Ένας οδηγός για την κατασκευή του απόλυτου κήπου βροχής ⋆ Μεγάλο Blog Of Gardening

34
Ένας οδηγός για την κατασκευή του απόλυτου κήπου βροχής ⋆ Μεγάλο Blog Of Gardening

Από την προσκεκλημένη συγγραφέα Rachel Perez

Εάν η αυλή σας υποφέρει από κακή αποστράγγιση ή διάβρωση του εδάφους, τότε μπορεί να παρατηρήσετε περιοχές με λιμνάζοντα νερά μετά από δυνατή βροχή. Από τη συλλογή της ρύπανσης των ομβρίων υδάτων μέχρι τη δημιουργία ενός χώρου αναπαραγωγής για τα κουνούπια, το στάσιμο νερό μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα.

Ευτυχώς, υπάρχει μια πρακτική λύση που όχι μόνο μπορεί να λύσει τα προβλήματα αποστράγγισης του γκαζόν σας αλλά θα βοηθήσει και το περιβάλλον. Σε μία μόνο μέρα, οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης σπιτιού μπορεί να μετατρέψει το λιμνάζον νερό της αυλής του και την αργή αποστράγγιση σε ένα εντυπωσιακό όφελος για την τοπική οικολογία. Έχοντας αυτό κατά νου, δείτε πώς να φτιάξετε τον απόλυτο κήπο βροχής.

τι είναι ένας κήπος βροχής

Τι είναι ο κήπος της βροχής;

Με απλά λόγια, ένας κήπος βροχής είναι μια σκόπιμα χτισμένη περιοχή μιας αυλής που έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει την αποστράγγιση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η διάβρωση του εδάφους και η συμπίεση δημιουργούν περιοχές της αυλής που δεν στραγγίζουν πλέον. Όταν βρέχει, αυτές οι περιοχές επιτρέπουν την απορροή από καταιγίδες (μερικές φορές μολυσμένες) να συγκεντρώνονται σε χαμηλά σημεία μιας αυλής. Χρησιμοποιώντας εύκολες μεθόδους εξωραϊσμού και αυτοφυή φυτά, ένας κήπος βροχής μετατρέπει αυτές τις χαμηλές, συμπαγείς περιοχές της αυλής σας σε σημεία με φυσική αποστράγγιση και πολλά φυσικά φίλτρα. Αυτό επιτρέπει στα όμβρια ύδατα να αποστραγγίζονται, φιλτράροντας τους χημικούς και απόβλητους ρύπους πριν φτάσουν στις τοπικές υδάτινες οδούς και αποφεύγονται οι κίνδυνοι του λιμνάζοντος νερού (τόπους αναπαραγωγής κουνουπιών και σάπιες μυρωδιές).

Όχι μόνο οι κήποι της βροχής προάγουν την ανάπτυξη φυσικών φυτών, αλλά είναι επίσης ελκυστικοί για την τοπική άγρια ​​ζωή. Εν ολίγοις, οι κήποι της βροχής δημιουργούν υπέροχους φυσικούς βιότοπους στην αυλή σας. Επίσης, δεδομένου ότι οι κήποι βροχής βοηθούν στη διαχείριση της απορροής του νερού, η πολιτεία ή η πόλη σας μπορεί να προσφέρει εκπτώσεις φόρου.

Πώς λειτουργεί ένας κήπος βροχής;

Η εγκατάσταση ενός κήπου βροχής είναι σαν να προσθέτετε υποδομές στην αυλή σας. Οι στρατηγικές τοποθετήσεις θάμνων, φυτών και δέντρων δημιουργούν ένα ριζικό σύστημα που απορροφά το νερό και περνά τα θρεπτικά συστατικά στα φυτά. Αυτό βοηθά στη δημιουργία ενός φυσικού κύκλου νερού που επιτρέπει τη σωστή αποστράγγιση και τη φυσική ανάπτυξη.

Ένας κήπος βροχής λειτουργεί από:

οφέλη στον κήπο βροχής

Πώς να φτιάξετε έναν κήπο βροχής

Ένα από τα πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά ενός κήπου βροχής είναι η εύκολη κατασκευή του. Με ελάχιστη απαιτούμενη συντήρηση, ένας κήπος βροχής θα ευδοκιμήσει όπως σχεδίαζε η φύση. Αλλά όπως συμβαίνει με κάθε επιτυχημένο έργο, η έρευνα είναι το κλειδί και απαιτεί λίγο προγραμματισμό πριν ξεκινήσετε.

Επιθεωρήστε και προετοιμάστε την περιοχή

Το πρώτο βήμα είναι να προσδιορίσετε την καλύτερη περιοχή για τον κήπο σας. Αυτά βρίσκονται συνήθως στο κάτω μέρος των πλαγιών ή σε μια χαμηλή βάθη που είναι επιρρεπής σε πλημμύρες.

Δώστε προσοχή στις περιοχές της αυλής που πιάνουν το μεγαλύτερο μέρος της απορροής από την οροφή του σπιτιού και τα κάτω στόμια. Εάν είναι δυνατόν, χτίστε τον κήπο σας σε απόσταση 30 ποδιών από το στόμιο εκροής ή την αποχέτευση της οροφής για μέγιστη απόδοση. Κρατήστε τον κήπο βροχής τουλάχιστον 10 πόδια από τα θεμέλια του σπιτιού σας για να αποφύγετε τη διαρροή νερού στους τοίχους των θεμελίων σας.

Θα θελήσετε επίσης να αποφύγετε περιοχές σε βαριά σκιά. Ένας κήπος βροχής χρειάζεται τουλάχιστον μερικό ηλιακό φως (κατά προτίμηση άμεσο), έτσι ώστε το νερό όχι μόνο να απορροφάται στο έδαφος αλλά και να εξατμίζεται όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Η υπερβολική σκιά θα επιβραδύνει τη διαδικασία.

Τέλος, επικοινωνήστε με την εταιρεία κοινής ωφέλειας για να αποφύγετε τις θαμμένες γραμμές πριν ξεκινήσετε το σκάψιμο. Ενώ περιμένετε να σημειώσουν ασφαλείς ζώνες, πάρτε ένα δείγμα εδάφους και προσδιορίστε τη σύνθεσή του.

Προσδιορίστε τους τύπους εδάφους και εγγενών φυτών

Ο προσδιορισμός της σύνθεσης του εδάφους είναι ένα σημαντικό βήμα για τη διασφάλιση της σωστής αποστράγγισης. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να προσδιορίσετε εάν το χώμα σας είναι άμμος, άργιλος ή πηλό. Μπορείτε να στείλετε το χώμα σας για μια επίσημη δοκιμή εδάφους ή μπορεί να γίνει με μια απλή δοκιμή αίσθησης. Απλώς κυλήστε λίγο βρεγμένο χώμα στα χέρια σας και παρατηρήστε τι συμβαίνει σε αυτό όταν το πιέζετε. Αν το έδαφος διαλύεται σαν άμμος, τότε είναι άμμος. Αν κολλήσει μεταξύ τους, τότε είναι πηλός. Αν είναι λείο αλλά εύθρυπτο, τότε έχετε πηλό.

Ο τύπος του εδάφους σας βοηθά στον προσδιορισμό του ελάχιστου μεγέθους του κήπου σας. Το έδαφος με βάση τον άργιλο αργεί να στραγγίσει, επομένως θα χρειαστεί περισσότερη επιφάνεια. Η άμμος στραγγίζει γρήγορα, επομένως μπορεί να είναι μικρή αλλά αποτελεσματική. Τα αργιλώδη εδάφη είναι μέτρια αποστραγγιστικά. Ωστόσο, με την προσθήκη άμμου ή άλλων υποστρωμάτων, οι κήποι βροχής που βασίζονται σε αργιλώδη μπορούν να βελτιώσουν τους ρυθμούς απορρόφησής τους.

Αφού προσδιορίσετε τον τύπο του εδάφους σας, ήρθε η ώρα να αποφασίσετε ποια φυτά θα ευδοκιμήσουν στον κήπο της βροχής σας. Τα εγγενή φυτά, συμπεριλαμβανομένων των λουλουδιών, των θάμνων και των δέντρων που αγαπούν το νερό, είναι σημαντικά χαρακτηριστικά του βροχόκηπου. Είναι φυσικά χαμηλής συντήρησης, καθώς έχουν εξελιχθεί στην περιοχή σας εδώ και χιλιετίες, μαζί με την τοπική άγρια ​​ζωή και τις καιρικές συνθήκες.

Αν και οι άνθρωποι μπορεί να μην το βλέπουν, τα αυτοφυή φυτά έχουν μια πολύπλοκη και συμπληρωματική σχέση μεταξύ τους. Αυτό το εγγενές οικοσύστημα είναι υπεύθυνο για την αποστράγγιση του νερού, την υποστήριξη επικονιαστών και την υποστήριξη της άγριας ζωής. Εν ολίγοις, τα εγγενή φυτά είναι εγκάρδια, εύκολα στην ανάπτυξη και τέλεια προσαρμοσμένα στις τοπικές σας συνθήκες. Προσελκύουν αυτόχθονα πουλιά, θηλαστικά και επικονιαστές, σπάνια χρειάζονται λιπάσματα και φαίνονται όμορφα.

τύποι εδάφους κήπου βροχής

Φυτέψτε και διατηρήστε το Rain Garden σας

Τώρα που γνωρίζετε τον τύπο του εδάφους σας και έχετε αναγνωρίσει τα εγγενή φυτά σας, ήρθε η ώρα να κάνετε τοπίο. Ο κήπος της βροχής θα πρέπει να κυμαίνεται από τέσσερις έως οκτώ ίντσες σε βάθος, ανάλογα με τον βαθμό (ένας πιο απότομος βαθμός θα πρέπει να σκαφτεί βαθύτερα για να χωρέσει περισσότερο νερό). Το κέντρο πρέπει να είναι το βαθύτερο μέρος και ολόκληρος ο κήπος της βροχής πρέπει να είναι επίπεδος.

Φυτέψτε τα πιο ανθεκτικά, ανθεκτικά στην ξηρασία αυτοφυή φυτά στο κέντρο. Τα λιγότερο ανεκτικά φυτά πρέπει να ευθυγραμμίζονται εξωτερικά του κήπου.

Επιπλέον, φροντίστε να:

  • Διαχωρίστε σωστά τα φυτά για να ενθαρρύνετε τη βαθιά ανάπτυξη των ριζών.
  • Καλύψτε τον κήπο της βροχής για να καταστείλετε τα ζιζάνια.
  • Χρησιμοποιήστε πέτρες διαφόρων μεγεθών για να επιβραδύνετε τη διάβρωση.
  • Ξεχειμωνιάστε με επιπλέον σάπια φύλλα (οι κήποι βροχής θα συνεχίσουν να δουλεύουν με χιόνι).

Μετά από 2-3 χρόνια, ο κήπος σας θα είναι ένα αυτοσυντηρούμενο οικοσύστημα. Τα ζιζάνια θα παρασυρθούν και τα φυτά του κήπου σας θα εκτρέπουν και θα φιλτράρουν το μολυσμένο και το υπερβολικό νερό της βροχής.

Οι κήποι βροχής είναι μια ασφαλής λύση στα προβλήματα αποχέτευσης της αυλής σας. Μακριά από την ταλαιπωρία του να σκάβετε τάφρους άρδευσης, αποχετεύσεις χαλικιών ή οχετούς αποστράγγισης, ένας κήπος βροχής θα διαχειριστεί αποτελεσματικά τα όμβρια ύδατα και θα γίνει ένα όμορφο καταφύγιο άγριας ζωής.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, ανατρέξτε στο Πώς να φτιάξετε έναν κήπο βροχής βήμα-βήμα στο Σύμβουλο στο σπίτι

Βιογραφικό συγγραφέα: Η Rachel Perez είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης που συμβάλλει στη βελτίωση του σπιτιού, στον εξωραϊσμό και στα άρθρα ανακαίνισης. Όταν δεν γράφει, της αρέσει να ασχολείται με την κηπουρική με την οικογένειά της και να περνά χρόνο στον ήλιο της Φλόριντα.

Leave a Reply