Γιατί το ντουλάπι μου μυρίζει τόσο άσχημα; Εδώ είναι 4 καλοί λόγοι • New Life On A Homestead

9
Γιατί το ντουλάπι μου μυρίζει τόσο άσχημα;  Εδώ είναι 4 καλοί λόγοι • New Life On A Homestead

Ανεξάρτητα από το πόσο τακτοποιημένος οικονόμος είστε, το πιθανότερο είναι ότι μια μέρα ανοίξατε την πόρτα ή τις πόρτες στο ντουλάπι σας μόνο για να σας υποδεχτούν με μια αναμφισβήτητα δυσάρεστη οσμή.

προμήθειες σε ένα ντουλάπι

Ίσως άρρωστος, ίσως αγχώδης ή ίσως απλώς φάουλ. Είναι ασυνήθιστο και σίγουρα ανεπιθύμητο. Το μόνο που σας ενδιαφέρει τώρα είναι να το ξεφορτωθείτε. Αλλά γιατί το ντουλάπι σας μυρίζει τόσο άσχημα εξαρχής;

Οι δυσάρεστες οσμές του ντουλαπιού πιθανότατα προέρχονται από μία από τις τέσσερις πιθανές αιτίες: χαλασμένο φαγητό, δραστηριότητα παρασίτων, προσβολή μούχλας ή μούχλας ή νεκρό αρουραίο πίσω από έναν από τους τοίχους ή κάτω από το πάτωμα.

Λυπάμαι που λέω ότι ανεξάρτητα από το τι προκαλεί τη μυρωδιά, δεν είναι τίποτα καλό και πιθανότατα θα είναι σκληρή δουλειά να το φροντίσεις. Δεν υπάρχει τίποτα να κάνετε από το να καταλάβετε τι είναι και μετά να το αντιμετωπίσετε. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να το κάνετε αυτό, οπότε συνεχίστε να διαβάζετε.

σάπιες πατάτες

Χαλασμένο φαγητό

Παρόλο που είναι κάπως χονδροειδές, μπορεί να ανακουφιστεί όταν μάθουμε ότι η πιο πιθανή αιτία για ένα μυρωδάτο ντουλάπι οφείλεται στα πράγματα που κρατάτε σε αυτό. Αναφέρομαι φυσικά στο χαλασμένο φαγητό.

Αυτό είναι ιδιαίτερα πιθανό όταν διατηρείτε φρέσκα προϊόντα, φρούτα ή λαχανικά στο ντουλάπι σας, αλλά τα συσκευασμένα τρόφιμα και άλλα αγαθά δεν είναι απρόσβλητα από δυσάρεστες αλλοιώσεις και επακόλουθες οσμές.

Το φαγητό που σαπίζει, οποιουδήποτε είδους, έχει μια ξεχωριστή μυρωδιά που θα πρέπει να σας παραπέμπει στο γεγονός ότι πιθανότατα έχετε αφήσει κάτι να καθίσει για πολύ ώρα στο ντουλάπι σας. Ξεκινήστε την αναζήτησή σας μεταξύ των φρέσκων προϊόντων, ιδιαίτερα των λαχανικών ή των φρούτων που έχετε συσσωρεύσει σε καλάθια, κάδους και άλλα δοχεία.

Και οι δύο έχουν έναν τρόπο να κρύβουν στοιχεία μέχρι να είναι πολύ αργά. Οι πατάτες, τα γογγύλια, τα ραπανάκια και άλλα λαχανικά με ρίζα είναι ιδιαίτερα πιθανοί παραβάτες και μπορεί συχνά να αρχίσουν να μυρίζουν πολύ άσχημα σε σύντομο χρονικό διάστημα αφού έχουν καταστραφεί.

Ωστόσο, ακόμα κι αν κρατάτε μόνο βάζα και κονσερβοποιημένα τρόφιμα στο ντουλάπι σας, δεν είστε ακόμα έξω από το δάσος. Αν και κάθε τρόφιμο που είναι ερμητικά κλεισμένο στη συσκευασία του είναι πολύ λιγότερο πιθανό να εκπέμπει αξιοσημείωτες οσμές, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την ιδέα ότι η σφραγίδα έχει χαλάσει ή σκάσει.

Επιθεωρήστε προσεκτικά πρώτα όλα τα κονσερβοποιημένα και κονσερβοποιημένα τρόφιμα, καθώς αυτές οι σπιτικές μέθοδοι συντήρησης είναι γενικά πιο πιθανό να αποτύχουν σε σύγκριση με τα τρόφιμα που παράγονται στο εργοστάσιο.

Αναζητήστε μια λιπαρή υφή, εμφανή διαρροή, σκασμένα μπλουζάκια ή οποιεσδήποτε άλλες ενδείξεις που υποδηλώνουν ότι τα περιεχόμενα είναι σε κίνδυνο και πιθανότατα να εξασθενούν.

Αν δείτε τέτοια σημάδια αλλοίωσης, σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να απαλλαγείτε από ολόκληρο το δοχείο αντί να προσπαθήσετε να ανοίξετε το δοχείο για να το διερευνήσετε. μπορεί να αντιμετωπίσετε μια αηδιαστική έκρηξη που δεν θα ξεχάσετε σύντομα.

Επίσης, εάν όλα τα οικιακά σας προϊόντα αποδεικνύονται σε καλή κατάσταση, συνεχίστε να εξετάζετε όλα τα άλλα είδη που έχετε αγοράσει από το κατάστημα.

Το περίεργο πρήξιμο, ο αποχρωματισμός ή άλλες ιδιαιτερότητες μπορεί να σας υποδείξουν ότι το περιεχόμενο έχει χαλάσει και ότι τα βακτήρια που πολλαπλασιάζονται γρήγορα μέσα πρόκειται να ξεπεράσουν τα όριά τους. Για άλλη μια φορά, μην ρισκάρετε να το ανοίξετε. απλά ξεφορτωθείτε το!

Δραστηριότητα παρασίτων

Τα παράσιτα του ντουλαπιού είναι μια άλλη πολύ πιθανή πηγή κακών οσμών μόλις ανοίξουν το κατάστημα και βγουν εκτός ελέγχου. Τα έντομα και τα τρωκτικά (αναφέρομαι σε μικρά όπως τα ποντίκια και οι αρουραίοι εδώ) είναι οι πιθανοί ένοχοι.

Τα σώματά τους και τα περιττώματά τους και τα δύο μπορούν να συμβάλουν στη δημιουργία μυρωδιάς κατάταξης από το ντουλάπι σας, ιδιαίτερα όταν τους επιτρέπεται να μείνουν εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ας ξεκινήσουμε πρώτα με τα τρωκτικά. Οι αρουραίοι και τα ποντίκια κάνουν αηδιαστικά κακά και κατουρούν σχεδόν όλη την ώρα όπου κι αν πάνε και όπου τύχει να κάθονται ή να περπατούν. Αυτό εκδηλώνεται ως μια ξινή, έντονη, σχεδόν οσμή που μοιάζει με αχυρώνα.

Αλλά δεν θα το μυρίσετε μόνο, όπως θα μπορείτε να το δείτε και εσείς. Κοιτάξτε κατά μήκος των τοίχων, των ράφια και των γωνιών του ντουλαπιού σας για εμφανές, λιπαρό κομμάτι ή ίχνος.

Αυτή η λιπαρή μουντζούρα είναι μια διαδρομή που χρησιμοποιεί συχνά το ποντίκι ή ο αρουραίος και είναι ένας συνδυασμός ελαίων από τη γούνα τους και των δικών τους προαναφερθέντων περιττωμάτων που παρακολουθούν παντού.

Απολύτως αηδιαστικό και πιθανός φορέας ασθένειας. Θα μπορείτε να εντοπίσετε τα περιττώματά τους ιδιαίτερα εύκολα ως καφέ ή μαύρο τουρσί που είναι οπουδήποτε από το μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού έως ένα φασόλι.

Τα έντομα είναι ένα άλλο θέμα και η τεράστια ποικιλία των ειδών σημαίνει ότι ίσως χρειαστεί να διερευνήσετε τα διάφορα αγαθά στο ντουλάπι σας για να εντοπίσετε την πηγή του προβλήματος.

Ιδιαίτερα κοινά έντομα παρασίτων τροφοδοσίας στοχεύουν ξηρά προϊόντα όπως αλεύρι, ρύζι, ξερά φασόλια, δημητριακά και άλλα. Τα συγκεκριμένα είδη θα μπορούσαν να είναι οτιδήποτε, από μυρμηγκιές και άλλα σκαθάρια μέχρι μυρμήγκια, ακάρεα και πολλά άλλα.

Όταν τα έντομα εγκατασταθούν στο ντουλάπι σας, δεν θα αρχίσουν να τρώνε με το φαγητό που τους αρέσει και στη συνέχεια να αναπαράγονται με άλλους του είδους τους, να κάνουν κακώσεις και να γεννούν αυγά και γενικά να είναι εξαιρετικά αηδιαστικά σε μικροσκοπική, μικροσκοπική κλίμακα.

Εάν επιθεωρήσετε προσεκτικά το φαγητό σας για τυχόν ζημιές, μπορεί να παρατηρήσετε μικρές κηλίδες αποχρωματισμού, μαύρα ή καφέ σωματίδια σκουπιδιών ή ζωντανών εντόμων σε μέγεθος άμμου. Μικρές, περίεργες ομάδες ασυνήθιστων αντικειμένων θα μπορούσαν να είναι τα αυγά τους.

Όποια και αν είναι η περίπτωση, όσο μεγαλύτερη είναι η δραστηριότητα των εντόμων σε μια συγκεκριμένη περιοχή, τόσο περισσότερο θα παρατηρήσετε τη μυρωδιά που συχνά περιγράφεται ως μούχλα, ελαφρώς μεταλλική ή καυστική. Ιδιαίτερα με ορισμένα είδη τεμαχίων, οι άνθρωποι περιγράφουν μερικές φορές τη μυρωδιά παρόμοια με τις παλιές πένες.

Εάν ανακαλύψετε προσβολή από έντομα ή τρωκτικά και το ντουλάπι σας, θα χρειαστεί να πετάξετε τυχόν παραβιασμένη τροφή, να εξαλείψετε τα παράσιτα και στη συνέχεια να καθαρίσετε καλά το ντουλάπι σας για να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά.

Μούχλα ή ωίδιο

Αυτή είναι πιθανώς μια αιτία οσμής που γνωρίζετε ήδη. Αν ποτέ πιάσετε μια γνώριμη μυρωδιά που μοιάζει με το υπόγειο ή τη σοφίτα κοντά στο ντουλάπι σας, πιθανότατα έχετε μούχλα, ωίδιο ή ίσως ακόμη και μύκητα να πιάνει κάπου μέσα.

Το φαγητό σας είναι πιθανώς ασφαλές εάν είναι σφραγισμένο ή αλλιώς συσκευασμένο, αλλά θα πρέπει να δράσετε γρήγορα για να λύσετε αυτό το πρόβλημα στο μπουμπούκι.

Η υψηλή υγρασία ή μια ξεχασμένη διαρροή στο ντουλάπι θα συμβάλει άμεσα σε αυτό το πρόβλημα, ιδιαίτερα σε ζεστά περιβάλλοντα. Μόλις πάρετε μια μυρωδιά αυτής της χαρακτηριστικής μυρωδιάς, είναι ώρα για μια ενδελεχή επιθεώρηση.

Αντιμετωπίστε ένα σημείο μούχλας ή μούχλας με το κατάλληλο καθαριστικό και μια καλή, άκαμπτη βούρτσα για να εξαφανίσετε όλα τα ίχνη. Κάντε ό,τι μπορείτε για να διατηρείτε το ντουλάπι σας στεγνό και καλά αεριζόμενο ανά πάσα στιγμή και δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτό το ζήτημα πολύ συχνά στο μέλλον.

νεκρό ποντίκι με μια μύγα πάνω του

Νεκρό ποντίκι ή αρουραίος

Το φύλαξα για το τέλος γιατί είναι το χειρότερο από τα χειρότερα. Το πιθανότερο είναι ότι οι περισσότεροι από τους αναγνώστες μας έχουν ήδη αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα κάποια στιγμή στη ζωή τους και γνωρίζουν ακριβώς πώς είναι η μυρωδιά. Για όσους δεν το έχουν μάθει ποτέ.

Τα προαναφερθέντα ποντίκια αποτελούν σταθερό πρόβλημα στα περισσότερα σπίτια, επειδή μπορούν να χωρέσουν στους πιο μικροσκοπικούς χώρους και στη συνέχεια να τρέχουν ελεύθερα πίσω από τους τοίχους σας, πάνω από την οροφή και κάτω από τα δάπεδα.

Τα ποντίκια, φυσικά, θέλουν να πάνε εκεί που είναι το φαγητό και αυτό σημαίνει ότι θα αναζητήσουν το ντουλάπι ή οποιαδήποτε άλλη πηγή τροφής χρησιμοποιώντας την έντονη όσφρησή τους. Δυστυχώς, ή ίσως ευτυχώς, τα ποντίκια δεν ζουν πολύ, και είναι θέμα χρόνου να κραυγάσει κανείς πίσω από τους τοίχους στο ντουλάπι σας.

Μετά την έναρξη της αποσύνθεσης, θα παρατηρήσετε μια περίεργη μυρωδιά. Λίγο ξινό, λίγο περίεργο. Έπειτα γίνεται άρρωστο και ξεκάθαρα απογοητευτικό. Μετά γίνεται εντελώς άθλιο, και μετά θα τρελάνει εσάς και όλους όσους το μυρίζουν.

Έχω κάποια άσχημα νέα: Μπορείτε να περιμένετε ότι αυτή η μυρωδιά θα παραμείνει για τουλάχιστον μερικές εβδομάδες.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα μπορέσουν να το αντέξουν αυτό, ειδικά όταν βρίσκεται σε μια τόσο σημαντική τοποθεσία όπως η κουζίνα. Θα έχετε μόνο μία επιλογή, και αυτή είναι να δοκιμάσετε να μηδενίσετε την πηγή της μυρωδιάς, να ανοίξετε ή με άλλον τρόπο να αποκτήσετε πρόσβαση στον τοίχο ή το πάτωμα και, στη συνέχεια, να αφαιρέσετε το πτώμα του ποντικιού.

Απαλλαγείτε από τις οσμές του ντουλαπιού

Είτε από χαλασμένα τρόφιμα, δραστηριότητα παρασίτων, μούχλα και ωίδιο, είτε από νεκρό ποντίκι, ένα μυρωδάτο ντουλάπι είναι ένα πρόβλημα. Ίσως το μόνο καλό είναι ότι αυτές οι μυρωδιές δεν επιμένουν αφού τις καθαρίσετε. Χρησιμοποιήστε όσα έχετε μάθει για να εντοπίσετε μια προβληματική οσμή στο ντουλάπι σας.

το ντουλάπι μυρίζει άσχημα pinterest

Schreibe einen Kommentar