Δεκέμβριος στον κήπο – Ένα σπίτι φτιαγμένο από το μηδέν

1
Δεκέμβριος στον κήπο – Ένα σπίτι φτιαγμένο από το μηδέν

Η 20η Δεκεμβρίου είναι η επίσημη έναρξη του χειμώνα. Για το μεγαλύτερο μέρος του βόρειου ημισφαιρίου, αυτό σημαίνει έναν κύκλο κρύου καιρού, μικρότερες ημέρες και γενικά έναν αργό κήπο. Εδώ είναι μερικές συμβουλές για το τι μπορείτε να κάνετε στον κήπο τον Δεκέμβριο.

Συμμετέχουμε στο Πρόγραμμα Συνεργατών της Amazon Services LLC, ένα διαφημιστικό πρόγραμμα συνδεδεμένων εταιρειών που έχει σχεδιαστεί για να μας παρέχει ένα μέσο για να κερδίζουμε χρεώσεις μέσω σύνδεσης με το Amazon.com και συνδεδεμένους ιστότοπους. Είμαστε επίσης θυγατρικές για άλλους και εγκρίνουμε μόνο τα προϊόντα που υποστηρίζουμε. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με την πολιτική αποκάλυψης εδώ.

Εργασίες κήπου για τον Δεκέμβριο

Ενώ το μεγαλύτερο μέρος του κήπου μπορεί να τελειώνει, υπάρχουν ακόμα μερικά που μπορείτε να κάνετε τον Δεκέμβριο. Αν και όχι απαραίτητα, για όσους από εμάς, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μου, που ζούμε στις ζώνες 8 και άνω, μπορείτε να συνεχίσετε να αναπτύσσεστε καθ‘ όλη τη διάρκεια του έτους. Μπορείτε να δείτε περισσότερα για την κηπουρική στο νότο εδώ.

Ωστόσο, ανεξάρτητα από το πού ζείτε, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε αυτόν τον Δεκέμβριο για να βοηθήσετε τον κήπο σας να ανθίσει την άνοιξη. Η 21η Δεκεμβρίου είναι η αρχή του χειμώνα. Αυτή είναι η ιδανική στιγμή για να κλείσετε τη λειτουργία εάν βρίσκεστε στις βόρειες περιοχές που σύντομα θα αντιμετωπίσετε έντονες χιονόπτωση, περιορισμένες ώρες ημέρας.

Κοπρόχωμα

Αρχές Δεκεμβρίου, ελπίζουμε πριν από πολύ πυκνό μόνιμο χιόνι, μπορείτε να συνεχίσετε να μαζεύετε φύλλα. Στην πραγματικότητα, από τα φυλλοβόλα δέντρα της Βόρειας Αμερικής, πέφτουν φύλλα γύρω στις αρχές έως τα μέσα Δεκεμβρίου. Αφήνω τα φύλλα που πέφτουν στον κήπο ή στην αυλή. Σηκώνω με τσουγκράνα και κομποστάζω όλα τα φύλλα που πέφτουν στο τσιμεντένιο δρόμο ή στο πεζοδρόμιο.

Θα είναι πιο δύσκολο το χειμώνα καθώς οι θερμοκρασίες πέφτουν, αλλά μπορείτε να συνεχίσετε να κομποστάρετε υπολείμματα κουζίνας και άλλα είδη οικιακής χρήσης. Αυτά θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να αποσυντεθούν στο κρύο. Μπορεί να μπορεί να ζεσταθεί καλά με ένα συμπαγές στρώμα χιονιού ή άλλο κάλυμμα. Ο Δεκέμβριος είναι μια εποχή για να συμπληρώσετε το σωρό κομποστοποίησης και να το περιστρέψετε πριν από τα μεγάλα χιόνια ή το κρύο.

Κλαδεύω

Η καλύτερη εποχή για να κλαδέψετε τα δέντρα σας είναι συνήθως ο χειμώνας. Γενικά γύρω στο Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο είναι ένας καλός στόχος. Για τα φυλλοβόλα οπωροφόρα δέντρα, αυτή είναι σίγουρα η καλύτερη εποχή γιατί έχουν χάσει τα φύλλα τους.

Υπάρχουν διαφορετικές μέθοδοι κλαδέματος για διαφορετικά φυτά. Μερικά φυτά χρειάζονται επιθετικό κλάδεμα ενώ άλλα χρειάζονται απλώς ένα ελαφρύ κλάδεμα συντήρησης. Χρειάζεστε οπωσδήποτε μερικά εργαλεία για αυτό, όπως ψαλίδι κλαδέματος, πριόνι χειρός, κλαδέματα και ψαλίδι ανάλογα με τα δέντρα και τους θάμνους που πρόκειται να κόψετε. Για βασικά στοιχεία για το κλάδεμα, δείτε την ανάρτηση του Joe Gardener στο Κλάδεμα 101.

μηλιές το χειμώνα

Πολυνεφρικό φυτό

Εάν ζείτε σε ζώνες 7 και κάτω, θα πρέπει να φυτέψετε τα πολυετή φυτά σας νωρίτερα, γενικά τον Νοέμβριο. Ωστόσο, εάν ζείτε σε 8 και πάνω, ίσως χρειαστεί να περιμένετε να υποχωρήσει η ζέστη και να φυτέψετε τον Δεκέμβριο. Εάν ενδιαφέρεστε να καλλιεργήσετε πολυετή φυτά για τρόφιμα, όπως θάμνους μούρων, αμπέλια και τα περισσότερα οπωροφόρα δέντρα (εκτός από εσπεριδοειδή και άλλα αειθαλή οπωροφόρα δέντρα), ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος είναι οι καλύτερες εποχές επειδή το δέντρο είναι αδρανές και θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη των ριζών.

Αυτό ισχύει για τα βατόμουρα, τα βατόμουρα, τα αμπέλια, τα ανθεκτικά ακτινίδια, τις ροδακινιές, τις δαμασκηνιές, τη μηλιά, την αχλαδιά, την κερασιά και πολλά άλλα. Θα πρέπει να στοχεύσετε αυτή τη φορά για να πάνε στο έδαφος. Αναζητήστε τις γενικές οδηγίες για τη λίπανση, τη φύτευση και την προστασία νέων δενδρυλλίων κατά τη διάρκεια του χειμώνα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Σάπια φύλλα

Το σάπια φύλλα έχει πολλά διαφορετικά οφέλη στον κήπο. Από τη διατήρηση του εδάφους ζεστό, μέχρι την παροχή θρεπτικών ουσιών κατά τη διάρκεια του χειμώνα για να κρατήσει το κρεβάτι καθαρό από ζιζάνια/παράσιτα, μπορεί να θέλετε να απλώσετε σάπια φύλλα τον Δεκέμβριο.

σάπια φύλλα για τον κήπο

Πριν πέσει τελείως το χιόνι ή προτού παγώσει πολύ το έδαφος, πηγαίνετε και πολλά. Διαλέξτε ένα καλό σάπια φύλλα που θα προστατεύσει το έδαφος καθώς και θα σπάσει κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη και το καθένα έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Το επίστρωμα περιλαμβάνει κομποστοποιημένη κοπριά, σανό, άχυρο πεύκου, ροκανίδια, πεσμένα φύλλα, φλοιό, πριονίδι και αποκόμματα γκαζόν.

Σπέρνετε καλλιέργειες με δροσερό καιρό

Ανεξάρτητα από τη ζώνη που ζείτε, υπάρχουν πολλά είδη φυτών που μπορούν να φυτευτούν πριν από το χειρότερο χειμώνα που θα παραμείνουν αδρανείς και θα εμφανιστούν την άνοιξη. Αυτά περιλαμβάνουν τα brassicas, aliums, μερικά λουλούδια όπως foxgloves, cosmos κ.λπ. Αυτή είναι μια τεχνική που ονομάζεται χειμερινή σπορά.

Η ιδέα είναι αρκετά παλιά και χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο. Η ιδέα είναι ότι οι σπόροι φυτεύονται γνωρίζοντας ότι θα είναι καλυμμένοι με κρύο όλο το χειμώνα. Αυτοί οι σπόροι αδρανούν καθ‘ όλη τη διάρκεια του χειμώνα και θα είναι έτοιμοι να αναπτυχθούν μόλις ξεπαγώσουν.

Είναι μια πιο επικίνδυνη τεχνική που μπορεί να οδηγήσει σε αποτυχία λόγω των όψιμων πρώτων παγετών. Αυτός είναι σίγουρα ένας σταθερός τρόπος για να κρατήσετε τους σπόρους στο έδαφος που ξέρετε ότι θα κάνουν καλύτερα μόλις έρθει η άνοιξη και μην σας πειράζει λίγο κρύο στην αρχή.

Μην καθαρίζετε

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες συμβουλές είναι να μην καθαρίσετε τον νεκρό ή ετοιμοθάνατο κήπο σας. Αυτό είναι λίγο αμφιλεγόμενο γιατί μπορεί να είναι δυσάρεστο να κοιτάξεις όλο το νεκρό και αποσυντιθέμενο υλικό τριγύρω. Αλλά προτού καθαρίσετε, σκεφτείτε τι θα εκτιμούσε ο κήπος σας από όλα τα υπολείμματα.

Ο μεγαλύτερος λόγος για να μην καθαρίσετε είναι τα ωφέλιμα έντομα. Υπάρχουν πολλές πεταλούδες, πασχαλίτσες και οι γηγενείς μέλισσες βασίζονται σε μερικά από τα λουλούδια, σε αποσύνθεση καρπών, γενικά διασπώνται για να τα ταΐσουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Είδα μέλισσες και κτίστες να παίρνουν γύρη από τα λουλούδια μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου. Αφήνοντας τον κήπο να αποσυντεθεί μόνος του βοηθά επίσης τα αρπακτικά έντομα όπως τα μαντί.

Ένας άλλος λόγος είναι να επιτρέψετε σε διάφορα πράγματα στον κήπο να πάνε για σπορά. Σε αυτό το διάστημα, αφήνω τις λούφα μου να μείνουν πάνω στο κλήμα και να παγώσουν ακόμα. Έκοψα το ένα άκρο για να διευκολύνω το στέγνωμα και τη λήψη των σπόρων. Αυτός είναι πραγματικά ο καλύτερος τρόπος για να τα επεξεργαστείτε εάν δεν μπορούν να στεγνώσουν πριν από τον Δεκέμβριο.

Αγοράστε και σχεδιάστε το Spring Garden

Συνήθως ξεκινώντας από τον Δεκέμβριο οι εταιρείες καταλόγων σπόρων αρχίζουν να στέλνουν καταλόγους για να αρχίσουν να σχεδιάζουν οι άνθρωποι. Σας έχω μερικούς υπέροχους καταλόγους σπόρων για να δείτε ΕΔΩ.

Επίσης, μπορεί να θέλετε ένα σχέδιο. Αν σκοπεύετε να προσθέσετε υπερυψωμένα κρεβάτια, δοχεία κ.λπ., τώρα είναι η ώρα να τα προγραμματίσετε και να τα εφαρμόσετε, ειδικά αν θέλετε να είναι έτοιμα μόλις τον τελευταίο παγετό. Μπορείτε να μάθετε πώς σχεδιάζω τον κήπο μου.

Ποιες εργασίες προσπαθείτε να κάνετε τον Δεκέμβριο;

Καρφιτσώστε για αργότερα:

Δεκέμβρη στον κήπο

Schreibe einen Kommentar