Γιατί τα γουρούνια κουνάνε την ουρά τους; (Και πώς να καταλάβετε αν το γουρούνι σας είναι ευτυχισμένο!)

1

Όταν τα σκυλιά κουνούν την ουρά τους, συνήθως σημαίνει ότι είναι χαρούμενα ή ενθουσιασμένα. Παρατήρησα το γουρούνι μου, τον Χάμιλτον, να κουνάει το δικό του τις προάλλες, και με έκανε να αναρωτηθώ αν χρησιμοποίησε αυτή τη μέθοδο για να εκφράσει χαρά ή αν συνέβαινε κάτι πολύ διαφορετικό.

Έτσι, σε αυτόν τον οδηγό χοιροτροφίας, θα μιλήσουμε περισσότερα γιατί γουρούνια την ουρά τους. Θα συζητήσουμε επίσης πώς να καταλάβεις αν το γουρούνι σου είναι χαρούμενο – ή όχι!

Ετοιμος?

Ας ξεκινήσουμε!

Το Outdoor Happens υποστηρίζεται από αναγνώστες. Όταν αγοράζετε μέσω συνδέσμων στον ιστότοπό μας, ενδέχεται να κερδίσουμε μια προμήθεια θυγατρικών. Κάντε κλικ για να μάθετε περισσότερα

Γιατί τα γουρούνια κουνούν την ουρά τους;

κατσαρά ουρά χοίρου από κοντά
Μερικοί αγρότες πιστεύουν ότι οι χοίροι κουνούν την ουρά τους μόνο όταν είναι χαρούμενοι και ευχαριστημένοι – όπως και οι σκύλοι. Αλλά – η επιστήμη δεν είναι 100% πειστική!

Είναι εύκολο να παρατηρήσετε γουρούνια να κουνάνε την ουρά τους όταν τρώνε, κάνοντας πολλούς ανθρώπους να υποθέσουν ότι η ουρά ενός χοίρου που κουνάει δείχνει ευτυχία ή ικανοποίηση με τον ίδιο τρόπο που κάνει σε έναν σκύλο. Πίστευα ότι όταν τα γουρούνια κουνούσαν την ουρά τους –αυτό σήμαινε πάντα ότι ήταν χαρούμενα– και ενθουσιασμένα! (Όλοι ενθουσιαζόμαστε όταν είναι ώρα για δείπνο!)

Όμως, αποδεικνύεται ότι κάποιες έρευνες λένε ο λόγος που τα γουρούνια κουνούν την ουρά τους είναι πιο περίπλοκο από όσο πιστεύουμε οι περισσότεροι από εμάς.

Η έρευνα εξακολουθεί να μην είναι 100% πειστική εάν συνειδητοποιούμε ή όχι την πλήρη έκταση του γιατί τα γουρούνια κουνούν την ουρά τους – και όλη την περίπλοκη επιστήμη της συμπεριφοράς κάτω από τα πάντα!

Για παράδειγμα – διάβασα μια εξαιρετική μελέτη από το Πανεπιστήμιο Wageningen στην Ολλανδία. Η μελέτη αναλύει στάση της ουράς ως πιθανός δείκτης συναισθηματικής κατάστασης. Η μελέτη βρήκε μια συσχέτιση μεταξύ της αρνητικής κοινωνικής συμπεριφοράς και του κουνήματος της ουράς.

Βρήκαμε επίσης μια συναρπαστική μελέτη χοίρων που λέει ότι οι χοίροι κουνούν την ουρά τους όταν βιώνουν σωματικό πόνο.

(Αποκαλύπτουμε περισσότερες λεπτομέρειες της μελέτης αργότερα σε αυτό το άρθρο.)

Διαβάστε περισσότερα – 35+ χαριτωμένα και αστεία ονόματα γουρουνιών που θα σας έχουν ράμματα!

Τι λέει η ουρά ενός χοίρου για τη συναισθηματική του κατάσταση

χαρούμενος χαμογελαστός χοίρος στο στυλό
Μπορείτε να καταλάβετε εάν το γουρούνι σας είναι χαρούμενο από τους απαλούς θορύβους που κάνει. Τα περισσότερα γουρούνια με άφθονη ψυχαγωγία, φαγητό, χώρο και ασφαλές περιβάλλον δεν θα καταφύγουν σε σκληρότητα ή κακία! (Ή δάγκωμα της ουράς!)

Η στάση και η κίνηση της ουράς ενός χοίρου επικοινωνούν κοινωνικές πληροφορίες σχετικά με τις εμπειρίες και τα συναισθήματα του χοίρου.

Όπως και άλλα ζώα, οι χοίροι χρησιμοποιούν την ουρά τους για να απομακρύνουν τα ερεθιστικά παράσιτα. Τα χρησιμοποιούν επίσης για να επικοινωνούν αποτελεσματικά.

Αφού μελέτησε 96 διαφορετικούς χοίρους, Τζόρντι Γκρόφεν κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι χοίροι συνήθως στέκονται με την ουρά τους κουλουριασμένη ή κρεμασμένη ανάμεσα στα πόδια τους. Η στάση της ουράς του χοίρου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα επίπεδα δραστηριότητας του χοίρου.

Ένα γουρούνι σε ηρεμία θα έχει γενικά την ουρά του κρεμασμένος σε χαλαρή στάσηενώ ένα ενεργό γουρούνι θα κρατήσει το δικό του περισσότερο από μια ανοδική μπούκλα.

Επίσης – οι χοίροι τείνουν να κουλουριάζουν την ουρά τους ενώ τρώνε ή πίνοντας. (Σχετίζονται οι κατσαρές ουρές με μια χαρούμενη συναισθηματική κατάσταση σε χοίρους; Ίσως.)

Ωστόσο, τα γουρούνια είναι σπρώχνονται γύρω ή δαγκώνονται από άλλους που ασχολούνται με το έντονο κούνημα της ουράς.

Το κούνημα της ουράς υποδηλώνει ότι τα γουρούνια κουνούν την ουρά τους κατά τη διάρκεια αρνητικής κοινωνικής συμπεριφοράς ή χειραγώγησης και όχι ευτυχίας.

Ορισμένα στοιχεία δείχνουν ότι τα γουρούνια μπαίνουν καταστάσεις απογοήτευσης από το φαγητό κουνάνε περισσότερο την ουρά τους, όπως και όσοι έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε χειρουργική επέμβαση.

Άλλες μελέτες δείχνουν ότι το κούνημα της ουράς σε ένα γουρούνι μπορεί να αντανακλά πόνος ή δυσφορία. Γουρουνάκια με βλάβη στην ουρά ή ερεθισμό του δέρματος παρατηρήθηκαν να κουνούν έντονα την ουρά τους πιο συχνά από άλλα.

Ακολουθεί μια εντυπωσιακή ανάλυση της διαχείρισης του πόνου για τους χοίρους. Οι καλύτερες πηγές που θα μπορούσαμε να βρούμε το λένε τα γουρουνάκια μπορεί να κουνάνε την ουρά τους υπερβολικά όταν ανταποκρίνονται σε μεγάλο πόνο – όπως η πρόσδεση της ουράς και ο ευνουχισμός. (ΝΑΙ!)

(Τα γουρουνάκια έτρεμαν επίσης, στριμώχνονταν, έξυσαν τα μούτρα τους και άκαμπτα όταν εκτέθηκαν στον πόνο.)

Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι τα γουρούνια κουλουριάζουν την ουρά τους όταν είναι χαρούμενα ή ικανοποιημένα αντί να τα κουνάνε.

Η επιλογή μας

Δάγκωμα ουράς – και πρόσδεση ουράς

χαρούμενα αγροτικά γουρούνια στο στυλό
Δείτε αυτή την αξιολάτρευτη ομάδα χαρούμενων γουρουνιών! Μπορείτε να κάνετε τα γουρούνια σας χαρούμενα δίνοντάς τους άφθονο χώρο, φαγητό, νερό – και παιχνίδια!

Ένα γουρουνάκι που έχει την ουρά του μόνιμα σφιγμένη ανάμεσα στα πίσω πόδια του, από την άλλη πλευρά, θα μπορούσε να πέσει θύμα δαγκώματος της ουράς.

Το δάγκωμα της ουράς είναι μια ανώμαλη συμπεριφορά που εμφανίζεται συχνά σε χοίρους που φιλοξενούνται σε μη βέλτιστες συνθήκες. Για να μειώσουν την πλήξη του στρες, αυτά τα γουρούνια θα δαγκώσουν και θα μασήσουν τις ουρές άλλων, προκαλώντας σημαντικό πόνο και τραυματισμό.

Τα γουρουνάκια που εκτίθενται σε αυτό το είδος συμπεριφοράς συχνά βάζουν την ουρά τους κάτω και αυτή η στάση έχει γίνει συνώνυμη με ξέσπασμα δαγκώματος ουράς.

(Μπορείτε να αποτρέψετε το δάγκωμα της ουράς δίνοντας στους χοίρους σας άφθονο χώρο, νερό, ψυχαγωγία, λιχουδιές και φαγητό!)

Έχω ακούσει για χοιροτρόφους που δένουν τις ουρές του χοίρου τους για να αποτρέψουν αυτή τη συμπεριφορά. Η σύνδεση των γουρουνιών άφησε τα γουρούνια με κούτσουρα που δεν κουλουριάζετε πλέον ούτε επικοινωνείτε το ίδιο φάσμα συναισθημάτων.

Πρέπει όλοι οι χοίροι να έχουν την ουρά τους αγκυροβολημένη; Αυτή η ερώτηση είναι αμφιλεγόμενη μεταξύ ορισμένων αγροτών – πολλοί πιστεύουν τώρα τις κακές επιπτώσεις στο γουρούνι αργότερα στη ζωή τους. Η πρόσδεση της ουράς έχει και άλλες δυσμενείς παρενέργειες!

Η πρόσδεση της ουράς καθιστά πιο δύσκολο για τον ιδιοκτήτη να χρησιμοποιήσει τις στάσεις και τις κινήσεις της ουράς για να διαπιστώσει τη φυσιολογική ευημερία των ζώων του.

(Κάποιοι αγρότες πιστεύουν επίσης ότι είναι απάνθρωπο! Αλλά – οι απόψεις ποικίλλουν σε αυτό το θέμα.)

Διαβάστε περισσότερα – 6 τρόποι με τους οποίους τα γουρούνια είναι ακριβώς όπως το σκυλί σας!

Πώς επικοινωνούν τα γουρούνια την ευτυχία;

αξιολάτρευτο γουρούνι που κοιμάται στην αγκαλιά της γυναίκας
Τα χαρούμενα γουρούνια λατρεύουν να κοιμούνται περίπου 6-8 ώρες την ημέρα. Συνήθως ξαπλώνουν στο πλάι. Αλλά μερικές φορές, αποκοιμιούνται στην αγκαλιά σου! (Το γουρούνι φαίνεται τρομερά χαρούμενο – ακόμα και χωρίς να δει ουρά που κουνάει!)

Εάν μια κουνημένη ουρά συνδέεται με μια αρνητική συναισθηματική κατάσταση, όπως π.χ απογοήτευση ή ανησυχία, πώς μπορείς να καταλάβεις αν ένα γουρούνι είναι χαρούμενο;

Τα γουρούνια χρησιμοποιούν διάφορες φωνές για να επικοινωνήσουν τα συναισθήματά τους. Οι φωνές και οι ήχοι τους είναι συχνά πιο αξιόπιστοι από το να παρακολουθούν την ουρά τους.

Το αγαπημένο πράγμα του Hamilton στη ζωή (μετά το φαγητό) είναι το τρίψιμο της κοιλιάς! Αν αρχίσετε να τον ξύνετε πίσω από τα αυτιά, σύντομα θα πέσει στο έδαφος και θα κυλήσει, λαχανιάζοντας και βγάζοντας ήσυχα, ικανοποιημένα γρυλίσματα καθώς το κάνει.

Πριν πέσει στο έδαφος, μπορείτε να δείτε Η μέχρι πρότινος σγουρή ουρά του άρχισε να χαλαρώνει και ξεδιπλώστε μέχρι να κρέμεται χαλαρά πίσω από τα πίσω πόδια του. Το σώμα του θα αρχίσει επίσης να χαλαρώνεικαι τα μάτια του μαλακώνουν ή και κλείνουν.

Συνήθως ανοίγει το στόμα του με κάτι που μοιάζει με ένα αποφασιστικά ατημέλητο χαμόγελο και αυξάνει το λαχάνιασμα του μέχρι αυτό σχεδόν ακούγεται σαν γέλιο.

Ωστόσο, δεν γελάει κάθε λαχανιασμένο γουρούνι, και μια ζεστή μέρα του καλοκαιριού, ένα γουρούνι που λαχανιάζει είναι μάλλον καυτό παρά χαρούμενο!

Ομοίως, οι χοίροι παράγουν πολλά διαφορετικά γρυλίσματα και φωνές ότι, μαζί με τη γλώσσα του σώματός τους, να σου δώσω μια καλή ιδέα για το πώς νιώθουν.

Σύμφωνα με άλλο γουρούνι μελέτη Διάβασα από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, τα γουρούνια χρησιμοποιούν τον ήχο για να τους μεταφέρουν συναισθηματική, παρακινητική και φυσιολογική κατάσταση.

Μπορεί να τσιρίζουν από ενθουσιασμό ή φόβο, ενώ Το γρύλισμα φαίνεται να σχετίζεται περισσότερο με την αναζήτηση τροφής και να ενημερώσουν το πακέτο τους πού βρίσκονται.

Η συμπεριφορά της ουράς ενός χοίρου μπορεί να μας δώσει μια βασική επισκόπηση του πώς αισθάνεται ένας χοίρος. Αλλά οι φωνές παρέχουν μια πιο λεπτομερή εντύπωση των ατομικών προσωπικοτήτων, της κοινωνικής συμπεριφοράς και της δυναμικής της ομάδας.

(Τα γουρούνια είναι επίσης εξαιρετικά έξυπνα! Μερικές φορές, εκπλήσσομαι που το γουρούνι μου δεν αρχίζει να μου μιλάει!)

Η επιλογή μας

Pig Activity Rooting Mat – 35″ x 35″

Τα γουρούνια είναι διανοητικά περίεργα πλάσματα! Αυτό το χαλάκι δραστηριότητας χοίρων θα τους κρατήσει απασχολημένους για ώρες. Τοποθετήστε μερικές από τις αγαπημένες τους λιχουδιές στο πάσο για ατελείωτη διασκέδαση.

Λάβετε περισσότερες πληροφορίες

Μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια εάν κάνετε μια αγορά, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.

03/06/2022 12:59 π.μ. |

Συχνές ερωτήσεις για το κούνημα της ουράς των χοίρων και για την ευτυχία των χοίρων

Έχουμε μια τεράστια εμπειρία στην ενασχόληση και την αλληλεπίδραση με χοίρους όλων των ηλικιών – και όλων των μεγεθών.

Αντιλαμβανόμαστε επίσης ότι η αλληλεπίδραση με τα πλάσματα της φάρμας σας, ειδικά τους χοίρους, είναι δύσκολη!

Είναι τόσο περίπλοκα, όμορφα και εκφραστικά ζώα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συγκεντρώσαμε αυτές τις Συνήθεις Ερωτήσεις για χοιρίδια και ουρά παρακάτω.

Ελπίζουμε να σας βοηθήσουν!

Διαβάστε περισσότερα – 11 τρόποι για να κρατήσετε τα ζώα της φάρμας σας ζεστά κατά τη διάρκεια των παγετώνων του χειμώνα!

Πώς δείχνουν τα γουρούνια στοργή;

Τα γουρούνια θα γρυλίσουν και θα σας ωθήσουν με τις μύτες τους όταν νιώθετε στοργή. Ανάλογα με το μέγεθος του χοίρου σας, αυτό μπορεί να είναι ανησυχητικό. Ο παλιός μας κάπρος Χάμφρεϊ ζύγιζε σχεδόν 400 κιλά και ήταν τόσο ψηλός όσο ο γοφός μου. Ένα απαλό χτύπημα από εκείνον θα με έβλεπε αμέσως να εναποθέτω στο έδαφος. Ωστόσο, αν γρύλιζε απαλά, ήξερα ότι ήταν αρκετά ικανοποιημένος ώστε να ξαπλώσει για ένα τρίψιμο στην κοιλιά μόλις συνέλθω.

Πώς ξέρετε αν ένα γουρουνάκι είναι ευτυχισμένο;

Ο Χάμιλτον συχνά καλπάζει στο γήπεδο όταν βλέπει τον άντρα μου στην πύλη. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι είναι χαρούμενος όταν το κάνει αυτό. Με τα αυτιά του να πέφτουν τριγύρω και αυτό που φαίνεται να είναι ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπό του! Σίγουρα δείχνει αρκετά αισιόδοξος. Καθώς πλησιάζει, θα αρχίσει να γρυλίζει ήσυχα και θα σπρώχνει τα πόδια του άντρα μου με το ρύγχος του.

Συγκριτικά, αν στενοχωρηθεί ή δυσαρεστηθεί επειδή ένα από τα σκυλιά βρίσκεται στο χώρο του, ο Χάμιλτον θα τρέξει για λίγα μέτρα πριν σταματήσει και γυρίσει. Κάνει επίσης θορύβους γαβγίσματος και τσιρίζει εάν ένας σκύλος πλησιάσει πολύ. Αυτό το είδος συμπεριφοράς δείχνει φόβο και άγχος.

Δεν βασιζόμαστε σε μια κουνημένη ουρά για να μετρήσουμε το επίπεδο ικανοποίησης του Hamilton, καθώς η μόνη φορά που το κάνει αυτό είναι όταν τρώει ή όταν οι μύγες ερεθίζουν τα οπίσθιά του.

Γιατί σας σπρώχνουν τα γουρούνια;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, μια ώθηση από ένα γουρούνι είναι σημάδι στοργής. Εάν έχετε παρακολουθήσει ποτέ τροφή χοίρων, θα ξέρετε ότι αυτή είναι μια φυσική συμπεριφορά για αυτούς. Τα γουρούνια χρησιμοποιούν το ρύγχος τους για να μετακινήσουν το χώμα έτσι ώστε να έχουν πρόσβαση στις νόστιμες ρίζες και τα έντομα υπόγεια. Σπρώχνουν επίσης ο ένας τον άλλον για να εδραιώσουν την κυριαρχία.

Εάν ένα γουρούνι σας σπρώξει, μην απομακρυνθείτε, καθώς αυτό σημαίνει ότι κάνετε πίσω. Αντίθετα, ανταποκριθείτε θετικά και αναγνωρίστε την επιθυμία του γουρουνιού να επικοινωνήσει δίνοντας ένα εγκεφαλικό επεισόδιο ή μια γρατσουνιά.

Τι κάνουν τα γουρούνια με την ουρά τους;

Τα γουρούνια συνήθως έχουν τις ουρές τους κουλουριασμένες προς τα πάνω ή χαλαρά κρέμονται ανάμεσα στα πίσω πόδια. Μια κουλουριασμένη ουρά συνδέεται με δραστηριότητα, ενώ η ουρά ενός κρεμασμένου χοίρου συνήθως σημαίνει ότι τα γουρούνια είναι σε ηρεμία.

Ένα γουρούνι που κουνάει την ουρά του είναι πιο πιθανό να είναι απογοητευμένο ή στενοχωρημένο παρά χαρούμενο, παρόλο που συχνά κουνάει ενώ τρώει.

συμπέρασμα

Η στάση και η κίνηση της ουράς ενός χοίρου μεταδίδουν πληροφορίες για τη συναισθηματική και φυσιολογική ευημερία του ζώου.

Αλλά ένα γουρούνι δεν χρησιμοποιεί την ουρά του με τον ίδιο τρόπο όπως ένας σκύλος.

Ένα γουρούνι που κουνάει την ουρά του μπορεί να βρίσκεται σε κατάσταση μεγάλης διέγερσης, αλλά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι χαρούμενος – ή άνετος!

Αντίθετα, ένα γουρούνι του οποίου η ουρά κρέμεται χωλός πιθανότατα νιώθει πιο χαρούμενος για τη ζωή από εκείνον που κουνάει.

Αντί να βασίζεστε στην ουρά ενός γουρουνιού για να σας κρατά ενήμερους για την ψυχική του κατάσταση, δώστε προσοχή στις φωνές που κάνει το γουρουνάκι σας και παρακολουθήστε τη γλώσσα του σώματός του.

Ένα χαλαρό γουρούνι που γρυλίζει απαλά και σας σπρώχνει πιθανότατα να εκφράζει στοργή.

Αν αρχίσει να λαχανιάζει, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γελάει από χαρά, ακόμα κι αν η ουρά του δεν κουνάει.

Διαβάστε περισσότερα – Πώς να προετοιμαστείτε για το χοιρινό τοκετό! Οδηγός εκτροφής χοίρων 2022!

Schreibe einen Kommentar