Αγαπημένα ηλιοτρόπια για κοπή – Floret Flowers

37
Αγαπημένα ηλιοτρόπια για κοπή – Floret Flowers

Δεν είναι περίεργο που οι ηλίανθοι κατέχουν εδώ και καιρό την πρώτη θέση ως το πιο συχνά καλλιεργούμενο κομμένο λουλούδι παγκοσμίως – είναι γελοία εύκολο να αναπτυχθούν, ευδοκιμούν κατά τη διάρκεια των σκυλιών του καλοκαιριού και στις αρχές του φθινοπώρου, ανθίζουν άφθονα και απαιτούν πολύ λίγη προσοχή για να ευδοκιμήσουν.

Υπάρχουν δύο είδη ηλίανθων, οι διακλαδούμενοι και οι μη διακλαδούμενοι. Οι τύποι διακλαδώσεων γίνονται αρκετά μεγάλοι και παράγουν άφθονες ανθοφορίες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Απαιτούν αρκετό χώρο, οπότε τοποθετήστε τα σε απόσταση 18 έως 24 ίντσες (45 έως 60 cm) μεταξύ τους. Για να κλιμακώσετε τη συγκομιδή, σπέρνετε μια νέα παρτίδα κάθε 3 έως 4 εβδομάδες από την άνοιξη έως τα μέσα του καλοκαιριού.

Οι τύποι που δεν διακλαδίζονται (ονομάζονται επίσης μεμονωμένο στέλεχος) παράγουν ένα λουλούδι ανά σπόρο και εκτιμώνται για τον γρήγορο χρόνο άνθισης και τους μακρούς, ίσιους μίσχους τους. Αυτοί είναι οι τύποι που επιλέγουν να καλλιεργήσουν οι περισσότεροι αγρότες λουλουδιών.
Ηλίανθοι στο χωράφιΓια να τα διατηρήσετε σε διαχειρίσιμο μέγεθος, είναι καλύτερο να τα φυτέψετε αρκετά κοντά, διαφορετικά θα καταλήξετε με μίσχους σε μέγεθος σκουπόξυλου που είναι αδύνατο να τα επεξεργαστείτε. Για μικρότερα άνθη σε μέγεθος μπουκέτου, φυτέψτε τα φυτά σε απόσταση 4 έως 6 ίντσες (10 έως 15 cm) μεταξύ τους. Για συνεχή συγκομιδή, σπέρνετε διαδοχικές φυτεύσεις αυτών κάθε 7 έως 10 ημέρες κατά τη διάρκεια της άνοιξης και των αρχών του καλοκαιριού.
ΗλιόσποροιΟι ηλίανθοι μπορούν είτε να σπορευτούν απευθείας είτε να μεταφυτευτούν στον κήπο μόλις ζεσταθεί ο καιρός και περάσει κάθε κίνδυνος παγετού. Οι σπόροι βλασταίνουν γρήγορα και μέσα σε λίγες μέρες τα φυτά θα βγουν από το έδαφος.

Εάν τα πουλιά και άλλα άγρια ​​ζώα είναι ένα πρόβλημα, φροντίστε να προστατέψετε τα νεαρά σπορόφυτα μέχρι να είναι 3 έως 4 ίντσες (7 έως 10 εκατοστά) ύψος, καθώς τα πλάσματα θα κάνουν σύντομη εργασία τραβώντας τα νεαρά φυτά και τρώνε τους τρυφερούς σπόρους εάν τους δοθεί η ευκαιρία . Σκεπάζω τα φρεσκοκομμένα κρεβάτια με παγετό και αγκυρώνω τις γωνίες προς τα κάτω με βαριές πέτρες για να κρατήσω τα πουλιά μακριά μέχρι τα φυτά να έχουν την ευκαιρία να ριζώσουν και να αγκυροβολήσουν. Για να αποφύγετε αυτό το επιπλέον βήμα, μπορείτε να φυτέψετε μοσχεύματα αντί για σπόρους.
Άνοιγμα ηλίανθουΣυγκομίστε μόλις τα πρώτα πέταλα σε ένα άνθος ηλίανθου αρχίσουν να ξεδιπλώνονται και αφαιρέστε τα τρία τέταρτα των φύλλων από το στέλεχος για τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του αγγείου. Δεν χρειάζεται συντηρητικό λουλουδιών.

Σύνθεση ηλίανθου σε μεταλλικό κουβάΚαθώς το καλοκαίρι ξεθωριάζει και φθάνει στις αρχές του φθινοπώρου, οι ηλίανθοι βρίσκονται στην ακμή τους και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε τις μεταβαλλόμενες εποχές από το να δημιουργήσετε μια άγρια, υφή διάταξη γεμάτη με ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει ο κήπος.

Αχυρώνας γεμάτος ηλίανθουςΜπουκέτα ηλίανθουΑυτά τα υπέροχα εστιακά στοιχεία συνδυάζονται όμορφα με αμάρανθο, κεχρί και άλλα δημητριακά και χόρτα, καθώς και με ρουντμπέκια (δείτε τη δημοσίευσή μου στο Grasses, Grains και Pods). Φροντίστε να αναμίξετε μερικές ποικιλίες με σκούρα άνθη για να δημιουργήσετε αυτήν την κυρίως πράσινη και κίτρινη παλέτα.

Σε αντίθεση με τους άγριους ηλίανθους, όλες οι ποικιλίες που συζητούνται εδώ είναι χωρίς γύρη, επομένως δεν λερώνονται. Είναι ιδανικά για τακτοποίηση και δώρο.
Ηλίανθοι με κομμένα πέταλαΈνα από τα πιο μοναδικά ηλιοτρόπια που έχουμε καλλιεργήσει, το «Frilly» (φωτογραφία πάνω, αριστερά), είναι γεμάτο με λαμπερά αιχμηρά πέταλα που περιβάλλουν σκοτεινά ασαφή κέντρα που περικλείονται από ένα λεπτό περιθώριο. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό και ο χρωματισμός μας θυμίζει μια πολυσύχναστη κυψέλη με μέλισσες.

Έχω καλλιεργήσει δεκάδες ηλίανθους με διακλάδωση όλα αυτά τα χρόνια και κανένα δεν έχει ξεπεράσει το «Panache» (πάνω αριστερά). Τα εξαιρετικά χνουδωτά, δασύτριχα πέταλά του και τα σκούρα πράσινα-καφέ κέντρα του δημιουργούν μια φανταστική λουλουδάτη εμφάνιση. Αυτές οι ανθοφορίες είναι η επιτομή του τέλους του καλοκαιριού-αρχές του φθινοπώρου και φαίνονται απίστευτα που εμφανίζονται μαζικά ή ανακατεμένα με μαυρομάτικα Σούζαν και διακοσμητικά χόρτα.

Sunflowers ProCut Gold & GreenburstΤο “ProCut Gold” (εικόνα πάνω, αριστερά) είναι μια απολαυστική προσθήκη στον κήπο κοπής, με ανοιχτά πράσινα κέντρα που περικλείονται από λαμπερά χρυσά πέταλα. Τα χαρούμενα λουλούδια αναμειγνύονται καλά με παστέλ και είναι ιδανικά για μπουκέτα από τις αρχές έως το μεσοκαλόκαιρο. Καλλιεργούμε περισσότερα από 10.000 από αυτά κάθε χρόνο στο αγρόκτημα για μπουκέτα στην αγορά. Με δυνατούς, ψηλούς μίσχους, αυτή η ομοιόμορφη ομορφιά και ολόκληρη η σειρά «ProCut» εκτρέφεται για εμπορική παραγωγή κομμένων ανθέων.

Τα λαμπερά χρυσά ημι-διπλά πέταλα του «Greenburst» (πάνω δεξιά) περιβάλλουν ένα χνουδωτό πράσινο κέντρο, δημιουργώντας την πιο όμορφη και χαρούμενη εμφάνιση. Αυτή η εξαιρετικά παραγωγική και ελεύθερα ανθισμένη ομορφιά είναι ένα από τα αγαπημένα των πελατών και πρέπει να αναπτυχθεί. Ανθίζοντας μόλις 2 μήνες από τη σπορά, αυτό το γλυκό μπορεί να σπαρθεί διαδοχικά από τις αρχές της άνοιξης έως τα μέσα του καλοκαιριού για λουλούδια από τις αρχές του καλοκαιριού έως τα τέλη του φθινοπώρου. Καλλιεργούμε πολλά από αυτή την ποικιλία κάθε χρόνο.
Ηλίανθοι με κόκκινα πέταλαΤο «ProCut Red» (εικόνα πάνω, αριστερά) είναι μια εκπληκτική νέα σκοτεινή προσθήκη. Τα λουλούδια είναι ένα βαθύ, πλούσιο σκουριασμένο-κόκκινο, ένα από τα καλύτερα σκούρα χρώματα στην αγορά. Τα κέντρα μαύρης σοκολάτας δίνουν σταδιακά τη θέση τους σε πέταλα με ρουμπινί δακτυλίους που ξεθωριάζουν σε πιο ανοιχτόχρωμη άκρη.

Μία από τις πιο γρήγορα ανθισμένες ποικιλίες, το «Ruby Eclipse» (πάνω δεξιά) είναι ένας ελκυστικός ηλίανθος με διακλάδωση που είναι τόσο παραγωγικός όσο και όμορφος. Τα Blooms είναι ένα μείγμα από δίχρωμα λουλούδια σε αποχρώσεις του κρεμ, του dusty rose και του ruby-red. Εξαιρετικά εύκολο να αναπτυχθεί, με μία φύτευση για 3 εβδομάδες. Τα πλαϊνά κλαδιά έχουν το τέλειο μέγεθος για μπουκέτα.
Ηλίανθοι με λευκά πέταλαΔύο συναρπαστικές νέες προσθήκες στη σειρά «ProCut» παράγουν λουλούδια με πέταλα από ελεφαντόδοντο: το «White Lite» (φωτογραφία πάνω, αριστερά) με τα κέντρα της μελί μουστάρδας και το «White Nite» (πάνω δεξιά) με τα σοκολατένια καφέ κέντρα.

Θα ήθελα πολύ να ακούσω την εμπειρία σας με τους ηλίανθους. Τα καλλιεργείτε ή σκοπεύετε να τα προσθέσετε στον κήπο σας την ερχόμενη σεζόν; Αν ναι, ποιες είναι οι αγαπημένες σας ποικιλίες;

Σημείωση: Εάν υποβάλετε ένα σχόλιο και δεν εμφανίζεται αμέσως, καθίστε καλά. έχουμε ένα φίλτρο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας που απαιτεί να εγκρίνουμε τα περισσότερα σχόλια πριν δημοσιευτούν.

Τέλος, αν βρίσκετε χρήσιμες αυτές τις πληροφορίες, θα μου άρεσε αν τις μοιραστείτε με τους φίλους σας.

Leave a Reply