Βασικά είδη κηπουρικής – Ένα σπίτι φτιαγμένο από την αρχή

0
Βασικά είδη κηπουρικής – Ένα σπίτι φτιαγμένο από την αρχή

Αν ψάχνετε να ξεκινήσετε έναν κήπο, ανεξάρτητα από το πού μένετε, υπάρχουν μερικά βασικά εργαλεία που θα χρειαστείτε για να σας βοηθήσουν να καλλιεργήσετε όλα τα τρόφιμα ή τα λουλούδια που θέλετε. Αυτές είναι μερικές από τις βασικές προμήθειες που θα χρειαστείτε για να ξεκινήσετε την κηπουρική σήμερα.

Συμμετέχουμε στο Πρόγραμμα Συνεργατών της Amazon Services LLC, ένα διαφημιστικό πρόγραμμα συνδεδεμένων εταιρειών που έχει σχεδιαστεί για να μας παρέχει ένα μέσο για να κερδίζουμε χρεώσεις μέσω σύνδεσης με το Amazon.com και συνδεδεμένους ιστότοπους. Είμαστε επίσης θυγατρικές για άλλους και εγκρίνουμε μόνο τα προϊόντα που υποστηρίζουμε. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με την πολιτική αποκάλυψης εδώ.

κηπουρική σε υπερυψωμένα κρεβάτια

Ο αρχάριος κηπουρός

Ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε στο ταξίδι σας στην κηπουρική, ήσασταν αρχάριος κηπουρός κάποια στιγμή στη ζωή σας και πολλοί περισσότεροι από ποτέ ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με την κηπουρική και να καλλιεργήσουν τα δικά τους τρόφιμα ή/και λουλούδια. Πολλοί άνθρωποι εξοικονομούν χρήματα για εξωραϊσμό και φαγητό καλλιεργώντας τους κήπους τους μόνοι τους. Δεδομένου αυτού, πολλοί νέοι κηπουροί δεν ξέρουν τι χρειάζονται για να ξεκινήσουν. Εδώ είναι μια απλή λίστα με τα σπουδαία πράγματα που χρειάζεστε ή μπορεί να θέλετε να λάβετε υπόψη καθώς μεγαλώνετε τον κήπο σας.

Αρχική εκτίμηση

Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα πρέπει να λάβετε υπόψη όταν προσδιορίσετε τι χρειάζεστε για να ξεκινήσετε έναν κήπο. Εάν ζείτε σε διαμέρισμα, ο χώρος σας μπορεί να είναι εξαιρετικά περιορισμένος (ίσως μόνο ένα περβάζι) και δεν θα μπορείτε να καλλιεργήσετε ολόκληρες καλλιέργειες για φαγητό όλο το χρόνο, εκτός εάν συμπληρώσετε με φωτισμό. Σκεφτείτε οπωσδήποτε τον χώρο.

Ωστόσο, ανεξάρτητα από το πόσο χώρο διαθέτετε, υπάρχουν μερικά βασικά στοιχεία που χρειάζεστε εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε παραδοσιακό χώμα και νερό (σε αντίθεση με την ακουαπονική καλλιέργεια, η οποία είναι χωρίς χώμα). Αλλά πρώτα, ελέγξτε την περιοχή σας. Αν υποθέσουμε ότι έχετε λίγο υπαίθριο χώρο, θα βάλετε τον κήπο σας (1) στο έδαφος, (2) σε υπερυψωμένα κρεβάτια ή (3) σε δοχεία. Για καθένα από αυτά, υπάρχουν σχεδόν ατελείωτες δυνατότητες, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα για να ξεκινήσετε.

Προμήθειες κηπουρικής

Υπάρχουν εργαλεία και εξοπλισμός που θα χρειαστείτε για να ξεκινήσετε τον πρώτο σας κήπο. Κανένα από αυτά δεν απαιτείται, αλλά είναι ως επί το πλείστον εκεί για να ξεκινήσετε τουλάχιστον με αποτελεσματικό τρόπο. Κανείς δεν θέλει να μετακινήσει 50 λίβρες χώματος μόνο με τα χέρια του. Εδώ είναι μερικά από τα πιο απλά βασικά που θα θέλετε να έχετε στη διάθεσή σας:

Με οποιοδήποτε έδαφος, θα χρειαστείτε την ικανότητα να απομακρύνετε τουλάχιστον ελαφρά το έδαφος για να φυτέψετε σπόρους. Συμπεριλαμβανομένης της μετακίνησης του χώματος από το ένα σημείο στο άλλο ή της προσθήκης ή αφαίρεσης κομπόστ. Το να έχετε ένα μείγμα δοχείων που αφιερώνετε στην κηπουρική θα σας βοηθήσει, αλλά δεν χρειάζεται να είναι όλα νέα αντικείμενα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεταχειρισμένους κουβάδες, μπολ κ.λπ.

Για έναν μεγαλύτερο κήπο, υπάρχουν μερικά ακόμη στοιχεία που μπορεί να θέλετε να εξετάσετε. Παρακάτω, μπορεί να σας ενδιαφέρουν περισσότερες προμήθειες μετακίνησης χώματος και άλλες προμήθειες που ταιριάζουν περισσότερο σε μια μεγαλύτερη περιοχή καλλιέργειας.

καλλιέργεια δενδρυλλίων σε εσωτερικούς χώρους

Εσωτερική κηπουρική

Εάν εργάζεστε με μια περιοριστική καλλιεργητική περίοδο ή θέλετε απλώς να ξεκινήσετε την εποχή, υπάρχουν μερικά στοιχεία που θα χρειαστείτε για να ξεκινήσετε τους σπόρους σε εσωτερικούς χώρους, όπως σε ένα εφεδρικό δωμάτιο, σε θερμοκήπιο ή σε άλλη προστατευτική περιοχή. Μπορεί ακόμη και να καλλιεργείτε μαρούλια ή βότανα σε εσωτερικούς χώρους με πλήρη απασχόληση και θα χρειαστείτε επίσης αυτά τα πράγματα καθώς και μερικές μόνιμες γλάστρες για αυτά τα αντικείμενα.

Ελάχιστες προμήθειες κηπουρικής

Σε αυτό το σημείο μπορεί να συνειδητοποιήσετε ότι μπορείτε πραγματικά να κάνετε πολλά στον κήπο σας με πολύ λίγο επιπλέον εξοπλισμό κηπουρικής. Τα περισσότερα είδη κηπουρικής απλώς διευκολύνουν τον κήπο παρά την απαίτηση για τη δυνατότητα κηπουρικής. Στην πραγματικότητα, αν ψάχνετε έναν τρόπο να είστε πιο πράσινοι και να χρησιμοποιήσετε ή να επαναχρησιμοποιήσετε αντικείμενα που θα ζουν απλώς σε μια χωματερή, αξιολογήστε τι έχετε γύρω σας.

Για παράδειγμα, ένα απλό ψαλίδι μπορεί να κάνει όλα τα παρακάτω στον κήπο: να ανοίξει τρύπες για σπόρους, να κόψει τα φυτά τομάτας, να κόψει τα παράσιτα στη μέση, να σκάψει μικρές σειρές σε ένα υπερυψωμένο κρεβάτι, να κόψει κορδόνια που χρειάζονται για πέργκολα και ούτω καθεξής. Εάν έχετε ένα ζευγάρι που δεν χρησιμοποιείτε, προχωρήστε και επαναλάβετε τη χρήση. Ακολουθεί μια λίστα με αντικείμενα που μπορούν να ζήσουν με έναν νέο τρόπο για τον κήπο σας:

  • Πλαστικά δοχεία τροφίμων – ανοίξτε τρύπες και χρησιμοποιήστε τα καπάκια ως σύλληψη νερού, αυτά μπορεί να είναι μικρά δοχεία για φυτά ή βότανα.
  • Γαλακτοδοχεία – απλά κάντε ένα κόψιμο γύρω από το κύριο στόμιο αλλά αφήστε τη λαβή και έτσι έχετε ένα μικρό φτυάρι για να μετακινηθείτε γύρω από τη βρωμιά
  • Ρολά χαρτιού υγείας – κόψτε στη μέση και κόψτε τις άκρες για να διπλώσετε και να τις χρησιμοποιήσετε ως δοχεία εκκίνησης σπόρων

Οποιεσδήποτε χρήσιμες συμβουλές έχετε για προμήθειες κηπουρικής ή πράγματα που σας άρεσε να έχετε για τον κήπο σας, αφήστε μου ένα σχόλιο! Θα ήθελα πολύ να ακούσω τι έχουν χρησιμοποιήσει οι άλλοι για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της τροφής τους.

Καρφιτσώστε για αργότερα:

Βρείτε εμένα και άλλους στο λυκίσκος!

Schreibe einen Kommentar