Δύο νοσοκόμες πιάνονται να εκτρέπουν φαιντανύλη για προσωπική χρήση –

13
Δύο νοσοκόμες πιάνονται να εκτρέπουν φαιντανύλη για προσωπική χρήση –

Οι νοσοκόμες χρησιμοποιούν τη θέση τους στη φροντίδα ασθενών για να κλέψουν φαιντανύλη για δική τους χρήση.


Ο νοσοκόμος Jerome Clampitt II καταδικάστηκε σε έξι μήνες πίσω από τα κάγκελα και επιπλέον έξι μήνες κατ‘ οίκον κράτηση για χορήγηση της ισχυρής συνθετικής οπιοειδούς φαιντανύλης σε ασθενείς χωρίς νόμιμο ιατρικό λόγο, ώστε να μπορεί να εκτρέψει το φάρμακο για προσωπική χρήση. Η φαιντανύλη είναι έως και 100 φορές πιο ισχυρή από τη μορφίνη. Το φάρμακο για τον πόνο αναπτύχθηκε για να μειώσει τον πόνο σε ασθενείς με καρκίνο, αλλά έχει εκτραπεί για παράνομη χρήση τα τελευταία χρόνια σε υψηλά ποσοστά και εξακολουθεί να αποτελεί σημαντική απειλή στην εθισμός κρίση.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DOJ) ανακοίνωσε ότι ο Clampitt δούλευε τη νυχτερινή βάρδια σε ένα νοσοκομείο του Jacksonville της Φλόριντα, όταν οι συνάδελφοί του τον είδαν να χορηγεί φαιντανύλη μέσω σύριγγας σε έναν ασθενή, «αν και δεν υπήρχε ιατρικά απαραίτητος λόγος για τον ασθενή να λάβει το φάρμακο εκείνη την εποχή», σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα. Οι συνάδελφοι ανέφεραν αυτό που είδαν και οι εργαστηριακές εξετάσεις διαπίστωσαν ότι ήταν του ασθενούς δόση φαιντανύλης είχε αραιωθεί με φυσιολογικό ορό.

Όταν ρωτήθηκε από τις αρχές, η νοσοκόμα ανέφερε ότι του είχαν επίσης εκτραπεί ναρκωτικά για προσωπική του χρήση. Οι αρχές επιβολής του νόμου έλεγξαν τα αρχεία του νοσοκομείου, διαπιστώνοντας «πολλαπλές αποκλίσεις στον χειρισμό ελεγχόμενων ουσιών», σύμφωνα με δικαστικά αρχεία. Ο Κλάμπιτ εργαζόταν σε εκείνη την τοποθεσία μόνο για ένα μήνα.

Δύο νοσοκόμες πιάνονται να εκτρέπουν τη φαιντανύλη για προσωπική χρήση
Φωτογραφία από PF_Studio από Pexels

Επιπλέον, κατά την πορεία τους έρευνα για το θέμα, ομοσπονδιακοί πράκτορες διαπίστωσαν ότι είχε τερματιστεί το 2019 από άλλο νοσοκομείο επειδή αρνήθηκε να υποβληθεί σε τεστ ναρκωτικών. Εκείνη η τοποθεσία, επίσης, βρήκε στοιχεία ότι διέτρεχε ναρκωτικά για προσωπική του χρήση και τον διέταξε να κάνει το τεστ για να διατηρήσει τη θέση του.

Τελικά, ο Clampitt ομολόγησε την ενοχή του για τις κατηγορίες εναντίον του και, ως μέρος της έγκλησής του, παραδέχτηκε ότι γνώριζε τις τρομερές συνέπειες που θα μπορούσαν να έχουν οι ενέργειές του στους ασθενείς που θεράπευε. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι γνώριζε ότι οι ασθενείς του θα μπορούσαν να υποστούν «πιθανή μόλυνση καθώς και αναπνευστικές, καρδιαγγειακές και μυοσκελετικές επιπλοκές». Η έκκλησή του κατατέθηκε στα τέλη του περασμένου μήνα.

Ταυτόχρονα, στο Cedar Rapids της Αϊόβα, η εγγεγραμμένη νοσοκόμα Sabrina Thalblum, 52 ετών, καταδικάστηκε σε αναστολή για πέντε χρόνια για εκτροπή της φαιντανύλης για προσωπική της χρήση κατά τη διάρκεια ενός έτους από τον Αύγουστο του 2018 έως τον Αύγουστο του 2019. Ο Θάλμπλουμ ομολόγησε την ενοχή του σε μία κατηγορία για «απόκτηση ελεγχόμενης ουσίας μέσω ψευδών δηλώσεων, απάτης, εξαπάτησης και υπονόμευσης και μίας κατηγορίας για νόθευση και κακή επωνυμία με πρόθεση εξαπάτησης και παραπλάνησης», σύμφωνα με το Γραφείο Εισαγγελίας των ΗΠΑ για τη Βόρεια Περιφέρεια της Αϊόβα.

Η Thalblum είχε χρησιμοποιήσει μια σύριγγα για να αντλήσει φαιντανύλη από φιαλίδια και να αντικαταστήσει τα κλεμμένα φάρμακα με φυσιολογικό ορό, σύμφωνα με αξιωματούχους του DOJ που διαπίστωσαν επίσης ότι κόλλησε ξανά τα καπάκια των φιαλιδίων για να φαίνεται ότι δεν είχαν παραβιαστεί. «Με αυτόν τον τρόπο, το Thalblum έκανε να φαίνεται σαν τα φιαλίδια να παρέμειναν καινούργια, κλειστά και γεμάτα με την ελεγχόμενη ουσία στις αντίστοιχες ετικέτες τους, δηλαδή φαιντανύλη, όταν, στην πραγματικότητα, το Thalblum είχε εκτρέψει μέρος ή το σύνολο της φαιντανύλης στο τα φιαλίδια στον εαυτό της», ανακοίνωσε το DOJ.

Κατά την ακρόασή της, η Thalblum παραδέχτηκε ότι είχε εθιστεί στη φαιντανύλη εκείνη την περίοδο και ότι έκανε κατάχρηση της θέσης της ως εγγεγραμμένης νοσοκόμας σε ένα χειρουργικό κέντρο εξωτερικών ασθενών για να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτήν. Η νοσοκόμα αναζήτησε θεραπεία μετά τη σύλληψή της, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, και αυτό βοήθησε τον δικαστή να προσφέρει μια ελαφρύτερη ποινή μόνο με αναστολή χωρίς χρόνο πίσω από τα κάγκελα. Η Thalblum επίσης δεν έχει προσβάλει από τότε που ξεκίνησε τη θεραπεία.

Πηγές:

Οι Ομοσπονδίες καταπολεμούν τις νοσοκόμες που εκτρέπουν τη φαιντανύλη που προορίζεται για ασθενείς

Η νοσοκόμα του Cedar Rapids καταδικάστηκε σε πρόγραμμα εκτροπής και παραποίησης ναρκωτικών

Νοσοκόμα του Τζάκσονβιλ καταδικάστηκε σε ομοσπονδιακή φυλακή για παραβίαση της φαρμακευτικής αγωγής ασθενών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας

Schreibe einen Kommentar