική αρχή θα επιθεωρεί τακτικά την κατασκευή για να διασφαλίσει ότι τηρούνται οι διεθνείς οικοδομικοί κώδικες.

Η οικοδόμηση ενός ακινήτου χωρίς πιστοποιητικό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να κηρυχθεί παράνομη οποιαδήποτε ιδιοκτησία. Εάν ένα κτίριο θεωρείται παράνομο, θα μπορούσε να εκδοθεί αναφορά για την κατεδάφιση του κτιρίου. Μπορεί επίσης να αντιμετωπίσετε διάφορα είδη προστίμων.

Νομοθεσία για την ηλεκτρική ενέργεια

Για όσους έχουν ακίνητο σε κατοικημένη περιοχή που έχει υπάρχουσα σύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος, είναι παράνομο σε πολλές πολιτείες να αποσυνδεθούν από το δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Υπάρχει η δυνατότητα εγκατάστασης εναλλακτικής παροχής όπως ηλιακή ή αιολική, η οποία μπορεί να ενσωματωθεί στην υπάρχουσα παροχή. Οι απομακρυσμένες ιδιοκτησίες πιθανότατα δεν θα έχουν ηλεκτρικές εγκαταστάσεις κοντά.

Σε αυτές τις τοποθεσίες, οι ηλιακοί, οι ανεμογεννήτριες και οι γεννήτριες που κινούνται με φυσικό αέριο θα γίνουν πιθανότατα η πιο ρεαλιστική δυνατότητα. Οι περισσότερες πολιτείες θα επιτρέψουν αυτές τις εναλλακτικές προμήθειες – και κάποιες μάλιστα το ενθαρρύνουν και το δίνουν κίνητρα.

Ωστόσο, τα περισσότερα έχουν νομοθεσία που ρυθμίζει τις προδιαγραφές του συστήματος και την εγκατάστασή του.

Αν και τα συστήματα DIY γίνονται συχνά αποδεκτά, ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται πρέπει να κατασκευάζεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές ώστε να είναι κατάλληλος για τον επιδιωκόμενο σκοπό.

Νομοθεσία Ύδρευσης

Η συνεχής παροχή γλυκού νερού είναι απαραίτητη για όλους, ανεξάρτητα από το πού ζουν.

Ορισμένες πολιτείες νομοθετούν ότι κάθε ακίνητο πρέπει να συνδέεται με ένα ρυθμιζόμενο δίκτυο τροφοδοσίας.

Άλλοι ορίζουν ότι εάν δεν είναι δυνατή η σύνδεση με μια τέτοια παροχή, θα πρέπει να είναι διαθέσιμη μια βιώσιμη παροχή κατάλληλου νερού.

Αυτό κανονικά θα επιβάλλεται αυστηρά, ειδικά εάν τα παιδιά θα μένουν μόνιμα στην ιδιοκτησία.

Η κατασκευή ενός πηγαδιού για την άντληση νερού από τον τοπικό υδροφόρο ορίζοντα είναι μια δυνατότητα σε ορισμένες αγροτικές περιοχές. Ίσως χρειαστεί να προσλάβετε μια εταιρεία για να ανοίξει αυτό το πηγάδι – συχνά, δεν επιτρέπεται να αξιοποιήσετε μόνοι σας αυτόν τον πόρο.

Αν και αυτό μπορεί να ακούγεται σαν απλό έργο, η νομοθεσία σε ορισμένες πολιτείες υπαγορεύει πώς πρέπει να κατασκευαστεί ένα πηγάδι για να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης. Μπορεί ακόμη και να υπάρχουν περιορισμοί στην άντληση νερού από ορισμένους υδροφόρους ορίζοντες, ειδικά εάν ζείτε σε περιοχή επιρρεπή στην ξηρασία.

Η συλλογή βρόχινου νερού ακούγεται ως η τέλεια λύση σε αυτό το δίλημμα, ειδικά σε πολιτείες που παρουσιάζουν καλά επίπεδα βροχοπτώσεων. Ορισμένες πολιτείες περιορίζουν τις ποσότητες βρόχινου νερού που συλλέγετε (ή πώς) και απαιτούν την παροχή ορισμένων εγκαταστάσεων αποθήκευσης. Άλλα μέρη ενθαρρύνουν και συχνά δίνουν κίνητρα για αυτή τη δραστηριότητα.

Το γεγονός ότι πέφτει στη γη σας δεν δίνει απαραίτητα στους ιδιοκτήτες το δικαίωμα σε αυτό – μια ειρωνεία που πολλοί ιδιοκτήτες γης δεν γνωρίζουν.

Καθώς πέφτει η βροχή, περνάει από τη γη μαζί με τα ρεύματα τροφοδοσίας, τα ποτάμια και τις δεξαμενές. Στη συνέχεια, οι ιδιοκτήτες όλων αυτών των περιοχών ή ακόμα και το κράτος έχουν νόμιμο δικαίωμα σε αυτόν τον πόρο, όχι μόνο εσείς.

Τα αρχαία δικαιώματα νερού που ισχύουν για κάποια γη μπορεί να είναι περίπλοκα και συχνά περιοριστικά.

Νομιμότητες απόρριψης λυμάτων και υδάτων

Από τη στιγμή που ένα ακίνητο έχει επαρκή παροχή νερού, χρειάζεται έναν τρόπο διάθεσης των λυμάτων.

Το νερό από νεροχύτες και ντους μπορεί να φιλτραριστεί και να χρησιμοποιηθεί για άρδευση φυτών και για ορισμένες οικιακές χρήσεις, όπως το ξέπλυμα των τουαλετών.

Είναι τα λύματα ή τα λύματα που προέρχονται από τουαλέτες που είναι το πιο ρυθμιζόμενο ζήτημα στις περισσότερες πολιτείες. Η νομοθεσία καλύπτει το σχεδιασμό, την κατασκευή, τη λειτουργία και τη θέση του αποχετευτικού συστήματος.

Εκτός από αυτούς τους περιορισμούς, πολλά κράτη απαιτούν την εγκατάσταση και την υποστήριξη συστημάτων από αδειοδοτημένους εργολάβους. Εξαιτίας αυτού, δεν είναι καλό να σκάβετε μια τρύπα μακριά από το σπίτι για να απορρίψετε τα λύματα.

Οι χημικές τουαλέτες μπορούν, σε ορισμένες περιπτώσεις, να είναι μια επιλογή. Ωστόσο, εάν τα παιδιά ζουν μόνιμα στο χώρο, οι επιθεωρητές δημόσιας υγείας θα τα καταδικάσουν ως παράνομα λόγω των κανονισμών υγείας και ασφάλειας. Ένας ακόμη λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να κάνετε την έρευνά σας, ειδικά αν έχετε παιδιά.

Επιτόπιες Δραστηριότητες

Οι τοπικές αρχές θα θέλουν επίσης να μάθουν ποιες δραστηριότητες πρόκειται να αναληφθούν στη γη.

Η καλλιέργεια φρούτων και λαχανικών για δική σας χρήση συνήθως δεν αποτελεί πρόβλημα στις περισσότερες πολιτείες.

Η κατάσταση αλλάζει όταν η πρόθεση είναι επίσης να προμηθεύονται ή να πωλούνται προϊόντα σε άλλους. Θα χρειαστούν τακτικές υγειονομικές επιθεωρήσεις για την έκδοση άδειας πωλητή προτού αυτή η δραστηριότητα καταστεί νόμιμη.

Συχνά, δεν μπορείτε να πουλήσετε προϊόντα που έχουν υποστεί επεξεργασία με οποιονδήποτε τρόπο, εκτός εάν έχετε μια επιθεωρημένη κουζίνα (αυτά τα προϊόντα μπορεί να περιλαμβάνουν πράγματα όπως μαρμελάδες, κονσέρβες ή τουρσιά).

Τι φανταστικό να μπορείς να κρατάς κοτόπουλα για κρέας και φρέσκα αυγά, κατσίκες για γάλα και τυρί, ή όντως οποιοδήποτε από τα άλλα ζώα που μπορεί να προσφέρει μια ποικιλία φρέσκων τροφών! Ωστόσο, εάν η γη είναι κοντά σε άλλα ακίνητα, οι περισσότερες πολιτείες θα κηρύξουν αυτή τη δραστηριότητα παράνομη.

Οι απομακρυσμένες ιδιοκτησίες μπορούν να εκτρέφουν ζώα νόμιμα, υπό την προϋπόθεση ότι η γη έχει χαρακτηριστεί ως ζώνη κατάλληλη για γεωργική χρήση.

Ωστόσο, να είστε προσεκτικοί με την κλίμακα – ορισμένα επίπεδα σιτηρών που αποθηκεύονται θα μπορούσαν να αναγκάσουν τον FDA να θεωρήσει το ακίνητο εμπορικό αγρόκτημα και να επιβάλει τους νομικούς όρους που σχετίζονται με αυτήν τη χρήση.

Το περιτύλιγμα

Είναι παράνομο να ζεις εκτός δικτύου στις Ηνωμένες Πολιτείες; Αν και δεν είναι παράνομο στις περισσότερες περιπτώσεις, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε εκτός δικτύου και τα οποία θα μπορούσαν να παραβιάζουν τους τοπικούς και εθνικούς κανονισμούς.

Παραβιάστε αυτούς τους κανονισμούς και, στη συνέχεια, είναι πιθανό να συλληφθείτε ή να οδηγηθείτε στο δικαστήριο για να αντιμετωπίσετε τα ζητήματα.

Ορισμένες πολιτείες ενθαρρύνουν ενεργά τη ζωή εκτός δικτύου, ενώ άλλες έχουν όλα τα είδη περιορισμών που το κάνουν δύσκολο. Γενικά, η νομοθεσία εμπίπτει σε διάφορους τομείς:

  • Περιορισμοί ζωνών
  • Νομοθεσία για την ηλεκτρική ενέργεια
  • Νομοθεσία ύδρευσης
  • Απόρριψη λυμάτων και νερού
  • Επιτόπιες Δραστηριότητες

Οι τίτλοι των εφημερίδων που λένε ότι είναι παράνομο να ζει κανείς εκτός δικτύου στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι παραπλανητικός. Δεν είναι απαραίτητα παράνομο να ζεις εκτός δικτύου, αλλά πρέπει να βεβαιωθείς ότι τηρείς το νόμο.

Ο καλύτερος τρόπος δράσης για όποιον σκέφτεται αυτόν τον εναλλακτικό τρόπο ζωής είναι να διερευνήσει ποιοι νόμοι ισχύουν στην περιοχή που επιθυμεί να ζήσει. Το να δηλώνεις άγνοια σε έναν νόμο δεν είναι άμυνα.

Η διαφορετική νομοθεσία μπορεί να προκαλεί σύγχυση και απογοήτευση για πολλούς. Ωστόσο, οι περιορισμοί είναι σημαντικοί αφού στοχεύουν στην προστασία της ευαίσθητης ισορροπίας της φύσης και, μάλιστα, της κοινότητας.

Schreibe einen Kommentar