Είναι πάλι εκείνη η εποχή του χρόνου!

4
Είναι πάλι εκείνη η εποχή του χρόνου!

Βασιλοσπορία2 20 ΦεβρουαρίουΕίναι η αγαπημένη μου εποχή του χρόνου. Το θερμοκήπιο στο Rutgers Gardens είναι ανοιχτό! Άνοιξε μερικές εβδομάδες νωρίτερα φέτος, οπότε μπόρεσα να μπω για να ξεκινήσω μερικούς σπόρους βοτάνων νωρίτερα από το συνηθισμένο.

Υπάρχει ένα μικρό κομμάτι του μάρκετινγκ στο δικό μου σπορά σπόρων πρόγραμμα. Εάν έσπερνα όλους τους σπόρους μου ταυτόχρονα, μερικά βότανα θα ήταν μικρά και άλλα θα ήταν μεγαλύτερα επειδή διαφορετικά βότανα βλασταίνουν και/ή αναπτύσσονται με διαφορετικούς ρυθμούς. Οι πελάτες στην πώληση θέλουν μεγάλα φυτά, γι‘ αυτό σπέρνω μερικούς σπόρους πολύ νωρίτερα.

Ένα καλό παράδειγμα είναι τα πολυετή φυτά. Τα πολυετή φυτά χρειάζονται μερικές φορές 2 έως 3 εβδομάδες μόνο για να βλαστήσουν. Στη συνέχεια αναπτύσσονται πιο αργά από τα ετήσια. Τα ετήσια φυτά βιάζονται πάντα. Έχουν μόνο μία καλλιεργητική περίοδο για να μεγαλώσουν σε πλήρες μέγεθος, να ανθίσουν και μετά να κάνουν σπόρους για την επόμενη χρονιά. Τα πολυετή φυτά, που ζουν από 7 έως 9 χρόνια, είναι λιγότερο βιαστικά. Πολλά από αυτά δεν ανθίζουν καν μέχρι το δεύτερο έτος τους. Για να βεβαιωθώ ότι τα πολυετή φυτά που καλλιεργώ από σπόρους έχουν καλό μέγεθος, τα ξεκινάω μόλις μπορώ. Φέτος, έσπειρα είδος δυόσμου και λοβάζ σπόρους.

Με τα χρόνια, έχω παρατηρήσει ότι ορισμένοι βασιλικοί μεγαλώνουν πολύ πιο αργά από τους υπόλοιπους. Βασιλικοί είναι τροπικά πολυετή φυτά τα οποία καλλιεργούμε ως ετήσια εδώ στο NJ επειδή δεν μπορούν να επιβιώσουν τους χειμώνες μας. Το λεμόνι, το λάιμ, το ταϊλανδέζικο και κυρίως το Άγιοι βασιλικοί όλα μεγαλώνουν πολύ αργά όπως τα περισσότερα πολυετή φυτά. Αυτό σημαίνει ότι είναι σημαντικά μικρότεροι από τους υπόλοιπους βασιλικούς στην πώληση τον Μάιο. Οι πελάτες διστάζουν να τα αγοράσουν. Νομίζουν ότι κάτι δεν πάει καλά με τα φυτά επειδή είναι τόσο μικρά.

Ξεκινώ λοιπόν αυτούς τους σπόρους βασιλικού την ίδια στιγμή που ξεκινάω τους πολυετείς σπόρους. Μέχρι να κυκλοφορήσει η May, έχουν λίγο πολύ το ίδιο μέγεθος με τους άλλους βασιλικούς και οι πελάτες δεν διστάζουν να τους αγοράσουν. Ανοιξιάτικη έκθεση λουλουδιών είναι ο μεγαλύτερος έρανος του Rutgers Gardens, γι‘ αυτό θέλω να πουλήσω όσο το δυνατόν περισσότερα βότανα.

Schreibe einen Kommentar