Δείτε πόσο γάλα θα πάρετε από την οικογενειακή σας αγελάδα

1

Νέος στη γεωργία; Ή μήπως σκέφτεστε να πάρετε μια αγελάδα γαλακτοπαραγωγής για να παρέχει στην οικογένειά σας όλο το γάλα που χρειάζεται;

Εξυπνη επιλογή! Με την κατάλληλη φροντίδα και διατροφή, οι αγελάδες σας μπορούν να παρέχουν στην οικογένειά σας φρέσκο, υγιεινό γάλα για τα επόμενα χρόνια.

Αλλά πόσο γάλα παράγει μια αγελάδα; Και πόσο γάλα μπορείτε να περιμένετε από την οικογενειακή σας αγελάδα;

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα!

Το Outdoor Happens υποστηρίζεται από αναγνώστες. Όταν αγοράζετε μέσω συνδέσμων στον ιστότοπό μας, ενδέχεται να κερδίσουμε μια προμήθεια συνεργατών. Κάντε κλικ για να μάθετε περισσότερα

Πόσο γάλα παράγει μια αγελάδα;

Η μέση αγελάδα γαλακτοπαραγωγής που αρμέγεται δύο έως τρεις φορές την ημέρα θα παράγει περίπου επτά γαλόνια γάλακτος την ημέρα. Η ποσότητα γάλακτος που παράγει μια αγελάδα ποικίλλει ελαφρώς ανάλογα με την ηλικία και την υγεία της αγελάδας, τη φυλή της και άλλους παράγοντες – όπως η τελευταία εκτροφή της αγελάδας.

Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Γεωργικής Στατιστικήςη μέση αγελάδα θα παράγει περίπου 2.320 γαλόνια γάλα ανά έτος. Μιλούσαμε πάνω από είκοσι χιλιάδες λίρες γάλακτος το χρόνο. Αυτό είναι πολύ γάλα! Θα χρειαζόμασταν τουλάχιστον 50.000 σπιτικά μπισκότα να χειριστεί τόσο γάλα.

(Μια πληθώρα από μπισκότα! Τραγανό τσιπ σοκολάτας, φιστίκι και φυστικοβούτυρο.)

αγελάδες γαλακτοπαραγωγής holstein σε αγροτικό αγρόκτημα
Πόσο γάλα παράγουν οι αγελάδες στις ΗΠΑ; Πώς ακούγονται εκατοντάδες δισεκατομμύρια λίρες ετησίως; Το 2019, αγελάδες από τις Η.Π.Α 218 δισεκατομμύρια λίρες του γάλακτος. Η μέση παραγωγή γάλακτος των αγελάδων γαλακτοπαραγωγής στις ΗΠΑ ήταν 2.031 λίρες – μόλις τον Ιανουάριο του 2020.

Πόσο γάλα μπορεί να παράγει μια αγελάδα την ημέρα;

Γνωρίζατε ότι, στο τα τελευταία 40 χρόνια, η παραγωγή γάλακτος έχει διπλασιαστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες; Η μέση αγελάδα γαλακτοπαραγωγής παράγει περίπου 7,5 γαλόνια γάλα κάθε μέρα – και ως γαλακτοπαραγωγοί και οικοδεσπότες, γινόμαστε μόνο καλύτεροι στο να βρίσκουμε τρόπους να κάνουμε τις αγελάδες πιο παραγωγικές.

Όλες οι αγελάδες, ανεξαρτήτως ράτσας, παράγουν γάλα όταν γεννούν ένα μοσχάρι. Περίπου δέκα μήνες μετά από ένα μοσχάρι αγελάδας, η παραγωγή γάλακτος μειώνεται σημαντικά. Η αγελάδα θα υποβληθεί σε α ξήρανση περίοδο και χρειάζεται εκ νέου εκτροφή για να συνεχίσει να παράγει γάλα.

Μια αγελάδα μπορεί να γεννήσει ξανά όταν είναι περίπου το τελευταίο της μοσχάρι 12 έως 14 μηνών. Οι περισσότεροι αγρότες εκτρέφουν τα μοσχάρια τους ετησίως για να βεβαιωθούν ότι παράγουν γάλα τακτικά. Η αναπαραγωγή μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω τεχνητής γονιμοποίησης περίπου τρεις μήνες μετά την απόκτηση του πρώτου μοσχαριού, που σημαίνει ότι μια αγελάδα θα είναι έγκυος και θα εξακολουθεί να παράγει γάλα.

(Διαβάζουμε επίσης ότι οι αγελάδες χωρίς περίοδο στεγνώματος μπορεί να παράγουν είκοσι πέντε έως τριάντα πέντε τοις εκατό λιγότερο γάλα!)

Εδώ είναι μια άλλη συναρπαστική απόχρωση σχετικά με την παραγωγή αγελαδινού γάλακτος. Διαπιστώνουμε ότι οι αγελάδες παράγουν έναν τόνο γάλακτος καθημερινά στη φάρμα! Πιθανός πολύ πιο από την ποσότητα που χρειάζεται φυσικά για να ταΐσει ένα μοσχάρι. Αν μια αγελάδα έβγαζε αρκετό γάλα για να ταΐσει ένα μοσχάρι, θα χρειαζόταν περίπου ένα γαλόνι την ημέρα – αντί σχεδόν οκτώ!

(Έχουμε δει επίσης πολλά μοσχάρια να πίνουν περισσότερο γάλα από ένα γαλόνι ημερησίως. Κάποια είναι πιο διψασμένα από άλλα! Αλλά – επτά ή οκτώ γαλόνια γάλακτος την ημέρα είναι ακόμα ένας τόνος.)

Όπως οι άνθρωποι και άλλα θηλαστικά, οι αγελάδες παράγουν γάλα μόνο τους μήνες μετά τη γέννηση ενός μοσχαριού. Η τεχνητή γονιμοποίηση είναι η πιο κοινή μέθοδος εκτροφής αγελάδων. Αλλά μπορείτε επίσης να κρατήσετε έναν ταύρο για να εκτρέφει τις αγελάδες σας πιο φυσικά εάν το επιθυμείτε.

Υπάρχουν μερικές άλλες μεταβλητές που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν προσδιορίσετε πόσο γάλα παράγει μια αγελάδα. Θα πάμε σε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτά παρακάτω.

Διαβάστε περισσότερα – Πόσο κοστίζουν οι αγελάδες γαλακτοπαραγωγής;

Ποια ράτσα αγελάδας παράγει το περισσότερο γάλα;

Αγελάδες Χολστάιν, σίγουρα! Αλλά – και πάλι, όλες οι αγελάδες, ανεξαρτήτως ράτσας, θα παράγουν γάλα. Ορισμένες αγελάδες υψηλής παραγωγής παράγουν γάλα για περίπου τρία χρόνια και στη συνέχεια θανατώνονται για βόειο κρέας.

Συνήθως πρόκειται για αγελάδες από ράτσες υψηλής παραγωγικότητας. Η πιο κοινή φυλή παραγωγής γάλακτος είναι ένα υβρίδιο μεταξύ των φυλών Holstein και Friesian. (Πολλοί αγρότες τους αποκαλούν Holstein. Άλλοι τους αποκαλούν Holstein-Friesians.)

Είτε έτσι είτε αλλιώς, οι Holstein-Friesians είναι η πιο δημοφιλής αγελάδα γαλακτοπαραγωγής στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη. Φημίζονται για την ασυναγώνιστη παραγωγή γάλακτος.

Τα Holstein παράγουν τον μεγαλύτερο όγκο γάλακτος, αλλά δεν έχουν τις καλύτερες ικανότητες μετατροπής της τροφής. Αλλά Friesian Οι αγελάδες, από την άλλη, τα πάνε αρκετά καλά με περιορισμένη τροφή, εξ ου και ο υβριδισμός.

Μια άλλη δημοφιλής ράτσα είναι το Jersey, το οποίο θα συζητήσουμε περισσότερο παρακάτω.

Το Brown Swiss είναι μια άλλη παραγωγική ράτσα. Αν και αυτό μόνο παράγει γύρω 2.600 γαλόνια γάλακτος ανά κύκλο αναπαραγωγής, έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε βουτυρικό λίπος και πρωτεΐνη από άλλες παραγωγικές φυλές. Έχει επίσης τη φήμη ότι είναι τραχύ και ανθεκτικό, μια καλή επιλογή για οικοδεσπότες σε σκληρά κλίματα.

Τα Guernsey είναι επίσης κοινά. Είναι γνωστά για το κιτρινωπό χρώμα που έχει το γάλα τους. Είναι μικρές αγελάδες γαλακτοπαραγωγής αλλά παραγωγικές, που γεννούν τριγύρω 1.700 γαλόνια του γάλακτος με μια επιβλητική 4,5% βουτυρικό λίπος κάθε κύκλο.

Μερικές λιγότερο κοινές φυλές αγελάδων γαλακτοπαραγωγής για το σπίτι σας περιλαμβάνουν το Ayrshire, το Milking Shorthorn, το Icelandic και το Red And White.

αξιολάτρευτο μοσχάρι holstein που στηρίζεται σε άχυρο στο αγρόκτημα της Πενσυλβάνια
Εδώ είναι ένα αξιολάτρευτο μωρό Holstein! Οι αγελάδες Holstein είναι οι αδιαμφισβήτητοι πρωταθλητές στον κόσμο της παραγωγής γάλακτος. Τα Holstein μπορούν να παράγουν πάνω από 25.000 λίρες γάλακτος ανά γαλουχία. Κάθε γαλουχία διαρκεί περίπου ένα χρόνο. Είναι επίσης οι πιο εύκολα αναγνωρίσιμες αγελάδες γαλακτοπαραγωγής!

Πόσο γάλα παράγει μια αγελάδα Τζέρσεϊ την ημέρα;

Αρχικά από το νησί Τζέρσεϊ στα ανοικτά των ακτών της Γαλλίας, τα ζέρσεϊ δεν παράγουν τον υψηλότερο όγκο γάλακτος. Αλλά η ποιότητα του γάλακτος τους λέγεται συχνά ότι είναι από τις καλύτερες. Συμφωνώ – το γάλα τους είναι νόστιμο!

Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο το αγελαδινό γάλα Τζέρσεϋ έχει τόσο καλή γεύση.

Οι φανέλες έχουν περισσότερο λίπος βουτύρου στο γάλα τους σε σχέση με άλλες ράτσες αγελάδων γαλακτοπαραγωγής. Εχει ένα περιεκτικότητα σε λιπαρά περίπου 4,9% και ένα περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη περίπου 3,7%. Όπως θα περίμενε κανείς, το γάλα Jersey είναι ιδανικό για την παρασκευή βουτύρου και άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων.

Τζέρσεϊ παράγουν τριγύρω έξι γαλόνια γάλα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά κάθε μέρα.

κοπάδι αγελάδων ζέρσεϊ στο χωράφι το σούρουπο
Οι ζέρσεϊ είναι επίσης εξαιρετικά δημοφιλείς παραγωγοί γάλακτος. Δικαιολογημένα έτσι! Ζυγίζουν τριγύρω 900 λίρες, άρα είναι μικρότερα από τα Holstein. Αλλά είναι αποτελεσματικοί βοσκοί και πιο ανθεκτικοί στη θερμότητα. Το γάλα τους έχει επίσης πολλά πρωτεΐνες και λίπη – έτσι το γάλα τους έχει πλούσια και κρεμώδη γεύση.

Πόσο γάλα παράγει μια αγελάδα Holstein την ημέρα;

Το Holstein είναι μια ράτσα που προέρχεται από την Ευρώπη και μεταφέρθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες από Ολλανδούς αποίκους. Με την υψηλότερη παραγωγή γάλακτος από όλες τις φυλές αγελάδων, μια και μόνο αγελάδα Holstein μπορεί να κάνει περίπου εννέα γαλόνια γάλα κάθε μέρα.

Για ευνόητους λόγους; Το Holstein είναι η κυρίαρχη φυλή γαλακτοπαραγωγής στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι επίσης αγαπημένο για νόστιμο και άφθονο γάλα.

Διαβάστε περισσότερα – Τι τρώνε οι αγελάδες; Εκτός από τον Χάι;!

Ποια είναι η μέση παραγωγή γάλακτος ανά αγελάδα;

Και πάλι, η μέση αγελάδα θα παράγει περίπου έξι έως επτά γαλόνια γάλα κάθε μέρα. Η ακριβής ποσότητα εξαρτάται από τη φυλή. Όπως μπορείτε να δείτε από τις παραπάνω πληροφορίες, η φυλή γαλακτοπαραγωγής δεν είναι ο μόνος παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Η άνεση είναι επίσης ένας συντριπτικός παράγοντας. Η ποσότητα γάλακτος που παράγει μια αγελάδα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πόσο άνετη είναι.

Εάν ζείτε σε ένα εύκρατο κλίμα που δεν έχει εξαιρετικά ζεστό ή πολύ κρύο καιρό, οι αγελάδες σας πιθανότατα θα παράγουν περισσότερο γάλα. (Η ζέστη τείνει να είναι πιο επιζήμια για την παραγωγή γάλακτος παρά το κρύο, παρεμπιπτόντως.)

Η ποιότητα των ζωοτροφών μπορεί επίσης να επηρεάσει το πόσο γάλα παράγει η αγελάδα σας, όπως και τα καταλύματα. Όταν οι αγελάδες έχουν τροφή υψηλής ποιότητας και περισσότερο χώρο για ξεκούραση και βοσκή, θα είναι πιο παραγωγικές.

Η καθαριότητα ενός χώρου μπορεί επίσης να επηρεάσει την παραγωγή γάλακτος, καθώς μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης μαστίτιδας και άλλων ασθενειών που μπορούν να προκαλέσουν πτώση στην παραγωγή γάλακτος.

Οι άρρωστες αγελάδες, γενικά, παράγουν λιγότερο γάλα και το γάλα που παράγουν είναι κακής ποιότητας. Ο χρόνος που αφήνεται μια αγελάδα να στεγνώσει μεταξύ των τοκετών επηρεάζει την παραγωγή γάλακτος, όπως και η συχνότητα και η ηλικία αρμέγματος.

καφετιά ελβετική αγελάδα που βόσκει στο χωράφι
Εδώ είναι ένας άλλος παραγωγός γάλακτος που χτυπάει πολύ. Ο Μπράουν Ελβετός! Αυτές οι αγελάδες είναι μία από τις παλαιότερες ράτσες. Μπορούν επίσης να παράγουν γύρω 23.090 λίρες γάλακτος κατά τη διάρκεια μιας μόνο γαλουχίας. Ελπίζουμε να διψάς.

Περισσότεροι πόροι για τις αγελάδες και το γαλακτοκομικό γάλα

Γνωρίζουμε ότι το να μεγαλώνεις αγελάδες για γάλα είναι πολύ διασκεδαστικό. Είναι και πολύ δουλειά!

Οι αγελάδες ανταμείβουν επίσης εξαιρετικά αν τους δώσετε μια ευκαιρία.

Φτιάξαμε μια λίστα με τα καλύτερα βιβλία για τους κτηνοτρόφους και τους λάτρεις των αγελάδων γαλακτοπαραγωγής.

Ελπίζουμε να απολαύσετε την ανάγνωση τους!

 1. Βιβλίο μαγειρικής The Animal Farm Buttermilk – Συνταγές και σκέψεις από ένα μικρό γαλακτοκομείο του Βερμόντ


 2. Βιβλίο μαγειρικής The Animal Farm Buttermilk - Συνταγές και σκέψεις από ένα μικρό γαλακτοκομείο του Βερμόντ

  Ας ταξιδέψουμε σε ένα μικρό γαλακτοκομείο του Βερμόντ που φημίζεται για τη λαχταριστή μαγειρική με βουτυρόγαλα! Αυτό το βιβλίο της Diane St. Clair είναι το καλύτερο που έχουμε βρει για μαγείρεμα με φρέσκο ​​βουτυρόγαλα της φάρμας. Το βιβλίο διδάσκει πώς να φτιάχνετε απολαυστικά φρέσκα καλούδια με γάλα! Οι συνταγές περιλαμβάνουν πρωινά, σούπες, σαλάτες, ντρέσινγκς, κέικ, πίτες, επιδόρπια και ψωμί. Αν θέλετε να μετατρέψετε το φρέσκο ​​αγελαδινό γάλα σας σε γλυκά και αλμυρά εδέσματα, αυτό το βιβλίο είναι ένα από τα αγαπημένα μας.

  Λάβετε περισσότερες πληροφορίες

  Μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια εάν κάνετε μια αγορά, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

  28/05/2022 04:02 πμ |

 3. The Dairy Good Cookbook – Comfort Food from America’s Dairy Farm Families


 4. The Dairy Good Cookbook - Comfort Food from America's Dairy Farm Families

  Η γαλακτοκομία συνοδεύεται από πολλά προνόμια. Το πιο κρίσιμο είναι το πεντανόστιμο φαγητό! Αυτό το βιβλίο είναι αγαπημένο για τους γαλακτοπαραγωγούς που αγαπούν να μαγειρεύουν με φρέσκο ​​βούτυρο, γάλα, γιαούρτι και τυρί. Θα μάθετε να ετοιμάζετε νόστιμα αγαπημένα και καλούδια από φάρμα, όπως χοιρινές μπριζόλες βερίκοκου ντιζόν, μακαρόνια και τυρί, το κέικ σοκολάτας του γαλακτοκομείου και πίτσα τσένταρ με μήλο. (Ναι παρακαλώ!)

  Λάβετε περισσότερες πληροφορίες

  Μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια εάν κάνετε μια αγορά, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

  28/05/2022 01:36 πμ |

 5. Milk Soapmaking – The Smart Guide to Making Milk Soap


 6. Milk Soapmaking - The Smart Guide to Making Milk Soap

  Το σπιτικό σαπούνι γάλακτος αισθάνεται απαλό, χαλαρωτικό και αναζωογονητικό στο δέρμα σας – διπλά, αν εργάζεστε στα χωράφια, στις μάντρες και στον κήπο όλη μέρα! Anne L. Watson θέλει να σας δείξει τα πάντα σχετικά με την παρασκευή σαπουνιών από αγελαδινό γάλα, βουτυρόγαλα, γάλα καρύδας, κρέμα ή φυτικό και ζωικό γάλα. Κάνει την όλη διαδικασία εύκολη. Και υπόσχεται επίσης να απαντήσει στις ερωτήσεις των αναγνωστών αφού τελειώσετε το βιβλίο. Γλυκός!

  Λάβετε περισσότερες πληροφορίες

  Μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια εάν κάνετε μια αγορά, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

  28/05/2022 03:51 πμ |

συμπέρασμα

Πόσο γάλα λοιπόν παράγει μια αγελάδα; Εξαρτάται από τη φυλή της αγελάδας και τη διατροφή που της δίνεται, αλλά γενικά, οι αγελάδες θα παράγουν γύρω έξι έως οκτώ γαλόνια γάλακτος την ημέρα.

Έχοντας αυτές τις πληροφορίες υπόψη, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς ότι η εκτροφή αγελάδων γαλακτοπαραγωγής αξίζει τον κόπο – ειδικά αν θέλετε φρέσκο, νόστιμο και θρεπτικό γάλα στο τραπέζι σας κάθε βράδυ.

Τι γίνεται με εσάς;

Πόσο γάλα βγάζουν οι αγελάδες σας κάθε μέρα; Περίπου έξι έως οκτώ γαλόνια; Ή μήπως λίγο περισσότερο ή λιγότερο;

Θα θέλαμε να ακούσουμε για την εμπειρία σας!

Ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Να έχεις μια υπέροχη μέρα!

Διαβάστε περισσότερα – 275+ ξεκαρδιστικά και χαριτωμένα ονόματα αγελάδων!

Schreibe einen Kommentar